Menu Premium
Loading...

NBA 2K14 Developer Diary: Gameplay

Gamekings Redactie 19/09/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

De allergrootste basketbalcompetitie is overduidelijk de National Basketball Association, ofwel NBA. De NBA is natuurlijk het hoogste niveau basketbal in de Verenigde Staten, wat gelijk ook het land is waar de sport het meest gespeeld wordt. Basketbal wordt niet altijd gespeeld met een bal op een veld, maar ook met een controller in de huiskamer. In de NBA 2K14 Developer Diary: Gameplay zien we waarom ontwikkelaar 2K Games vindt dat NBA 2K14 de beste basketbalgame van het moment is.

Ondanks dat de game NBA 2K14 heet, wordt deze editie het eerste deel dat niet alleen maar teams uit de NBA-competitie bevat. Er zijn genoeg Europeanen die een aardig potje kunnen basketballen en vandaar worden er teams van de Euroleague toegevoegd aan NBA 2K14. Vooral Spanje is goed vertegenwoordigd, want FC Barcelona, Real Madrid, Unicaja Málaga en Laboral Kutxa Vitoria zitten in de game. Verder zijn er ook nog teams uit Rusland, Griekenland, Turkije, Duitsland, Israël en Litouwen. Een aantal bekende voorbeelden daarvan zijn Alba Berlin, Fenerbahçe Ülker Istanbul en Panathinaikos Athens.

Ontwikkelaar 2K Games wil met NBA 2K14 niet alleen teams toevoegen, maar ook de gameplay verbeteren. Zo is er hard gewerkt aan de verdediging. In NBA 2K13 waren dunks bijna niet te verdedigen en in dit nieuwe deel is dat een stuk makkelijker gemaakt. Verder is de communicatie tussen spelers verbetert. Eerder koos de game welke speler je aansprak om een bal heen te gooien en nu kan deze zelf gekozen worden. Spelers zijn daarnaast ook een stuk intelligenter.

Het beste is, en blijft, de ontwikkelaars zelf aan het woord horen over NBA 2K14. De game ligt op 4 oktober in de winkels voor de PlayStation 3, Xbox 360 en PC. De PlayStation 4-versie komt op 29 november en het is nog onduidelijk wanneer we met de Xbox One-variant aan de gang kunnen.

NBA 2K14 Developer Diary: Gameplay

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch