Menu Premium
Loading...

EvdWV over Star Wars Battlefront 2, Xbox Scorpio & Nintendo Direct

Google Plus David van Arragon
Koos Mooten
Google Plus Koos Mooten
14/04/2017 0 Tweet Het Like/Deel Het

En toen was het Einde van de Week Goede Vrijdag! David en Koos zitten klaar om al het nieuws van de afgelopen week door te nemen, en dat was nogal wat! Zo was er onder meer nieuws over de Xbox Scorpio, hebben we mogen genieten van een Nintendo Direct én lekte er een trailer van Star Wars Battlefront 2!

Nintendo Direct

Nintendo dropte afgelopen woensdag een gloednieuwe Nintendo Direct en de boodschap was duidelijk. Er komt de aankomende maanden een shitload aan games uit voor zowel de 3DS als de Nintendo Switch. De grote uitschieters voor de Switch moeten toch wel Mario Kart 8 Deluxe, Splatoon 2 en ARMS zijn.

Star Wars Battlefront 2

Ook was er deze week opnieuw een lek, dit keer kwam de TV commercial van Star Wars Battlefront 2 ‘per ongeluk’ online te staan. Ondanks dat de trailer slechts 30 seconden was, valt er toch veel informatie uit te halen. Zo wordt er onder meer een single player geteased. Verder weten we dat alle Star Wars eras in de game zullen zitten (Clone Wars, Original Trilogy én New Trilogy). Daarnaast waren ook nieuwe heroes te zien, zoals Darth Maul, Yoda, Rey en Kylo Ren.

Xbox Scorpio vs PS4 Pro

Het was ook de week waarin Phil Spencer uitspraken deed over de PS4 Pro en de Xbox Scorpio. De Xbox baas gooide sneaky wat shade richting de kant van Sony op wat betreft hun ‘Pro’ console. Volgens Spencer is de PS4 Pro een ‘goede 2016 console’ maar gaat Scorpio de console van de toekomst worden.

AMD corporate vice president Roy Taylor is zo onder indruk van Fallout 4 VR dat hij denkt dat de manier waarop we over VR denken gaat veranderen en dat het een industry-changer is. De beste man probeert de vergelijking te leggen met de manier waarop Sonic en Mario de videogame industrie hebben veranderd.

Dit en nog veel meer bespreken Koos en David tijdens Einde van de Week Vrijdag, check het!

Loading...
 • PauluitOosterhout

  Poeh, net de eerste teaser trailer van The last Jedi gezien en een prachtige teaser poster. Mijn weekend kan nu al niet meer stuk.

  • Michel

   Ik ben sprakeloos.

   • PauluitOosterhout

    Van bewondering of teleurstelling? Met sprakeloos kun je beide kanten op. ?

    • Altijd uitgaan van het positieve .

     • PauluitOosterhout

      Haha. Ok dan.

  • Real_Wappy

   Dit was inderdaad een goede vrijdag.

 • Frank van Doorn

  David de grote nieuwe aankondigen komen op de E3 dit was gewoon op ARMS en Splatoon 2 na gewoon de mindere games. Daarvoor gebruiken ze de E3

  • roeland

   Ik hoop het met heel mn hart maar ik heb heel slechte herinneringen aan de nintendo e3’s van de afgelopen drie jaar..

   • Frank van Doorn

    De afgelopen jaren had Nintendo ook geen software. Nu zijn veel studio’s bezig. Want heel veel grote Nintendo studio’s hebben al jaren niks uitgebracht door de status van de Wii u

    • roeland

     Ik hoop vooral dat die studios dan ook echt boeiende games maken en niet aankomen zetten met Warioware woolly party, New super pikmin bros, Samus vs Sonic at the Olympic games of meer van dat soort crap. Musou/warriors games met bekende ninty franchises word ik persoonlijk ook niet blij van…

     Breath of the wild is een van de weinige Nintendo games die laat zien dat ze nog mee kunnen komen anno 2017. Ik wil meer van dat. Veel meer zelfs. Laten we hopen dat de e3 gaat knallen.

     • Frank van Doorn

      Retro studios heeft geweldige games gemaakt. Ook hun Dkc games zijn van erg hoge kwaliteit. Komt nog met een nieuwe titel Mario Odessey
      komt eraan. Pokémon game. Platinum games zal iets in ontwikkeling hebben. Ubisoft zal nu grote titels richting switch brengen. Het Mario kart team zal met deze kleine update niet hun hele team gebruikt hebben. Pikmin 4 is bijna af. Next level hun 1e team werkt aan toffe titels.

      En mensen klagen. 1e 5 maanden. Zelda, Mario kart 8 deluxe ook al t is een port. ARMS Splatoon. En later nog Mario odessey. Plus nog E3. Dan kunnen we echt niet klagen.

     • roeland

      Volgens mij word ARMS ontwikkeld door het mariokart team, maar dat kan ik mis hebben. DKCR en TF waren tof, maar ik zit niet te wachten op nog meer (semi goedkope) 2d platformers, hoe goed ze ook zijn. Ik wil van Retro een game zien met de schaal en grootsheid van Breath of the Wild of de Prime serie. Ubisoft heb ik nul vertrouwen in. Voorlopig komen ze enkel met een 4 jaar oude Rayman, Just Dance en Monopoly… Ik ben een giga fan van Platinum dus die geef ik je 😉 ik ben heel benieuwd naar wat zij gaan doen en Mario word sowieso een topper.

      Het feit dat ik nu klaag over de switch is vooral gegrond op de laatste jaren waar ze gewoon hebben liggen slapen. Helaas heb ik nu nog geen enkele reden om te denken dat ze het dit keer anders gaan aanpakken. Ik hoop na de e3 net zo enthousiast en vol vertrouwen te zijn als jou 😉

     • Frank van Doorn

      Natuurlijk kunnen we nergens vanuit gaan. Volgens mij werkt een nieuw team aan ARMS. Maar als dat wel zo is. Dan kunnen we ARMS vok vertrouwen tegemoet zien. Ik wil ook van Retro studio’s iets groots zien. Maar ik zie ook graag van een ander team een goede DKC of maybe een grootste 3D Dk. Ubisoft komt denk ik met BEG2 en de nieuwe AC en maybe Far Cry 5. Naar de Switch. Pikmin is niet mijn kopje thee maar zijn geweldige games. En de laatste E3 waren niet briljant door de status van de Wii u. Maar Nintendo gaat nu vlammen ze hebben geen andere keuze

     • roeland

      Assassins Creed en Far Cry 5 voor de switch betwijfel ik echt.. het zou wel mooi zijn. Door het ontbreken van dit soort titels voelde ik me tijdens het wii tijdperk verplicht als nintendo man om een xbox in huis te halen. Sindsdien is Nintendo nooit meer geweest dan de tweeee console. Ik hoop net als jou ook dat ze gaan vlammen en dat ik al mijn kritiek straks terug kan nemen. Ik ben een nintendo fan en zie ze graag terug in topvorm. Fijne discussie trouwens 😉 meestal zegt men: ‘oww jij haat nintendo gewoon, ga terug naar je COD dan’…

     • Harry

      Welke Nintendo franchises vind je dan wel goed? Het klinkt een beetje of je het standaard Nintendo genre bent ontgroeit. Daar is niks mis mee maar dan ben je stukken gelukkiger op een X-Box One of PS4.

 • roeland

  Ik deel heel erg david zijn mening wat betreft de switch. Het zijn allemaal heruitgaven en ports op Arms (die me sowieso niet boeit) en Splatoon 1.5 na.. Al die opmerkingen van: ‘wacht maar tot de e3’.. Jaa weetje, dat roepen nintendo fans elk jaar weer en elk jaar weer is het een sneue teleurstelling. Na het negeren van de wiiu hadden ze ondertussen best wel wat toffe shit af kunnen hebben. En Zelda alleen is cool, maar telt niet echt, want daar had ik eigenlijk al een wiiu voor gehaald…

  Nintendo moet knallen om mijn vertrouwen terug te winnen. De e3 kan daar verandering in brengen, maar op het moment betwijfel ik het ten zeerste. Voor hetzelfde geld kondigen ze Mario Party, Pokemon Golf, Starfox bicycle warriors en Pikmins new woolly world aan.. maarja. Fanboys gaan me nu toch weer haten. Kritiek op het oh zo geweldige nintendo word nooit gewaardeerd.

  • PauluitOosterhout

   Nee hoor. Ik voel hetzelfde. Grondig met jou en David eens.

  • Frank van Doorn

   Arms kan je ding niet zijn maar word ernstig onderschat net als Splatoon 2. Maar als je logisch nadenkt alle grote Nintendo studio’s hebben al jaren niets meer getoond. Die hebben allemaal Switch games in de maak. Retro studio’s. Pikmin 4. Next level games. De Pokémon studio. Mario kart team etc hebben bijna allemaal al jaren niks uitgebracht of slechts dlc. En dat ze niet alles in Januari hebben getoond komt ook omdat sommige games niet voor het Japanse gamers zijn. En 2 omdat Nintendo niet al hun kruid al verschieten wil

   • koekjew

    Wens is de vader van de gedachten.

    • Frank van Doorn

     Gewoon logisch nadenken. Nintendo grote studio’s zijn al jaren stil

    • Thegladoss

     Het is niet zozeer een wens, het is een feit dat al die studio’s al tijden niks getoond hebben en logischerwijs aan nieuwe titels werken. Ze worden tenslotte niet betaald om de toiletten schoon te maken.

     De vraag is of de titels waar ze aan werken interessanter zijn dan 1-2-Switch of niet.

     • roeland

      Dat is precies de vraag die ik mezelf ook stel. Worden het games van het kaliber Breath of the Wild en Metroid Prime of krijgen we Woolly spinoffs en New Super nogwattus..

     • Frank van Doorn

      Die soort games worden door de kleinere Nintendo teams gemaakt. En ik vind dat je teveel klaagt. Want ook de games zoals Wooly world en Dkc vind ik persoonlijk veel beter dan de hoop rommel die tegenwoordig uitkomt van andere partijen

     • Jassefras

      Zodra Frank van Doorn vindt dat je te veel klaagt heb je het wel heel bont gemaakt.

     • PauluitOosterhout

      Ik denk niet dat het heel moeilijk is om een titel te maken die interessanter is dan 1-2 switch.

     • koekjew

      Iedere e3 valt het weer tegen, dus verwacht er niet te veel van

     • Thegladoss

      Afgelopen E3 heeft Nintendo veruit de meeste show awards gewonnen. Met 1 game.

     • koekjew

      hahaha

     • Thegladoss

      Ik vond het ook wel komisch. Alsof de rest niet eens hun best doet.

  • Duchess

   Welkom in het eerste jaar van vrijwel elke console.

 • ? ? ? ? ?
 • PauluitOosterhout

  Ik hoop echt dat Star Wars battlefront 2 wat minder oppervlakkig gaat worden.
  Een story mode is een goede toevoeging maar ook wat meer diepgang in de multiplayer is nodig.
  De vorige battlefront was grafisch prachtig maar net als Koos was ik er na een paar weken klaar mee. Alleen eye candy is niet genoeg.

  • mima kake

   De release was inderdaad erg karig. maar de DLC’s hebben veel goed gemaakt voor de game.
   Ik speel het nog steeds elke week wel een avondje. 😉

   • PauluitOosterhout

    Ik kan begrijpen dat als je iedere week een avondje speelt dat het nog steeds leuk is maar ik speel vaak maar 1 game tegelijk en daar duik ik dan helemaal in. Zo ben ik nu met Zelda breath of the wild ( Wiiu) bezig.
    Ik heb battlefront bij release door de slechte reviews overgeslagen en hem pas recent met alle DLC gekocht omdat het erg goedkoop was in de psn sale ( en omdat ik toch groot Star Wars fan ben.) maar dan nog is de game voor mij te oppervlakkig om hem lang door te spelen. Leuk voor de Star Wars fan om een tijdje in die prachtige wereld rond te lopen maar uiteindelijk wil ik toch wat meer diepgang ( en een single player story mode )

    • mima kake

     Ach ja, ieder zn ding. 😉

     • PauluitOosterhout

      Zo is het hoor. Smaken verschillen. ?

     • mima kake

      Jep, je heb goede en slechte smaak. En ik heb goede smaak hahaha 😛

 • Laurens!-_-!

  Goed weekend. Tof item!

 • ShurikN64

  No offence maar ik heb echt een koos overload.. elke video,stream koos, koos, koos..
  Het is leuk dat hij er bij is maar hij hoeft toch niet in elk item 😉

  • PauluitOosterhout

   Ik vind Koos wel een baas hoor.

  • Harry

   Inderdaad, huur Karim of Melle weer eens in en geef Koos ff de tijd zodat wij aan hem kunnen wennen. Een overdosis Koos werkt een beetje averechts.

  • Koos overdose?

  • Spud82

   Ik heb nog steeds geen idee wie hij is, waar hij plotseling vandaan komt, sinds wanneeer hij nou precies begonnen is etc.

   Niet erg opzich, al had je er voor kunnen kiezen om iemand die zo prominent aanwezig gaat zijn een goede introductie te geven.

   Prima kerel trouwens.

   • Hey Spud, thanks. Ik werk sinds 1 maart full time op de redactie van Gamekings! Mocht je het gemist hebben, we hebben een soort van introductie item geschoten na aanleiding van alle vragen, check het via de onderstaande link. Mocht je nog meer vragen hebben, hoor ik het graag man. Fijn weekend!

    http://www.gamekings.tv/gamekingsextra-2/gamekings-extra-who-the-fck-is-koos/

    • spoofghost

     Ik vind dat je het super doet! 🙂

     • Thanks spoofghost, vind ik tof om te horen ?

    • Michel

     Wat is je pincode?

     • 4227

     • Michel

      Waar kan ik je pasje afhalen? Ik mag hopen dat je dat vorstelijke salaris van je niet spendeert, maar netjes spaart? Om in de paassfeer te blijven: van een kale kip kun je namelijk niet plukken.

      Trouwens je bent een aanwinst gebleken! Ga je Skate nog beconcurreren op Twitch?

     • Nee man, Skate & Shelly ownen die shit al! ?

     • Michel

      Ik vraag mij inderdaad ook weleens af wat Karim aan het doen is. 😛
      Steven en Jelle hadden toch ook het idee om te gaan streamen, ooit.

    • Spud82

     Thanks inderdaad gemist, ik ga het checken!

    • Harry

     Wat is er eigenlijk mis gegaan met Bigu! en wat heb je in de tussenliggende tijd gedaan?

     • Dat is té complex om hier in een paar zinnen uit te leggen, dus dat zal ik je besparen.

      De afgelopen twee jaar heb ik als online marketeer gefungeerd bij Mantel.com!

  • Remav1c

   Beetje raar ja.

  • oswald

   Koos is top, niet cynisch en ontwapenend.

  • Haxanlord

   Vind Koos echt heel relaxed, maar hij wordt inderdaad gepusht.

  • ZurePruim

   Koos overload? Ik zie JJ in elk item.

 • spoofghost

  Starcitizen heeft ook een free-fly weekend!
  Dus voor iedereen die de alpha will checken nu kan je het gratis doen.
  Account kan je hier aanmaken, https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-ZZMS-GGMK
  Super tof om te checken, let wel op dat het een alpha game is en je best een krachtige pc nodig hebt.

 • TRIAD™

  word en beetje koos moe………………….

 • Henkie

  Ik stel voor dat als koos er niet is,

  Er gewoon een lekkere chick komt, gewoon eentje die van het scherm spat!
  Met grote voor gevels!en die een beetje het nieuws kan brengen !
  Desnoods laat je haar het nieuws van een papiertje lezen!

  Ik weet zeker dat je dan weer meer bezoekers trekt, het GK Journaal.
  Een soort Recap van de afgelope week, wat voor nieuws er is voor geweest de afgelope week, met karim, die de redactie doet… of iemand anders die de nieuws redactie doet.

  Gamekings…….. je kan toch wel lekkere chick vinden met grote voor gevels en die het nieuws van de redactie kan voor lezen !Het is toch zo gemakkelijk.
  En niet de plaats van brievenmaandag of eindevandeweekvrijdag

  Doei,!!!!!!!!!

  PS: vind koos het goed doen!

  • Mabelisu

   Uitstekend idee, Henkie.

   • Henkie

    Vind het zelf ook een goed idee!

  • Vind maar eens een chick die zich in deze van testosteron overlopende slangenkuil wil storten 😉

   • Falmaiya

    Zet een donatie linkje onder de video en ze zullen in de rij staan.

    • Henkie

     Geld is ook niet het probleem lijkt me, want er is Premium, niet dat het een Premium item moet worden, maar er is geld om haar te betalen, denoods idd een donatie linkje!
     dus geld hebben zo ie zo.

   • Henkie

    Je moet ook niet zo overdrijven, de meesten hebben wel een studie werk en een sport!

    En daarbij, kan ze om gewoon professioneel blijven, want ook dit wordt er gevraagd als je bij GK werkt!

  • jefmode079

   Khad je hoog zitten maar bij deze iets met het afvoerputjuh

  • Jassefras

   Ik weet het niet hoor. Vrouwen met meerdere voorgevels zijn maar creepy als je het mij vraagt.

 • Henkie

  ben zelf geen fan van de starwars, maar er is een nieuwe trailer uit !

  http://frontpage.fok.nl/nieuws/763675/1/1/50/eerste-trailer-voor-star-wars-the-last-jedi.html

 • Mabelisu

  David, de selectieve hipster

 • Rob van Dinteren

  Sorry maar vind die Koos echt helemaal NIKS!

  • Audrey Horne

   Vind juist dat ie t wel goed doet, kan goed zijn mening en gedachten formuleren.

  • Henkie

   Der hangt idd een soort van spanning in de lucht, maar ik kan zelf niet plaatsen, wat voor soort spanning dit is!

  • Jaapie18

   Vind het nog meevallen. Kunnen ze Karim niet keer weer een item laten doen? Of zit tie voorgoed achter de schermen.

 • 2 consoles is echt een luze. De meeste games (95%) is speelbaar op beide consoles. Zou je dan voor die paar exclusives een xbox kopen naast je ps4 of een ps4 naast je xbox.
  Ook op de scorpio komen dadelijk gewoon games die je ook op de xbone kan spelen. Ditselfde geld voor de ps4 en psPro.
  Ik zie het niet echt als die stap voorwaarts om deze console toch te kopen.
  Als je geen van beide heb, en toch voor een gameconsole wil gaan is het misschien een optie als de scopio betaalbaar gaat zijn.

  Ik zie vooralsnog (persoonlijk) niet die pluspunten om de scorpio ooit aan te schaffen. Of een psPro

 • Rico

  Klopt niet wat je zegt, de eerste vrijdag voor pasen is de eerste vrijdag na pasen..

 • Rick James Sanchez

  Ik vind die mediawet onredelijk als je geen Partnered Twitch streamer bent en geen donaties aan neemt. Als je wel geld aanneemt vind ik het nog een waardeloze wet, maar beter begrijpelijk in ieder geval.

 • RomeoNovember

  Koos heeft ook meteen zijn eerste item met ietwat negatieve comments over hem gehad?

 • Rico

  Ik zie RE7 al als hét voorbeeld van hoe VR moet zijn.

 • Jacob Vlaander

  Ik vind Koos wel tof! En David wordt steeds zuurder en zuurder…David je vind echt alles saai, je hebt het al gezien, niet boeiend… vind het vermoeiend om naar te kijken. Overal waar Koos enthousiast over is ook zo quasi nonchalant over doen; “ja, dat kan” met een zuur gezichtje… Doe eens beetje vrolijk man

  • jefmode079

   Er zat indd wel een ietwat negatief tintje aan het geheel, klopt 😛

 • jefmode079

  Niemand kijkt uit naar arms…zowel, down the drain 😛 kusje voor kooz

  • Harry

   Inderdaad, al die mensen die altijd roepen ‘alweer een sequel? We willen een nieuw IP’ bedoelen dat niet zo. Ze willen het liefste deel 100 van hun vertrouwde franchise om vervolgens te zeuren dat dat niet vernieuwend is.

 • MichaelRos82

  “Een brug te ver” Ik ga stuk xD

 • jefmode079

  Koos is absoluut een aanwinst en geen aanfluiting, maar leer aub die turkse slang af…

 • Icecold

  Televisie is alles behalve dood. De gemiddelde Nederlander kijkt nog steeds ongelooflijk veel naar de televisie, zeker de oudere Nederlanders (grofweg boven de dertig). Bij millennials is dat stukken minder, die kijken veel minder televisie dan gemiddeld en is er een steeds grotere groep die helemaal geen televisie meer kijkt. De concurrentie met ‘het internet’ wordt steeds groter, maar dat is grotendeels oneerlijke concurrentie omdat ‘het internet’ nauwelijks regels kent. Het lijkt me dus logisch dat er vanuit de gevestigde orde een poging wordt gedaan om ‘het internet’ aan banden te leggen.

  • Henkie

   Ik kijk steeds sinds windows10 Via de windows10 app van ziggo, dus ik kijk eigenlijk gewoon op mijn laptop tv, maar er komt een UWP app die dat ook mogelijk maakt voor de xbox familie!

 • Pascal Tettero

  ben wel een heel klein beetje hyped voor nba wat ik voor geen 1 andere game geweest ben de laatste paar jaar. nba jam on fire edition en die andere waren wel leuk.. en goede spelers online?? welke bedoel je die larry birds die alleen maar 3 punters proberen te maken en vervolgens vernederd worden door de block party???

 • TjaTjo123

  David zit er als een zoutzak bij, alsof die er tegen zijn wil in bij moest zitten. Maakt het een saai item.

 • Lecter

  Ik weet niet wat t is met starwars… ik hou van sci-fi, ik hou van actie… maar de films en de games vind ik 3x niks…. too kiddy maybe?… hoe dan ook een goede einde van de week vrijdag en koos lijkt me een chille gozer…

  • Jaapie18

   Had ook liever gezien dat starwars wat harder was.

  • Bjorn Heckers

   star wars is niet echt Sci-Fi, is meer een Adventure series, technology is niet echt de main drive

 • Dirt-Jan

  Koos is een kicken gozert man, doet het goed.

 • Brinq

  Star Wars Battlefront 2 kan van mij de k@!&#% genieten. Ik vond deeltje 1 echt te nep.

 • Padawan1993

  Lekker bezig Koos

 • Brinq

  We gaan een twitch bastion vormen op een verlaten boorplatform (REM Radio) of vanaf een boot (Radio Veronica).

 • itsalaser

  AMD heeft Nitero gekocht, een bedrijf gespecialiseerd in draadloze technologie voor de VR verbindingen met de pc of console. HTC Vive, maar ook de andere sets zoals Sony en Oculus gaan dit waarschijnlijk gebruiken. AMD heeft geen andere belangen in het bedrijf HTC of Valve.

 • Co Tje

  OMG, David is boring en schopt om het schoppen. Slechte argumenten ook, pfff

  • Erik Zumbrink

   Jeetje, mee eens! David is de afgelopen 2 weken erg ”zuur” Zijn spark is al even onderkoeld of weg :O

 • Foxnr1

  Koos, bij nieuwkomers kijk ik eerst de kat uit de boom. Niks persoonlijks heeft meer te maken met mijn jaloezie over jullie baan. Maar welkom bij de club Koos, je hebt een heerlijk enthousiaste vibe. Knap ook hoe snel je beter wordt in de items. Ben benieuwd hoe de wisselwerking wordt met de anderen qua persoonlijkheid.

  NBA Playgrounds- Fuck Yeah, heb de NBA Streets kapot gespeeld hier ben ik wel weer klaar voor.
  David denk jij dat Bethesda de Fallout franchise in gaat zetten voor een slechte vr ervaring? Lijkt me heeeeeeeel sterk.

 • NatteVaatdoek

  Omin…

  • NatteVaatdoek

   Als halve ginger omin zeggen.

 • RandyRealtalk

  David houdt het real jongens, goed tegenwicht al met al.

 • Bjorn Heckers

  wat een slappe EVDWV, jezus Gamekings gaat achteruit.

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsTVGamekings LivePremiumMerchDiscord