Menu Premium

Assassin’s Creed-franchise heeft een nieuwe lead developer

Karen Koch 02/07/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

Ubisoft is in de game-industrie een grote speler met enorm veel studio’s over de hele wereld. Wanneer het op de Assassin’s Creed-franchise aankomt, is er ook veel samenwerking tussen deze studio’s te bespeuren. Alleen de eindredactie en richting van de serie bleven steevast in handen van één studio: Ubisoft Montreal. Hier komt binnenkort verandering in, want de Assassin’s Creed-franchise heeft een nieuwe lead developer.

Ubisoft Montreal wil de verantwoordelijkheden van de Assassin’s Creed-serie (deels) overdragen aan zusterstudio Ubisoft Quebec. De studio in Quebec heeft al vaker bijgedragen aan de Assassin’s Creed games, dus het is niet dat ze de serie in handen van leken laten vallen. Quebec heeft namelijk onder andere de Homestead uit Assassin’s Creed 3 en de Hideout uit Assassin’s Creed 4: Black Flag gemaakt. Ook hebben ze de DLC-projecten The Tyranny of King Washington van Assassin’s Creed 3 en Freedom Cry (Assassin’s Creed 4: Black Flag) geleid. Door de overdrage van de franchise aan Quebec hoopt Ubisoft dat er een nieuwe, frisse blik op de Assassin’s Creed-franchise geworpen kan worden om zo de games tot een hoger niveau te tillen.

Om ervoor te zorgen dat Ubisoft Quebec helemaal klaar is voor de taak om de Assassin’s Creed-serie over te nemen, heeft Ubisoft extra geld in de studio gestoken, zodat er ook nieuwe werknemers kunnen worden aangenomen en de werkplekken kunnen worden opgepoetst. Het plan is om uiteindelijk tot zo’n 400 medewerkers te groeien, om zo beter voor een van de grootste Ubisoft franchises te kunnen zorgen.

Assassin’s Creed Unity, die in oktober dit jaar uitkomt, wordt wel nog in handen van Ubisoft Montreal gehouden. Na deze nieuwste game wordt de fakkel echter wel doorgegeven van Montreal aan Quebec. De mensen bij deze studio hebben er in ieder geval zelf wel vertrouwen in. “We zijn gepassioneerd en zijn enthousiast om de leiding over deze game te nemen. Het team heeft al sinds het begin de ambitie hiervoor”, aldus Francois Pelland, executive director van Ubisoft Quebec. We gaan het meemaken in de toekomst.

Assassin's Creed-franchise heeft een nieuwe lead developer

Assassin’s Creed-franchise heeft een nieuwe lead developer

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch