Menu Premium

EA heeft meerdere nieuwe IP’s in de planning

Gamekings Redactie 23/08/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Een van de grootste ontwikkelaars en uitgevers uit de game-industrie is toch wel Electronic Arts. Met hun jaarlijks terugkerende sporttitels en games als bijvoorbeeld Mass Effect en Dragon Age hebben ze dan ook wel veel series in handen. Een vervolg op een geweldige game is natuurlijk ontzettend tof, maar af en toe moet er een frisse, nieuwe wind waaien door het landschap der gaming. EA heeft meerdere nieuwe IP’s in de planning om het daglicht te zien op de next-gen consoles. Gaan deze voor de frisse, nieuwe wind zorgen die de industrie zo nu en dan nodig heeft?

Eerder werd er al zachtjes losgelaten dat EA bezig was met nieuwe titels. We weten ondertussen dat we Mirror’s Edge 2, Star Wars: Battlefront en Dragon Age: Inquisition kunnen verwachten op de Xbox One en PlayStation 4, maar dit zijn al bekende franchises. Een titel die wel nieuw is, is Respawn Entertainment’s Titanfall. De game die hoge ogen gooide op de E3 2013 wordt uitgegeven door EA en komt naar de Xbox 360, Xbox One en PC. Toch zitten we dan pas op één titel die we nog niet kennen. Tijdens een interview op de Gamescom 2013 heeft Electronic Art’s Frank Gibeau bevestigd dat dit niet het enige is waar we op kunnen wachten.

Er werden nog geen namen genoemd van nieuwe IP’s en gaat voorlopig ook niet gebeuren. Volgens Gibeau is het eerst de bedoeling om de huidige, aangekondigde titels te lanceren, voordat we meer mogen weten over waar ze mee bezig zijn. “Het is de bedoeling om elk jaar met sowieso één of twee nieuwe titels op de proppen te komen “, aldus de president van EA Labels.

Niet getreurd, want er komt nog veel aan van Electronic Arts. Zo staan naast de genoemde games ook onder andere Battlefield 4, EA Sports UFC en Need for Speed: Rivals op de planning. Genoeg om ons de aankomende tijd mee te vermaken! Om dan toch de vraag te stellen… Als jij mocht kiezen met wat voor game EA gaat komen, wat koos je dan?

EA heeft meerdere nieuwe IP's in de planning

EA heeft meerdere nieuwe IP’s in de planning

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch