Menu Premium
Loading...

Freedom Wars krijgt een nieuwe trailer

Karen Koch 30/06/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

De PS Vita is in Europa niet al te populair, maar dat is heel anders in Japan. Daar worden meer dan genoeg titels voor de handheld van Sony ontwikkeld, zo ook Freedom Wars. De game, waar vele Westerse PS Vita eigenaren op zitten te wachten, is afgelopen week uitgekomen in Japan, maar heeft nog geen Westerse release-datum. Gelukkig worden we wel op de hoogte gehouden van de game zelf. Freedom Wars krijgt een nieuwe trailer waarin details over de verhaallijn duidelijker worden!

De game speelt zich af in een verre toekomst, waarbij de aarde onbewoonbaar is geworden. De overlevende mensen hebben zich ingegraven in de aarde en leven nu onder de aardkorst in ondergrondse steden. Er bestaan zevenenveertig van dit soort steden en dit zal ook de basis zijn voor de co-op functie. Men kan namelijk strijden met mensen uit hetzelfde district, of tegen mensen uit andere steden. Mensen die met elkaar op de vuist gaan, dat staat natuurlijk garant voor de nodige geweld.

In de trailer is te zien dat zelfs het bestaan van mensen als misdaad wordt gezien in deze apocalyptische wereld en dat ze daarvoor gestraft worden. Deze straf bestaat uit het vechten tegen Abductors, grote monsters die burgers gevangen nemen en een compleet verlies van menselijke rechten. Door burgers te bevrijden en Abductors de schedels in te rammen kunnen de gevangenen hun straftijd kunnen verminderen en hun rechten terug kunnen winnen.

Freedom Wars zal volgens de studio producer van PlayStation in Japan een co-op avontuur zijn met een boeiende verhaallijn, onder andere dankzij de unieke samenwerking tussen twee Japanse ontwikkelaars. Ontwikkelaars Shift en Dimps hebben ieder een deel van de ontwikkeling van de game voor hun rekening genomen. Zo zijn de game design, de characters design en het verhaal van Shift, terwijl de programmering, de graphics, en de directie van Dimps zijn. Volgens studio producer Yoshizawa heeft de game dankzij deze samenwerking tussen ontwikkelaars, dankzij de co-op functionaliteit, en dankzij de sterke verhaallijn van de game alle kwaliteiten die een goede game moet bevatten. Hele mooie woorden, maar die hebben we vaker gehoord. Eerst zien en dan pas geloven.

Zoals gezegd is er nog geen release-datum voor ons in Nederland bekend. Gelukkig is er wel bevestigd dat de game in 2014 toch echt onze kant op komt voor op de PSVita.

nieuws_20140630Freedomwars

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch