Menu Premium

Broadcasten via Twitch kan vanaf 11 maart op de Xbox One

Karim Shehata 25/02/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

Bij de aankondiging van de PlayStation 4 op 20 februari 2013 werd de Share-knop onthuld. Hierdoor zouden we met een druk op de knop onze video’s en screenshots met de hele wereld kunnen delen en tevens werd ons beloofd dat we allemaal konden gaan livestreamen met de PlayStation 4. Dit bleek uiteindelijk allemaal waarheid te zijn toen de next-gen console van Sony verscheen, maar op de Xbox One was het rondom dit onderwerp zeer stil. Wel wisten we dat er een Twitch-integratie zou gaan komen waarmee ook een livestream geproduceerd kan worden, maar dit zou ‘ergens in 2014’ gaan gebeuren. Nu is er meer duidelijkheid, want broadcasten via Twitch kan vanaf 11 maart op de Xbox One.

Dit heeft de CEO van Twitch, Emmett Shear, zojuist aangekondigd aan het ABC News. “Het is complete integratie”, aldus de CEO van het goedlopende onderdeel van Justin.tv. “Het is geweldig, want we hebben nog nooit zo’n diepe integratie gehad met een console als met de Xbox One”. Deze uitspraak zou dus moeten betekenen dat de Xbox One-variant van de Twitch-integratie dus uitgebreider is dan die van de PlayStation 4. Voorlopig lijkt het er ook op dat dit het geval is, want met Twitch op de Xbox One is het mogelijk om direct een match van een andere broadcaster te joinen en kun je tevens streams bekijken van elk ander apparaat. Op de Xbox One is het dus mogelijk om rustig naar een stream te kijken van iemand die op de PlayStation 4 streamt. Andersom is dit niet het geval, want op de next-gen console van Sony kun je alleen kijken naar streams van andere PlayStation 4-gebruikers.

De launch van Twitch op de Xbox One valt dus samen met de Amerikaanse release van Titanfall, waardoor er waarschijnlijk erg veel beelden van deze game de wereld over gaan vanaf 11 maart. Titanfall verschijnt hier echter twee dagen later en tevens niet op de Xbox One, omdat de next-gen console van Microsoft nog niet officieel verkrijgbaar is in Nederland. Wel lanceert de game op 13 maart voor de PC en op 28 maart voor de Xbox 360.

Broadcasten via Twitch kan vanaf 11 maart op de Xbox One

Broadcasten via Twitch kan vanaf 11 maart op de Xbox One

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch