Menu Premium

Activision Blizzard komt in juni met vernieuwd eSports-kanaal

Samuel Boyd 12/05/2016 0 Tweet Het Like/Deel Het

Op 4 januari kocht Activision Blizzard één van de eerste en meest invloedrijke eSports organisaties op, namelijk Major League Gaming. Bobby Kotick, CEO van Activision Blizzard, meldde via deze overname ‘de ESPN van eSports’ te willen creëren. Vandaag maakt Activision Blizzard bekend wat de toekomstplannen zijn voor MLG.tv, het bijhorende streaming platform.

Een van de aankondigingen die ze hebben gedaan betreft de Enhanced Viewing Experience (EVE). Met de toevoeging van dit nieuwe systeem aan MLG.tv zullen kijkers live worden voorzien van wedstrijdstatistieken, leaderboards en andere informatie.

Steve Bornstein, voorzitter van Activision Blizzard Media Networks, laat meer weten over de toekomst van het eSports streaming platform: “MLG.tv gaat een belangrijke rol spelen om zo het volle potentieel van het eSports publiek te realiseren. Dat doen we door mooie content te creëren, die het ook waard is om te delen.” De nieuwe content zal tijdens de MLG Anaheim Open, een Call of Duty: Black Ops III toernooi dat van start gaat op 10 juni, geïntroduceerd worden. Wat EVE allemaal gaat brengen, naast leaderboards en statistieken, blijft voorlopig onbekend.

Verder werd bekendgemaakt dat Activision Blizzard samen gaat werken met Facebook, om zo eSports naar een groter publiek te krijgen. Binnenkort zal het dus ook mogelijk worden om MLG.tv streams op Facebook te bekijken.

Denk jij dat het Blizzard Activision gaat lukken om de ESPN van eSports te worden? Discussieer er op los in de comments!

 

Acitivision Blizzard komt in juni met vernieuwd eSports-kanaal

Acitivision Blizzard komt in juni met vernieuwd eSports-kanaal

 

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch