Menu Premium

Blizzard onderneemt actie tegen racisme na incident tijdens toernooi

Karim Shehata 18/05/2016 0 Tweet Het Like/Deel Het

De eSports-markt groeit in rap tempo en dit gaat niet alleen gepaard met rozengeur en maneschijn, want ook de problemen waar ‘echte’ sporten tegen aanlopen waaien onvermijdelijk over naar deze professionele gaming-tak. Tijdens een Hearthstone-toernooi was er in de Twitch-chat namelijk sprake van racisme en Blizzard wil hier, samen met zijn partners, direct actie tegen ondernemen.

In de finale van het Hearthstone-toernooi op het Zweedse Dreamhack stond Terrence Miller, een donkergetinte man die binnen de community beter bekend is als TerrenceM. Dit ging in de Twitch-chat tijdens de livestream echter gepaard met een hoop racistische uitingen, zo erg zelfs dat de tien aanwezige moderators het niet meer konden bijbenen. Dit komt mede doordat het best makkelijk blijkt om een ban te ontlopen.

Blizzard-baas Mike Morhaime heeft in een interview met Polygon sterk gereageerd op dit incident: “Om dit gedrag te kunnen bestrijden tijdens live-evenementen, hebben we contact opgenomen met spelers, streamers, moderators en onze partners, zoals Twitch en DreamHack, om met z’n allen te kijken wat we hier in het vervolg tegen kunnen doen. Op dit moment onderzoeken en overwegen we een nieuwe technologie van Twitch, welke ervoor moet zorgen dat moderators het makkelijker krijgen en dat mensen niet zo makkelijk een ban kunnen ontlopen,” aldus Morhaime. Ook zijn de algemene voorwaarden van eSports-toernooien aangescherpt.

Mike Morhaime beseft echter wel dat deze eventuele vormen van bestrijding niet meteen het gehele probleem verhelpen. Hij vindt dat we, als industrie, samen moeten optreden tegen dergelijk gedrag. Hier wordt aan toegevoegd dat er “geen plaats is voor racisme en seksisme in de game-industrie en daarbuiten”.

Bron: EurogamerPolygon

 

Blizzard onderneemt actie tegen racisme na incident tijdens toernooi

Blizzard onderneemt actie tegen racisme na incident tijdens toernooi

 

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch