Menu Premium

Claim je Nintendo Gebruikers-ID, voordat de Switch uitkomt

Froukje Planken 21/02/2017 0 Tweet Het Like/Deel Het

Nintendo heeft een verandering aangebracht aan het Nintendo online account systeem. Je kunt vanaf nu een Gebruikers-ID koppelen aan je account. Met het uitkomen van de Switch op 3 maart wordt een nieuwe online service geïntroduceerd, toepasselijk genaamd Nintendo Online Service. Deze service gebruikt niet meer je oude Nintendo Network ID. Op de Nintendo Accounts home page is nu een nieuwe feature toegevoegd, namelijk de mogelijkheid om je Gebruikers-ID in te vullen.

Waarvoor de nieuwe Gebruikers-ID gebruikt gaat worden is nog niet helemaal duidelijk, maar het lijkt te gaan fungeren als je online game-naam, vergelijkbaar met Microsoft’s Gamertag. Het is niet hetzelfde als je Nickname, een andere vorm van identificatie die gebruikt wordt voor je account. Je Gebuikers-ID lijkt dus ook gebruikt te gaan worden voor de Nintendo Switch Online Service. Het ligt dan voor de hand dat de aankopen die je voor de Switch via je Nintendo Account doet, worden gekoppeld aan dat Gebruikers-ID. Vorige week lekte namelijk al uit dat de Switch aankopen die je op de eShop doet gekoppeld worden aan een account in plaats van een systeem.

Heb je nog geen Nintendo Account aangemaakt voor je Wii, Wii U of 3DS, dan kun je dat alsnog doen door je gegevens in te vullen in accounts.nintendo.com. Heb je al een Nintendo Account, dan zie je op diezelfde pagina je profiel, e-mailadres, wachtwoord en gekoppelde accounts. Gebruikers-ID staat op Niet ingesteld, maar dat kun je dus vanaf nu doen.

20170221_NintendoAccount

Om het even te verhelderen:

  • Je Nintendo-account is gekoppeld aan je e-mail. Daar kun je al je account settings beheren.
  • Je Nintendo Network ID (niet hetzelfde als je Nintendo Gebruikers-ID) werd gebruikt voor online services met de Wii U en 3DS. Het gaf toegang tot de Nintendo eShop en Miiverse.
  • Je Nintendo Gebruikers-ID is nieuw en kun je vanaf nu aanmaken. Dit lijkt gebruikt te gaan worden voor de Nintendo Switch Online Service.

Dus, wees creatief en maak je unieke ID alvast aan. En dan is het wachten op 3 maart.

Bron: The Verge, VG24/7

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch