Menu Premium
Loading...

Matt Firor over The Elder Scrolls Online

24/08/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Al sinds 2002 heeft Bethesda de wereld van de role-playinggames gedomineerd. Met The Elder Scrolls III: Morrowind heeft Bethesda een hoge standaard gezet voor de open wereld-games. De gamers wisten niet wat ze zagen en waren verbaasd over de grote vrijheid en mooie graphics. Het succes werd doorgezet met de titels Oblivion en Skyrim, die ook naar de consoles kwamen. Bethesda probeert nu een nog hogere standaard neer te zetten, maar ditmaal met de MMO The Elder Scrolls Online. Special voor jou vertelt Matt Firor over The Elder Scrolls Online op de Gamescom 2013.

Na een hoop speculatie en geruchten, werd in mei 2012 bekend dat er een heuse MMO van The Elder Scrolls zou komen, genaamd The Elder Scrolls Online. De aankondiging van de MMO riep een hoop vragen op bij de fans en hardcore MMO-spelers. Bethesda gaf toen weinig prijs en wilde niet teveel kwijt over deze nieuwe game. Een paar maanden later waren de eerste gameplaybeelden te zien in een trailer. Goed nieuws voor de fans van de serie, want uit de trailer bleek dat Bethesda trouw bleef aan de herkenbare The Elder Scrolls-vibe.

Zoals jullie misschien wel weten, is Dennis in dit Gamekings seizoen op trip geweest naar Zenimax Online Studios, de studio waar The Elder Scrolls Online wordt ontwikkeld. Hij vroeg tijdens zijn trip aan Game Director Matt Firor of de game naar de consoles kwam. Oblivion en Skyrim zijn natuurlijk ook naar de consoles gekomen. Matt Firor ontkende toen alles en zei dat er geen plannen waren voor de consoles. Een paar weken later werd het bekend dat The Elder Scrolls Online toch uit wordt gebracht op de Xbox One en PlayStation 4. Dennis was blij verrast, maar verontwaardigd dat er keihard in zijn gezicht werd gelogen.

Op de Gamescom 2013 komt Dennis Matt Firor opnieuw tegen. Dennis hoort hem dan ook compleet uit over The Elder Scrolls Online. Je ziet het in dit interview met de Game Director van The Elder Scrolls Online, Matt Firor.

Matt Firor over The Elder Scrolls Online

Loading...
 • DAYMIAN_NL

  Het enige naadeel is dat je een abbo moet kopen dus laat ik hem maar ligen erg jammer

  • het zou toch een f2p game zijn?
   nou ja ik gok binnen 6 maanden een f2p game want p2p werkt tot nu toe alleen bij wow.

   • Sang-G

    vaak ook nog wel bj de star wars mmo ..

    Maar wel apart dat er 2 verschillende dingen gezegd worden..

   • $21746444

    Waarom kijken ze niet naar GuildWars2. Prima MMO die het erg goed doet.

    • kilykil

     omdat ze denken dat ze ******* veel geld kunnen binnen slepen en blijven halen.

   • blaap

    Vergeet EVE online niet. Die zijn subscription based sinds het begin in 2003. En de playerbase groeit met de jaren nogsteeds.

  • Harry Nac

   Ik had er ook veel zin in maar na dit te hebben gehoord haak ik ook af. Eerst betalen voor je internet dan ook nog betalen voor PSN dan de game kopen en dan nog eens een abonnement betalen om de game te kunnen spelen.
   JAAA DAAAAAG !!!
   Ik ben bang dat ze dit willen voor alle openworld games die er aan gaan komen want ze willen natuurlijk elke cent eruit persen en de gamers goed gaan uitmelken.

   En dan krijg je ook nog full prized games maar dan met micro-transacties….. zoals bv Ryse voor de xone,
   en vooral niet te vergeten fullprized games met 4 dlc paketten van 13,99….. (die meestal al klaar zijn voordat de game uitkomt).

 • Bram Kuijpers

  Ligt het aan mij of is de audio een beetje matig bij dit interview?

 • Goor Pijp

  Subscriptions :/ das wel echt mooi schraal! In eerste instantie wilde ik pre-orderen maar nu kijk ik de kat even uit de boom. Ga pas een game+subscription nemen als ik zeker weet dat het vet is.
  Ff fckin €220,- aftikken om een jaartje een game te spelen heb ik eigenlijk HEEL weinig zin in.

  • Shineh

   Ben er wel blij mee. Subscription based MMO heeft vele voordelen, geen zin om dat nu op te gaan noemen. te vroeg voor :p

   • TrissiB

    Precies, als ze het het kunnen brengen als Blizzard wat betekent dat er om de paar maanden dikke patches komen, hacken bijna instant afgestraft, 24/7 support etc. Dan komt het wel goed.

    • Shineh

     dat o.a. Houd de kids weg, geen voordelen van microtransacties, iedereen gelijk, vaak is F2P nog duurder als je leuke dingen/item slots wilt.
     Gewoon vast bedrag geen gezeik.

 • Bono de Visser

  Fat mirror

 • Glenn91

  Ik wil best maandelijks betalen voor de game. Maar dan moet het toch wel een shitload aan content hebben, en werkelijk alles tot in de puntjes zijn uitgewerkt.

 • Lunalicrichard

  Dus voorjaar 2014 eindigt de beta en daarna gaan ze pas denken over de release datum .
  Dat zal dus kerst 2014 ( okt tot dec ) dat we de game gaan zien .

 • vieskoekje

  In een andere MMO die begin 2014 uitkomt (Wildstar-Online) is er een
  monthly fee of een play to pay optie, en voor een MMO lijkt mij een play
  to pay optie meer van deze tijd.

  • Niels Denessen

   helemaal mee eens

  • Cuin

   Bij Wildstar moet dat systeem zich nog wel gaan bewijzen want je weet niet of die C.R.E.D.D niet keihard over de kop gaan in de action hall, dat waar ik voorgevoel van heb en dan faalt dat play to pay systeem meteen, ook als je nog gear + housing wilt hebben dan is dat haast niet mogelijk… maar ik pleit zeker voor het play to pay systeem + boxed game

 • Jorrit

  MMO’s moeten kappen met het maandelijkse betaal systeem. Het gaat niet werken, niet op lange termijn in ieder geval. Bioware zag in het begin ook potentie in hun game SWTOR, zoveel zelfs om er ook iedere maand geld voor te vragen. En terecht, want het was gewoon een goeie game, maar mensen willen gewoon niet meer maandelijks betalen voor een spel. Als GTA Online graits kan, kan dit ’t ook toch?

  • Cuin

   Ben het met je eens dat de maandelijkse bedragen beetje middeleeuws zijn, helemaal 12,99… als het nou ging om 3 euro, dan hoor je niemand klagen maar om TESO met GTA online te vergelijken ( waar sowieso weinig van bekend is ) gaat een beetje ver, GTAO is 16 man in een sandbox waar TESO met 1000+ op een server zitten, daar heb je wel capaciteit voor nodig

  • blaap

   EVE online en WoW Zijn ook nogsteeds subscription based games.

   WoW sinds 2004 en EVE sinds 2003. Waarvan de playerbase van EVE met de jaren nogsteeds groeit.

 • Shineh

  De man spreekt wel lekker duidelijk, ze hebben blijkbaar ook een duidelijke visie en doel voor de game wat mij wel enigszins een goed gevoel geeft bij deze game.
  Er zijn nog wel veel dingen waarvan ik denk “mweh” maar t voelt alsof ze de game echt aan t perfectioneren zijn.

 • Shineh

  De man spreekt wel lekker duidelijk, ze hebben blijkbaar ook een duidelijke visie en doel voor de game wat mij wel enigszins een goed gevoel geeft bij deze game.
  Er zijn nog wel veel dingen waarvan ik denk “mweh” maar t voelt alsof ze de game echt aan t perfectioneren zijn.

 • Rennuh

  Wat hij zegt ‘and then you pay a monthly fee, to get access to the entire game’ klopt dus al niet. Ze gaan er naast de subscription namelijk ook microtransacties in doen. Gaat hier dan wel om cosmetische items maar dan nog voelt het voor mij een beetje aan alsof ze zelf ook al weten dat ze binnen een jaar F2P gaan.
  Ik vraag me echt heel erg af of er genoeg endgame content aanwezig is om P2P te verantwoorden.

  • qeexz

   das alleen voor cosmetics etc.. dus klopt wel, zelfde als bij wow kun je mounts en cosmetics items kopen

   • Rennuh

    Klopt dat had ik er ook bij gezet, maar dan is het toch nog steeds zo dat wat hij zegt niet juist is. Sterker nog het doet gewoon afbreuk aan de game in zekere zin, want je weet zeker dat je de mooiste items nooit krijgt zonder er nog eens extra voor te lappen.

    Dat je de items niet ‘nodig’ hebt klopt maar het is gewoon krom dat je straks met de beste gear rondloopt die er is en dat er een of andere low lvl noob met veel mooier spul voorbij loopt. Een model als GW2 had ik veel liever gezien en ik snap ook niet goed waarom ze daar niet voor gekozen hebben.

 • Gerk

  echt haat aan die maandelijkse fee shit, ik snap dat ze geld willen verdienen en dat gun ik bethesda ook maar dit werkt gewoon niet. gelukkig zal het waarschijnlijk niet lang duren voordat het f2p wordt. Wel ben ik blij dat ze ook first person view hebben, ik speel the elder scrolls en ook fallout altijd in first person. De bewegingen van de character zien er in third person in deze games altijd best wel lelijk uit

 • qeexz

  Maandelijkse fee is beste keuze.. meeste f2p mmo’s zijn pay to win, en zit vol gold farmers etc.. en deze franchise verdient spelers die er voor willen betalen.

  • vincentdekker

   Het is sowieso niet free to play, iedereen betaald 60 euro voor de game.Ik hoopte dat maandelijkse kosten niet nodig zou zijn. Dit zorgt er in ieder geval voor dat ik de game niet ga spelen.

   • Thijs Welling

    Yep..De game kopen is toch al goed genoeg of niet?

  • Walluuhr

   Guild Wars 2 is hier het tegenvoorbeeld van…

 • milone

  60 euro voor de game. 5 euro p.m. voor het PS netwerk. 13 euro per maand voor een abonnement voor de elders scrolls…… DUUR geintje!!!!!

  • $21746444

   Je krijgt met PSN wel iets extra’s maar het moet jammer genoeg. Komt dus inderdaad bovenop dat tientje per maand.

 • Walluuhr

  Zat eerst te twijfelen om van Guild Wars 2 hiernaartoe over te stappen, maar ik ga écht niet beginnen aan subscription fees… Jammer!

 • Charza

  Beste mensen,
  Allereerst wil ik zeggen dat het niet Bethesda is die de game ontwikkeld.
  Zenimax Online Studios is niet Bethesda, maar een compleet nieuw team.
  Dit alleen al zorgt er voor dat ik er minder vertrouwen in heb. Buiten het feit dat mmo games toch wel allemaal dezelfde valkuilen hebben, waarvan server dependency en repetatieve gameplay in mijn ogen de grootste zijn, is het dus ook een nieuw team die iets wil gaan doen met een lang bestaande franchise, die op zichzelf al hele eigen gameplay heeft.
  Ondanks dat ik een groot elderscrolls fan ben, kijk ik absoluut niet uit naar deze titel.

  • Kamikaasje

   Denk je echt dat Bethesda zomaar hun franchise laat verneuken? Ik weet niet of het een top spel word, maar ik denk wel dat ie beter wordt dan jij denkt.

   • Charza

    Dat betwijfel ik ten zeerste !
    Kijk naar Starwars the old republic. Dat was in beheer van bioware die eeder starwars knights of the old republic hebben gemaakt. Toch heeft dat ook aardig gefaalt. Op het monent is men absoluut niet blij met het subscription model van tes online, dus ik denk dat het net als andere mmos best wel eens hard kan gaan falen !

 • $21746444

  3:44 toch wel even schrikken. Dat ziet er toch erg verouderd uit. De bewegingen en monster animaties…

  • De game is nog volop in ontwikkeling. Moet je natuurlijk niet vergeten.

 • Willem Rots

  Wij Nederlanders willen geen fee betalen, wij willen voor een duppie op de eerste rij zitten!

  • Ik wil best betalen, zolang de service maar goed is. Daarom ben ik ook fan van Xbox Live en Netflix. Denk dat het stereotype dat jij aanhaalt onzin is. Nederlanders zijn echter te nuchter (de meeste) om opgelicht te worden.

   • Willem Rots

    ach, je moet mijn opmerking ook met een korreltje zout nemen.

    • Ok, excuses. Toon is nogal moeilijk te bepalen op GameKings. Sommige mensen kunnen de meest vreemde onzin uitkramen… en op GameKings menen ze het meestal.

     Overigens moet je mijn opmerking ook met een korreltje zout nemen. Of negeren. Is ook prima.

     • Willem Rots

      geen probleem, niks aan de hand

 • Laurens B

  Hmmm het blijft een interessant project, maar ben wel blij dat het originele TES team waarschijnlijk gewoon bezig is met een nieuwe TES en/of misschien zelfs wel een Fallout?

 • Mark van Rijswijk

  Fat Mirror.

 • Daniel

  ooo man echt? maandelijks-betalen voor The Elder Scrolls online? dat is balen zeg! nja ik moet het nog maar zien hoeveel per maand, hopelijk niet boven de 10 euro.

  Evengoed, lijkt het me weer een top game!

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsTVGamekings LivePremiumMerchDiscord