Menu Premium

CS:GO Major Championship verbreekt kijkcijferrecords

Ridho Hidayat 13/04/2016 0 Tweet Het Like/Deel Het

De populariteit van eSports blijft wereldwijd toenemen, dat geldt ook voor Major League Gaming’s Counter-Strike: Global Offensive Major Championship (CS:GO Major). Vandaag heeft Activision Blizzard Media Networks namelijk aangekondigd dat dit evenement meerdere kijkcijferrecords heeft verbroken.

De CS:GO Major werd dit jaar voor het eerst geproduceerd door MLG, waarvan Activision Blizzard eind vorig jaar de rechten verkreeg. Het mag direct een groot succes genoemd worden. Met maar liefst 45 miljoen live kijkuren werd het oude record van 34 miljoen kijkuren, dat vorig jaar werd behaald door de CS:GO Major in Keulen, ruimschoots verbroken.

Dit jaar was het tevens de eerste keer dat het evenement in Noord-Amerika werd gehouden. In Columbus, Ohio, gingen ‘s werelds beste CS:GO teams de strijd aan met elkaar met als inzet een prijzenpot van een miljoen dollar. Op 3 april, de afsluitende dag, pakte Luminosity Gaming in de uitverkochte Nationwide Arena de felbegeerde titel. Hierbij werd met 1,6 miljoen gelijktijdige kijkers bovendien een tweede record verbroken. Dat record stond namelijk op 1,3 miljoen gelijktijdige kijkers, wat ook tijdens de vorige editie van de CS:GO Major behaald was.

Met deze verbroken records en 71 miljoen video views wordt opnieuw aangetoond dat eSports steeds meer leeft onder gamers. Volgens de huidige prognoses zal deze stijgende lijn zich zelfs nog verder voortzetten, met 300 miljoen kijkers in 2017. Heb jij de CS:GO Major op de voet gevolgd? Hoe zie jij de toekomst van eSports voor je? Laat het ons weten in de comments!

CS:GO Major Championship verbreekt kijkcijferrecords

CS:GO Major Championship verbreekt kijkcijferrecords

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch