Menu Premium

Acteur achter de Far Cry 4 bad guy reageert op de racisme kwestie

Gamekings Redactie 12/06/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

Troy Baker, de acteur achter de Far Cry 4 bad guy reageert op de racisme kwestie rondom de box-art van de game. Vanaf het moment dat de cover van Far Cry 4 uitlekte, is er nogal wat te doen geweest rondom de slechterik in deze nieuwe game. Er is al van alle kanten commentaar op gegeven, en nu heeft dus de acteur die de stem van Pagan Min inspreekt zich ook in de discussie gemengd. Troy Baker, bekend als de acteur achter Booker DeWitt in BioShock en Joel in The Last of Us, geeft in een interview met IGN zijn visie op het geheel.

Op de cover van Far Cry 4 zien we Pagan Min, het bon vivant-achtige personage, op een soort troon zitten met zijn hand op het hoofd van een donker getinte man. De man knielt met gesloten ogen en heeft een handgranaat vast. De blonde bad guy houdt de pin van de granaat vast. Vooral toen nog niet duidelijk was dat Pagan Min zelf ook een inwoner van het fictieve land Kyrat is, werd het door veel mensen gezien als een typisch beeld van een blanke man die een donker iemand (letterlijk) ‘onder de duim houdt’. Kort na het oplaaien van deze discussie gaf Alex Hutchinson van Ubisoft al aan via Twitter dat de slechterik in kwestie helemaal niet blank is.

Troy Baker meent dat de hele kwestie inderdaad wel controversieel is, maar volgens hem past dat perfect bij Far Cry. “Racisme en imperialisme zijn altijd een belangrijk thema geweest in Far Cry”, zegt hij. “En die gast (Pagan Min) is overduidelijk een maniak. Het aftasten van dit soort thema’s is iets wat we al in Far Cry 2, maar vooral de derde game terug zien. En met dat het verhaal zich ontwikkeld zul je zien dat ras hier niet eens relevant is. Het gaat over iemand die over dit land wil regeren, en zoals je weet met Far Cry doet dat altijd veel stof opwaaien. Ik vond zelf Vaas uit Far Cry 3 geweldig, en Far Cry 4 wordt alleen maar beter.”

Acteur achter de Far Cry 4 bad guy reageert op de racisme kwestie

Acteur achter de Far Cry 4 bad guy reageert op de racisme kwestie

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch