Menu Premium
Loading...

eSportskings over de e-Divisie en de ELEAGUE Majors

Google Plus Jan Johan Belderok
07/02/2017 0 Tweet Het Like/Deel Het

eSportkings is weer terug van vakantie. Sjaak heeft de pistes hard gestraft en zonder Sjaak is er uiteraard geen eSports. Wat natuurlijk niet waar is, want deze booming tak van gaming draait op volle toeren door. Die wacht echt niet op deze twee gasten. Je hoort het laatste nieuws in eSportskings over de e-Divisie en de ELEAGUE Majors.

Zo begint deze week de E-divisie met FIFA 17. De achttien clubs van de eredivisie hebben allemaal een pro-gamer aangetrokken om hun clubkleuren in een nationaal kampioenschap te verdedigen. JJ en Sjaak zouden geen JJ en Sjaak zijn als ze, naast een hoop lof voor het initiatief, ook de nodige kritiek hebben.

Dan de ELEAGUE Majors CS:GO dat wat de beide heren betreft de absolute standaard voor eSports coverage zette. Ook orakelen ze nog wat over Overwatch en de potentie die deze game heeft om in 2017 bij de gevestigde orde te geraken. Zo is er nóg een vertrouwde nieuwkomer die volgens JJ wel een grandioze eSports game kan worden.

Tot slot de grap van de week, de deal tussen ESL en Gillette. Niks mis met een dikke sponsordeal, daar kunnen we er meer van gebruiken. Maar de redenatie achter deze move, daar flipt met name JJ compleet van uit zijn pan. Check dit en meer in een nieuwe aflevering van eSportskings over de E-divisie en de ELEAGUE Majors.

Loading...
 • Bryan Philip

  Nee echt niks over de invitational van Rainbow Six? beetje jammer…

  • OsirisNLD

   Denk dat het item al eerder was opgenomen.

 • fbgJesse

  voetbal fans zitten hier niet echt op te wachten als ik de forum topics lees. Ze vinden het nep dat Messi en Ronaldo bij Roda speelt.

  • Nolimit

   Het slaat ook totaal nergens op. Je zit straks met 18 clubs in een competitie die allemaal met Real, Barca of Bayern spelen. Goh wat leuk.

   • danny.vo

    De beweegredenen van ze, snap ik opzich wel. Echter is de toegevoegde waarde nihil nu, een embleem en teneutje kan ik ook kiezen. Er is nu te weinig onderscheidend vermogen, en het commentaar bij de wedstrijden is tenenkrommend.

 • Michel

  Toch blijf ik het opmerkelijk vinden dat er een competitie wordt gebouwd om Fifa heen, gezien skill niet de doorslaggevende factor is, maar ELO. Bovendien wie zit er te wachten op een stel puisterige pubers(….) die enkel met de beste teams uit het spel kunnen winnen op bovendien een wijze die louter ergernis opwerkt dan spelplezier?

 • Mabelisu

  Klaas, blijf voortaan maar onder de zonnebank gaan.. doet je een hoop goed onder de studiolampen!

  Het aanspreken van ‘de mainstream’, zoals jullie dat hier noemen, opa’s, oma’s, ouders etc. geef ik weinig kans. Lees maar eens de reacties op de verslaggeving door club-fanpagina’s op facebook. Niet mals..

  • David

   Sjaak 😉

   • Notoire B

    Lol ik dacht Karel 😉

   • Mabelisu

    Hahah oops..

    Waarom ik Klaas heb geschreven is mij een raadsel.. brainfart

 • Rob

  Ze spelen Ultimate Team bij de e-Divisie! Dat is toch heel erg raar?
  Het moeten gewoon de echte spelers en echte teams zijn. En ja, dan heeft een topclub betere spelers dan een degradatiekandidaat.

  • haenkie

   Volgens mij moeten ze gewoon een esport mode toevoegen, waar de stats van alle spelers gelijk zijn. Gewoon alles op 85% of iets dergelijks. Dan heeft iedereen dezelfde kansen en maakt het niet uit of je met ADO of Ajax speelt. Ja, misschien onrealistisch, maar naar mijn mening beter dan Messi en Ronaldo bij FC Groningen.

   • Ranesh Vai

    Maar dan haal je weer een stukje strategie weg.

    • haenkie

     Als ze het goed uitvoeren hoeft dat niet per se. Ik bied nu een snelle oplossing, maar ik kan me ook voorstellen dat ze wel de specialiteiten behouden bij alle spelers (dribbelaar, vrije trappen specialist, links of rechtsbenig etc), maar wel de stats zoveel mogelijk gelijk trekken.

     Het zal niet makkelijk zijn, maar het is naar mijn mening een betere oplossing dan wat ze nu hebben. Hoe kan je nou als fan achter je club gaan staan als er geen spelers van jouw club in het team spelen.

  • Ranesh Vai

   Ik denk dat ze willen dat het een weergave van skill is. Het is niet eerlijk wanneer een e-speler van Heracles minder kans heeft om te winnen dan een e-speler van PSV. Anders is de meerwaarde tov het echte voetbal beperkt is.

 • haenkie

  Doe eens iets meer onderzoek mannen…

  Eleague staat los van de Major. Valve zoekt elk jaar meerdere (2 of 3) partijen die voor hun de Major mag organiseren. Zoals The International bij DOTA. Partijen als ESL en deze keer Eleague. Ik denk niet dat de volgende Major door Eleague georganiseerd gaat worden omdat het me sterk lijkt dat deze weer in Amerika gaat plaatsvinden.
  Eleague gaat door, maar met seizoen 3 hun eigen competitie.

  Zeggen dat je het nep vind dat er mappen weggestemd moeten worden, dan snap je het spel gewoon niet. Dat is tegen het niveau van “elke voetbalclub heeft een puisterige tiener aangetrokken”. De teams steken zoveel tijd in de voorbereiding van deze maps, dat ze vaak maximaal 3 maps goed kunnen. En dat is op basis van 80 uur per week voorbereiding.

  Bij Quake is dit niet anders. Je bent gewoon beter op bepaalde maps omdat het beter bij je speelstijl past. Goede spelers leren de timing van spawnen van de items (megahealth, megashield) en de beste route daarnaartoe. Dit perfectioneren op elke map kan misschien als je team uit 1 speler bestaat, maar bij meerdere spelers is dit niet mogelijk. Waardoor je altijd sterker bent op bepaalde maps. Het brengt ook een extra dimensie mee. Je kan veel tijd steken in de map waar je tegenstander het beste in is en dan deze als verrassing niet wegstemmen.

  Als een game een succesvolle esport wil zijn, moet het grafisch niet veeleisend zijn. Het moet soepel lopen op oudere hardware zodat spelers uit lagere lonen landen Oost-Europa, Zuid-Amerika ook mee kunnen komen. Als je dan gaat klagen dat een esport game er grafisch niet goed uit ziet, dan snap je het gewoon niet.

  • robertKNL

   Dit merk ik helaas wel vaker bij Gamekings. Als ik zelf ergens geen verstand van heb (zoals e-sports of Indies) heb ik het idee dat hun kennis en coverage toereikend is, maar als het gaat over onderwerpen waar ik wel meer in zit (racing games en pc voornamelijk) merk ik dat er altijd een hoop buiten beschouwing wordt gelaten of gewoon verkeerd is (bij het laatste premium item had Boris er over dat de versie van Bf 1 die op de Microsoft Store werd verkocht niet online gespeeld kon worden tegen mensen die de steam versie kochten… (ten eerste ging het om CoD, ten tweede is Bf1 op geen van beide platformen te koop)).

   Maar aan jouw comment te lezen moeten ze dus ook over esports nog een hoop leren. Erg jammer.

 • Notoire B

  @JJ & Sjaak Hoe zit het met E(A)-Sports UFC?

  • JJ

   Komt een nieuwe UFC in 2018

   • Notoire B

    Cool. Hebben UFC games ook E-Sports potentie?

 • Ranesh Vai

  Het is wel interessant om te zien in hoeverre er een overlap zal zijn tussen het publiek dat echt voetbal leuk vindt tov publiek dat de e-divisie gaat volgen en in hoeverre deze laatste groep niet per definitie gamers zijn.

  Eigenlijk is het daarnaast interessant in hoeverre gamers onder het voetbal-publiek het echt gaan volgen.

  Misschien dat gamekings in samenwerking met een sport-medium hier eens een onderzoekje over zou kunnen doen?

  Ik zie e-sports zo nu en dan wel voorbij komen, maar echt volgen doe ik het niet. Ik vind e-sports sowieso niet veel aan. Zo nu en dan kijk ik wat potjes Street Fighter en verschillende racegames op twitch, maar die toernooien en dergelijke doen me niet zo veel. Voor mij persoonlijk heeft het dus niet eenzelfde aantrekkingskracht als echte sport. Ik zie het als twee totaal verschillende dingen. Ik vraag me dan ook ten zeerste af in hoeverre een sport met de virtuele variant te combineren valt als het gaat om het aanspreken van fans. Daarnaast vraag ik me af of je dit echt moet willen en je ervoor moet oppassen dat het niet een soort van dwangmatige koppeling wordt die, als het niet op natuurlijke wijze gebeurt, geforceerd gaat worden waardoor het een punt van ergernis wordt.

  • Xavier Roemer

   Ik volg voetbal met een goede passie, en gamen doe ik ook graag. Maar de e-Divisie interesseert me geen bal. Persoonlijk vind ik alleen shooters leuk om te kijken in competitief opzicht. De FIFA’s van deze wereld boeien me dus niet. Dus als er een individu met het logo van mijn favoriete club speelt boeit me dit net zo veel als wanneer een Nederlander goed is in een sport waar ik niets om geef.

   Maar het is natuurlijk wel leuk dat ze het proberen en inderdaad interessant om te zien of supporters eerder naar hun eigen club neigen en of een individu met een individueel talent gezien/erkend kan worden als een representant van een club.

   Je zou dus ook op clubniveau een onderzoek kunnen doen en je afvragen of ze pietje die voor FC club uitkomt ook daadwerkelijk volgen en supporten.

 • dudinson

  In het begin vond ik het idee van een E-divisie echt interessant. Na de eerste paar wedstrijden gezien te hebben heb ik echter direct afgehaakt. Ik ben fan van een voetbalclub met een reden. Ik zit vaak in het stadion en moedig daar mijn ploeg aan. In mijn geval is dat SC Heerenveen. Dat betekend dat ik een connectie heb met die ploeg, de trainer, de spelers en alles wat daar om heen gebeurt.

  Als ik dus de Fifa competitie wil zien wil ik mijn club met mijn spelers zien. Net als in het stadion wil ik Larsson een actie zien maken, Reza die scoort of Mulder die een bal uit de hoek tikt. Dat er dan gespeeld wordt met de kleuren van mijn ploeg maar spelers die wereldtop zijn en absoluut niets met de club hebben vind ik waardeloos. Als ik dat zou willen zien start ik wel mijn eigen spel op, waar ik tenminste de club zelf verder opgebouwd heb en dus een band met de spelers heb.

  Het zou veel leuker zijn als er gewoon met de officiële ploegen gespeeld zou worden. Volg gewoon het schema zoals dat in het echt ook gebeurd. Speelt Feyenoord dat weekend tegen Ajax en PSV tegen Utrecht, gebeurd dat in de E-divisie ook zo. Met de echte spelers. Dan heb je ook meer binding en meer interesse. Plus, het zou nog prima in de uitzendingen passen ook.

 • Als je er geen geld voor krijgt is het een beetje mascotte zijn.

 • Chahid B

  Ik ken de e-sporter Hagebeuk bij Ajax. Maar ben voor Feyenoord al gun ik hem wel de eer om het eerste tournooi te winnen. Maar ik vind het zo stom dat ze allemaal met Ronaldo etc spelen. Ik vind het minder leuk dan gedacht eigenlijk.

  • Leroy Bos

   Ik dacht ook wtf…modric bij Ajax…dit doet wel af aan de plezier van het kijken…Iedereen kan mooie/leuke dingen doen (ik zeg niet geweldige zoals de e-sporters het doen) met die spelers maar ik zou ze dan op zijn minst willen zien schitteren met de eigen eredivisie spelers.

   Overigens ken ik ook alleen Dani omdat een klasgenoot van mij met hem bevriend is, de rest zegt mij helemaal niets.

   • Chahid B

    Ja het is in die zin ook nog maar een pilot een opstart. Het is wel geinig maar nog niet heel vee aan. Zo vond ik het ook wel grappig dat de e-sporter of ex e-sporter bij Ajax Koen de wedstrijd Feyenoord – Twente versloeg. Het is nog allemaal een beetje los zand en kneuterig maar als alles goed uit word gewerkt heeft het zeker potentie.

 • Laurens!-_-!

  Ha, tof item heren. En het zou idd mooi zijn als er nog wat titels toegevoegd gaan worden aan ‘eSports’.
  Jullie noemen in het item al Quake, maar voor mij is het misschien wel de nog in pre-alpha nieuwe Unreal Tournament. Moet deze versie nog checken, maar Unreal Tournament lijkt mij ook een ideale franchise voor eSports.
  Titanfall 2 ook wel. Qua gameplay sowieso tof.

  En wat is er met Lawbreakers? Stond gepland voor 2016, maar denk dat ze daar in de studio bezig zijn om deze game zo goed mogelijk te maken voor eSports.

  GT Sports kan als goed is dit jaar ook aan het rijtje toegevoegd worden. Hoe zit het trouwens met de eSports rond race games dit jaar?

 • Stormpie

  Is er net een gigantisch R6 tournament geweest zie ik die niet terug, erg jammer dat je dan van die dooie titels als Cod gaat bespreken 😛 Toch bedankt voor de moeite!

 • Turfschipper

  Valt een game als Hearthstone niet onder e-sports?

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsTVGamekings LivePremiumMerchDiscord