Menu Premium
Loading...

The Elder Scrolls Legends Review

Google Plus David van Arragon
Google Plus Richard 'Skate' Simon
18/04/2017 0 Tweet Het Like/Deel Het

Kaartspellen als videogames zijn best hot. Kijk maar naar Hearthstone, of met een heel anders soort concept, FUT bij FIFA. ‘Okay’ dacht Bethesda waarschijnlijk , ‘dan doen wij dat ook.’ En ze schiepen Elders Scrolls Legends. Een kaartspel in de wereld van Elders Scrolls. Een wereld die op de Gamekings redactie een groot aantal zware fans heeft. David en Skate zijn er twee van en ze begonnen samen een gezellig kaartclubje.

Versus de powerhouse van Blizzard

Hoe werkt de game precies? En lijkt het op Hearthstone, wat, hoe je het ook wendt of keert, toch wel de standaard is voor dit soort kaartspellen in een fantasy setting. En om tegen dit powerhouse van Blizzard op te kunnen, moet je echt 77van goede huize komen of een zeer eigen smoel hebben. Is dat het geval?

Plus natuurlijk de hamvraag. Wie is de beste kaartspeler van de twee? Wie heeft het meest inzicht, geduld en strategisch vermogen? David of Skate. De twee heren gingen aan de slag en speelden heel wat uurtjes stuk in Elders Scrolls Legends. En uit die virtuele veldslagen ontstond de volgende review.

Loading...
 • Bridgeman

  Weet je wat het ding is, ook al speel je geen Warcraft, wat Blizzard wel heeft is een kleurrijke wereld en toffe characters. En dat zie je zo goed terug in Hearthstone, zelfs mensen die niks met Warcraft hebben kunnen het oppikken. Als ik dit zo zie als niet-Elder Scrolls liefhebber ziet het er een beetje generic, saai, en kleurloos uit. Ik vraag me af of de Elder Scrolls fans hier wel warm voor worden.

  • Joep Omes

   Ik heb ‘m nu nog gespeeld, maar ik vind de lore in TES games bijzonder vet. Ik denk dat alleen al het vieren van het feest der herkenning me een paar weken plezier aan deze game gaat laten beleven. Maar goed, nog niet gespeeld, I’ll come back to you.

 • Michel

  Als fan van Skate en David pakken we deze review toch ook gewoon mee, ongeacht de inhoud, die achteraf toch best vermakelijk bleek te zijn.

 • Padawan1993

  Als groot Magic the Gathering fan wacht ik nog altijd op een MTG game met de production value van een game als Hearthstone of deze Elder Scrolls variant omdat wat mij betreft kan niks tippen aan MTG als het neerkomt op tactiek, verschillende mogelijkheden, diversiteit, etc.

  Maar goed, deze game zit er ook best oke uit.

 • SAPPIIGGGGG

 • Mike Sandler

  MLB The Show 17 Review*

 • sweetemotion1975

  Ik kijk hier wel naar uit, maar het is voor mij wel een voorwaarde dat hij voor tablet/smartphone uitkomt. Dit soort games zijn namelijk leuk voor onderweg of voor op de bank, niet voor achter de PC imo.

  In tegenstelling tot HearthStone, is de lore mij beter bekend en dus zit ik hier wel op de wachten. Wat ik wel hoop, is dat de game niet overspoeld wordt met uitbreidingen. Bij HS was ik het spoor bijster geraakt en kreeg ik het gevoel dat je het moest blijven spelen om alles bij te kunnen houden. Daar ben ik inmiddels afgehaakt.

  • Joep Omes

   Legends is inmiddels wel uit voor iPad, maar moet eerlijk zeggen dat ik ‘m daar liever niet op speel. macOS wordt nog even overgeslagen, dus mijn enthousiasme werd meteen de kop ingedrukt.

   Ben het verder wel met je eens; HS loop ik inmiddels drie sets kaarten achter, en alle decks waar ik vroeger verscheidene konten mee schopte zijn inmiddels allemaal niet meer te gebruiken in standard mode. Ben helemaal klaar voor een nieuwe start met Elder Scrolls Legends, maar dan moet ie wel op m’n desktop gespeeld kunnen worden.

 • Andre Vd Werf

  Leuke Review heren! Ik moet eerlijk wel zeggen dat ik hier graag Emiel had bij gehad. Emiel heeft erg veel HS gespeeld (nog steeds) en kan denk ik toch een betere kijk geven op de mechanics van de game t.o.v. bijvoorbeeld HS. Hoe je het ook wendt of keert deze games zullen toch worden vergeleken. Enerzijds voor nieuwe spelers om te bepalen in welke game je graag je tijd in spendeert en waarom en aan de andere kant voor de veteranen om te kijken of deze game voldoende weet neer te zetten om over te stappen of om bijvoorbeeld naast HS te spelen.

  @Skate: Ga jij deze game intensief spelen? Volgens mij heb je dit bij HS niet gedaan. Just curious 🙂 Groeten uit Leeuwarden (Dude in de mediamarkt die toen nog een stukje met je wilde rappen ^^)

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsTVGamekings LivePremiumMerchDiscord