Menu Premium

CryEngine 3 draait al op Xbox One

Gamekings Redactie 22/05/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Ook dit beest onder de motorkap kon niet achterblijven. De CryEngine 3 draait al op Xbox One, vertelt Crytek. Dat wordt smullen en opent de deuren naar nog onaangekondigde games. Maar welke Xbox One games kunnen we dan verwachten?

Als we kijken naar hoe gameontwikkelaars werken, is het begrijpelijk dat ze niet allemaal een eigen engine bouwen. Hierdoor wordt er dus logischerwijs gebruik gemaakt van een aantal engines die beschikbaar zijn op de markt. Dat geldt ook voor de CryEngine. Toen in 2004 de eerste Far Cry uit kwam voor de PC, was het een bloedmooie game. Dit kwam allemaal door de eerste CryEngine, ontwikkeld door Crytek. Deze engine werd nog aardig kleinschalig gebruikt, maar toen Crytek met de CryEngine 2 en later de CryEngine 3 kwam, werd het steeds aantrekkelijker voor ontwikkelaars om ook met de engine te gaan werken.

En dat leidt ons naar de toekomst. Gisteravond hebben we natuurlijk de officiële onthulling van de Xbox One gehad, waarna nu ontwikkelaars en uitgevers losgaan met het vertellen wat ze van plan zijn. Een werkende CryEngine 3 op de Xbox One betekent niets anders dan meer games. Games als bijvoorbeeld Homefront 2, waarvan duidelijk is dat het de CryEngine 3 gebruikt, zullen we dan waarschijnlijk ook kunnen verwachten op de Xbox One. Kan bijna niet anders, toch?

Op het moment zijn er al een aantal titels aangekondigd voor de Xbox One, maar nog geen een daarvan draait op de CryEngine 3. Het is dus wachten totdat de eerste Xbox One game zich meldt die gebruik maakt van deze motor. Ik vind het goed nieuws, want er is op meerdere vlakken al laten zien dat het een goede engine is en ben benieuwd naar het grafische geweld dat eruit geperst gaat worden.

Welke Xbox One games denk jij dat we kunnen verwachten met de CryEngine 3?

CryEngine 3 draait al op Xbox One

CryEngine 3 draait al op Xbox One

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch