Menu Premium
Loading...

Waar komt de fascinatie voor de Narco cultuur vandaan?

Gamekings Boris
Google Plus Boris van de Ven
Google Plus Jan Johan Belderok
Google Plus Jelle Kunst
19/03/2017 0 Tweet Het Like/Deel Het

Iedereen die Escobar Weinig onlangs heeft gezien, weet dat we bij Gamekings van de Narco lifestyle houden. Films, series, games, muziek, boeken, we vreten het. Maar vanwaar die voorliefde? Het zijn niet bepaald lieve mensjes. Ze moorden, ze verkrachten, hoeren en snoeren en trekken zich van geen wet wat aan. In deze special gaan we op zoek naar het antwoord op die vraag.

Narco cultuur

Jelle, Boris en JJ leggen uit wat hen in de Narco cultuur aantrekt. En eenieder heeft daarvoor zijn eigen beweegredenen. Zo houdt Jelle van de foute kledingstijl, het ongegeneerde machismo en de broeierige landen. Hij reisde onlangs zelfs naar Colombia af om in Medellin op zoek te gaan naar de erfenis van één van de grootste coke-boeren ooit, Pablo Escobar. En daar is beeld van…

Boris houdt vooral van de films en series, Van de spijkerharde gangsters die alles doen wat eigenlijk niet mag. En JJ blijkt deels te zijn afgestudeerd op de Cubaanse drugsmaffia. Drie mensen dus die op geheel eigen wijze hun fascinatie voor de Narco cultuur kunnen verklaren in deze special.

Loading...
 • RomeoNovember

  *Kuch*JJ, Boris en DAVID*Kuch*
  Tof item mannen! Mooie beelden van Jelle

  • Notoire B

   Kuch

   • RomeoNovember

    Verkouden? Ik ook al een paar dagen

 • Unknown

  ff oftopic, maar waar is jullie livestream van vrijdag jl.? Ik heb het helaas gemist en wil het graag terugzien.

 • Notoire B

  Wat een chill item op de zondag morgen, keep it up guys! (meer van dit op zondagen)

  Gruwelijk hoe Jelle zijn fascinatie beschrijft en uilegt, die 70’s style is tijdloos. En op bezoek bij een van Pablo’s ‘resorts’ maakt het item compleet.

  Wel een heeel groot verschil tussen NL criminaliteit (top 10 met hoogste welvaart van de wereld) en arme (Zuid) Amerikaanse landen. In NL is het geen ‘broodnodige’ criminaliteit, niemand sterft hier van de honger zoals daar. Hier ‘wil’ men dingen, de MTV Gangster Generatie, is eerst in hun hoofd gangster en daarna op straat. Hier is het veel meer een keus, daar gewoon geen enkele keus.
  Maarja waar er verschillen in welvaart zijn is altijd criminaliteit, overal dus.

 • Rogier

  Die close-ups vind ik wel een beetje confronterend. Misschien ietsjes minder de volgende keer?

  • Gijs Konings

   Ik vind het juist wel vet.

 • Laurens!-_-!

  Nice, chill item om zo te kijken op deze zondag. Ook qua manier van filmen e.d. wat anders en het werkt.

  En die 70’s style is ook gewoon tof. In de comments is het al wel gezegd tijdloos en dat idd ook wel. En dan met het zien van de Narcos beelden in combinatie met Miami Vice krijg ik eigenlijk meteen zin aan een goede game (en film) in die style. Zou trouwens wel tof zijn als we daar wat van gaan zien tijdens de E3.

 • optimuspecs

  Hoe de hele narco-shit door Westerse hippies geromaticeerd wordt vind ik echt misselijkmakkend. Als je in Colombia of Bolivia woont, waar hele families uitgermoord worden door drugsbendes is er niks romatisch aan. Een serie als Narcos, kan ik waarderen op kwaliteit en productiewaarde, maar hoe mensen nu Escobar bijna tot een held verheven is echt afschuwelijk.

  Kijk maar naar de documentaire ” Sins of my father / Pecados de mi padre “. Dan zie je wat voor ellende die Escobar heeft veroorzaakt in Colombia en zelf voor zijn vrouw en kinderen. In Sins of my father gaat de zoon van Escobar, excusus vragen aan kinderen van politici die zijn vader heeft laten vermoorden.

  Boris, ik weet dat je in La la land woont, maar je noemt Antillianen en Surinamers alsof die aan de top zouden zijn van de drugswereld hier in Nederland. Aan de top hier heb je Marokkanen, Russen, Colombianan en Nederlanders. Zelfs Aziaten zitten in deze business. Het meerendeel van de cocaïne die binnenkomt in Nederland, komt gewoon via de Rotterdamse Haven binnen.

  • JJ

   Misschien moeten mensen eens eerlijker zijn. Waarom verkoopt geweld, waarom zijn Narco series en films als Godfather en Scarface zo populair? Ik ben daar eerlijk in. Geweld en agressie zit ik de mens. Ik speel die games graag, kijk de films graag en in mijn fantasie kan ik er ook behoorlijk in opgaan. Wat dus niks te maken heeft met echte leven. Daar verafschuw ik geweld omdat ik weet wat het oplevert. Die discrepantie voelen velen. Het als walgelijk of slecht betittelen van deze gevoelens en fantasieën is O mogelijk het domste wat je kunt doen. Het onderdrukt het wezen van de mens waar agressie een onderdeel van is. Het is zaak dat er een uitlaatklep voor die gevoelens is. Wegstoppen leidt tot niks.

   • optimuspecs

    In de basis ben ik het volledig met je mee eens. Daarom zeg ik ook dat ik een serie als Narcos kan waarderen op kwaliteit en productiewaarde.

    Maar er is wel zeker een verschil tussen bijvoorbeeld Breaking Bad en Narcos.
    Breaking Bad is een verzonnen verhaal. Pablo Escobar was een echte ijskoude moordenaar die veel ellende heeft veroorzaakt in het leven van mensen. Om die dan een soort heldenstatus te geven, vind ik bizar. Zou je het leuk vinden als zo een figuur een held zou zijn voor je kinderen bijvoorbeeld? Escobar was geen Bob Marley of Elvis Presley.

    Niks tegen Jelle hoor, ik begrijp dat hij het allemaal fascinerend vindt. ” Hier zat Pablo Escobar te schijten”.
    So? Ik vraag me echt af in hoeverre Jelle begrijpt wat voor ellende die man allemaal aangericht heeft. Die ” Don Pablo”.

    • Notoire B

     De film Escobar Paradise Lost is geen ‘feel good’ materiaal zoals Narcos, Benicio del Toro zet Pablo heel eng neer.. Er zit zeker wel een misselijkheid factor in hoe het Westen die shit romantiseerd, en er ook gewoon dikke cash mee verdient.
     En ik heb ook gewoon volop van die serie genoten zoals ik van Breaking Bad genoot.

     Maarja alles wat er in Colombia (en elders) is gebeurd, kon gebeuren door de verschrikkelijke ongelijkheid. Zo onstaat een monster als Pablo. Sterker nog het had niet anders kunnen lopen zonder de armoede, corruptie en institutionele onrecht (wat ver voordat Pablo op het toneel kwam al bestond) aan te pakken. Zo hard als men Pablo (wel terecht) uitmaakt voor alles en nog wat, moet dat ook gelden voor de (Colombiaanse) gevestigde orde…de legale criminelen..
     (I love me a good oxymoron on Sundays;)
     ..en als je nog verder kijkt heeft het Westen ook (in)directe invloed gehad, naast de grootste consument van Narcoticos te zijn is ook het neo colonialisme van vooral de VS die heel Zuid Amerika economisch gezien bijna helemaal domineerde en nog steeds (zo zijn Castro en Co ook ontstaan en opgestaan).

    • LA

     Exact dit. Ik vroeg me tijdens het kijken al af: hoe zouden we het in Europa vinden als Hitler een geromantiseerde semi-heldenrol zou krijgen in een film of een serie. Niet compleet te vergelijken natuurlijk, but you get the point.

     • optimuspecs

      Precies. En ik kan de fascinatie heel goed begrijpen over serie. Je kan gefascineerd zijn door de 2e Wereldoorlog zonder dat je Hitler een soort held vindt. Dus de mensen die Escobar een soort held vinden, moeten toch ff goed naar zichzelf kijken en zich beter informeren wat die man allemaal gedaan heeft.

     • Notoire B

      Precies? Wow.

     • optimuspecs

      Wow?

   • Turfschipper

    Denk dat dat meer komt omdat het gewoon steengoede films zijn. Er zijn 10 duizenden nikszeggende films vol met geweld die je na 1 keer kijken nooit meer zal zien.

 • Greenekitten

  Criminelen en terroristen verheerlijken, altijd leuk.

  Laten we hopen dat Ubisoft nooit een van hun vreselijke dertien-in-een-dozijn-games over ISIS maakt, anders wordt dat ook ineens charmant en supercool en gaat Jelle straks nog naar Syrië op vakantie.

  • Aakh Axon

   Hahaha, dat zie ik zomaar gebeuren. Moet ‘ie ook enkeltje Irak erbij nemen dan.

  • Kid MMXV

   Geen enkele studio durft het aan om als islam-terrorist te spelen. Want dat is taboe.

   • Aakh Axon

    Mods ftw.

 • Y.

  Hahahahahahahahha Jelle is de man!! Geniaal dit.

 • Puk Plet

  Narcos is gewoon een hele vette serie.

  Je bent toch ook een baas als ‘El Chapo’ als je onderdanen een tunnel graven om te ontsnappen uit de gevangenis.

 • Kid MMXV

  We noemen dit nostalgie. De vrije jaren liggen ver achter ons.

  Trouwens dit is een interessant item over (drugs)criminaliteit in Nederland, met journalist Wouter Laumans. Verzorgt door Boris.
  https://www.youtube.com/watch?v=PWUTdiWUvXY

 • Aakh Axon

  Item moet eigenlijk heten “Hoe 3 Witte hippies drugs en criminelen romanticeren”.

  • KeesKlaas

   Romantiseren

 • Bloempjes

  Ergens kan ik series zoals Narcos en Boardwalk Empire wel waarderen maar Narcos heb ik na het downloaden zonder het te kijken weer verwijderd. Het komt tegenwoordig voor mij te dichtbij als je af en toe opsporing verzocht of een docu kijkt maar ook als je af en toe een site als Liveleak bezoekt waar je ziet hoe mensen midden op straat geexuteerd worden, waar bij berovingen overvallen mensen lukraak worden doodgeschoten, of mensen levend verbrand ziet worden in gevangenissen waar bendes de baas zijn.

  Het is allemaal tof als het nep is, misschien dat ik daarom Breaking Bad nog trek, maar een bestaande kartel baas als toffe kerel neergezetten met al het geweld eromheen slaat dat in mijn ogen de plank mis.

 • SealClubber

  Ik wil toch ook even melden dat jullie erg makkelijk de negatieve kanten voorbij lopen.
  Ik snap het romantiseren van de drugs cultuur natuurlijk wel, ik ben ook opgegroeid met Miami Vice en Scarface en ik heb ook genoten van Narcos.
  Daarbij heb ik ook de drugs wereld in Nederland van (te) dichtbij meegemaakt en heb ik jaren in centraal Amerika gewoond en enkele jaren door zuid Amerika en de rest van de wereld gereisd.
  Ik kan jullie vertellen dat het allemaal een stuk minder romantisch is dan op tv en dat het grootste deel van de bevolking van bijv Colombia een pest hekel had/heeft aan de cartels. De bazen leefden een luxe leven en de rest van de bevolking leefde in een wereld van dood en verderf. De eerste keer dat ik in Colombia was heb ik zelfs nog een tshirt gekocht van “el Patron” omdat ik het toen nog wel cool vond, maar je merkt al snel dat het door de locals niet echt gewaardeerd word.

  Wat betreft Boris die voor het legaliseren van drugs is, ik denk dat je de verslavings factor van coke enigzins onderschat. Ik ben vrij liberaal als het aankomt op drugs en ik heb de gabber tijd in al zijn glorie nog meegemaakt. Ik vind dat wiet sowieso gelegaliseerd mag worden en een pilletje/lijntje op zijn tijd geen kwaad kunnen maar als je dat gaat legaliseren denk ik dat de problemen niet te overzien zijn. Ik heb hier al veel mensen aan onderdoor zien gaan en als het zomaar overal te koop zou zijn zonder restricties dan is het eind zoek.
  Natuurlijk werkt de huidige regelgeving criminaliteit in de hand maar dan houd je het probleem in ieder geval in een belaalde hoek van de samenleving.

  Dus ik snap jullie fascinatie met deze cultuur, maar ik mis in dit item toch echt een kritische noot om het allemaal een beetje in perspectief te brengen.

  • JJ

   Dat geloof ik graag, en daarom ook enkel de fascinatie en de fantasie. In de werkelijkheid blijf ik er ver weg van.

 • Bloempjes

  Als je hoort wat bijvoorbeeld Boris vertelde dan is dat toch om van te gruwelen? Als je dan vraagt om betere grenscontrole en toezicht op immigratie en integratie dan ben je volgens Jelle een xenofoob. Ja, als ver van mijn bed show is het allemaal heel grappig. Zo kan ik ook GroenLinks stemmen.

  Ik ben geïnteresseerd in de tweede wereld oorlog dus een fascinatie voor iets duisters als Narco kan ik begrijpen maar erover praten en doen alsof het een feestje is slaat in mijn ogen de plank mis.

 • Glitch999

  Leuk onderwerp . Elke cultuur kent z’n gekken die het te bont maken , dat los je niet op door een cultuur te verbieden .

 • Michel

  Het antwoord is gemakkelijk: ze doen alles wat god verboden heeft, de hang naar geld en macht gaat boven alles.

 • Bridgeman

  Volgens mij zou Jelle het liefst zelf ook crimineel zijn. Misschien hebben de Hell’s Angels nog een vacature

  • Notoire B

   Allemaal Armchair Gangsters hiero, daarvoor hebben we games! 😉

 • Daniel Wesselink
 • Michel

  Ik miste wel de termen Italië/Gomorra/Frank Lucas. Wel een vermakelijk item, is weer eens wat anders!

 • USAS

  Heel vet item!

 • Chris Focke

  Tof item !

 • iemand

  Voor de mensen die het nog niet wisten, de zoon van Escobar kwam onlangs met de ‘onthulling’ dat zijn vader nauw samenwerkte met de CIA.

 • Heerlijk item. Erg interessant maar vooral vermakelijk. Ik denk dat het hele gebeuren vooral zo tof en interessant is omdat het ver van ons bed is. Wij zien de romantische variant er van via tv en games maar in werkelijkheid zal het natuurlijk nog wel wat grimmiger zijn geweest.

  • Chahid B

   Niet enkel geweest hoor nog drugskartels zat in Zuid-Amerika.

 • Steven

  Leuk item, de titel is alleen een beetje ongelukkig gekozen ivm drugsgeweld enzo in die landen.
  Als ik jullie zo hoor zijn jullie meer aangetrokken tot Latino cultuur in zijn algemeen dan Narcos, criminaliteit etc.

 • Walluuhr

  Vet, zo’n documentary-styled video 🙂

 • Emiel van Daele

  Telltale games: Miami Vice

 • Chahid B

  Het woord narco heeft wel een beetje een slecht imago als je het linked aan landen. ivm de drugs etc. Al snap ik wat jullie ermee bedoelen. Het is dat ik sowieso al van die mooie kleurrijke settings hou. Wat vaak voorkomt bij beelden in die setting. Het lijkt me ook supertof om nog is naar Cuba te gaan voor het communisme daar is verdwenen.

 • Willem-Jan

  Jammer dat ze dit gaan zitten verheerlijken bij Gamekings….kunnen de heren feit en fictie nog wel uit elkaar houden?

  • Padawan1993

   mimimimi

  • Daantjuh

   zuurpruim

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsTVGamekings LivePremiumMerchDiscord