Menu Premium

GTA V levert 800 miljoen dollar op binnen een dag

Gamekings Redactie 18/09/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Het was te verwachten dat het vijfde deel in de Grand Theft Auto-franchise een aardschok in het landschap der videogames teweeg zou brengen. Toch heeft Rockstar zichzelf overtroffen met absurd hoge launch-opbrengsten want GTA V levert 800 miljoen Dollar op binnen een dag. Holy shit!

Rockstar flikt het ‘m wederom om massa’s gamers aan te trekken met GTA V. Over deze prestatie is Strauss Zelnick, CEO van Take-Two, zeer te spreken. “Bij Take-Two zijn we allemaal zeer blij met de aanvankelijke reactie op Grand Theft Auto V”, aldus de man in kwestie. Hij spreekt hier natuurlijk over de fabelachtige verkoopopbrengsten en de torenhoge reviewscores die er niet om liegen. “Wederom heeft Rockstar Games zichzelf overtroffen en een nieuwe standaard voor creativiteit, innovatie en vakbekwaamheid in de gamesindustrie neergezet”, zo spreekt Zelnick. Reken maar dat daar de champagne nog even blijft vloeien!

Overigens vertegenwoordigen de verkoopcijfers alleen nog maar Europa en Noord-Amerika aangezien de game vooralsnog alleen daar verkrijgbaar is. Vlak voor de launch klonterden smachtende gamers in grote getale samen voor de verkooppunten, zowel in Europa als in Noord-Amerika. Ik durf best te wedden dat dit in andere delen van de wereld niet anders zal zijn.

Rockstars ambities zijn altijd groot en daar hangt vanzelfsprekend ook een passend kostenkaartje aan. De ontwikkeling van GTA V heeft namelijk 200 miljoen euro gekost. De laatste volwaardige GTA-titel voor consoles verscheen in 2008, een goede vijf jaar geleden. Rockstar Games is een grote ontwikkelaar, maar afgezien van een tweetal uitbreidingen voor GTA IV, Red Dead Redemption en een nieuwe Max Payne lijkt het succes van de ontwikkelaar met name op Grand Theft Auto te leunen.

De hype is telkens ongekend groot binnen de game-industrie en The New York Times sprak zelfs van ‘het meest meeslepende spektakel in interactieve entertainment’. Het zal nog wel even duren voordat het stof gaat liggen en dat maakt niet uit. De halve wereld vertoeft straks toch in Los Santos en Rockstar met hun collectieve leuter in alleen maar meer champagne.

GTA V levert 800 miljoen Dollar op binnen een dag

GTA V levert 800 miljoen Dollar op binnen een dag

Loading...
Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumGamekings LivePodcastMerch