Menu Premium

Minecraft voor Xbox 360 was een gehaaste deal

Gamekings Redactie 29/06/2012 0 Tweet Het Like/Deel Het

Dat het concept van Minecraft niet eenvoudig uit te leggen is, blijkt uit het feit dat ook Microsoft zelf niet eens goed wist wat het inhield. Pas een week voor de E3 van 2011 werd de deal tussen Microsoft en ontwikkelaar Mojang, om Minecraft naar de Xbox 360 te brengen, gesloten. Dat liet Phil Spencer, vice-president van Microsoft, weten in gesprek met Destructoid.

Toen het plaatje met Minecraft’s blokkerige mannetje op de E3-presentatie van Microsoft werd getoond, wist het personeel van het bedrijf nog niet wat ze ermee moesten. “Zelfs het personeel van Microsoft dacht, terwijl ze ernaar keken, ‘wat is dat Minecraft-ding en waarom staat het op de stage?”, meldde Spencer. Inmiddels is de man van gedachten veranderd. “Dan komt de game uit en verkoopt 2 miljoen keer in een maand. Verwachtte ik dat? Nee. Zelfs Mojang verwachtte dat niet.”

Wat Minecraft precies inhoudt, is inderdaad moeilijk uit te leggen aan degenen die het niet kennen. Een veel gehoorde analogie is “lego voor de computer.” Je kunt er in een open wereld alles bouwen wat je wilt, mits je maar genoeg grondstoffen uit een mijn sleept. Dat de game echter graphics heeft waar een Commodore 64 zich nog voor zou schamen, blijkt, gezien de populariteit van de titel, voor veel gamers geen struikelblok te vormen.

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch