Menu Premium

Civilization: Beyond Earth verschijnt 24 oktober

Jeroen Wiersma 03/07/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

Het was al een tijdje bekend. Met een verrassend te noemen trailer werd in april het volgende deel in de Civilization-reeks aangekondigd met een wereldwijde release voor de herfst van dit jaar. Zojuist is echter de exacte datum bekendgemaakt: Sid Meier’s Civilization: Beyond Earth verschijnt 24 oktober voor de PC.

Civilization is altijd een game geweest die trouw is gebleven aan zijn roots. Dit betekent dat je ook in dit deel lekker je tijd kan nemen met je beurt, je de wereld ontdekt en koloniseert door over de welbekende vakjes te reizen en je constant bezig bent te bepalen welke ontwikkeling jouw beschaving sterker maakt en wereldoverheersing dichterbij brengt. Toch brengt deze Civilization: Beyond Earth ook nieuwe elementen en maakt daarin een grotere sprong dan de serie eerder heeft gedaan. De aankondigings trailer liet al zien dat je deze keer niet begint in het verleden, maar in de toekomst. Een toekomst waarin de aarde niet lang meer bewoonbaar zal zijn en er dus geëmigreerd moet worden naar andere planeten! Fuck yeah!

Voor de gameplay betekent dit dat je niet langer vast zit aan de historische beschavingen waaruit je kunt kiezen gecombineerd met de bekende leiders en hun eigenschappen. In het begin zul je keuzes moeten maken over de soort onderneming die je naar de planeet heeft gestuurd, met wat voor voertuig je daar terecht ben gekomen en wat je aan boord hebt meegenomen. Zo ontwerp je veel meer een eigen beschaving. Hoe je beschaving er verder uit komt te zien, hangt heel erg af van welke technologieën je kiest te ontwikkelen. In Civilization: Beyond Earth ga je veel meer keuzes moeten maken, want wanneer je een bepaalde weg in slaat heb je geen toegang meer tot de technologieën van een andere richting. Het ruilen of verhandelen van technologieën is in dit deel dan ook bewust niet mogelijk gemaakt.

Op 24 oktober mogen we afreizen naar nieuwe planeten en beginnen onze eigen beschaving op te bouwen. Is jouw liefde voor de Civilization-serie ook nieuw leven ingeblazen nu je de ruimte in mag?

Civilization: Beyond Earth verschijnt 24 oktober

Civilization: Beyond Earth verschijnt 24 oktober

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch