Menu Premium
Loading...

Gamekings Extra: Het is St. Patrick’s Day!

Gamekings Redactie 17/03/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

Zo, het is tijd voor een nieuw redactie-item. Vandaag is een hele speciale dag, want het is St. Patrick’s day! Dominique heeft zelfs een speciale accessoire meegenomen in het thema van deze feestdag. Daarnaast is Dennis dit weekend naar de film geweest. Hij heeft de nieuwe 300-film gezien, 300: Rise of an Empire. Interessant dachten wij zo, en daarom een nieuwe Gamekings Extra over St. Patrick’s Day en 300: Rise of an Empire.

Saint Patrick was de bekendste missionaris uit de geschiedenis van Ierland. De beste man was actief in de 5e eeuw, hoewel er niet eens een exacte datum bekend is van zijn geboorte. Dit is overigens niet het enige wat onbekend is over hem. Hij is op de leeftijd van zestien jaar als slaaf naar Ierland gebracht, waar hij na een geschatte zes jaar vertrok naar Gallië. Hoe en wat er toen is gebeurd met de man, is ook onbekend. Wel weet men dat hij daar een opleiding tot priester heeft gevolgd. Pas in de 7e eeuw en lang na zijn dood werd er een cultus rond hem gebouwd waar dus de feestdag uit is ontstaan. Nu, en altijd op 17 maart, drinken alle Ieren als een malle op de sterfdag van deze heilige. Doet de redactie hier ook aan mee?

Verder is Dennis dus naar 300: Rise of an Empire geweest. Het vervolg op de film 300 waar Dennis groot fan van is, maar is dit vervolg hem net zo goed bevallen? Of wordt hij er zwaar depressief van?

Je kan het nu allemaal checken in deze Gamekings extra over St. Patrick’s Day en 300: Rise of an Empire. Hoe vier jij deze St. Patrick’s Day? Ga je vanavond lekker een Guinness drinken in de Ierse pub bij jou in de buurt? Laat het weten in de comments!

Gamekings Extra: Het is St. Patrick's Day

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch