Menu Premium
Loading...

Mighty No. 9 Work in Progress Gameplay Footage

Karen Koch 30/06/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

Sinds de onthulling van Mighty No. 9 vorig jaar op de Penny Arcade Expo hebben fans zich enthousiast gemaakt voor deze game. Op het moment wordt er nog hard aan gewerkt door een team van specialisten in het vak, onder andere een groot deel van het oude Mega Man-team. Om ons,  en vooral de mensen die het project via Kickstarter hebben gesteund, toch wat te laten zien, is vandaag Mighty No. 9 Work in Progress Gameplay Footage online verschenen.

De Kickstarter-pagina zegt het al: Mighty No. 9 wordt een klassieke Japanese 2D side-scroller, maar dan opgepoetst. De ontwikkelaars proberen hiervoor alle dingen waar je van hield in je 8-bit en 16-bit games om te zetten naar mooie visuals en spannende actie. De Kickstarter van Mighty No. 9 was zelfs zo succesvol dat de ontwikkelaars allemaal extra bonussen in de game zetten. Extra stages, een boss rush-modus en zelfs een online battle arena staan allemaal op de planning voor Mighty No. 9.

De game draait om een android, Beck, die de negende is in zijn lijn van productie, de Mighty’s. Hij wordt beschouwd als een mislukking, totdat de eerste acht Mighty androids door een virus worden aangevallen en worden gecorrupteerd. Om de een of andere reden heeft het virus geen effect op Beck en is het dus aan hem om de eerste acht Mighty’s en de “big baddie” te stoppen. Hierbij wordt hij geholpen door zijn partner, Call.

Dat het team dat met Mighty No. 9 bezig is eerder aan Mega Man-titels heeft gewerkt is duidelijk. De game heeft er veel van weg, van de visuals tot de gameplay tot zelfs de muziek. De fans vinden dat helemaal niet erg; de meesten staan juist open voor deze “spirituele opvolger” van de Mega Man-serie. De voorlopige gameplay ziet er in ieder geval al lekker vloeiend uit.

Het is de bedoeling dat de game in april 2015 beschikbaar zal zijn. Deze zal dan uitkomen op PC, PlayStation 4, PlayStation 3, Xbox One, Xbox 360, Wii U, PS Vita en Nintendo 3DS.

Mighty No. 9 Work in Progress Gameplay Footage

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch