Menu Premium

Minecraft krijgt Twitch-streaming integratie

Gamekings Redactie 02/11/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Minecraft krijgt Twitch-streaming integratie, dit maakte Mojang op MineCon bekend. Dit betekent dat het streamen van Minecraft-gameplay binnenkort rechtstreeks vanuit Minecraft naar Twitch.tv kan. Fantastisch nieuws voor de fanatieke Minecraft-streamer.

Het verschijnsel ‘gamers die hun Minecraft filmpjes op het internet zetten’ is natuurlijk niks nieuws, maar als het aan Mojang en Twitch ligt dan kan dat over een tijdje veel simpeler. De twee partijen hebben de handen ineen geslagen en zijn met een integratie voor Minecraft op de proppen gekomen, waarmee je tijdens het spelen live naar Twitch.tv kan streamen. Mojang maakte dit op hét evenement voor Minecraft-fans, hun eigen MineCon-conventie, bekend.

Vicepresident van de marketing van Twitch, Matthew DiPietro, zegt dat Minecraft een gevoelige snaar heeft geraakt binnen de Twitch-community. “De voortdurend toenemende populariteit illustreert dat mensen graag naar games kijken buiten de bekende eSports titels om. Verwacht een keerpunt voor zowel spelers als toeschouwers wanneer de mogelijkheid om gameplay eenvoudig naar Twitch te streamen live gaat.”

We zien DiPietro spreken van een keerpunt voor zowel spelers als toeschouwers, de integratie van Twitch-streaming in Minecraft moet dus wel heel baanbrekend zijn. Blijkbaar neemt de populariteit van Minecraft nog steeds toe en vinden steeds meer mensen het leuk vinden om te kijken hoe jij een kasteel bouwt uit blokken schapenwol, terwijl je met een zwaard vervaardigd uit diamanten zombies afslacht. Tja, wie vindt dat nou niet leuk?

Het zal nog even afwachten zijn tot we erachter komen of de integratie van Twitch-streaming in Minecraft een groot verschil zal maken voor gamers die het leuk vinden om hun Minecraft-gameplay online te zetten. Tot die tijd zullen zij nog maar even gebruik moeten maken van iets minder simpele methodes.

Minecraft krijgt Twitch-streaming integratie

Minecraft krijgt Twitch-streaming integratie

 

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch