Menu Premium
Loading...

Indiekings over Astroneer en Rime

Google Plus Emiel Kampen
Google Plus Steven Saunders
11/01/2017 0 Tweet Het Like/Deel Het

That’s right, nieuwe Indiekings! Steven schuift aan bij Emiel om over een aantal toffe indie games en interessante stellingen te praten, waaronder Astroneer, Rime, Frog Fractions 2 en de prijsperceptie van games. Daarnaast is er uiteraard ook ruimte voor de wekelijkse nieuwtjes uit de indie wereld. Je ziet het in deze Indiekings over Astroneer en Rime.

We bijten het spits af met een trailer van Astroneer, een sci-fi exploration en adventure game van System Era Softworks. Een game die enigszins vergelijkbaar is met No Man’s Sky, maar die gelukkig niet voorop de hypetrain werd gegooid. Het mooiste is, dat je nu al planeten kunt verkennen en ruimtestations kunt bouwen, want Astroneer is al op Steam Early Acces te vinden.
Naast Astroneer, praten de heren ook over Rime. Een game waar Emiel zelfs zijn PlayStation 4 voor heeft aangeschaft en waar onlangs weer een nieuwe trailer van is verschenen. In eerste instantie zou dit een PS4 exclusive worden, maar inmiddels is het bekend dat Rime ook op andere platformen beschikbaar zal zijn. Rond mei 2017 kunnen we in ieder geval een release verwachten.

Ook hebben Emiel en Steven het nog over het vervolg van cult-classic Frog Fractions. Wat uniek aan Frog Fractions 2 is, is dat je deze game alleen kunt verkrijgen binnen een andere game, namelijk Glittermitten Grove. Wat de heren van dat concept vinden, hoor je natuurlijk in deze Indiekings over Astroneer en Rime.

Loading...
 • GekkeAr

  Het lijkt er op dat Astroneer een succes is/wordt.
  Game is gereleased in Early Access op 16 decemeber 2016. En volgens SteamSpy heeft de game al bijna een half miljoen keer verkocht. http://steamspy.com/app/361420

 • Dr.Phishshoe

  Xbox PC en Switch 😛 …en PS4 natuurlijk

 • Özgür Arpaci

  Rime ziet er echt goed uit! Ik ga die halen op de Switch.

 • Tijl Van de Velde

  Rime zou ideaal zijn voor een prijsje van 19.99 euro op Steam. Als dit het geval gaat zijn is het wat mij betreft een instant-buy.

  Als Sparpweed Games Ibb & Obb II zou uitbrengen is het helemaal feest.

 • optimuspecs

  Astroneer is ook NU te krijgen via Xbox one early access. Jammer dat dat weer genegeerd wordt!

  • RomeoNovember

   Meld je aan om al het Microsoft nieuws onder de aandacht te brengen via Gamekings.

   • optimuspecs

    Goed idee. Iemand heeft zich al aangemeld voor Steam en Playstation games.

 • Paxion

  eeuuwige discussie, maar hoe zo is Rime een indie? Ik vind die game iets hebben van jak en daxter 1. Is een spel indie wanneer het een bepaalde artstijl heeft? Of komt het door de focus op pussels?

  • Ranesh Vai

   Geen van beiden. Iets is een indie wanneer het een independent project is. Dus niet met geld van een uitgever.

   • Paxion

    dat was het idee ja. Is allang niet meer de definitie, is nu sowieso meer een combi van stijl, onafhankelijkheid en mass market appeal. Rime is sinds enkele maanden niet meer in handen van Sony, dus werd gewoon 3 jaar lang gefund door Sony. met die definitie zou Rime dus ook geen indie moeten zijn.

  • Dr.Phishshoe

   De term indie heeft meer te maken met het budget(Niet meer zo erg), hoe groot het team is en zoals Ranesh al zei , het moet een independent , al moet ik wel zeggen dat grotere partijen geld geven aan Indie devs om games te maken, maar ik zou ze nog steeds als Indie bestempelen.

   Art style heeft er niks mee te maken, een Indie dev zou in theorie een Uncharted 4 (Qua graphics) kunnen maken, al zou dat erg lang duren en vaak is dit ook duurder en gaan indies daar niet voor

 • ZurePruim

  Fijn item deze Indiekings! Thnx

 • Gijs Konings

  Beiden titels zien er goed uit. Ik wacht wel tot ze echt uit zijn voordat ik het haal zodat ik niet al verzadigd ben op release door het (te) veel spelen van de Alpha. Grappig dat jullie dat ook vertelden gedurende het item, daar heb ik persoonlijk nog wel eens last van. De gehele discussie over de prijs/kwaliteit verhouding van een game vind ik wel een heel interessant onderwerp. Wellicht is een (premium) item over alleen dat wel een leuk idee!

 • Jack-O10

  Man, wat ziet Rime er cool uit.

 • walterg

  Ik heb frog fractions destijds uitgespeeld. Ik heb me er erg mee vermaakt!

  Frog Fractions 2 valt in de categorie Alternate Reality Game. Het is niet alleen een game maar de communicatie daaromheen (de kickstarter campagne en de teaser video’s) en het feit dat het een speurtocht was en uiteindelijk in een andere game zat hoort bij de ervaring.

 • sweetemotion1975

  Best indie combo

  Gewoon liefhebbers en geen gezeik over de waarde van indies

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsTVGamekings LivePremiumMerchDiscord