Menu Premium
Loading...

Indiekings over Pine en Antegods

Google Plus Emiel Kampen
Foto Gamekings Shelly van Zeventer
Google Plus Shelly van Seventer
16/04/2017 0 Tweet Het Like/Deel Het

Emiel en Shelly gaan er weer even goed voor zitten. Het is nooit stil in het Indie landschap dat blijkt maar weer want er zijn weer een paar leuke trailers en kickstarters succesvol uitgebracht.

We beginnen met een nogal lange trailer van Brawlout. Een game die volgens onze Gamekings een beetje heel erg is gekopieerd van Super Smash, de super succesvolle Nintendo fighting game. Ze hebben het concept gepakt met andere characters, maar voor de rest lijken alle animaties toch wel erg op Super Smash.

Twirlbound heeft zijn kickstarter overschreden

Verder zijn onze vrienden van Twirlbound, ook wel bekend als de makers van de game Pine. Ze hebben hun kickstarter met 13K overschreden! Ze doelden op 100K en de teller is dus uiteindelijk op 113K beland waar ze natuurlijk heel blij mee zijn. Mathijs van der Laar, die ook bij ons in de studio is geweest, heeft ook laten weten op sociale media samen met het Twirlbound team dat ze enorm blij zijn met het resultaat en omkomen in nieuwe ideeën voor hun game Pine.

Codeglue heeft minder goed nieuws

Wat minder nieuws voor de studio Codeglue, ze maken de game Antigods waar we ook een premium aflevering over hebben gemaakt. Ze hebben slechts 40K opgehaald van de 100K op de Fig die ze voor ogen hadden.

Tim Fowers, de maker van de game Hardback heeft al meer dan 123K opgehaald op Kickstarter. Een nogal onduidelijke trailer verscheen, waarin niet helemaal duidelijk werd wat er nou allemaal gebeurd in deze cardgame.

En verder zijn er ook nog Bafta awards uitgereikt aan aardig wat interessante games. Een goed gevulde Indiekings weer dus.

Loading...
 • Bob M.

  Waarom heeft codeglue uberhaupt voor fig gekozen ipv kickstarter?

  • Harry

   Dat fig is zowiezo vaag. Wanneer je het statistiekje van de funding open klikt zie je dat er met 146 backers 6k is opgehaald. Op de een of andere manier voegt fig daar 35k (een echte investering?) aan toe.

   https://www.fig.co/campaigns/antegods

   Omdat ze het einddoel niet hebben gehaald krijgen ze nu niets.

 • roeland

  Die smash bros game is wel heeeel erg gekopieerd zeg. Verzin dan zelf een leuke twist of als je dat niet doet, hou de game lekker voor jezelf.. dit is beetje schaamteloos..

  Pine spreekt me ook niet aan. Iets aan de stijl is ‘off’, wat precies weet ik niet, maar ik vind het heel onaantrekkelijk.

  Hardback leek me heel tof. Dat filmpje die humor en die slechte B stijl sprak me heel erg aan. Toen hoorde ik dat het een cardgame was. Laat maar.

  De bafta’s… tja. Gekke dingen altijd. Die prijzen worden altijd weggegeven aan games die zo voor de hand liggen. Uncharted 4 vind ik ook een vreemde winnaar, maar iedereen wist dat het hem ging worden. Beste verhaal op zijn best (en zelfs dat vind ik persoonlijk al overdreven), maar op gamegebied doet het niks wat zijn voorgangers jaren geleden niet ook al deden.

 • Harry

  Grappig dat jullie niet snappen hoe Hardback zo succesvol kan zijn. De board en card game wereld zit heel anders in elkaar. Er is 1 mega grote site https://boardgamegeek.com waar je vrijwel in 1 keer de hele doelgroep kunt benaderen. Tim Fowers is daar een gevestigde naam met diverse bijna niet meer verkrijgbare games. Deze Kickstarter is de betrouwbaarste manier om zijn nieuwe game te bemachtigen.

  Daarnaast board en card kickstarter games zijn vrijwel altijd al ready to print. Je kunt de spelregels (en vaak een print & play versie) downloaden en beoordelen. Bovendien de aller grootste YouTube reviewer voor boardgame kickstarters Rahdo (Richard Ham) heeft een play through/review van de game gemaakt die nu al bijna 14.000 views heeft. https://youtu.be/hc9M1KJdTws

  Rahdo financieert zijn YouTube kanaal via een jaarlijkse Kickstarter die op dit moment loopt en tot nu toe ook al een dikke $35.000 heeft opgebracht. De man is zowiezo interessant om een keer een GameKings item mee te doen, hij is een vroeg gepensioneerde computer game designer die onder andere een belangrijke rol had bij de ontwikkeling van Fable 2. https://nl.linkedin.com/in/richardham In zijn podcasts geeft hij vaak verrassende inzichten in de projecten waar hij bij betrokken was en antwoorden op vragen als hoe het was om met Peter Molyneux te werken.

  Een overzicht van aan welke video games hij gewerkt heeft vind je hier http://www.mobygames.com/developer/sheet/view/developerId,76249/

  • Emiel Kampen

   Yo! Dit soort reacties wordt ik heel blij van! Bedankt voor deze kleine intro in de boardgame wereld 😀

 • Harry

  Oh trouwens als je je helemaal wilt verbazen over het boardgame wereldje. Boardgames met plastic figuurtjes, dat loopt als een dolle. Waarschijnlijk omdat Amerikanen die figuurtjes zo gaaf vinden. Kijk maar eens naar de Kickstarter voor de 2nd edition van Gloomhaven.

  https://www.kickstarter.com/projects/1350948450/gloomhaven-second-printing?ref=discovery

  $2,118,273 Met nog 15 dagen te gaan.

 • itsalaser

  Nietszeggende karakters in Brawlout? Ze hebben duidelijk Mortal Kombat karakters gekopieerd in de Super Smash wereld.

  • Emiel Kampen

   Yo! Thanks voor de reactie! Als ik miljoenen zou kunnen verdienen zou ik daar ook voor gaan maar in de praktijk is het heel moeilijk om te bewijzen dat je schade hebt ondervonden als een ander je creatieve werk kopieert en er zijn heel veel landen (vooral Azië) waar je (zeker tegen partijen die daar gevestigd zijn) geen kans maakt… Dus de kans dat je er alleen maar veel tijd en geld aan kwijt bent t.o.v. de mogelijkheid om er aan te verdienen ligt redelijk aan de kan van veel tijd kwijt zijn en fluiten naar je centen 🙂

 • Sappiggggg

 • Kid MMXV

  Brawlout heeft vermoedelijk enorm veel potentie. Bezitters van XBOX/PS4 en PC kunnen aan de slag met een hele lekkere brawler. Op de site zie je dat de characters toch best goed uitgewerkt zijn: http://www.brawlout.com/

  • Pascal Tettero

   hele lekkere? zag niet echt veel moves, dus is nog maar afwachten

   • Kid MMXV

    Op de site staat per character een intro filmpje, zie je veel moves.

   • Kid MMXV

    Op de site staat er per character (nu 6 van 8) een intro filmpje, zie je veel moves. Het ziet er allemaal erg vlot en lekker strak uit.

 • Fantastic xNL

  Trademarks zijn dan ook vooral een ding omdat grote bedrijven er het meeste baat bij hebben. Niet de onafhankelijke ontwikkelaars (van games of andere dingen).

 • Henkie

  die mora bitterballen reclame? dat zijn toch al voor gefrituurde bitterballen ? ik bedoel dan is het toch niet zo dat het geen vet meer bevat omdat je het in de oven gaat bakken ?

 • Pascal Tettero

  dit maakt mij zo boos dit maakt mij zo boos.. het is ooit begonnen met 1 fighting game, maar het maakt je niet boos dat er 100den andere na zijn uitgekomen.. maar als een concept van nintendo word gebruikt dan wel? slaat totaal nergens op.. wat dacht je van soul calibur en andere fighting games waar je ring out hebt? lijkt ook wel veel op dat van mario he.. dus wie heeft wat afgekeken van wie.. nintendo brengt een ring out op een andere manier maar het blijft verder hetzelfde.. ow ze kunnen nog proberen terug te springen op het platform? bij dragon ball ook???

  • Harry

   Er is een verschil tussen een concept overnemen in je game en een Carbon Copy maken. Deze game ziet er uit als een Carbon Copy van Super Smash. Om het met je voorbeeld te vergelijken, Nintendo maakt Soul Calibur na maar dan met Mario characters en een andere aankleding van de stages.

   Trouwens, hoe cool de characters van Brawlout ook mogen zijn, ze hebben nog geen verleden of back story. Part of the fun in Super Smash is om met je favoriete personage coole moves te doen. Lekker met Kid Icarus of Bayonetta signature moves doen gebaseerd op hun oorspronkelijke games dat maakt het zo leuk.

  • Dit is toch duidelijk een kopie. En ook nog eens een game die heel moeilijk te evenaren is in populariteit. Iets pakken 3n je eigen draai aan geven is ng altijd iets anders dan een pure 1 op 1 kopie maken.

 • Soulreaver

  Beetje laten reactie maareh ist niet een erg abrupt einde? Of mocht het item maar een bepaalde hoeveelheid tijd hebben? Vragen, vragen.

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsTVGamekings LivePremiumMerchDiscord