Menu Premium

Microsoft ziet Minecraft graag gebruikt worden voor educatie

Mark Hoogland 01/07/2015 0 Tweet Het Like/Deel Het

Meer nieuws over Minecraft! De immens populaire knutselgame zal op korte termijn officieel als lesmateriaal gebruikt gaan worden. Sinds de release van de game in 2011 wordt de game al met toenemende regelmaat door docenten de klaslokalen ingenomen, maar uitgever Microsoft heeft nu concrete plannen voor een lesprogramma.

Microsoft laat via Tumblr weten een samenwerking te zijn aangegaan met TeacherGaming, een jonge game developer die lesprogramma´s ontwikkelt aan de hand van onder meer Minecraft. Beide partijen roemen de game om de leeromgeving die het creëert; onder meer teamwork, bewegingsvrijheid en het halen van achievements zijn volgens hen aspecten die de ontwikkeling van een leerling kunnen bevorderen. Het doel is nu om een community te creëren waar spelers en docenten online samen kunnen komen om ideeën en lesstof uit te wisselen.

Wat vind jij? Is Minecraft dé perfecte tool voor in het onderwijs? Of zijn er andere games die volgens jou nog beter voor educatieve doeleinden kunnen dienen?

Bron: Tumblr – via Gamesindustry.biz

Microsoft ziet Minecraft graag gebruikt worden voor educatie

Microsoft ziet Minecraft graag gebruikt worden voor educatie

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch