Menu Premium

Nexon sleept Sudden Attack online cheaters voor de rechter

Karen Koch 25/06/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

In bijna alle multiplayer online games kom je ze wel tegen; cheaters die door middel van hacks zichzelf een oneerlijk voordeel geven. Spelen tegen dit soort gamers doet vaak af aan de game-ervaring voor mensen en is dan ook niet wenselijk voor zowel gamers als bedrijven achter de games. Het bedrijf achter de game Sudden Attack komt in ieder geval in actie. Nexon sleept Sudden Attack online cheaters voor de rechter.

Sudden Attack is een free-to-play multiplayer first-person shooter van Koreaanse maak. De game baseert zich op een simpel idee: teams die tegen elkaar strijden om een doel te bereiken en de match te winnen. Welk doel dit is, wordt bepaald door het gametype dat gekozen wordt. In de Verenigde Staten zijn de servers van Sudden Attack dit jaar gesloten, maar in Azië is het nog steeds een populaire game.

Deze populariteit blijkt ook aan het feit dat Nexon daadwerkelijk actie onderneemt tegen cheaters in Sudden Attack. Het officiële bericht van Nexon over deze zaak claimt dat de jongeren Nexon beschadigen door de game te veranderen met cheats. Drie Japanse jongens, allemaal 17 of 18 jaar oud, zullen voor de rechter worden gesleept vanwege hun acties in-game. Het is geïmpliceerd dat de aanklachten niet alleen gaan over het gebruik van cheats, maar ook over het distribueren van cheat-programma’s. Het is de eerste keer in Japan dat mensen worden aangeklaagd wegens het gebruik van zulke software.

Er is geen tekort aan soorten cheats die gebruikt kunnen worden in Sudden Attack. Zo heb je bijvoorbeeld een cheat waarbij men zichzelf buiten de map plaatst, vanaf waar hij of zij wel nog kan schieten, maar niet meer geraakt kan worden. Ook bestaan er cheats waarbij men door muren heen kan kijken, detectie kan ontwijken, of sneller dan normaal kan bewegen. Een aantal van de cheats die in het geval van deze jonge aangeklaagden werden gebruikt, zorgden er juist voor dat de wapens extreem sterk werden en dat ze gratis wapens kregen waar eigenlijk voor betaald moest worden.

Of deze zaak ervoor zal zorgen dat het aantal cheaters in Sudden Attack zal verminderen, is nog maar de vraag. Het is in ieder geval wel een opmerkelijke stap van de uitgever geweest in het proces om cheaten tegen te gaan. Wat vind jij: is het terecht of een overdreven reactie van Nexon?

Nexon sleept Sudden Attack online cheaters voor de rechter

Nexon sleept Sudden Attack online cheaters voor de rechter

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch