Menu Premium
Loading...

Einde van de Week Vrijdag over Mass Effect Andromeda

Google Plus David van Arragon
Google Plus Jelle Kunst
17/03/2017 0 Tweet Het Like/Deel Het

Het is weer vrijdag en dus staat er een verse Einde van de Week Vrijdag voor jullie klaar. David en Jelle nemen op de bank plaats en gaan als eerste toch nog even in op de afgelopen verkiezingen. Want wat nu? Wie moet er met wie? En zijn ze blij met de uitslag? Ook bespreken de heren de game Mass Effect Andromeda.

Mass Effect Andromeda

Want Mass Effect Andromeda is razend populair op de redactie bij Gamekings. Hoeveel zin hebben Jelle en David erin en zijn beiden er zeker van dat de game zo vet wordt als velen geloven? En wie mag er samen met Jelle de review doen? Skate of de magnetron?

Ook wordt er gesproken over een nieuwe System Shock die in ontwikkeling is onder leiding van de vermaarde Warren Spector en het feit dat het bij 90% van het totale aantal games dat voor de Switch verkocht is, om een Zelda gaat. Wat moeten de third party developers wel niet denken van dat aantal? David en Jelle vertellen je het allemaal in Einde van de Week Vrijdag.

Loading...
 • Mabelisu

  Jelle, ik denk dat vooral mensen verschil in dagen ‘voelen’, die een hekel hebben aan hun baan, of er in ieder geval weinig plezier/geluk/energie uithalen. Het weekend is het enige dat de sleur doorbreekt, dus kijkt men er naar uit. Na woensdag is de week door midden, en kan men dus gaan uitkijken naar het weekend. Vrijdag gebeurt er op kantoor vaak bijna niks meer omdat iedereen dermate veel zin heeft in het weekend dat er weinig concentratie voor het werk meer is.

 • deadstroke030

  ja Jelle ik heb origin acces genomen speciaal voor die mass effect andromeda trial
  en heb nu nog een paar uur over van de 10 uur.
  en ga hem voor ps4 halen omdat die daar het mooiste op is
  jelle please ga niet het spel kapot bashen en geloof niet wat er op internet rond cirkelt
  cait van fallout 4 is er ook in mass effect Andromeda
  @jj

  • Plakbaard

   “geloof niet wat er op internet rond cirkelt”
   Haha grapjas dat zijn alléen maar beelden en plaatjes, dus keiharde feiten waar geloof niet aan te pas komt.

  • Duchess

   Ik snap dit sentiment van jullie Bioware fanboys niet. Je zou toch zeggen dat je de best mogelijke Mass Effect game wilt hebben? Waarom verdedig je dit gehaaste wanproduct dan zo? Waarom neem je hier genoegen mee?

   Het is juist de felle kritiek die er voor zorgt dat developers meer hun best gaan doen. Als er geen kritiek was geweest op DA2 had je in de toekomst alleen nog maar meer van dat soort flutgames gehad. En als je de belabberde staat van Andromeda zo accepteert en verdedigt dan weet je hoe de toekomstige games van Bioware er voortaan uit zullen zien. Waarom zou je dat willen?

 • PeterJZ

  Mensen willen dat een game (kritisch) bespoken wordt door een reviewer waaraan ze zichzelf kunnen spiegelen. Vrijwel iedereen die ME gaat kopen, heeft ook de eerste drie gespeeld. Zodoende geven ze de voorkeur aan mensen die de eerste drie ook gespeeld hebben — die ervaring en dat perspectief ligt het dichts bij de mensen die geïnteresseerd zijn in desbetreffende review.

  Kortom heeft niks met fanboys te maken, noch zijn mensen “tegenstrijdig”.

  • Notoire B

   En David geeft zelf in dit item aan dat de wereld van ME altijd te groot voor hem was, Andromeda is nog groter…

   • David

    Dat is precies wat ik niet zeg 😉 Ik zeg dat door het gegeven van ‘de grote open ruimte’ de speelwereld minder is te bevatten dan een fantasy setting die zich in 1 land/koninkrijk afspeelt.

    • Notoire B

     Ok ik kreeg het idee dat je bedoelde dat de ME trilogie daardoor niet de games voor jou waren, en Dragonage juist wel. (naast de setting) En aangezien Andromeda nog groter is dacht ik hmmm.
     Maarja on second thought, jij gaat die game net zo dope vinden als de rest.

     Uiteindelijk vind ik dat jullie er voor deze game gewoon 4 man + magnetron op zouden moeten zetten. BAM! Of wat jij al aangaf, 2 teams van 2.

 • Notoire B

  Verkiezingen zijn geweest en nu?..https://youtu.be/_t7v6Pxz9uc
  (Is wel cool dat jullie de verlkiezingen ff bespreken hoor).

  • Michel

   Oude oplichter!

 • optimuspecs

  Dat jullie politiek betrokken zijn PRIMA, maar mensen komen naar Gamekings om game items te zien, niet politieke debatten of adviezen zoals die van Steven, de zei dat stemmen voor VVD DE strategische stem was.
  Waarom doen jullie niet een Gamekings-extra of een premium hiervan? Dan kunnen de mensen die daar wel geïnteresseerd zijn kijken en die niet, niet kijken.

  Jelle, als je alleen stemt “tegen xenofobie”, stem je vooral tegen jezelf en jouw land. Je moet stemmen voor je idealen en niet ” tegen iets”.

  Als burgers bezord zijn over immigratie en islamisering, waarom zou dat direkt xenofobie zijn? Voor mensen die in La la land wonen, raad ik jullie aan het boek ” Brussel Eurabia” ( 2008 ), gemaakt door een undercover journalist. Trek maar daarna zelf je conclusies.

  Een ding is zeker en dat is dat Nederland niet ongelimiteerd vluchtelingen, zowel ECHTE vluchtelingen als economische migranten kan blijven opvangen. Want wie uitgeprocedeerd zijn gaan vaak niet weg.
  Wie wel binnengelaten worden, gaan straks ook vrouw, kind, broer, etc, binnenhalen met gezinsherreniging en vergeet niet hoeveel mensen doodgaantijdensde reis, puur om het ” beloofde land van melk en honing” te bereiken en hoeveel smokkelaars hiermee rijk worden.

  Waarom ECHTE vluchtelingen niet in de regio zelf helpen? Ben ik nu een xenofoob? In de regio kan je ze niet alleen beter helpen, maar ook goedkoper. Bovendien met die economische injectie vanuit het Westen, in hun regio krijgen ook economische migranten meer kansen in die regio en zijn de vluchtelingen eerder geneigd om terug te gaan naar hun land om die op te bouwen, als bijvoorbeeld oorlog voorbij is.

  Vergis je niet, er is in Europa, zeker Nederland een hele industrie die teert op de vluchtelingenproblematiek. Advocaten, rechters, organisaties, bemiddelingsbureaus, etc, etc. en deze mensen hebben natuurlijk geen baat bij het oplossen van de vluchtelingenproblematiek .

  Ik hoorde een medestudent zeggen dat hij voor de VVD had gestemd omdat de VVD opkomt voor mensen aan de ” rijke kant” in Nederland. Daarbij werd ook opgemerkt ” dat mensen in Afrikaanse landen, die door droogte en andere klimaatrampen doodgaan” gewoon beter is voor de aarde.
  Dat zijn de mensen die gevaarlijk zijn en gevaarlijk stemmen. En dan heeft het niet eens zo zeer te maken met xenofobie. Diezelfde mensen twijfelen geen moment als ze 3 mobieltjes kopen, de vetste en nieuwste auto’s, etc. En daarom moet jij voor je idealen stemmen.

  Mass Effect trilogie is echte supergoed. Tot de dag van vandaag. Een must play voor rpg-liefhebbers en in deel 3 kom je volgens mij ook aangeven of je meer actie of meer verhaal wilde aan het begin van de game.

  • jefmode079

   Uitgeluld?

  • JJ

   Je wil geen politiek open en bloot bij GK en dan kom je met zon tekst. Geeft maar eens aan dat het leeft en dus doen we er ook een beetje aan mee.

   • optimuspecs

    Hahah…Ik verwachtte al zo een reactie, maar mijn post is een reactie op wat in dit item wordt gezegd over politiek. Hadden ze maar niks over gezegd, had ik ook geen lap tekst gepost over politiek. 😛

    Bovendien stel ik ook bijvoorbeeld voor dat er een GK-extra of Premium hierover komt voor de mensen die dat wel leuk vinden, want dat het leeft begrijp ik ook 😉

    • JJ

     Ja hoor EvdW is net als Brievenmaandag over alles wat ons bezig houdt.

     • optimuspecs

      Ik begrijp het concept wel, maar als mensen op een gaming website zo diep ingaan op politiek / relegie, ect, etc, is toch iets waar de meeste bezoekers niet op zitten te wachten. Dat is toch een feit lijkt mij.
      I agree to disagree in deze, maar ik zal over 4 jaar niet weer over zeuren 😛

     • Real_Wappy

      SLIK DIE SHIT!

     • Spud82

      Wat is er eigenlijk mis mee om gewoon eens naar je achterban te luisteren, ipv de duidelijke geluiden dat nagenoeg niemand hier op politiek zit te wachten, te negeren?

    • Sander

     En bedankt, nu krijgen wij nog meer flauwekul over politiek.

     • optimuspecs

      Lol

  • PauluitOosterhout

   Ga jij nou maar lekker op je playstation pro spelen.

   • optimuspecs

    Daar is ie weer..Mijn grootste fan..Ja je hebt me gemist, je kon het gewoon niet laten. Geef niet.

  • Plakbaard

   Veel mensen hebben de bezorgdheid die jij omschrijft dus stemmen ze PVV. Niet omdat ze denken dat Wilders het antwoord heeft maar puur om een boodschap naar de kamer te brengen. Het ergste is dat ze 20 zetels hebben dus een flink deel van de bevolking vertegenwoordigen. Wat gebeurt hiermee? Die worden gewoon onder het tapijt geschoven.
   Anyway ik zou je inkijken in de partij FvD, heb ik voor gestemd en die hebben juist wel een uitgebreid programma en ideeën. Ze zijn een stuk genuanceerder en kijken verder dan “haal alle koran’s uit alle huishoudens”. Ze denken onder andere ook hoe je juist kan voorkomen om dat wegschuiven van een deel van de bevolking kan worden tegengegaan: via referanda uit volksinitiatief.

   • optimuspecs

    Bedankt voor je tip, maar ik ken Thierry en Theo al een tijdje en volg ook hun vanaf het begin. Niet een partij voor mij moet ik zeggen.

    En met mensen als Yernaz nog erger. Hoewel hij op bepaalde punten gelijk heeft, is hij op diverse vlakken slecht geïnformeerd en praat dan gewoon vaak onzin.

    Gefeliciteerd alsnog met die 2 zetels.

   • Kid MMXV

    Wilders is een enge man, vervreemd van de werkelijkheid en heerst als een god over zijn fractie. Zolang de PVV geen partij is, maar een 1-lids vereniging is waar er TOTAAL GEEN democratische inspraak is hoeft niemand hier in het land rekening met de PVV te houden.
    Ik wacht nog altijd op een verbod van de PVV. Het is tijd voor een Nederlands AfD, FrontNational of UKIP partij.

    PS: daarnaast wordt er enorm veel rekening met de PVV-stemmer gehouden; CDA/VVD en kleine nieuwe partijen op rechts kopiëren het immigratiestandpunt.

    • Bridgeman

     Geert Wilders is de PVV en andersom. Daarom kan niemand anders lijsttrekker worden. En het is juist goed als een partij niet constant van lijsttrekker wisselt. Kijk naar de PvdA. Ascher zit er net drie weken en hij heeft nu al die hele partij ten gronde gericht. Grootste nederlaag in de geschiedenis van hun bestaan.

     Dat de CDA en VVD standpunten jatten van de PVV is geen rekening houden met de PVV kiezer, dat is gewoon slim politiek spel om meer stemmen te winnen.

     • Kid MMXV

      Politieke partijen zonder leden is gevaarlijk. Het is een zweeffout in onze democratie. Kijk eens hoe Wilders zijn fractie regeert. Stuurt mensen zo de laan uit, verwacht 150% inzet. Elk optreden moet door hem goed worden gekeurd. Hij communiceert (commandeert) via sms. Partij “programma” lanceert hij zonder dat fractiegenoten er überhaupt iets vanaf weten. Zo’n knakker, dat is het kleine broertje van Putin of Erdogan. Dictator in spee.

     • Bridgeman

      Natuurlijk beslist hij, hij is de leider. Volgens mij vraagt iedere partij 150% inzet van zijn leden, anders kom je nergens. Hem vergelijken met Erdogan en Putin slaat nergens op. Zij leggen kritische journalisten het zwijgen op en Putin schakelt verkiezingstegenstanders uit door ze op te laten pakken of te laten verdwijnen. Hoe kun je dat vergelijken met veeleisend zijn van je medewerkers.

      En het zijn geen slaven, als het ze niet bevalt staat het ze vrij om te vertrekken. Maar de partij bestaat nog dus het zal allemaal wel meevallen.

     • Kid MMXV

      http://www.hpdetijd.nl/2016-09-21/gelekt-wat-er-allemaal-mis-is-in-de-pvv-gevangenis/
      Lees (ook de links) eens. Oud kamerlid (met wrok, zeg ik erbij) schreef er zelfs een boekje over: Hernandez “Geert Wilders ontmaskerd”. PVV is in geen enkele opzicht te vergelijken met andere partijen.

   • Bridgeman

    Oh ja, referenda. Want dat heeft zo goed gewerkt met het Oekraïne referendum. Niet alleen kwam er maar een krappe 30% van de Nederlanders opdagen om te gaan stemmen, maar Rutte heeft ook nog eens geen zak gedaan met de uitslag. Referenda boeien de meeste mensen geen zak of ze denken dat de overheid er toch niks mee doet (wat waar is gebleken).

  • Greenekitten

   Goh, een bijzonder coherent en zinnige comment. Je kunt het dus wel zolang het niet over Xbox of diens rivalen gaat. Chapeau.

   Ben het echter niet eens dat een premium politiek item goed zou zien. Die shit heeft gewoon geen plaats op een gamesite en het is overduidelijk dat ze bij gamekings nog minder verstand hebben van politiek dan van Xbox.

   • optimuspecs

    Lol. Premium of GK-extra was maar een voorstel. Ik ben het zeker met je mee eens. Op een gamingwebsite ” keep it gaming”, maar zoals je ziet , denkt JJ het tegenovergestelde. Hij vind dus dat er wel plaats is voor ” politieke discussies” op GK.

    Een aparte premium of GK-extra leek me een gulden middenweg.

  • Flap Drol

   Dat uitgeprocedeerden hun terugkeer tegenwerken is niet het enige probleem, marokko neemt bijvoorbeeld niemand terug, behalve als je ze met het een of ander omkoopt. Je moet wat om als land geld te verdienen he 😛

   • optimuspecs

    Dit probleem is veel groter dan alleen de Marokkanen en Marokko. Voor Marokkanen zeg ik als Marokko niet meewerkt, breng ze terug via bus of boot en drop hun gewoon bij de strand.

    Maar voor bijvoorbeeld andere landen gaan mensen niet terug met excuses als ” de kinderen spreken de taal niet ( meer )”. Maar als we spreken van de taal hanteren, kan geen kind binnenkomen in Nederland, want die spreken ook de taal ( Nederlands ) dus niet. Zielig voor de kinderen natuurlijk, want die worden door de ouders gewoon gebruikt.

    Maar als zelf de mensen die uitgeprocedeerd zijn blijven, heeft het hele immigratiesysteem dan geen zin. De meeste mensen zullen niet vertrekken uit vrije wil

    • Flap Drol

     Het vliegtuig, het vlot en de viets!

     Ze op het strand dumpen is makkelijk gezegd, maar dat is geen realistische optie.

     • optimuspecs

      Ow maar ik ben juist wel van de realistische oplossingen.
      Als Marokko voorlopig niet meewerkt met uitzetten, zie droppen het strand als zeer realistische optie.

      Ik zeg drop ze op het strand omdat, je via Spanje gaat, je op een gegeven moment de oversteek per boot zal moeten maken naar Marokko.

      Als land probeer je natuurlijk dit anders te regelen, maar als Marokko niet meewerkt, wat moet je dan? Wat is jouw alternatief dan?

     • Flap Drol

      Er is gewoon geen legale manier om ze in marokko te krijgen als marokko weigert.

     • optimuspecs

      Het kan precies zoals ik het had uitgelegd. Een georganiseerde reis, om de zoveel tijd via Spanje en dan per boot.

      De vraag is of je dat durft als land. Dit hoef je ook niet eeuwig te doen. Gewoon zolang je via economische belangen druk legt op Marokko om wel mee te werken.

     • jefmode079

      de strand he

 • deadstroke030
  • Selin

   Daar krijg ik niet bepaald een harde menerenplasser van.

   • Kane888

    Nou ik ook niet

   • Notoire B

    Deze character had vroeger misschien zelf ook wel een menerenplasser, nog een paar operaties en je ziet er niks meer van 😉

 • Selin

  David helemaal gelijk @Politiek. In principe vind ik ongeveer alle onderwerpen interessant bij Gamekings. Maar Politiek vind ik echt vervelend.

  • Robin

   Vooral op z’n janboerefluitjes zoals GK het brengt. Laten we eerlijk zijn, intellectueel geen hoogvliegers dus houd het maar bij games.

  • Duchess

   Dat is al zo vaak gezegd en ze luisteren toch niet. Heb er zelf in ieder geval mijn premium voor opgezegd. Ga geen gamesite supporten die continu dom over politiek lult en naast Skate (en in mindere mate JJ) ook gewoon de kennis over de industrie mist wanneer het aankomt op alles wat buiten de Westerse PS4 games valt. Dan zijn er wat mij betreft wel betere alternatieven om die acht euro per maand aan te besteden.

 • Edwins1984

  We zijn hier ook Mass Effect: Andromeda aan het spelen, grafisch met alle toeters en bellen aan is het op de pc opzich best een mooie game. Ondanks alle haat die er op het moment circuleert op het internet vermaak ik me er wel mee.

  Maar de Bioware die we van 10 jaar geleden kennen, die kwaliteit moet je niet meer verwachten. Dialogen zijn nogal Fallout 4 style (ja, ja ja, of eeuuh ja.. uitkomst) en de verhaalvertelling is ook nogal wisselvallig qua niveau en gezichtsanimaties… nouwjah dat weet iedereen wel inmiddels 😀

  [img]https://media.giphy.com/media/bVsdRBLwGtSOk/giphy.gif[/img]

  • Plakbaard

   Wachten voor de budgetbak dus!

   • koekjew

    Nee

    • Plakbaard

     Nee?

  • Gamer

   Ben nu 2 uurtjes in mass effect aan spelen best leuke game.

 • Bridgeman

  Ik snap echt niet waarom mensen op de VVD blijven stemmen. Die man bedondert het volk keer op keer. Komt verkiezingsbeloftes niet na. De Teevendeal, zat meneer Rutte diep in verwikkeld. Alle personen die daar mee te maken hadden waren VVD’ers. En we weten de hele waarheid nog steeds niet. MH17, de onderste steen zou boven komen. We weten nog steeds niet wat er nou gebeurd is. De beste man heeft nu zijn excuses aangeboden aan Turkije voor het verbieden van het protest.

  Rutte is een slappe zak die je keer op keer belazert waar je bij staat. Maarja, stem nog maar een keertje op hem jongens. Maak hem weer de grootste. Mensen leren nooit. Liever op de VVD stemmen die je belazert dan riskeren dat de PVV aan de macht komt. Want oh oh oh die arme vluchtelingen. Die arme turkse Nederlanders die hier in onze stad de turkse vlag zwaaien en stenen gooien naar onze politie.

  • Notoire B

   Excuses aangeboden? Dat zeggen de Turken ja, Daily Sabah >> Pro Erdogan krant.

  • Plakbaard

   Wat ik begrepen heb is dat veel mensen als protest hebben gestemd om zo niet PVV aan de macht te laten komen.
   Wat jij zegt is natuurlijk hélemaal waar maar ik heb het idee dat mensen een laag herinneringsvermogen hebben hier in Nederland.

   • Bridgeman

    Dat weet ik wel zeker. Wat alleen maar aangeeft dat het merendeel van de Rutte stemmers domme sukkels zijn die zich niet eens zo verdiepen in de specifieke onderwerpen, maar die gewoon denken “OH NEE OH NEE PVV STEM VVD”

    • Kid MMXV

     Stem niet of informeer je in de materie inderdaad.

    • GekkeAr

     De reden waarom iemand op een specifieke partij stemt is persoonlijk. Om nou direct iedere VVD stemmer “domme sukkels” te noemen is natuurlijk pure onzin. (Ik begrijp uit jouw standpunt gezien wel waarom je het doet, alleen schiet je er niets mee op.)

    • Furell

     Toch liever VVD dan Groenlinks, ondanks dat het schandalig is dat ze niet met de PVV gaan samenwerken. Politiek correct ten voeten uit, ze proberen in alle voorzichtigheid links niet op hun lange tenen te trappen.

     • Jaapie18

      ach tis allemaal niks

  • Kid MMXV

   Überhaupt begrijp ik niet waarom iemand van de middenklasse op de VVD gaat stemmen. Je belasting gaat misschien omlaag; hier tegenover staat dat jou zorg duurder wordt, minder recht hebt op toeslagen, sociale vangnetten tot een minimum worden beperkt; plus dat de markt steeds vaker uitvoerder is van dit sociale vangnet (ziektewet, woningcoöperaties), toezichthouders tandeloos worden gemaakt, asfalt is de enige oplossing voor betere mobiliteit (terwijl bovag, anwb etc. opperen om na te denken over kmheffingen) en het milieu-probleem vooruit wordt geschoven (markt moet maar oplossing bieden). Daarnaast zijn de VVD’ers in Europa gewoon pro-Europese liberalen (in dienst van multinationals).

   • Furell

    Ha. Waar moet je anders op stemmen dan?

    PVV wordt je voor xenofoob en racist uitgemaakt, alle linkse partijen zetten de grenzen volledig open en de gemiddelde middenklasser weet dat hij binnen de kortste keren in een overwegende moslimwijk terecht kan komen. Wat heb je als zwevende middenklasser dan nog te kiezen? De thought police die in de hele maatschappij heerst zorgt voor geen open debat, je mag niet meer daadwerkelijk zeggen wat je denkt en dat zorgt voor dit soort scheefgroei.

    • Kid MMXV

     Ik laat mij niet leiden tot angst. Ja, er zijn wijken waar je “Nederland” niet herkent, maar een klein deel van de bevolking heeft hier elke dag direct mee te maken. Dit probleem is eerder iets wat de stad/gemeente moet aanpakken.
     Immigratie is een non-issue vergeleken met de echte problemen. We besteden (inclusief bijstand) 1 tot 3% van ons bbp direct aan alle (directe) kosten van immigratie.
     Hoe zorgen we dat de economie toekomst bestendig wordt. Hoe pakken we het klimaat aan. Hoe zorgen we ervoor dat we meer zekerheden krijgen, zodat je vrij zonder angst jezelf kan ontplooien en je leven leiden.
     Je praat hier met een Groenlinkser (zit wel aan de rechtervleugel); kwa immigratie zit ik op de lijn van christelijke partijen en Europa ben ik eerder eens met de PVDD.

  • Flap Drol

   Ik denk dat de angst voor de pvv niet met medeleven met vluchtelingen te maken heeft, maar meer met de totale incompetentie van de pvv.

   • Bridgeman

    Incompetentie van de PVV? Ze hebben nooit de kans gehad om te laten zien of ze competent zijn of niet. Ja, ze hebben een keertje gedoogsteun gegeven, maar dat is niet hetzelfde als regeren. Laat ze nou eens de kans krijgen. Dan zien we wel of Geert Wilders echt zo erg is of niet. En als het wel zo is dan is hij na vier jaar weer vertrokken.

    Donald Trump is president van Amerika, en de wereld bestaat nog. Er is nog geen nucleaire oorlog uitgebroken. Wat kan dan het ergste zijn dat er gebeurt in een klein land als Nederland met een extreem rechtse politicus aan de macht?

    • Nephilim1977

     Give Trump time. Die man heeft letterlijk psychopatische trekjes. Zag laatst een OUDE docu over hem van voor dat ie uberhaubt meedeed aan de verkiezingen. Die man nam illegale immigranten in dienst om Trump Tower te maken en heeft ze nadien weg gebonjoured zonder ze te betalen. Heeft tig keer gefaald en anderen genaaid om persoonlijk toch maar positief in het nieuws te komen (en geld van papa aangenomen om uit de schulden te komen). En dan heb ik het nog niet eens over zijn buiten echtelijke relaties (maar goed dat boeit politiek gezien niet behalve voor Christelijke Amerikanen).

     Overigens wel funny:
     https://www.youtube.com/watch?v=dz7GRRvwCso

     • Notoire B

      En zijn banden met de Mafia tot in de jaren 80.

      Toen zijn vader overleed zei hij ook iets in de zin van ‘It worked out for me, he was competetion’ Zijn vader was natuurlijk ook vastgoedmagnaat. WTF?

      Psychopath, no shit!

     • Falmaiya

      De joodse lobby en de vrijmetselarij hebben ook banden met hem inderdaad. En ik geloof dat hij ook lid was van de tempeliers en in zijn vrije tijd de great old ones aanbeed.

     • Nephilim1977

      En toch… Zou ik Trump the Board game gespeeld willen zien worden in Boardgame Kings 😀

     • Furell

      En dit alles wisten we al lang, maar het heeft nog steeds niets te maken met zijn competenties als president. Tot op heden doet hij het zeer naar behoren, ook al hoor ik van de andere kant andere verhalen. Hij zou volgens jullie toch al lang met een kernoorlog begonnen zijn, hoe zat dat nou precies?

     • Nephilim1977

      Heb ik dat ooit gezegd?
      Maar de man heeft zeer zeker de potentie om de wereld politiek compleet te ontregelen omdat het enige wat in zijn wereld telt, zijn eigen ego is.

      En dat is niet iets wat je in een president wil hebben. Een president dient het welzijn en de toekomst van (al) zijn bevolking te dienen (en er rekening mee te houden dat ook de illegale bevolking hun bijdrage leveren aan de economie want dat doen ze zeer zeker gezien het gros daarvan daadwerkelijk aan het werk is, zij het voor minder dan minimum loon). En in het geval van de president van een wereldmacht dient ie ook de wereld politiek in het oog te houden.

      Trump is momenteel iedereen tegen zich in het harnas aan het jagen. Dat moet je absoluut niet willen.

     • VIChiefIV

      Trump doet het naar behoren? Hij is bij mijn weten de eerste Amerikaanse president (toch zeker in de meer recente geschiedenis) die erin geslaagd is binnen 1-2 maanden twee keer een voorstel te doen dat door de rechtbank is afgefikt wegens het overtreden van de grondwet.

      Persoonlijk heb ik zo mijn twijfels of hij de eindstreep gaat halen voor zijn eerste term, als hij op de huidige voet door gaat is de kans zeker aanwezig dat het op een impeachment aan komt.

    • Coffee

     Lol de pvv hebben gewoon de kans gehad in 2012 maar zijn er zelf uitgegaan, haha. Dus ja ze zijn incompetent en mietjes.

     • Furell

      Dus als je het er niet mee eens bent en wegloopt, ben je incompetent?
      Je kunt van alles over ze zeggen, laf, snel weglopen blabla ook al is dat onzin aangezien je er niet bij was, maar incompetent is het laatste woord wat je hierop kunt zeggen. Ze hebben hun potentiële incompetentie juist niet kunnen laten zien.

     • Coffee

      Incompetent klaar, damn heb ik het gewoon weer gezegd. Schijnbaar kan ik het wel gewoon zeggen. Dat was niet zo moeilijk.

    • Flap Drol

     Je legt de lat niet al te hoog met “nog geen nucleaire oorlog”.

    • VIChiefIV

     Incorrect. Wilders was destijds betrokken bij het Catshuis overleg en het is al lang en breed bewezen dat:

     1. Hij alles binnen had gehaald wat hij wilde hebben, dit is door allerlei mensen van alle drie de partijen die bij het overleg betrokken waren ten uit en te na bevestigd.
     2. Hij letterlijk op het laatste moment toch koudwatervrees kreeg om verantwoordelijkheid te moeten dragen en het overleg op werkelijk een non-issue liet imploderen.

     Wilders wil helemaal geen premier worden, al was het alleen maar vanwege het feit dat hij helemaal niet de mensen heeft die kundig genoeg zijn om een functie van staatsecretaris of minister te kunnen vervullen. En kan je ook anders verwachten van een “politieke partij” waarin niemand spreekrecht heeft behalve als het eerst de censuur van WIlders heeft doorstaan.

     Zelfs als bij de afgelopen verkiezingen de PVV de grootste was geworden had Wilders wel een huilie huilie smoes verzonnen om maar terug de oppositiebanken in te kunnen gaan.

     Laten we wel wezen, ik ben geenszins een Rutte liefhebber maar in het 1 op 1 debat maakte Rutte wel een hele goede opmerking over dit aspect: Het is makkelijker om aan de zijnlijn te staan en er losse opmerkingen over te tweeten dan om je een staatsman te tonen en een daadwerkelijke beslissing te moeten nemen met allerlei onvoorziene langetermijn consequenties (denk aan de huidige rel met Turkije).

  • Notoire B

   Yo heb je een link naar een site waar Rutte excuses heeft aangeboden??
   Ik kan niks vinden, en Turkse Erdogan onderdanen geloof ik zwz nooit.
   Waar heb jij dit gezien/gehoord?

   • Rick James Sanchez

    “Nederland onderzoekt een mogelijke fout bij de aanpak van twee diplomaten uit Turkije. Het tweetal werd vorige week tijdens het ongewenste bezoek van de Turkse minister van Familiezaken meegenomen naar een politiebureau in Rotterdam. Daar zijn hun diplomatieke paspoorten ingenomen en dat had mogelijk niet mogen gebeuren.
    Turkse en Nederlandse overheidsbronnen bevestigen het voorval aan de Volkskrant. Nederland maakt, voordat het meer weet, geen excuses aan Turkije.”

    (NU.nl)

    • Notoire B

     Ja dat heb ik ook gelezen, geen excuses dus.

  • Rick James Sanchez

   “Want oh oh oh die arme vluchtelingen.”
   Hier verloor je me.

 • Harry

  Domme opmerking over Wii U ports. De Wii U is nauwelijks verkocht dus als de Switch aanslaat geef je een nieuwe groep mensen toegang tot die game. Daarnaast, in de begin tijd van de PS4 brak je je nek over ports en rereleases. Het verkoopt en is goedkoop te maken content. Iedereen doet het/zou het doen.

  Jelle, zet je eens over het Nintendo stijltje heen en duik eens serieus in Zelda. De game vernieuwt de open wereld RPG. De chemical engine en de interacties met de game wereld voegen echt iets toe.

  • Kid MMXV

   Als ik – heb het nog niet besloten, eerst E3 afwachten, Switch ga kopen dan speel ik graag Mario Kart en hoop dat beide Bayonetta games naar de Switch komen.

   • Henkie

    Ik wacht wel op de een refresh van de switch.
    de switch2 of the switch pro, met een tegra x2.
    Maar dan zijn we wel een jaartje of twee jaar verder! Ik wacht zo ie zo nog af wat mario kart doet! Als dat de bom is koop ik hem.

  • koekjew

   Vernieuwt de open wereld rpg??

   • Zrmi

    Dat argument hoor ik wel vaker. Maar die mensen hebben teveel op hun nintendo consoles gespeeld en zijn vergeten dat er veel betere open wereld games op andere consoles/pc te vinden zijn, die ook nog eens veel vernieuwender zijn.

    • Falmaiya

     Ik snap dat jullie salty zijn dat je de game niet kunt spelen zonder een Nintendo console te kopen, maar denk je zelf ook niet dat het een beetje dom is zulke uitspraken te doen zonder de game gespeeld te hebben?

     Zelfs developers als Ken Levine, die niet eens games maakt voor Nintendo consoles, spreken over hoe deze game een hele nieuwe standaard zet voor open wereld RPGs. En om een of andere reden denk ik dat hij er toch net iets meer verstand van heeft dan jij.

     https://www.youtube.com/watch?v=hk-EnbS42dM

    • Harry

     Speel het eens. Zoek iemand met een Wii U of Switch en ga er eventjes voor zitten.

     Stel je voor, een RPG waar bij je tegenstanders niet alleen kunt verslaan met je boog, of zwaard maar waarbij je letterlijk de hele omgeving tegen ze kan gebruiken. Bomen omhakken en op ze laten vallen, droog gras waar ze op staan in de hens steken, een beer hun kant op lokken, een wespen nest op ze laten vallen, in het water duwen zodat ze verzuipen, een metalen wapen in hun kamp gooien wanneer het net onweert. Je kunt het zo gek niet verzinnen of je kunt het uitvoeren. In de hele wereld dus niet alleen op een paar door de developers bedachte trigger points. Alles is interactief en wanneer je niet oplet zet je met jouw Fire arrow een onbedoeld een heel stuk natuur in de hens.

     Ik zie forum discussies van mensen die echt de meest waanzinnige dingen hebben geprobeerd en het werkt gewoon. Water, vuur, ijs, elektriciteit hebben effect op alle voorwerpen in de game.

     Natuurlijk zijn er veel dingen die Nintendo in haar open world game heeft gemixed die niet uniek zijn maar de manier waarop deze mix in balans is en elkaar versterkt maakt dat het zo’n goede game is. Op een paar minuten uitleg na is er geen tutorial, jij ontdekt zelf hoe alles werkt en door het knappe game design voelt dat heel natuurlijk.

     Er is maar 1 probleem. Je moet het zelf even ervaren want ja op ieder forum lopen er wel fanboys rond die hun obscure game de hemel in prijzen.

     PS: @Zrmi puur uit interesse. Wat is op dit moment jouw favoriete open wereld game?

     • Zrmi

      Begrijp me niet verkeerd, ik vind het geen slechte game en heb de game zelf ook gespeeld bij vrienden met een Switch. Maar de game wordt gewoon overdreven gehyped om dingen die al dood normaal zijn in games van deze generatie. Gras in de hens steken kon jaren geleden al in Farcry 2 nota bene… Rotsblokken naar benden laten rollen zat ook al in tig andere games… Sorry, hoor dat ik geen roze Zelda bril op heb, maar de meeste dingetjes zijn wel leuke toevoegingen, maar naar mijn mening niet vernieuwend in het open wereld rpg genre.

      Verder ben ik niet zo’n groot fan van sandbox games, maar vermaak me prima met Dark Souls 3 en Final Fantasy XV.

     • koekjew

      Je hebt helemaal gelijk, niks vernieuwend aan

     • jefmode079

      juistum, de game is baasz

 • Pascal Tettero

  shelly moet ook nog bij de mass effect review, veel beter een paar fanboys en een paar die het niet zijn.

  • RomeoNovember

   Wat heeft shelly in godsnaam bij de mass effect review te zoeken? Skate, david, steven en jelle zijn nog te begrijpen. Zelfs de magnetron is nog te begrijpen

   • Zrmi

    ze heeft een ‘space’ deken! Padamtsh!

    • RomeoNovember

     Dat wist ik niet, nu maakt het opeens allemaal sense

 • Notoire B
 • Aleksandar Beumer

  Voor de Marvel fans. de Iron fist serie is vandaag uitgekomen op Netflix.

  Weet niet of het vernoemd word in de video. Maar denk zeg het alvast.

  • GekkeAr

   Heb de eerste drie afleveringen gezien. Vind het tof tot nu toe. Het is wel anders als Luke Cage, Jessica Jones en Daredevil. Minder donker.

   • Aleksandar Beumer

    Ik vind het ook tof.. maar ik vind het ergens een soort van langzaam aanvoelen. Actie is wel goed maar de story/character build vind ik wat minder.

    • GekkeAr

     Ja idd

 • Kapiteinkoek

  Neem anders een aantal “vreemdelingen” in huis, Jelle. Het schijnen veelal doktoren, tandartsen, hoog hoogopgeleiden etc. te zijn 😉

 • Guan

  Ben ik de enige die het wel interessant vind als het over politiek gaat?

  • Flap Drol

   Vooral de comments.

   • Guan

    haha yup

  • Nephilim1977

   Ik ook hoor. Al ben ik wel erg fanatiek volgens een vriendin van me als ik het er over heb 😀

   • Guan

    Ja de termen vliegen je om de oren

  • Falmaiya

   Er zijn zoveel plaatsen waar je terecht kunt om dingen over politiek te horen, met allemaal mensen die weten waar ze het over hebben. Waarom vind je het dan in hemelsnaam “interessant” als het over politiek gaat op een gamesite met mensen die niet eens snappen hoe een formatie werkt?

   Dit is een beetje als zeggen dat je het interessant vindt als het over games gaat bij RTL Boulevard.

   • Guan

    hey daar ben ik ook benieuwd naar ja haha. Waarom ik het interessant vind is omdat ik al jaren naar gamekings kijk en gewoon benieuwd ben hoe hun erover denken. Misschien wel anders denken. Daar kan je alleen maar van leren. Maar de meeste hier worden woest omdat ze van de “tegenpartij” zijn.

 • Cyanide45

  politics politricks

 • Joost T

  ik zou mass effect lekker met 4 man rieviewen(zeg ik dat goed zo) lijkt me erg leuk om te zien wat het gevolg daarvan is.

 • Suntyx
 • Furell

  ”Een stem tegen xenofobie”.

  En jij vindt dat democratie niet werkt, Jelle? Jij weerspiegelt exact de reden waarom democratie niet zou kunnen werken. Het stemmen tegen iets wat niet bestaat of zo’n kleine weerspiegeling is van de maatschappij dat het nooit serieus genomen gaat worden. Denk je echt dat al die mensen die op de PVV, FvD en andere partijen hebben gestemd puur omdat ze een hekel hebben aan buitenlanders of mensen met een ander kleurtje? Nee dus. Men heeft, vooral in de omliggende dorpen buiten de stad, steeds meer door dat men vrijwel geen inspraak meer heeft over hun eigen leven in hun eigen omgeving. Sommige mensen willen geen asielzoekers in hun kleine dorpje, als je dochter over een donker stil straatje naar huis moet wil je niet dat daar een asielzoekerscentrum met 90% mannen tussen de 20 en 30 wordt neergezet. Dat wil niet meteen zeggen dat je iedere buitenlander haat, juist DAT is kortzichtig en xenofobisch richting je medemens, oftewel oikofobisch zoals Baudet het noemt. Je moet rekening houden en inlevingsvermogen kunnen hebben, een stad is niet hetzelfde als een dorp en als een stad zul je altijd meer en hogere criminaliteitscijfers houden puur omdat men anoniemer is in dat soort omgevingen. Ik snap echt niet dat mensen voor zichzelf niet wat kritischer en niet 100% de propaganda op de televisie gelooft. Doe eens wat research en probeer beide kampen tegen elkaar af te zetten en de motieven van beide kampen te begrijpen. Als dan je conclusie is dat je je stem tegen xenofobie laat gelden, heb je klaarblijkelijk niet genoeg research gedaan.

  Dus nee Jelle, het was geen stem tegen xenofobie. Het was een stem tegen onze veiligheid, voor de massa-immigratie zonder ook maar enige regels en voor de langzame verloedering van onze samenleving. We zullen het niet meteen gaan merken, maar een generatie of 2-3 zul je nog spijt van je stemgedrag gaan krijgen. Erdogan heeft al opgeroepen dat de Turken (en medemoslims zal hij niet erg vinden) geen 3, maar 5 kinderen zullen krijgen. Het gaat nu misschien nog wel sneller, nogmaals bij deze een bedankje van ons allemaal. Ik hoop alleen niet voor je dat je er rechtstreeks spijt van gaat krijgen in de vorm van je vriendin of je eventuele toekomstige dochter, dat zou toch een beetje lullig zijn. Misschien ga je dan wel eens nadenken, maar ik ben er bang voor. Het is toch altijd makkelijk als jij er geen last van hebt, de beslissing te maken wat voor een ander veel meer verandering teweeg gaat brengen.

  Laten we hopen op een rechts kabinet, ook al is VVD ook niet meer zo rechts te noemen, de PVV over te slaan en misschien wel naar Groenlinks te kijken…

  Oh ja, en voor de mensen die iemand als Wilders of Trump een populist vinden, zoek het begrip eens op op Wikipedia en vergelijk deze mensen eens met iemand als Jesse Klaver. Jesse Klaver is de grootste populist in de huidige politiek en het enige wat ik hoor is dat het ”populisme” verloren heeft. Het populisme heeft juist gewonnen in de vorm van een Jesse Klaver, alleen maar zeggen wat het volk wilt dat je zegt zonder ook maar enige goede vorm van onderbouwing. Ja, de gutmensch uit willen hangen ja. Dat kan iedereen wel met het charisma van hem. Hij lacht leuk en vriendelijk en wil voor iedereen een warm bad, wat hij gaat doen als de vlam in de pan komt hebben we nog nooit gehoord. En dan is Wilders degene die zijn plannen niet gaat uitvoeren… Wie denkt dat hij letterlijk de Koran van mensen weghaalt is idioot, hij geeft alleen aan op een ietwat niet verstandige manier dat de Koran meer antisemitisme bevat dan Mein Kampf en dat Mein Kampf ook verboden is. Da’s een feit, maar ipv over dat te praten hoor je alleen maar mensen klagen over hoe hij dit gaat uitvoeren… Daar gaat het helemaal niet over.

  • Onthoud88 .

   Wilders is een Nederlandse Erdogan. Net zoals Erdogan wil hij rechters ontslaan (die hij d66’ers vindt), docenten ontslaan die wat onaardigs zeggen over de pvv, en de rechtstaat inperken voor onze “veiligheid”. Waarom heeft de pvv als enige partij maar 1 lid? Het zou me niets verbazen als Wilders in de toekomst ook zo een referendum houdt als Erdogan, om meer macht te geven aan de grote leider. Ik snap dat mensen zorgen hebben over bepaalde ontwikkelingen in de wereld, maar om terug te gaan naar de jaren 30 van de vorige eeuw is niet de oplossing.

   En trouwens, de Koran is 1400 jaar oud, vind je het gek dat er dan rare dingen in staan die in de 21ste eeuw niet meer kunnen. Het is niet te vergelijken met Mein Kampf dat nog geen 100 jaar geleden geschreven is. Het verbieden van zo een ancient text slaat toch helemaal nergens op.

   • Aleksandar Beumer

    En wat is Rutte??

   • Furell

    Die vergelijking met Hitler toch ook altijd, gaat dat nooit vervelen bij jullie? Ik wacht in spanning af op het moment dat je mij een nazi noemt.

    Enfin, laat ik het niet te persoonlijk maken. Hij spreekt met recht zijn twijfel uit over rechters die inderdaad gekleurd kunnen zijn. De uitspraken die hij gemaakt kun je natuurlijk verwerpelijk noemen, maar het is van de gekke dat een uitspraak als deze in de hedendaagse maatschappij voor de rechter moet komen, en erger nog, wordt veroordeeld. Voor zover ik me kan herinneren heeft hij zelfs een keer aan kunnen tonen dat een rechter met een dubbele agenda zat. Nou klinkt dit op zich niet zo erg, maar in Canada zie je al wat er kan gebeuren als je extreem links zijn gang laat gaan. Daar heb je een zogeheten ”Social justice court” die alles wat een hate crime lijkt probeert te veroordelen. In andere woorden, iedere mening die niet strookt met de mijne daag ik voor de rechter. Is dat echt de wereld waar we naartoe willen? The fascists of the future will call themselves anti fascists.

    Wilders gaat echt geen rechters ontslaan. 1) hij krijgt nooit zoveel macht. 2) rechters die niet onafhankelijk zijn moeten sowieso uit hun ambt worden gezet. De PVV heeft maar één lid om meerdere redenen, vooral om de macht niet uit handen te kunnen geven aan een eventuele voorbijganger en om zelf de broek te kunnen ophouden. Je denkt toch niet dat hij voor de grap de maandelijkse inkomsten misloopt van eventuele leden zoals vrijwel iedere andere partij dit doet?

    Nee natuurlijk moet je dat niet verbieden, net als dat de Bijbel een gedateerd boek is. Het feit is alleen maar om aan te tonen dat het hypocriet is, waarom zou Mein Kampf nergens gekocht mogen worden, maar een boek als de Koran wel? Omdat daar het heilige woord ”geloof” in voorkomt en dus met geen vuil woord over gesproken mag worden. Dat is het punt wat gemaakt wordt en niet hoe je dit in werking gaat stellen, het gaat puur om de hypocrisie van de maatschappij waarom je een vrijbrief zou krijgen als je een geloof aanhangt. Grote onzin.

    Wilders is geen Hitler, degene die na Wilders komt, mocht Wilders of een ander niet slagen, dat wordt wel een potentiële Hitler en dat is nou juist het gevaarlijke. Hoe meer je Groenlinks en ander onzinpartijen stemt, hoe meer het die kant opgaat.

 • Bloempjes

  Mooi dat de PVDA gedecimeerd is want die smiechten hebben hun hele bestaansrecht verspeeld. Als bonus is nu de zwerende wond in de vorm van DENK blootgelegd.

  Op veel punten ben ik het eens met Linkse partijen dus dat D66, GroenLinks en PvDD zetels hebben gewonnen daar ben ik niet rouwig om. Gelukkig staat immigratie en integratie bij andere partijen ook steeds meer op de kaart en dat partijen zoals CDA en FvD daar nuchter over proberen te discussiëren vind ik mooi. De PVV past goed in de positie als brenger van agendapunten. Een kabinet wat Links of Rechts om gaat boezemt mij geen angst in en zoals het er nu naar uit ziet eindigen we toch ergens in het midden.

  • Flap Drol

   Ik vind het vooral jammer dat de vvd de grootste is gebleven, ik zou immigratie ook zo veel mogelijk inperken, omdat dat tegen het sociaal economisch belang van de meeste nederlanders is, maar ja, vvd stemmen is dat al helemaal.

 • Aleksandar Beumer

  Ik vind dat de mensen die Mass effect gaan Reviewen 1 moet zijn die bekend is met de 1e game tot aan deze en 1 die helemaal nooit mass effect heeft gespeeld.

 • Mohamed Moesa Abdulkadir

  Gestemd op SP
  ?

 • Bram Kuijpers

  Als de gamekings zoveel bezig zijn met politiek zou het niet leuk zijn om een keer een gesprek aan te gaan met een politicus? Zodat we een leuk gesprek zien waar meer dan een kant wordt bekeken?

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsTVGamekings LivePremiumMerchDiscord