Menu Premium
Loading...

Gran Turismo 6 Gamescom 2013 Trailer

Gamekings Redactie 21/08/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Zeg je PlayStation, dan zeg je ook Gran Turismo. Zet je schrap voor fonkelende bolides, deinende koplampen en slow-motion take-overs in de Gran Turismo 6 Gamescom 2013 Trailer.

Als er één game is die synoniem staat aan de Sony PlayStation dan is het wel Gran Turismo: The Real Driving Simulator. Daar staat ‘driving’ en geen ‘racing’, want ontwikkelaar Polyphony Digital wilt zich duidelijk distantiëren van racing-games. De aandacht waarmee de Gran Turismo-games worden ontwikkeld, is vergelijkbaar met  vliegtuigsimulatoren. Vandaar dat vooral autofanaten hun heil vinden in deze franchise.

Vanaf het begin van Sony’s spelcomputer is Gran Turismo onlosmakelijk verbonden met het merk PlayStation. Na het relatief teleurstellende Gran Turismo 5 wordt dan ook halsreikend uitgekeken naar Gran Turismo 6. Velen hoopten dat deze game zijn thuis zou vinden op de PlayStation 4 maar Polyphony Digital koos verstandig om het zesde deel uit te brengen op een console die al bij miljoenen gamers onder de televisie staat. Misschien is het ook wel een traditie om elke PlayStation-homeconsole van twee Gran Turismo’s te voorzien en wil de ontwikkelaar daar niet mee breken, maar ik denk toch het eerste.

Dat de game op de PlayStation 3 uit gaat komen, wil niet zeggen dat de game grafisch onderdoet voor vergelijkbare games op de PlayStation 4. De game lijkt op grafisch vlak generatie-overschrijdend te zijn. Ook de nieuwe engine maakt indruk met ziek gedetailleerde physics die coureur-wannabees wel aan het kwijlen moet brengen. Zoals gebruikelijk zijn er bizar veel auto’s en parkoersen vrij te spelen, respectievelijk 1200- en 71 exemplaren, en daarbij komt nog het volledige aanbod van Gran Turismo 5. Daarnaast zal er continu nieuwe content worden toegevoegd.

Heel toepasselijk verschijnt Gran Turismo 6 op 6 december. Een goede reden om nog even vast te houden aan je PlayStation 3.

Gran Turismo 6 Gamescom 2013 Trailer

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch