Menu Premium

Geen Free Gaming 2010

Boris van de Ven 06/07/2010 0 Tweet Het Like/Deel Het

Vorige week werd Free Gaming 2010 aangekondigd maar vandaag heeft de organisatie alweer laten weten dat het festival is afgeblazen. Free Gaming begon in 2008 met een redelijk geslaagd evenement in het centrum van Rotterdam. Vorig jaar viel het festival echter helemaal in het water. Twee dagen lang zware regenbuien zorgden voor een verlaten festivalterrein waar slechts de meest dedicated gamers het hoofd boven water wisten te houden. Misschien dat het evenement te dicht tussen andere events in zit, misschien heeft Rotterdam de subsidiekraan dicht gedraaid of misschien is de kans op weer zo’n regenweekend half september gewoon te groot. Wat de reden ook is. We wensen de organisatie succes toe in de toekomst.

Overigens hoeven gamers niet lang te wachten op aktie want Firstlook 2010 (2 en 3 oktober. Westergasfabriek Amsterdam) staat in de startblokken en word dit jaar vetter dan ooit!

Free Gaming 2010 zal dit jaar niet doorgaan. Na twee succesvolle edities in de zomers van 2008 en 2009 heeft de organisatie besloten om de editie 2010 af te blazen. Dit jaar zou het grootste, gratis toegankelijke game evenement plaatsvinden op 25 september. De beslissing is genomen op financiële gronden. ‘De signalen uit de markt zijn overduidelijk.’, aldus Jeroen Kraak, namens TGS producent van het Free Gaming Festival. ‘We hebben met veel partijen gesproken, zowel commerciële als subsidiegevers, en komen tot de conclusie dat de opbrengsten niet opwegen tegen de uitgaven die we moeten doen om Free Gaming succesvol neer te zetten’. Het is nog niet bekend in welke vorm Free Gaming zal worden voortgezet.

free gaming

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumGamekings LivePodcastMerch