Menu Premium

‘Asobo werkt aan sequel voor A Plague Tale: Innocence’

Hylke Haagsma 05/06/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

Het was een grote verassing, A Plague Tale: Innocence. Een game die zowel Skate als Daan met veel plezier speelde. De relatief onbekende game werd goed ontvangen en dat kan zomaar eens reden zijn voor een tweede deeltje. Als je het einde van de game bereikt weet je dat er nog aardig wat vragen onbeantwoord zijn gebleven. Asobo heeft echter mogelijk een tease voor een tweede deel achter gelaten in de laatste seconden van het eerste deel.

A Plague Tale: Rise

( Kijk uit voor spoilers!) In het laatste hoofdstuk van A Plague Tale: Innocence zie je Amicia en Hugo door straatjes van een klein dorpje lopen. Amicia speelt een spelletje met haar slingshot en wint een appel voor Hugo. Vervolgens worden ze geweigerd bij een markt ( om mysterieuze redenen?) en gaan ze naar hun rijtuig om daar Lucas en hun moeder te ontmoeten. Het gezelschap rijd weg bij het dorpje en langzaam zien we een zee verschijnen aan de horizon. Terwijl de muziek speelt zien we de kust steeds beter in de verte, er zijn zelfs ook boten te zien.

Ja, dus? Hoor ik je denken. Het feit dat ze naar de kust met boten gaan zegt toch niks? Nee op zich zelf niet nee. Maar Focus Home Interactive, de uitgever van de game, hield recentelijk een evenement waarbij het een aantal toekomstige projecten teasde. Met een afbeelding lieten ze zien dat Asobo Studio ook weer een volgende game ging maken. De afbeelding van de tease zegt op zichzelf nog niet zo veel maar als je de afbeelding dan naast het laatste shot van A Plague Tale: Innocence legt dan zie je een overeenkomst. Het lijkt dezelfde boot te zijn.

De teaser van de nieuwe game van Asobo

De slotseconden van de game

Komt er een tweede en mogelijk zelfs een derde deel?

Mogelijk hebben Focus Home en Asobo hier op een stiekeme manier onthuld dat er al een sequel voor A Plague Tale: Innocene in de maak is. Is dat niet genoeg bewijs voor je? Het rode stuk stof wat in het water drijft op de teaser afbeelding lijkt enorm veel op het jasje wat Hugo aan heeft in de game, het is dezelfde kleur.

De gehele eerste game gaat over Amicia die “zorgt” voor Hugo, ze houd hem veilig in een gevaarlijke wereld waar de inquisitie en de ratten hen constant proberen te vermoorden. “Care. Rise. Defy.” Hebben we het “Care” gedeelte in de eerste game gezien en gaan we nu richting Rise en Defy? Toen de game werd onthuld heette de game nog simpelweg “The Plague.” Een tijdje later werd het de huidige titel, het lijkt erop dat de makers toen al op een serie mikte die uit meerdere delen bestaat.

Mogelijk krijgen we dus een tweede deel, zou jij dat graag willen van Asobo of zie je liever een nieuwe IP van ze?

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch