Menu Premium

Microsoft killt de Kin phone

Boris van de Ven 01/07/2010 0 Tweet Het Like/Deel Het

Slechts zes weken na de lancering, trekt Microsoft alweer de stekker uit haar nieuwe Phone project: The Kin. Gizmodo komt met de primeur dat er volgens geruchten niet meer dan 500 exemplaren van de telefoon zijn verkocht in de eerste weken na de Amerikaanse lancering. Microsoft heeft deze cijfers nooit bevestigd of ontkent maar het is duidelijk dat er weinig interesse bestaat voor de Kin.

De grootste reden daarvoor is de prijs. In Amerika lag de Kin in de winkels voor een prijs die overeenkomt met de prijs van een smartphone. Alleen is de Kin geen smartphone. De telefoon van Microsoft zou oorspronkelijk deze herfst in Europa in de winkels liggen. Dat gaat nu dus niet door. Volgens Microsoft ligt de focus nu helemaal op Windows Phone 7, het besturings systeem dat deze herfst gelanceerd wordt en Windows Mobile moet vervangen.

Na de Courier is the Kin het tweede nieuwe project dat Microsoft de nek omdraaid in een korte tijd. Dat geeft toch te denken. Misschien dat de druk van Google en Apple toch een beetje te veel wordt voor Microsoft. En misschien dat er intern toch behoorlijk wat geschoven wordt.

microsoft-kin-phones

Loading...
Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumGamekings LivePodcastMerch