Menu Premium

Hackers claimen een gat in de Wii U beveiliging te hebben gevonden

Angelique Grift 07/07/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

Eerder dit jaar reageerde Nintendo op het werk van hackers die claimde de Wii U gehackt te hebben. Nintendo erkende het werk, maar verzekerde ons dat de Wii U nog steeds goed beveiligd is. Nog geen twee weken geleden werd opnieuw een hack aangekondigd op een ‘homebrew’-forum. Hackers claimen een gat in de Wii U beveiliging te hebben gevonden. Met dit gat in de beveiliging kunnen ze nu kleine aanpassingen maken in het Wii U-systeem, maar de hackers geloven dat ze op langere termijn meer veranderingen te kunnen maken.

Hoewel de hack al twee weken geleden online kwam, is het nieuws pas als een lopend vuurtje gegaan na een recente video waarin de Wii U gehackt wordt. In de video is te zien hoe namen, audio-instellingen en lettertypes worden veranderd in onder andere Mii Plaza en Mario Kart 8. Met de DS heeft Nintendo al eens te maken gehad met grootschalige piraterij, doordat de DS gemakkelijk te hacken was. Nintendo lijkt haar lesje geleerd te hebben, want tot nu toe is het Nintendo gelukt de Wii U en de 3DS goed te beveiligen met reguliere updates. De hackers beweren de Wii U gehackt te hebben, maar de recente firmware update 5.0 heeft het gat in de beveiliging al gedicht.

De hackers claimen dat de bug nog in de Wii U zwerft en dat het ze wederom gaat lukken de console van Nintendo te hacken. Volgens hen is het nu moeilijker om het systeem te hacken, waardoor het simpelweg iets langer gaat duren. Deze jongens hebben niet de intentie om met deze hack piraterij of cheaten aan te moedigen en ze willen ook niet dat hun werk daar gebruikt voor wordt. De hackers zien het liefst dat hun werk gebruikt wordt om bijvoorbeeld eigen racetracks of characters te maken. De hackers mogen dan een onschuldig doel hebben, andere Wii U-gebruikers hebben hun twijfels. Zij denken dat wanneer deze hack online wordt gezet, er ook mensen zijn met minder onschuldige intenties. De toekomst moet gaan uitwijzen of deze minder onschuldige intenties een groot effect gaan hebben op de Wii U.

Hackers claimen een gat in de Wii U beveiliging te hebben gevonden

Hackers claimen een gat in de Wii U beveiliging te hebben gevonden

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch