Menu Premium

Eerste beelden schitterende nieuwe kantoor Guerrilla in Amsterdam

Jan Johan Beldrok 10/03/2021 0 Tweet Het Like/Deel Het

Guerrilla is al een flink aantal jaren onze vaderlandse trots als het gaat om het ontwikkelen van Tripple A games. In 2000 ‘klein’ begonnen met de ontwikkeling van de shooter Killzone, is de studio vandaag uitgegroeid tot een 350+ werknemers grote producent. Ze zijn verantwoordelijk voor een aantal van de beste exclusives die PlayStation te bieden heeft. En een dergelijke groei heeft zo zijn gevolgen. Guerrilla groeit namelijk alweer uit zijn huidige pand. En ‘alweer’ zetten we hier bewust neer omdat ze pas een aantal jaren in hun huidige studio zitten. Maar ja, je bent succesvol en je wilt aan meer dan één game per jaar werken…

EWZ | Guerrilla Games B.V. verhuist naar voormalig Telegraaf-gebouw, EWZ  adviseert.

No alternative text description for this image

Guerrilla is 350 man en vrouw groot en knapt uit huidige pand

De verhuizing naar een nieuw pand is aanstaande. Guerrilla omschrijft het alsvolgt op hun website. “Omdat we nu meer dan 350 Guerrilla’s hebben, zijn we onze oude grachtenpandstudio ontgroeid. Het was dus tijd om een ??nieuwe ruimte te vinden om iedereen te huisvesten en onze hoge ambities waar te maken. Met onze wortels in Amsterdam, was het niet meer dan normaal dat we hier ons nieuwe huis vonden. Het betreft een historisch gebouw in het hart van de stad, vlakbij de beroemde Dam. Die is nu volledig gerenoveerd met alle hightech gamestudio-vereisten.”

No alternative text description for this image

No alternative text description for this image

Eerste beelden nieuwe kantoor zijn magnifiek

Het resultaat is om van te watertanden. Check de eerste prachtige beelden, gemaakt door fotografen Stijn Poelstra & Roderick van der Steen maar. Om de nieuwe ruimte te ontwerpen en alle gamestudio-dromen van Guerrilla tot leven te brengen, heeft de developer nauw samengewerkt met architect Ayca Dogan en haar team bij CBRE. Zij, en we citeren “hebben het interieur van de studio getransformeerd in functionele en innovatieve ruimtes om onze gezamenlijke en creatieve benadering van game-ontwikkeling te vergemakkelijken. Het gebouw, verdeeld over meerdere verdiepingen, biedt nu alles wat onze gamestudio nodig heeft, van ultramoderne audiocabines tot een speciale mocap-ruimte en een grote cafetaria op de bovenste verdieping met het meest geweldige uitzicht over de stad.” En dat laatste kunnen we in ieder geval beamen….

No alternative text description for this image

 

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch