Menu Premium

Horizon Zero Dawn 2 in de maak bij Guerrilla Games?

Hylke Haagsma 07/02/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

 

Zit Horizon Zero Dawn 2 eraan te komen? Horizon Zero Dawn van het Nederlandse Guerrilla Games was natuurlijk een gigantisch succes. De game verkocht wereldwijd meer dan 7,6 miljoen keer. In de game speelden we de avonturen van Aloy en de game betekende een heropleving voor het actie-RPG genre. Genoeg redenen lijkt ons om een Horizon Zero Dawn 2 uit te brengen. Deze Tweet van Jan Bart van Beek, de Studio Art Director bij Guerrilla, ruikt dan ook behoorlijk naar een opvolger van de succesvolle game…

Nieuwe robots in Horizon Zero Dawn 2

Dino’s dus. De dinosauriërs van Jurassic World kunnen een mooie inspiratie zijn voor de dino robotmachines in Horizon Zero Dawn 2. Duidelijk is in elk geval dat de studio de dinosauriërs nog niet los laat en dat lijkt te wijzen op een vervolg van de succesvolle game. Wij kunnen niet wachten op een vervolg van de eerste game en zijn erg benieuwd naar alle nieuwe verschillende badass robots. Het afgelopen jaar trok de Nederlandse studio een hoop extra personeel aan en Horizon Zero Dawn 2 lijkt dan ook een giga project te gaan worden. Aankomende E3 blijft Sony thuis en hierdoor verwachten we binnenkort geen aankondiging van de game.

Horizon Zero Dawn 2 als PlayStation 5 exclusive

JJ vond Horizon Zero Dawn 1 een steengoede game. “Op alle fronten was de game goed. Alleen de eindbaas had pittiger mogen zijn wat mij betreft. Ik zou daarom zelf niet al te veel veranderen aan de game behalve dan dat de game volgens mij voor de PS5 gemaakt wordt als launchtitel en de mannen en vrouwen van Guerrilla visueel dus weer een enorme stap vooruit kunnen gaan zetten”,vertelt hij. Als Guerrilla volgens JJ ergens goed in is, dan is het wel in grafisch indrukwekkende werelden neerzetten. Als de game bij launch uitkomt dan wordt het zeker een succes volgens hem. “Die game wil je dan hebben, probleem is natuurlijk wel dat de installed base laag is bij een launch. Wie weet dus dat de game ook nog speelbaar op de PS4 Pro zal zijn… maar nu ben ik echt aan het gissen…”, besluit JJ.

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumGamekings LivePodcastMerch