Menu Premium

Call of Duty-games meer dan 250 miljoen keer verkocht

Franky Mangal 15/01/2016 0 Tweet Het Like/Deel Het

Sinds de lancering van het eerste deel in 2003 heeft de Call of Duty-serie een behoorlijke indruk achtergelaten en een enorme stempel weten te drukken op het first-person shooter-genre. De serie is dan ook één van de succesvolste ooit en een zeer belangrijke voor uitgever Activision. Call of Duty heeft inmiddels ook een nieuwe mijlpaal bereikt. Vanaf de release van het eerste deel tot op de dag van vandaag zijn er meer dan 250 miljoen exemplaren van games in de Call of Duty-serie over de toonbank gevlogen.

Dit maakte de NPD Group, de organisatie die verantwoordelijk is voor marktonderzoek, verkoopcijfers en trendanalyses, vandaag bekend. Call of Duty is ook al zeven jaar op rij de best verkopende game in Noord-Amerika, en vorig jaar was Call of Duty: Black Ops 3 zelfs wereldwijd de bestverkochte game.

In een persbericht zei Rob Kositch, algemeen directeur voor Call of Duty bij Activision, het volgende: “Deze prestatie die we met Call of Duty hebben geleverd is tot stand gekomen door de geweldige ervaringen die al onze ontwikkelingsteams hebben weten neer te zetten in de afgelopen jaren, en zou onmogelijk geweest zijn zonder de geweldige achterban. De felicitaties gaan naar ontwikkelaar Treyarch voor de geweldige game die zij met Call of Duty: Black Ops 3 hebben afgeleverd en we kijken vol goede moed vooruit naar wat 2016 voor ons gaat brengen.”

De ontwikkeling voor de volgende Call of Duty is dit jaar in handen van Infinity Ward, maar op dit moment is nog niet bekend welke richting zij opgaan met de serie. Wat is jouw favoriete Call of Duty-game en waarom? Deel het met ons in de comments!

Bron: Polygon

Call of Duty-games meer dan 250 miljoen keer verkocht

Call of Duty-games meer dan 250 miljoen keer verkocht

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch