Menu Premium

Controversiële Assassin’s Creed Odyssey DLC heeft patch gekregen

Hylke Haagsma 26/02/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

Ubisoft heeft er vandaag een update uitgegooid voor Assassin’s Creed Odyssey met hierin een New Game+ modus. Daarnaast probeert de studio het controversiële einde van de Shadow Heritage DLC te fixen..

 Ophef over een gedwongen relatie

Afgelopen januari kreeg Ubisoft een behoorlijke kruiwagen aan kritiek over zich heen. Alhoewel een kruiwagen? Zeg maar gerust een vrachtlading kritiek. Toen de DLC uitkwam kwamen spelers er namelijk achter dat ze gedwongen werden om een heteroseksuele relatie aan te gaan en een kind te krijgen. Dit staat haaks tegenover de rest van de game.Hierin krijg je namelijk juist de vrijheid om te flikflooien met wie je maar wilt, wanneer je maar wilt. Oeh la la. Ubisoft ging door het stof en bood dan ook excuses aan voor de gang van zaken. Daarnaast beloofde de uitgever de controversiële situatie in de game te fixen.

Aanpassingen in cutscenes en dialogen

In de patch notes van Update 1.1.4, heeft de studio aangegeven dat ze aanpassingen hebben gedaan in de cutscenes. Ook hebben ze wat dialogen hebben veranderd in het verhaal van Shadow Heritage. Dit hebben ze gedaan zodat er een platonische optie is voor degene die niet tussen de lakens willen duiken met Natakas of Neema. Spelers werden eerder gedwongen om een verplicht heteroseksueel beschuitje te eten met een van deze 2. We moeten nog maar zien hoe deze aanpassingen het einde van de game beïnvloeden en of het de spelers genoeg vrijheid geeft om hun eigen verhaal te smeedden.

Wat ook nog niet duidelijk is, is of je de gedwongen relatie ook nog kan terugdraaien wanneer je de DLC al heb uitgespeeld. Mogelijk is de patch alleen maar voor nieuwe spelers. Er komen nog meer DLC pakketten aan voor de game en Ubisoft zal ongetwijfeld deze kritieken in ogenschouw nemen richting de verhalen van deze pakketten. De eerstvolgende die er aan zit te komen is Bloodline, die komt volgende maand uit. Kijk jij er naar uit?

Assassin's Creed

Geen verplichte baby’s meer in de DLC van Assassin’s Creed?

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumGamekings LivePodcastMerch