Menu Premium

Nieuwe aanpak Steam Sale zorgt voor meer verkochte games

Jeroen Wiersma 12/01/2016 0 Tweet Het Like/Deel Het

Velen zullen wel bekend zijn met het fenomeen van de Steam Sale, waarin Gabe en de zijnen gamers weet over te halen zich te gedragen als huisvrouwen in de Bijenkorf, tijdens de doldwaze dagen. Diegenen die vaker gebruik maken van de Steam Sale zal opgevallen zijn dat het format deze winter iets anders was dan gebruikelijk en dat heeft Valve zeker geen windeieren gelegd. De nieuwe aanpak van de Steam Sale heeft namelijk gezorgd voor meer verkochte games, door meer consumenten.

In het vorige format was het zo dat er sowieso veel kortingen waren, maar wanneer een titel op de voorpagina terecht kwam, werd de korting daarop nog groter. Dit leidde er toe dat veel mensen die een bepaalde game wilden kopen, wachtten tot deze op de voorpagina zou verschijnen. Het probleem was echter dat games vrij kort op de front page stonden en dat mensen dit gemakkelijk konden missen. Daarnaast wachtten sommigen op een game om op de voorpagina te verschijnen, die daar nooit terecht zou komen.

Die extra kortingen waren er deze Steam’s Winter Sale niet meer bij. Hierdoor wist je zeker dat je een titel zou aanschaffen voor de laagst mogelijke prijs. De Discovery Que heeft ook een grote rol gehad in het succes van deze Steam Sale. Door gebruikers te belonen bepaalde game pages door te nemen, waren er veel meer product views, en werden er meer games verkocht. Met name de minder grote titels hebben hier baat bij gehad.

Welke game(s) heb jij afgelopen maand binnen gehaald via de Steam Sale?

Bron: Gamesindustry

Nieuwe aanpak Steam Sale zorgt voor meer verkochte games

Nieuwe aanpak Steam Sale zorgt voor meer verkochte games

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch