Menu Premium

Mogelijk minder dan 40.000 Wii U’s verkocht in Amerika in april

Karim Shehata 20/05/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Wat is er toch aan de hand met het ooit zo geliefde Nintendo? Hoewel vele gamers nog steeds van het kleurrijke en sfeervolle Japanse bedrijf houden, gaat het steeds slechter met de nieuwe console van Nintendo. Electronic Arts maakt op het moment al geen games meer voor de Wii U en een medewerker van datzelfde Electronic Arts noemde het vlaggenschip van Nintendo zelfs ‘crap’. Als je denkt dat daarmee het dieptepunt bereikt is voor Nintendo, hou dan je hart maar even stevig vast. Er zijn, mogelijk minder dan 40.000 Wii U’s verkocht in Amerika in april.

De NPD Group, het bedrijf dat in Amerika vele verkoopstatistieken bij houdt, zal dit volgens de geruchten later deze maand gaan bevestigen. Tot nu toe gaat het waarschijnlijk om gelekte informatie, waarbij de verkopen van de Nintendo 3DS (101.500) al niet lijken te kloppen. Analist Micheal Pachter heeft op Twitter gemeld dat de rest van de verkoopcijfers daarentegen dichtbij de echte verkoopcijfers in april liggen. Als we de geruchten moeten geloven is de Xbox 360 deze maand in Amerika 130.000 verkocht, de PlayStation 3 100.500 keer, en zou zelfs de voorloper van de Wii U meer hebben verkocht. Waar de Wii U er volgens de geruchten 38.000 wegzet, blijkt de Wii nog steeds populair met 42.000 verkochte consoles.

Als de geruchten kloppen, lijkt Nintendo verplicht om deze E3 een paar hele sterke titels aan te kondigen. Het verleden leert ons dat een Italiaanse loodgieter, desnoods in een kart, de verkopen van Nintendo’s consoles altijd doet stijgen. Aangezien EA op het moment geen games ontwikkelt voor het platform van Nintendo, er bijvoorbeeld geen Wii U versie op de planning staat van Grand Theft Auto V en de winkels de Wii U niet over de toonbank zien vliegen, moet Nintendo toch gaan knallen op de aankomende E3. Aangezien het hierbij gaat om een gerucht, is het op het moment nog wachten op de echte verkoopcijfers van de Wii U in april.

Komt het nog goed met de verkopen van de Wii U?

Mogelijk minder dan 40.000 Wii U's verkocht in Amerika in april

Mogelijk minder dan 40.000 Wii U’s verkocht in Amerika in april

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch