Menu Premium

BAFTA-winnaar Jason Graves maakt soundtrack Far Cry Primal

Andor Joosten 03/02/2016 0 Tweet Het Like/Deel Het

Oergeluiden zoals de kreten van wilde beesten, de zang van de vogels en de ambience van de omgeving zijn moeilijk een invulling aan te geven, we waren er immers zelf niet bij. Ubisoft had ditzelfde probleem, maar is uiteindelijk naar BAFTA-winnaar Jason Graves gestapt om de sountrack van Far Cry Primal vorm te geven.

Eerdere grote namen waar de prijswinnaar aan heeft gewerkt, zijn onder andere Until Dawn, Dead Space en Tomb Raider. In tegenstelling tot die games, waren er in de oertijd geen instrumenten zoals wij die kennen in onze tijd. Daarom is Graves diep gaan graven in de historie van de mens, om uiteindelijk tot de basis te komen van de Far Cry Primal soundtrack. Onder andere haardhout, bakstenen, gravel en kleipotten van allerlei soorten en maten werden gebruikt om het geluid van Primal de diepte en authenticiteit te geven die het nodig heeft. Hij vertelt over de verschillende inspiraties die hij heeft gebruikt en andere problemen waar hij tegen aan is gelopen in een interview met Ubisoft.

Het volledige interview met Jason Graves kan je hier lezen. Far Cry Primal komt uit op 23 februari voor PlayStation 4 en Xbox One en op 1 maart voor de PC. Heb jij al zin in een avontuur naar de oertijd, of ga je liever naar een andere setting? Laat het weten in de comments!

BAFTA-winnaar Jason Graves maakt soundtrack Far Cry Primal

BAFTA-winnaar Jason Graves maakt soundtrack Far Cry Primal

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch