Menu Premium
Loading...

Styx: Shards of Darkness Review

Google Plus Richard 'Skate' Simon
Foto Gamekings Shelly van Zeventer
Google Plus Shelly van Seventer
14/03/2017 0 Tweet Het Like/Deel Het

Skate en Shelly hebben hun innerlijke schaduw strijder gevonden en zijn met de stealth game Styx: Shards of Darkness aan de slag gegaan. Met de goblin Styx slopen zij rond om enemies te bespringen, doden en te verbergen. Ben je benieuwd of ze ongezien door de levels heen kwamen? Check het in de Styx: Shards of Darkness Review!

In 2014 bracht Cyanide Studios de stealth game Styx: Master of Shadows uit. Drie jaar later is het tijd voor het vervolg, waarin de goblin Styx een grotere mond heeft gekregen. Helemaal tegen jou, tenminste als het je niet lukt om in leven te blijven.

Vliegende controllers door Styx: Shards of Darkness

Skate kan stealth games wel waarderen, maar Shelly heeft er een schijthekel aan. Die hekel wordt intense haat, als je met een pittige kater van de instant classic EscoBar Weinig, onopgemerkt moet blijven. Door een gezonde dosis frustratie van doodgaan en bijdehante opmerkingen van goblin Styx, zijn de controllers meerdere malen door de kamer gevlogen. Skate wist zich wat beter te beheersen en besloop de vijanden met de discipline van een meesterdief.

Styx: Shards of Darkness is vanaf 14 maart verkrijgbaar op de PC, PlayStation en Xbox One. Ben jij benieuwd naar de mening van Skate en Shelly? Check dan de review!

Loading...
 • roeland

  Mag gewoon hoor shelly. Ik heb ook nooit het geduld voor dat stealth gebeuren.. elke keer zo’n bewaker z’n voorgeprogrammeerde paadje volgen, achter hem lopen en dan op driehoekje drukken voor een takedown.. zooo goddamn saai vind ik dat. Thief, Hitman enzo zijn dan ook niet aan mij besteed. Ik word ook steeds ongeduldiger hoe vaker het mislukt waardoor de frustratie alleen maar erger word.. Nee, geef mij maar een actiegame 🙂

  Deus Ex en de laatste twee Splinter Cell delen alsmede Assassins Creed trek ik dan weer wel, want daar heb je wat meer vrijheid in je aanpak en is het niet ‘game over’ als je gezien word.

  • ? ? ? ? ?

   Kerl hitman hoef je echt niet achter elke bewaker te gaan lopen, missies kan je op zoveel manieren oplossen. Clown.

   • Lijkt me nou niet echt nodig om hem een clown te noemen. Beetje onaardig van je. Volgende keer maar effe achterwege laten? Toppie!

 • B. Pot

  7:00 Zo kun je dat woord echt niet gebruiken Skate. Zeg dan bv tenzij ipv mits.

  • NatteVaatdoek

   Mit is een beetje een stopwoord van hem geworden. Hij gebruikt de voegwoorden wel vaker verkeerd

   • Ik kan me niet herinneren dat ik ooit het woordje ‘mit’ gebruikt heb, en zinnen eindig je met een punt.

    Je ziet het, we maken allemaal wel eens foutjes, maar aan het eind van de rit begrijp je vaker wel dan niet wat ik zeg, toch?

    • NatteVaatdoek

     Touché of moet ik typen, tousjee.

     Zeker waar. Ik bedoelde dit ook met mijn comment, dat komt er alleen niet altijd even lekker uit als ik op mijn mobiel comments type.

     PS kun jij volgende maand mijn scriptie nakijken?

     • Voor de juiste prijs ben ik je man. Tja, voor niks gaat de zon op hè. 😉

  • Even terug geluisterd. Besloot na “mits” van koers te veranderen en dat was niet slim, want ik raakte daardoor een beetje het spoor bijster. Had gewoon moeten zeggen “Ze luiden de bel, mits je er niet in slaagt om deze te saboteren”. Ach ja, soms gaat er zoveel tegelijk in dat mooie hoofdje van me om dat ik wel eens een slippertje maak. Ben ook maar een mens hè.

   • Dat komt omdat je de hele tijd bezig bent om als een of andere welbespreekte presentator over te komen. ’t zou veel fijner overkomen als je gewoon in normale skate taal zou praten.

    • Hahaha, gekkie. Dit IS normale mensentaal hoor. Misschien niet voor jou, maar wel voor mij.

     • Nee die straattaal vibe ligt me ook niet zo idd. En indeed, op onze leeftijd moet je dat ook niet willen. Ik zie je ook zeker niet graag vertrekken want gamekings is gewoon de plek waar mensen je willen zien en waar je gewoon van dikke toegevoegde waarde bent maar soms leg je ’t er gewoon vrij dik bovenop. Just saying.

    • SinisterNL

     Tering gast, jij zit echt alleen maar negatieve comments te geven onder deze video. Je kan ook gewoon je mond houden.

     • Ik zie niet precies wat ik aan negatief commentaar geef hoor. Ik geef gewoon m’n mening. Toch bedankt voor je inbreng.

 • Nephilim1977

  Grappig detail.. Zat laatst die Elle film te kijken van Paul Verhoeven. Hoofdpersoon in de film is directrice van een game studio die Styx ontwikkeld.

  • Spud82

   Serieus? Dat was een bestaand iets? En ik maar denken dat opa Verhoeven er geforceerd ‘iets met games’ in wilde gooien; het zag er niet uit in die film!

   • Nephilim1977

    Kweenie of het allemaal uit de zelfde game kwam hoor, maar Styx zat er sowieso in.

 • Mabelisu

  Shelly, oprechte vraag no judgement: Wat voor spellen speelde je naast CoD en enkele andere shooters voordat je op de GK redactie kwam?

  • fbgJesse

   naast cod alleen games kindergames, no offense. Weet niet hoe je het anders kan noemen voor de mensen die nu op zijn pik zijn getrapt

   • sweetemotion1975

    Voel me niet aangesproken, maar moest wel lachen om die niet lading dekkende term ‘kindergames’. Denk dat je teveel reageert op de grafische stijl/imago, terwijl de gameplay gewoon op en top uitdagend is bij veel Nintendogames. Misschien moet je een keer Donkey Kong Country Returns/Tropical Freeze spelen en daar alle objectives proberen te halen en dan zien of die niet uitdagend zijn (voor volwassenen) 😉

    • fbgJesse

     Ik zeg ook niet dat de gameplay niet goed is. Meer in de zin van games in die richting. Verder is het niet mijn ding, vroeger op alle consoles van nitendo tot de wii gespeeld. Daarna zijn ze mij kwijtgeraakt, maar dat bedoelde ik niet.

  • ShellyvSeventer

   Zoveel

   • RomeoNovember

    Zo een uitgebreid antwoord hoefde nou ook weer niet heer. Niemand gaat deze lap tekst lezen.

   • Mabelisu

    Dat klinkt als een hoop ;’)

    Veel pokemon en nintendo toch ook, bedenk ik me nu?

   • Reageer dan niet.

 • Bridgeman

  Deze game lijkt me eigenlijk best wel leuk. Die goblin had zo uit World of Warcraft kunnen komen, qua uiterlijk en qua humor. En dat trekt mij absoluut wel. Stealth vind ik op zich ook best tof. Maarja ik zit nosedeep in Zelda en daar ben ik echt nog lang, lang niet klaar mee. En ik ga niet Zelda laten liggen voor deze game.

  Misschien dat ik hem later nog eens van marktplaats haal ofzo. Jammer dat die nu moet uit komen.

 • OuweLul

  Ik heb deel 1 een uurtje gespeeld toen die gratis was (xbl) maar kon er niet in komen. Ik vond de setting wel leuk (deed een beetje denken aan Overlord) maar die nadruk op stealth was ook voor mij niks.

  Toch kijk ik uit naar een stealthgame waarvan ik helaas de naam niet meer weet. Mocht iemand het weten, please let me know. 🙂
  Was oa van iemand die bij Dreamworks gewerkt heeft en de demo ging over een sneakende muis tussen ratsoldaten. Titel was iets met Tails of Tale iirc. Zag er echt ontzettend goed uit, grafisch.

  edit:
  Nevermind, gevonden. Ghost of a Tale
  https://youtu.be/9rfuK3u7_oc

  • Mabelisu

   Deze game wil ik ook al zo lang eens besproken zien op GK!!, bij indiekings oid. Naar mijn weten was dit een van de eerste succesvolle gaming crowdfunding campaigns. Ben hyped voor deze game, maar het duurt een eeuwigheid! Volgens mij is hij wel in early access inmiddels.

 • JediAli

  Deze game speelt zich toch af in het Warhammer (Games Workshop) universum?

 • Wormpaul .

  1e keer dat ik “Sticks” hoorde in de review dacht ik even dat het over de rapper ging….

  Leuke game maar in deze tijd waarin zoveel goede games uitkomen laat ik deze schieten, vermoedelijk ben ik tegen de tijd dat ik weer op zoek ga naar spellen deze lang en breed vergeten.

 • Rick James Sanchez

  Ga de eerste Styx eerst wel ff proberen als die flink is afgeprijsd.

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsTVGamekings LivePremiumMerchDiscord