Menu Premium

Director van Far Cry 3: Blood Dragon hoopt op een vervolg

Gamekings Redactie 06/05/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Voor iedereen die blij was met het neon-gekleurde avontuurtje van Ubisoft is er reden om hoop te hebben op meer. Dean Evans, de director van Far Cry 3: Blood Dragon hoopt op een vervolg na het klinkende succes van de standalone add-on. Via Invalidopinions zijn we erachter gekomen dat niemand minder dan Michael Biehn zelf verantwoordelijk is voor het gerucht. De acteur verleende zijn stem aan Rex Powercolt, held in de game, en is bekend van veel typerende films in de jaren tachtig en negentig waar Blood Dragon een knipoog naar maakt.

In een podcast van Xbox Live’s Major Nelson Radio hing Biehn aan de lijn voor een interview. Het succes van de game is niet langs hem heen gegaan, en leidt er zelfs toe dat hij nu door mensen op straat wordt aangesproken over de game. Terwijl er aanvankelijk een groot vraagteken was of de game uberhaupt gerealiseerd zou worden. Aan het fanatisme van Dean Evans lag het niet, die was al bij hun eerste afspraak reuze enthousiast. Maar niet geheel verrassend stonden de dure stropdassen bij Ubisoft niet meteen te trappelen voor een dergelijk excentriek uitstapje van de Far Cry franchise.

Strijdend voor zijn titel heeft Evans het licht uiteindelijk toch op groen gekregen, en de verkoopcijfers hebben hem beloond voor zijn moed. Intussen zijn ook de hoge heren om, en niet zonder reden. Volgens Biehn heeft Far Cry: Blood Dragon nu al vijf keer meer verkocht dan verwacht vanuit Ubisoft. En dat was een goede reden voor Evans om Biehn enthousiast op te bellen met mooie dromen voor de toekomst.

“Dean belde me gisteravond, en hij was super enthousiast. Hij gaat vandaag naar een bijeenkomst binnen Ubisoft, en ik heb het idee dat hij het Blood Dragon-universum in een eigen franchise wil gieten. Hij heeft een vervolg in gedachten in ieder geval”, aldus Biehn.

Biehn ziet het zelf ook wel zitten en belooft sowieso exclusiviteit aan Dean Evans en een eventuele Blood Dragon franchise.

De grote vraag van zowel Invalidopinions als ons is de volgende: Heeft Blood Dragon genoeg inhoud om door te groeien naar een volwassen franchise? We zijn misschien een beetje bang dat de geslaagde humor van Blood Dragon het niveau van gimmick moeilijk kan overstijgen. Hoe leuk de grap de eerste keer is, is het dat ook de tweede of zelfs derde keer? We gunnen Dean Evans het voordeel van de twijfel voorlopig, want hij heeft duidelijk een hoop passie voor het concept.

Volgens Biehn is er geen reden voor zorg. Dean Evans deelde met hem al verschillende nieuwe insteken zoals verschillende tijdslijnen en andere werelden, en ziet dus mogelijkheden genoeg. Het stemt nieuwsgierig, en we juichen hem sowieso van harte toe. Elke keer dat een creatieve geest in de industrie een zuiver doelpunt scoort tegenover zijn conservatieve bazen is een moment om in te lijsten. Het is mooi om te zien dat er geld te verdienen is met unieke ideeën in de eredivisie van de games-industrie, het triple A-segment.

Director van Far Cry 3: Blood Dragon hoopt op een vervolg

Director van Far Cry 3: Blood Dragon hoopt op een vervolg

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch