Menu Premium

American Mcgee krijgt YouTube copyright gezeik om video van eigen game

Reilly 04/12/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

Het gezeik met YouTube houdt maar niet op. De afgelopen jaren lijkt er met elk seizoen wel weer iets nieuws te zijn waar “YouTube creators” zich dood van schrikken. Op dit moment is dat natuurlijk de zogeheten “Coppa” situatie. Als er iets al jaren een door in het oog van menig YouTuber is, is het echter wel het copyright systeem. Zo ook vandaag…maar dan voor een bekende game developer.

American McGee

American McGee heeft gewerkt aan klassiekers als Doom, Hexen en Quake. Toch zal hij het meest bekend zijn van zijn eigen games, en dan met name American McGee’s Alice – een duistere take op het klassieke Alice in Wonderland. McGee heeft daarnaast ook een YouTube kanaal, waar hij geregeld de Alice games speelt. Vandaag postte hij een tweet waarin hij liet zien dat 1 van die video’s een “copyright notification” heeft gekregen. Dit lijkt niet door YouTube zelf automatisch gebeurd te zijn, maar door een andere YouTuber. Desbetreffende YouTuber heeft zelf ook Let’s Plays videos van het spel online staan.

McGee begrijpt hier natuurlijk helemaal niets van. “Is this how the system is meant to work, @TeamYoutube and @YouTubeGaming?”

Pluspunt: YouTube reageert op die tweet.

Minpunt: Het lijkt een geautomatiseerde reactie te zijn die niet in gaat op de specifieke situatie.

“If you feel your video was claimed in error…”, aldus YouTube. Nou YouTube, we denken val wel inderdaad. McGree reageert gefrustreerd – wat natuurlijk begrijpelijk is. “MY NAME IS ON THE BOX.”

Een vrij bizarre situatie dus. Maar goed, nog even over die Alice games…

De Alice games

Het zijn niet de grootste of meest bekende games, maar misschien hebben ze toch wel een comfortable cult status weten te behalen over de jaren heen. Hoewel Alice in Wonderland misschien over het algemeen bekend staat als een kindvriendelijk verhaal, zijn de games dat niet per se. In plaats daarvan zijn het donkere, lugubere 3D platform games.

Het originele deel kreeg na een paar jaar een vervolg met Alice: Madness Returns.

Hoewel de Alice games inherent verbonden zijn aan McGee (zoals hij zelf zegt, op de box staat letterlijk dat het zijn game is), liggen de rechten van de serie helaas niet bij hem. Uitgever EA heeft die nog steeds in bezit. Toch lijkt hij wel te werken aan deeltje drie, maar het is nog niet helemaal duidelijk wat de situatie nu tussen hem en EA is.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch