Menu Premium
Loading...

Review – Firewatch

Gamekings Boris
Google Plus Boris van de Ven
Foto Gamekings Shelly van Zeventer
Google Plus Shelly van Seventer
16/02/2016 0 Tweet Het Like/Deel Het

Shelly en Boris hebben het afgelopen weekend in het bos doorgebracht in de nieuwe game: Firewatch! De naam Firewatch is de afgelopen maanden door iedereen wel eens genoemd want dat we aardig hyped waren over is je vast niet ontgaan.

1989, een jaar nadat er in Yellowstone een grote brand heeft plaatsgevonden, speelt het verhaal zich af over Henry en Delilah. In Noord-Amerika komt Henry erachter dat het park niet alleen mooie natuur bevat, maar dat er vooral veel mysterie te vinden is! Firewatch is de eerste game door Campo Santo, waar een handjevol mensen aan deze game hebben gewerkt. En wat voor een game! Shelly en Boris vertellen in deze review wat ze van hun taak als boswachters vonden. ‘Skinny-dippende’ tieners, door de map heen vallen, victoria secret modellen, alles komt voorbij in deze review van: Firewatch.

Is Firewatch een game die aan de verwachtingen voldeed? Bekijk de review snel!

Review - Firewatch

Loading...
 • Pieter

  heb hem gespeeld naar is echt heel kort

  • Pieter

   in 4 uur uit gespeeld

 • Voxxel

  Ik twijfel nog, de game spreekt me heel erg aan en ik weet bijna zeker dat ik het vet ga vinden. Toch vind ik €20 euro een beetje veel voor 2-3 uur gameplay.

  • Voxxel

   En nu ik zo hoor van de technische problemen even wachten tot een patch.

  • Davithjah

   Ik vind het teveel geld voor zo’n korte game waar je praktisch alleen maar doorheen hoeft te lopen. Ik wacht wel tot er een finke korting overheen gaat in de store. Dan zou ik op dit moment voor dat geld liever een game als Unravel halen, daar vermaak je je wat langer mee.

 • Meringue

  Ik heb hem geprobeerd maar ik haakte al af na dat sentimentele geneuzel in het begin.

  • Thegladoss

   De intro van de game is inderdaad waarschijnlijk de meest pretentieuze intro die ik ooit in een game heb gezien. Je hebt verder ook niet veel gemist.

 • Qritical_91

  Ik vond het echt een heerlijk avontuur, mooie stijl, lekker rustgevend en goed gebruik van muziek.
  PS. deze review is wel een beetje spoilerheavy maar dat is ook bijna niet te vermijden bij deze game.

 • Liv Iy

  Gebruiken jullie een nieuwe camera lens of nabewerking op de items? Nieuwe stageres die aan het oefenen zijn? Items zien er scherp uit, maar wel met veel zwart contrast. Ziet er niet natuurlijk uit.

  • Street Hassle

   Alleen een nieuwe color correction lijkt me. Ik denk dat ze bij gamekings niet echt mensen aannemen die al vaardig zijn met video editing software. volgens mij geven ze alleen een spoedcursus. dan krijg je dit soort dingen.

 • RobinGK

  Sorry maar echt de meest kutte game die ik in de afgelopen jaren heb gespeeld. 4 uur speeltijd met een mediocre verhaal, tergend simpele gameplay en een absoluut tergend einde waardoor je nieteens snapt wat uberhaupt het doel was dat de developers in gedachte hadden voor deze game. En dan nog niet te spreken over hoe de game speelt op de PS4 in 10 frames per seconde.

  Overhyped trash. 3/10

  Mijn tip: Ga Unravel spelen. Die is het geld waard.

 • Heeft iemand van jullie Everybody’s gone to the Rapture gespeeld?

  Ik heb Firewatch nog niet gedaan, maar ze lijken misschien op elkaar qua stijl. Maar die Rapture game vond ik 3x niks. EN HIJ WAS 20 EURO

  • MickZan

   Ik heb hem gespeeld en vond hem beter dan Firewatch. Firewatch is wat meer hollywood. Beide goede games, maar enigszins wel vergelijkbaar.

 • Kraufthauser

  En toch weer spoilers….(namelijk dat we D. niet te zien krijgen op het eind). Dus die game hoef ik niet te spelen.

  • Qritical_91

   Ja deze game is bijna niet te reviewen zonder spoilers, maar een waarschuwing was misschien wel op zijn plaats geweest.

   • Brainalyser

    Hoe heb je die waarschuwing(spoiler alert) in godsnaam over het hoofd gezien?? O.o

    Waarschijnlijk nog niet het item gezien? πŸ˜›

    • EMCgaming

     Die spoiler van Delilah was voor de spoiler alert maar idd verder hebben ze gewoon gewaarschuwd

     • Qritical_91

      precies dit, het Delilah stuk was voor de spoiler alert.

   • Bridgeman

    Maar echt. Hoe heb je die spoiler alert niet gezien. Serieus niet janken als je zo’n mongool bent die die game nog wil gaan spelen en toch verder kijkt.

    • Qritical_91

     Kraufthauser bedoelde denk ik het gedeelte voor de overduidelijke spoilerwarning. Ik heb de game al gespeeld en wou vooral degene waarschuwen die hem nog niet hebben gespeeld. Zoals ik al zei is deze game bijna niet te reviewen zonder te spoilen.

    • Kraufthauser

     Ok, my bad. Ik spoelde meteen door naar het laatste stuk van de review omdat ik wilde weten wat de beoordeling van de game was. Kwam meteen in de dikke spoiler terecht. Ik had dus geen idee dat er een spoiler alert in zat.

     Tip aan GK: zet in de beschrijving dat de review spoilers bevat. Dat scheelt de ontwikkelaars weer 17,99 euro.

 • Bartek Kopa

  Denken jullie niet dat er een deel 2 komt?

  • Voxxel

   De devs hebben letterlijk gezegd dat deze niet gaat komen, nee dus.

 • Brainalyser

  Jeeuhh, Spoilers(incl. super grote spoiler alert dus geen probleem voor mensen die niet gespoeld willen worden) πŸ˜€

  • Glenn

   Ik vond het spoiler stukje het leukste deel van het item

   • XariOn vondutch

    zo waar!

 • Kane888

  Hoe meer ik over deze game hoor, deste meer ik geneigd ben het te gaan spelen! Ik vind alleen de prijs wel aan de hoge kant voor een ervaring van 4 Γ‘ 5 uur.

  • TdB

   Neejoh, krent.

   Toch leuk zo’n chille unieke game die je voor 18 piek even in het weekend kan doorspelen. Geniet daar juist op en top van!

   • Kane888

    Ja ik vind dat zeker ook leuk zo’n chille unieke game, maar zulk soort games staan meestal ook binnen 4-5 maanden in een humble bundle of staan op een sale met 65%. En als ik voor een fallout / witcher 50 euro betaal en daar 100 uur uit haal, is de prijs -kwaliteit verhouding van 18 euro met 4 uur speelplezier erg negatief natuurlijk.

    • TdB

     Klopt maarach ander soort ervaring. Ik heb zonder twijfel unravel en firewatch gekocht, maja komt miss ook omdat ik gewoon thuiswonend ben met een fulltime baan :p.

     Ik heb wel meer plezier met unravel dan firewatch

 • koekjew

  wasbeertje πŸ˜›

 • Ajmal-UK

  1898?? Ik neem aan dat jullie 1998 bedoelen

 • Paaskip

  Die nieuwe lens is echt tergend lelijk. Vondt het oude beeld veel mooier.

  • Aardappel

   Filter denk ik. Iets teveel contrast.

  • VapoChill

   Of de nieuwe stagiairs zijn aan het klooien met filters.

 • PeterJZ

  Ik heb een heel dubbel gevoel over deze game. De voice-acting en de dialogen zijn echt geweldig, het verhaal is op veel punten ook erg goed, maar de gameplay en het einde van die game…
  De gameplay is echt van likmevestje. Ik vraag me dan ook af of deze game niet beter was geweest als visual novel, of zelfs in de vorm van een heel ander medium. Daarnaast vond ik het einde echt tergend kut. Ik wil zelfs zo ver gaan door te zeggen dat het verhaaltechnisch een slecht einde is – het einde verpest de hele spanningsboog van het verhaal.

  Ik heb me met deze game vermaakt, maar of ik hem ook voor 20 euro aan kan raden, ben ik nog niet helemaal over uit. Wel denk ik dat, als ze de gameplay meer hadden verbonden met het verhaal – bijvoorbeeld als keuzes daadwerkelijk invloed hadden gehad op het verhaal – ik veel meer van de game genoten zou hebben.

  • Meringue

   Likmevestje. Bravo. Die hoor en zie je niet zo vaak.

 • kevin scholtze

  SPOILER ALERT

  Hello, zelf vond ik het einde erg mooi. Het is duidelijk dat de game in z’n geheel een metafoor is voor escapisme. Aan het einde wil je natuurlijk de held zijn die het mysterie oplost en Delilah ontmoeten wat dan je droomvrouw wordt etc, Maaaaar zoals alle escapistische middelen komt ook deze droom tot een einde en is de harde realiteit die we trotseren de realiteit dat we terug keren naar het dagelijkse leven.
  Wat zijn dan de drijfveren die je terug sturen uit je escapisme naar de realiteit? Dit zijn na mijn mening de 2 bosbranden in het spel. Het ene vuur wordt gesticht om bewust een stuk van het bos te verbranden, of dit nou is voor het vruchtbaar maken van de grond is of om iets te bouwen ontschiet me even, maar beide doelstellingen hebben als fundament de voorgang van de mens. De andere bosbrand is voor mij nog een beetje een raadsel, maar hij is gesticht vanuit een andere escapistische gedachtegang, namelijk de schuld afschuiven op iemand anders.
  Uiteindelijk zijn deze twee krachten samen de rede dat je je escapistische wereld verlaat en als een feniks die herrijst uit de as, herrijs Henry met nieuwe visies op de realiteit als uit de regio van Firewatch.

  Veel van jullie beargumentie slaat op het feit dat er veel niet “klopt” aan de game. Dit valt te verklaren door het feit dat het een First Person game is. Net als bij veel first person boeken kan de realiteit verbogen worden in de geest van de kijker, net als dat bij ons dagelijks gebeurd (bv het mandela effect) Je ervaart letterlijk wat Henry (en ook een beetje Delilah) ervaart. En deze ervaring is dat Henry en D zich laten meesleuren door een mysterie dat eigenlijk niet zo’n mysterie is als zei denken.

  Wellicht geeft dit een nieuwe blik op het einde.

  • TdB

   Leuke theorie.

   Ik zelf wist niet zo goed wat ik ervan moest denken, alleen dat Delilah zei dat Ned zijn zoon had gedood in de cave, nadat je die tape van Ned had geluisterd. Toen was ik wel meteen klaar met Delilah.. Vond het echt een manipulerende bitch..

   En wtf met die nieuwe radio die je krijgt.. ze kon niet naar je toren komen, maar ze kan wel tig kilometer langs je toren om ergens een (betere) radio te planten zodat je niet afgeluisterd zou worden..

   Wazig, maar het einde viel me wel tegen
   Ik zei in ieder geval wel dat Delilah lekker naar ergens andere naar toe kon gaan en niet met mij mee,

   • kevin scholtze

    Een van de leuke dingen van de game, Delilah kan een best open voor interpretatie personage zijn. Ik denk dat het tegenvallen van het einde voor veel mensen alleen maar het “ik wil verder in het escapisme” gevoel versterkt. Je wil een beter einde ene mysterieuzer einde maar het einde blijkt uiteindelijk gewoon realiteit te zijn die je terug haalt.

  • Thegladoss

   Een onbetrouwbare verteller werkt in boeken omdat het verhaal dan verteld wordt door dit onbetrouwbare personage. In games bestuur je zelf het personage en maak je letterlijk zelf de dingen mee, in dat geval werkt een dergelijk narratief niet wanneer men dat niet duidelijk maakt. Je kunt geen onbetrouwbare verteller hebben zonder te onthullen (of op zijn minst te impliceren) dat de verteller onbetrouwbaar was, want dan zou elk verhaal ineens iets heel anders kunnen betekenen.

   Sowieso is het geen goed excuus voor de vele plotholes die Shelly en Boris hier aankaarten die niet kloppen. Dat de anticlimax samenhangt met de verwachtingen van de ingame personages klopt, maar je kunt niet op eenzelfde manier verklaren waarom een groep wetenschappers hun dure apparatuur voor maanden zonder beveiliging midden in een bos achterlaten. Of waarom niemand schijnbaar Ned en zijn zoon ooit als vermist hebben opgegeven nadat ze nooit zijn teruggekeerd.

   Dat zijn gewoon plotholes waar deze game vol mee zit, ontstaan omdat de makers te graag een grote red herring wilden hebben. Dan kun je er nog zoveel abstracte psychologische thema’s aan vast maken, dat maakt het verhaal niet minder slecht geschreven.

 • roeland

  Spoilerss

  Dat onderzoekskamp was gewoon van een universiteit om elanden ofzo te bestuderen… Ned heeft alleen de files van D en H daar ‘geplant’ om je eigen paranoia te versterken. Geweldig spel. Zeker als alles op zijn plek valt.

 • PeterJZ

  [spoiler]
  Die basis in dat bos was een onderzoeksbasis van een universiteit. Wat ik juist raar vond is dat die Ned zomaar overal brieven en informatie achter laat, zonder daar een goede reden voor te hebben. Het hele motief voor vrijwel alles wat Ned doet is gewoonweg zo raar en ongeloofwaardig…

  Ik heb meegekregen dat die Ned een oud militair was met mentale problemen. Daarnaast is z’n zoon dood, en ik snap dan ook best dat die niet helemaal 100% in orde is. Maar alsnog vind ik wat die Ned doet dermate raar dat het niet goed in het verhaal past zonder extra uitleg en/of informatie.

  Dat met die foto’s heb ik overigens ook gedaan. Kom ik er aan het einde achter dat je de foto’s die je gemaakt hebt tegen betaling kan laten ontwikkelen. Mooi die foto’s van bewijsmateriaal laten ontwikkelen zeker! Ik kon er zelf naderhand wel om lachen, maar dit hele concept van ‘in-game foto’s laten ontwikkelen’ is wel totaal mislukt.

 • MickZan

  Ik zag vandaag een filmpje met een theorie over het onderliggende verhaal die volgens mij wel klopt. Dat gelul in de spoiler sectie klopt sowieso van geen kant.

  https://www.youtube.com/watch?v=WpKFxN1tukg

  • Thegladoss

   Die theorie klopt ook van geen kanten en probeert gewoon een slecht geschreven verhaal goed te praten, en allerlei dingen die de theorie niet ondersteunen te negeren. Op het einde vind je bijvoorbeeld Ned’s notes/dagboek (dat hij voor zichzelf schrijft) die de hele theorie tegenspreekt.

   Deze hele theorie wringt zichzelf in zoveel bochten om “kloppend” te zijn dat het niet meer geloofwaardig is. Het is gewoon een slecht geschreven verhaal met te veel plotholes.

   • Ravdno

    Ik deel je mening hoor!

    Want wat veracht je van een niet tripple A game.. dat het verhaal 27 oscars krijgt??? no offense natuurlijk want je hebt indies waarbij het verhaal wel 10x beter is dan in deze game πŸ™‚ maar dat even buiten beschouwing gelaten.

  • Ravdno

   Al zou het niet kloppen… it’s damn fun to watch!!!

 • optimuspecs

  Dit is weer de zoveelste ” walkingsimulator”. Ik moet zeggen dat de dialogen heel goed in elkaar zijn gezet. Er was idd een leuke dosis mysterie.

  Alles wat eigenlijk nodig was om een toffe game van te maken. Het einde stelde mij wel teleur en het bos mocht wel meer dieren hebben. De ps4 had behoorlijk wat bugs. De pc versie niet. Goed concept, maar ik denk niet dat het de he waar heeft kunnen maken.

 • ferrariking

  Firewatch heb je in 4 uurtjes uit! en er is een foto:P

 • Didier van den Eijnde

  Ik kan me compleet in jullie complete review vinden! Ik heb zelf geen last gehad van crashes ofzo alleen lichte laggs af en toe tijdens het sprinten..
  Game was visueel prachtig en de voice-acting was echt goed maar de game had zoveel meer kunnen zijn.

 • Edwins1984

  Jezus hoe kun je verdwalen met map en compas Shelly? πŸ˜‰

  De rust, sfeer, beelden en conversaties vond ik persoonlijk prachtig tot leven komen in Firewatch. Daar alleen al voor de moeite waard om te spelen.

 • Balthasar

  Die hele spoilersectie klopt niet. Ned heeft al z’n spullen gejat uit dat complex, dat gebouwd is door/voor een universiteit om bodemonderzoek te doen. Dat is ook meerdere keren gezegd in de game. En hij heeft die notities zelf neergelegd omdat hij wist dat die mensen van de universiteit op dat moment niet aanwezig waren daar.

  Feit blijft wel dat het einde kut is, en de beweegredenen van Ned ontzettend vreemd zijn. Ze waren dicht bij een uitstekend verhaal, maar lijken het uiteindelijk te hebben afgeraffeld.

  Thans wil ik dat er een einde komt aan de bio-industrie.

  • Sem

   een mede pvdd’er ;p

  • Sem

   een mede pvdd’er ;p

 • Peter

  Tja wat valt er nog over deze game te vertellen?
  Het einde is echt anti-climax, zo anti-climax als een opblaas pop uit 1981 die je lek prikt met een potlood.
  Zo jammer, was oprecht excited bij elk stukje van de puzzel die steeds meer richting iets sinisters ging en moest erachter komen wie wat en waarom.
  Is dit spel 20 euro waard? Nee, en ik denk dat dit soort games de indie scene niet veel goeds doet.
  Normaal hoor je mij nooit over FPS, maar man man man man.
  Bugs en glitches gelukkig niet mee gemaakt.
  Wat wilden de makers met deze game? Wat wilden ze ons te vertellen?
  Ik ben geconfused.

 • Duder

  Shelly, kan je aub je co-stars laten uitpraten? Je kapt ze de afgelopen tijd best vaak af en het begint een beetje hinderlijk te worden. Niet lullig bedoeld, gewoon een observatie ter verbetering. Ik snap dat je dingen wilt zeggen, maar de truc is om het een en ander te onthouden terwijl de ander zijn verhaal doet. Doe met deze informatie wat je wilt πŸ˜€

  • Gio_69_Gio

   Doen ze allemaal, niet alleen Shelly. Gebeurd letterlijk in elk gesprek en ze voegt vaak wel wat zinnigs toe, naar mijn mening.

 • Walluuhr

  Contrastje hoor! Vet item πŸ™‚

 • Spud82

  Dit leek me aanvankelijk wel wat, maar door deze review denk ik ‘m toch te gaan skippen. Een ongelooflijk kuteinde (laatste van de slechts vier uurtjes) en een zeurderig, flashbackerig begin dat je compleet aan het handje neemt. Daar houd ik juist helemaal niet van, absoluut oneens met Boris hier. Jammer want het idee en de stijl spreken me wel aan.

 • Marc Oosterbaan

  De sfeer trok mij ontzettend aan, maar ik vind 17,99 wel erg veel voor een game die je in 1 dag kan uitspelen. Ik wacht wel tot dat hij onder de 10,- euro komt.

  • Timo van Vliet

   Hij zal binnenkort vast wel weer met een of andere kortingsactie op Steam te koop zijn.

 • Gio_69_Gio

  Shelly download overduidelijk haar films, want die dingen zijn in de winkel ook tergend duur. Niet erg, doe het zelf ook πŸ˜‰

  • KeesKlaas

   Ik zal het doorgeven aan Mark Rutte

 • Ravdno

  Haha..

  “En nu gaan we de game lekker kapot spoileren”

  Boris, chapeau

  Held!

 • Vincent

  Bedankt voor de spoiler alert! nu spelen en dan kijken of ik het er mee eens ben.

  • Eurtie

   als je had oplet kan je het weten:)

 • Eurtie

  geen bugs gehad pc rules!:)

  • Peter

   Ga Batman spelen

  • Peter

   Ga Batman spelen

 • OuweLul

  Ik vond het einde ook teleurstellend, maar misschien was dat ook de bedoeling.
  Als speler doe je namelijk hetzelfde als de personages in de game, je gaat allerlei verklaringen proberen te verzinnen voor gebeurtenissen in de wereld. Je fantasie gaat in overdrive als je zo geisoleerd bent en ondertussen hitsen H en D elkaar op en gaat het van kwaad tot erger. Je legt links die er niet zijn en maakt aannames die helemaal niet waar zijn.
  Kortom, H en D draaien langzaamaan een beetje door, en jij doet er aan mee.

  En Boris, als je het had uitgespeeld had je Henry gezien. πŸ˜‰

 • FR-Jasper

  shelly word een beetje clichΓ© net als dennis bij reviews en langverwachte gehypede games: “ik had zo veel zin in die game” verder vond ik zelf het einde niet eens teleurstellend maar het tempo lag op het laatst wel iets hoger dan in de rest van de game.

 • Timo van Vliet

  Ik heb wel genoten van de spanning in ’t spel! Al met al best een tof spel, maar ’t einde is een tikkeltje jammer.. niet zo slecht als ik had verwacht, want na jullie review werd ik wel een beetje bang!

 • Marco Huurne

  Goede Middag Boris ik heb misschien iets wat je echt eens moet gaan reviewen als echte hardcore gamer ben ik iets tegen gekomen online wat nog moet uitkomen maar waar ik letterlijk een harde van kreeg en dat zit echt in jouw hoek van games. heb je gehoord van (Master of Orion) uit plus min 1996 er komt een vervolg en de cast is een totale SFI ruimte droom als je old school bent want het gaat best ver terug de cast dan. Ik hoop je interesse te hebben gewekt je zal niet teleur gesteld zijn groetjes een van je fans

 • John Donson

  Net uitgespeeld!

  Toffe game…maar idd helaas geen 20 euro waard

  Hield de game al vanaf het begin (toen nog pc only) in de gaten en had hele hoge verwachtingen.

  Gelukkig heeft de GK review mijn verwachtingen bijgesteld. Thanks.
  (Had eigenlijk moeten wachten tot de game een tientje was maarja fuck it)

  Wel een een leuke avond aan gehad…idd zoals shelly zei als een film

  vreemd einde…crazy indies af en toe lol

 • IXasiaI

  heerlijk dat achteraf kapot spoileren en het erover hebben. mag van mij vaker gebeuren !!

 • Paul Van Der Starre

  Haha door de ps4 deals de game nu pas gespeeld voor 5,99. Ik vond hem erg tof en idd zoals hier gezegd klopt het spoiler gedeelte van deze review niet helemaal. Het leuke van dit soort games is wel een het napraten over dit soort verhalen, waarin je deels zelf een invulling kan geven. Het is idd de moeite waard om youtube te checken voor meer duidelijkheid over het verhaal, waardoor je wellicht het einde toch beter vind dat men nu hier schetst. Wel kort idd, maar wel een genre (murder mysterie) wat ik toch wel waardeer:)

  • Wormpaul .

   Leuk om de review terug te kijken nu ik het uitgespeeld heb (PS4) en vond het fantastische game!!
   Verhaal accepteerde om wat het was en wat het was in mijn eigen fantasie maar leuk om te horen & lezen hoe andere mensen dit hebben beleefd.

 • Pingback: Accounting firms in chicago()

 • Pingback: vpn()

 • Pingback: TRUSSARDI()

 • Pingback: wrong head()

 • Pingback: cars()

 • Pingback: 5 little()

 • Pingback: Mickey Mouse()

 • Pingback: Automate Money Making Make Money Online()

 • Pingback: Automate Money Making Make Money Online()

 • Pingback: ounass()

 • Pingback: Garden marquee for hire()

 • Pingback: Wrong Head()

 • Pingback: toys for kids()

 • Pingback: Ice Cream()

 • Pingback: land for sale in addis ababa()

 • Pingback: locolingo app()

 • Pingback: song for kids()

 • Pingback: Desert safari dubai deals()

 • Pingback: cheap loans()

 • Pingback: aws online course()

 • Pingback: play dought()

 • Pingback: affiliate network()

 • Pingback: Search Engine Optimisation Dublin()

 • Pingback: lollipop finger family()

 • Pingback: new episode peppa()

 • Pingback: jewelry software()

 • Pingback: Web Design Arlington TX()

 • Pingback: kids songs()

 • Pingback: Thesis Writing()

 • Pingback: gernas mall()

 • Pingback: IELTS centre in Karachi()

 • Pingback: kids animation()

 • Pingback: Morocco Tour Operators()

 • Pingback: endtimes signs 2017()

 • Pingback: walmartone login()

 • Pingback: forklift driver training()

 • Pingback: dominoqq99()

 • Pingback: bloggers()

 • Pingback: united concordia dental fee()

 • Pingback: water heater repair()

 • Pingback: Coconut Water Processing Machine()

 • Pingback: Hair Loss()

 • Pingback: hot pants()

 • Pingback: Online kasino malaysia()

 • Pingback: future ad pro review()

 • Pingback: business cards montreal()

 • Pingback: Fuzjn Project 365()

 • Pingback: top 40 music videos()

 • Pingback: 12 month loans bad credit()

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsTVGamekings LivePremiumMerchDiscord