Menu Premium

Dawngate is de nieuwe MOBA van EA

Karim Shehata 16/05/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

MOBA games, ze zijn op het moment erg ‘hot’. Als je niet onder een steen hebt gelegen, dan heb je vast wel gehoord van League of Legends: een free-to-play Tower Defense game. Deze is misschien inmiddels beter bekend als een Multiplayer Online Battle Arena game, oftewel een MOBA. Ook andere ontwikkelaars en uitgevers zitten niet stil. Zo kwam Ronimo Games, gevestigd in Nederland, al met Awesomenauts op de consoles en PC, en kwam Valve met het vervolg van een hele populaire mod op Warcraft III, genaamd DOTA 2. Electronic Arts doet ook een duit in het zakje, want Dawngate is de nieuwe MOBA van EA.

Hoewel de game nog niet officieel is aangekondigd, kun je wel al de Dawngate website bezoeken. Op deze website kun je jezelf aanmelden voor de Beta, waarmee je volgens ontwikkelaar Waystone Games kunt bijdragen om deze MOBA game de wereld in te helpen. Als we kijken naar de afbeelding bovenaan de website, zien we zes personages, ook wel Champions genoemd. Zo kan er mogelijk straks gekozen worden om aan de slag te gaan met een ogenschijnlijk menselijk ras, maar lijkt het er ook op dat er straks enorm huisgehouden kan worden met een metalen golem in deze nieuwe MOBA game van EA.

Waystone Games gaat hiermee zijn eerste echte game maken. De ontwikkelaar meldt dat de MOBA bekend zal aanvoelen, maar wel een nieuwe ervaring van MOBA gameplay biedt. Dit zegt op dit moment nog niet zoveel natuurlijk. Dawngate wordt dus mogelijk ‘gewoon’ een MOBA, die de concurrentie aan zal gaan met games als League of Legends en DOTA 2.

Speel jij al MOBA games?

Dawngate is de nieuwe MOBA van EA

Dawngate is de nieuwe MOBA van EA

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch