Menu Premium

Microsoft ontslaat 18.000 werknemers voor 31 maart 2015

Jeroen Wiersma 17/07/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

In een e-mail aan het complete personeelsbestand van Microsoft noemt CEO Nadella het begin van de evolutie van de organisatie en zijn cultuur. De afgelopen periode stond bij Microsoft in het teken van de toekomstvisie, maar dit helder hebben is slechts het begin van de reis om die ambitie waar te maken en niet het eind. Dat om daar te komen ook moeilijke beslissingen gemaakt moeten worden moge duidelijk zijn, want Microsoft ontslaat 18.000 werknemers voor 31 maart 2015.

Nog nooit zijn er bij Microsoft in één ronde zoveel ontslagen gevallen, maar het komt niet zomaar uit de lucht vallen. In april werd Nokia overgenomen voor zo’n 5,5 miljard euro en daarmee gingen de loonkosten met een flinke 33 procent omhoog. De meeste ontslagen, zo’n 12,5 duizend, zullen dan ook vallen in de Nokia-tak van het bedrijf. Nadella realiseert zich hoe vervelend dit moet zijn voor de betreffende werknemers en geeft aan zijn best te doen om bedachtzaam en transparant te handelen, en hulp te bieden waar het kan bij het vinden van een nieuwe baan. “Iedereen kan verwachten te worden behandeld met het respect dat ze verdienen voor hun bijdrage aan dit bedrijf”, aldus Nadella.

De eerste 13.000 ontslagen moeten na een half jaar duidelijk zijn, waarna tot en met 31 maart 2015 ook de overige ontslagen bekend worden. Waar deze precies vallen is nog niet bekend, de Xbox-divisie is bijvoorbeeld nog niet genoemd. De reden voor deze moeilijke maar noodzakelijke beslissing past bij de visie. Ze willen beweeglijker worden, sneller kunnen reageren en minder managementlagen hebben, waardoor teams meer impact krijgen en productiever kunnen zijn. Is het dan alleen maar kommer en kwel voor de staf van Microsoft? Gelukkig niet. Nadella geeft ook aan dat er op strategische plekken juist banen bijkomen. Op hoe dit de ons aan het hart gaande Xbox-divisie gaat beïnvloeden, kunnen we helaas alleen maar wachten.

Microsoft ontslaat 18.000 werknemers voor 31 maart 2015

Microsoft ontslaat 18.000 werknemers voor 31 maart 2015

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch