Menu Premium

Onthulling games Xbox Series X laat niet lang meer op zich wachten

Joquai Hooff 24/04/2020 0 Tweet Het Like/Deel Het

De Xbox Series X is de aankomende console van de volgende generatie van Microsoft. Een monster met 12 dikke teraflops brute kracht aan boord en nog veel meer. Een paar dagen geleden werd er gemeld dat er in mei een onthullings-event voor het apparaat en mogelijk de low-end Xbox Series S zou gaan plaatsvinden. Wat heel cool zou zijn. Maar wie weet krijgen wel meer. Xbox-baas Phil Spencer laat namelijk op Twitter doorschemeren dat een game-onthulling best wel eens snel kan gebeuren. Op een vraag van een Xbox One-gebruiker over de plannen van het bedrijf antwoordde Spencer namelijk het volgende. Het zal niet “te veel wachten” zijn om games te zien, aldus Spencer op Twitter.

Phil Spencer

Het is erg interessant om straks te zien hoe de beelden van de games gaan zijn in vergelijking met die van de Xbox One. Met daarna, hopelijk in juni, de echte test, als we deze titels kunnen vergelijken met de spellen die uitkomen voor de PlayStation 5. De PS5 maakt gebruik van overklok technologie, maar de basis teraflop lezing is 9.2. Dat betekent dat de Xbox Series X in principe een behoorlijk voordeel heeft als het gaat om ruwe prestaties. Het PS5 SSD-station lijkt echter sneller te zijn, wat kan leiden tot kortere laadtijden.

Ruwe kracht en meer Teraflops zeggen niet alles

Maar ruwe kracht en techniek bepalen niet alleen het succes van een console. Zoals altijd draait het vooral om de games. Beide partijen hebben nog weinig software getoond. Bij Sony is het gevoel echter wat beter omdat zij de laatste generatie klassieker na klassieker afleverden. Xbox scoorde op dat vlak toch echt wat minder. Daarom willen veel gamers zo graag Xbox Series X-beelden zien. En mogelijk gaat Phil Spencer ze dus al vrij snel op hun wenken bedienen. En als dat gebeurt, dan zitten we daar bovenop.

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch