Menu Premium
Loading...

Eindejaarsinterview 2016 met Emiel

Google Plus Emiel Kampen
01/01/2017 0 Tweet Het Like/Deel Het

Emiel, ook wel die Indie guy van Gamekings genoemd, heeft veel meegemaakt in 2016. Tegenover hem zit ditmaal Skate, die naar al zijn highlights en vooruitzichten zal vragen. Uiteraard mag zijn top 10 ook niet ontbreken. Hoeveel indie games daarin zitten, kunnen jullie zien in dit Eindejaarsinterview 2016 met Emiel.

Wie aanwezig was tijdens de 15th year anniversary Gamekings Party, is waarschijnlijk wel getuige geweest dat Emiel afscheid heeft genomen van een symbool. Het leek JJ een goed idee om, ongeacht de verkoopcijfers van Emiel zijn mobile game ‘Should Shoot’, toch in het script te zetten dat het staartje eraf geknipt zou worden. Tot iedereens grote verbazing, werd dit doorgezet. Gelukkig hebben we de beelden nog om dit gouden moment te herbeleven.
Daarnaast mocht Emiel ook een aantal keer op trip, welke zeker terug te vinden zijn in zijn highlights van 2016. Denk aan No sleep till Tokyo tijdens de Tokyo Game Show trip, maar ook de heerlijke chemie tussen Emiel en Lucas tijdens BlizzCon trip naar Anaheim, Californië.
Ook wordt er gesproken over zijn werk, zijn ervaringen op de HKU als docent, maar ook een nieuwe game waaraan hij werkt. Wat hij hierover al wel kan vertellen, zie je natuurlijk in dit Eindejaarsinterview 2016 met Emiel!

 

 

Loading...
 • deadstroke030

  bij deze een gelukkig nieuw jaar hoe wel ik geen fan van emiel ben vind ik het toch een leuk interview
  emiel je mag blij zijn dat je nog een vast contract heb bij de hku want vaste contracten zijn zeldzaam tegenwoordig

 • Spud82

  Tof interview met één van mijn favoriete presentatoren, die ook nog eens dezelfde nummer 1 als ik heb.

  Nadat ik ‘m eerder al in Skate’s en Melle’s top 10 gezien heb trek ik as we speak Inside binnen. Benieuwd hoe die bevalt na een nacht zonder slaap 🙂 Meteen eens doorspelen.

  O en ik sluit me aan bij Jelle/David, waar je in dit interview aan refereert: zoek in 2017 niet verder die quasi gemaakte enthousiaste presentatiestijl op, want dat komt bij jou inderdaad snel nep over. Blijf gewoon lekker die slimme, eigenzinnige en genuanceerde guy zoals in dit interview. Zo kwam je ook binnen en dat zorgt voor een goede balans binnen het GK-team.

  • Emiel Kampen

   Thanks en heel veel plezier met Inside! Lijkt me een heerlijk idee om aan zo’n toptitel te kunnen beginnen. Goed 2017!

 • Wat hebben de video-editors van Gamekings toch tegen overwatch, weer laten ze mega achterhaalde pre-aplha footage van bijna 2 jaar terug zien ><

  • Henkie

   jaah op de PC kan je met razercortex booster, kan je een stukje gameplay opnemen… zelfs al met je nvidia geforce experience kan je dit ook doen, gameplay opnemen en volgens op je hardeschijf opslaan, super gemakkelijk om te doen!

   maar ik weet niet hoe dit werkt met een console en of je daar speciale capture hardware voor nodig hebt !

   • Op consoles is het tegenwoordig een kwestie van een druk op de knop, althans bij PS4. Ik denk dat ze deze beelden gewoon uit een door de publisher gepubliceerde/toegestuurde database halen of zoiets, anders zou ik niet eens weten hoe ze eraan komen. Maar ik neem toch ook aan dat Blizzard gewoon up te date footage heeft van de game voor dit soort doeleinden.

    Zoals Kid MMXV al zegt hebben we het hier al eerder over gehad maar je hoopt(ik althans wel) op een gegeven moment gewoon dat ze up-to-date footage gebruiken, dus blijf ik het zeggen als ik zie dat footage van een game niet klopt.

    Ik heb de meeste eindejaar reviews als podcast geluisterd, dit is eigenlijk een van de eerste die ik ook grotendeels gezien heb (Sorry Jelle 😛 ). Hahaha ik vind Jelle wel een mooie man mede doordat hij zo recalcitrant is, dat kan ik wel waarderen. Maar toch blijf ik veel van de GK content grotendeels luisteren ipv kijken, de beelden die ze erbij zetten kloppen toch vaak niet hahaha. Stiekem denk ik ook dat Jelle de stagiairs vraagt om oude footage te gebruiken puur om dit soort reacties uit te lokken, als dat echt zo is vind ik dat wel mooi 😀

  • Kid MMXV

   We hebben over gameplay beelden en edits al eerder een discussie gehad. Uit het interview van Jelle hoorde ik dat GK wel speelt met het idee om minder game play beelden te gebruiken. Misschien kan het punt van verouderde en of YouTube gameplay dan ook meteen mee worden genomen.

  • Ja je ziet soms beelden die niet echt relevant zijn, tuurlijk snap ik dat het tijd kost maar als het ergens over gaat toon dan iets wat relevant is anders ontkracht het een beetje de content.

 • prodigyrsd

  Emiel, je bent een verademing gebleken als Gameking met, voor mij, het beste eindejaarsinterview tot dusverre. Treffende realisering: in een land waar we constant onze zwaarden heffen ter verdediging van de vrijheid van meningsuiting, blijken we zelf niet echt een dikke huid (meer) te hebben.

  Puike top 10. Een goed 2017 toegewenst, kerel.

  • Emiel Kampen

   Heel erg bedankt! Goed om te zien dat mijn bijdrage gewaardeerd wordt. Beste wensen nog natuurlijk!

 • RomeoNovember

  Ik vind emiel een waardige toevoeging aan de crew. kijk altijd met veel plezier indieking en hoop dit jaar nog wat meer verbetering/uitbreiding in dat item te zien en toch gewoon nog net dat beetje meer aandacht voor indies die uitgekomen zijn ipv alleen trailertjes kijken. Heb genoten van je dit jaar Emiel!

  • Kid MMXV

   Shitload aan kennis in huis gehaald. Niet alleen over indies, maar Emiel weet exact hoe een game wordt gemaakt en hoe een creatief proces verloopt.
   Ik leer nog regelmatig wat van Emiel.

  • Emiel Kampen

   Thanks! Mad love! Fijn 2017!

 • PeterJZ

  Nou Emiel, ik denk niet het de kijkers zijn die je voornamelijk in het ‘indie’ keurslijf drukken. Ik ervaar het meer als iets wat vanuit jouzelf en vanuit Gamekings komt. Zie bijvoorbeeld de eerste zin van de beschrijving: “Emiel, ook wel die Indie guy van Gamekings genoemd…”. Daarnaast zit je voornamelijk bij Indie games besprekingen, heb je het altijd over indie games en ben je voornamelijk zeer lovend over indie games. Zo blijf je bijvoorbeeld NWS verdedigen, waar je deze zelfde praktijken wel veroordeeld als ze gedaan worden door niet indie ontwikkelaars.
  En dan hebben we het nog niet eens gehad over wat “indie” precies is – wat mij nog steeds zeer onduidelijk is – en waarom specifiek deze titels, al deze extra aandacht verdienen. Waarom verdienen kleine of middelgrote ontwikkelaars die geen indie zijn deze aandacht niet?

  Alhoewel ik veel kritiek op je kan hebben en dat wij absoluut niet de zelfde smaak van games hebben, kan ik je ook zeker waarderen. Eindelijk een stem met een andere insteek. Waar Jelle in z’n interview (min of meer) zegt de gevestigde orde in twijfel te willen trekken, wat hij in mijn ogen meestal niet doet, doe jij dat wel.
  Kortom een goede aanwinst voor Gamekings met vaak een leuke nieuwe verfrissende blik op zaken, die deze punten veelal ook nog eens kan onderbouwen.

  Gelukkig 2017 toegewenst!

  • Emiel Kampen

   Hey Peter! Bedankt voor de reactie! Het is inderdaad zo dat ik ook bij GK als ‘Indie guy’ neergezet wordt en wat dat dan precies is blijft onduidelijk omdat ‘Indie’ bijna niet te definiëren is. Persoonlijk vind ik het uitgangspunt dat de developer(s) volledige creatieve vrijheid hebben in het maakproces een goede om Indie te definiëren. Dat biedt ruimte voor grote, kleine en soms zelfs 2nd/3rd party studios binnen het landschap.

   En fijn dat je ondanks onze verschillen de content en mijn bijdrage kan waarderen! Dat zie je ook weinig tegenwoordig 🙂 Heel fijn 2017!

 • GekkeAr

  De huidige gezamenlijke top 10:

  https://uploads.disquscdn.com/images/a3650b27a8ef035e8f0aaed897c2264bbe8fca21f26b1b239ace81bd1c18bf46.jpg

  Hoe de top 10 samengesteld wordt, kan gelezen worden onder het interview met David.
  Het interview met Boris is (volgens mij) het laatste interview wat nog komen moet. De uiteindelijke gezamenlijke top 10 komt pas heel laat in de avond/nacht.

  1. Overwatch
  2. Inside
  3. Pokémon Sun and Moon
  4. Firewatch
  5. Dark Souls 3
  6. Dishonored 2
  7. Battlefield 1
  8. Pokémon Go
  9. Uncharted 4: A Thief’s End
  10. Titanfall 2

 • Rudy

  Leuk interview Emiel!

 • Daedal

  Godver wat een lekker interview Emiel en Skate! Ik kijk alle eindejaarsinterviews maar door mijn vooroordeel over ‘indi’ Emiel dacht ik dat dit 1 van de mindere zou gaan zijn. Echter niks van dat! Veel herkenning in je interview en een prima top 10. Je bent een aanwinst voor het team! Zet hem op in 2017.

  • Emiel Kampen

   Epic! Thanks! Fijn om verwachtingen te doorbreken!

 • optimuspecs

  Fijne 2017 voor je Emiel.

 • sa_nl

  Mooi interview Emiel, moet eerlijk bekennen dat ik echt geen indie game speler ben, maar vind niet te min dat jouw passie voor kleine games, en ontwikkelaars een aanwinst zijn voor de Gamekings website.

  Heb ook genoten van de trips waar je bij zat, en wens jouw en je familie alle goeds voor 2017, en game on ;>)

  • Emiel Kampen

   Muchos Gracias! Jij ook een heel fijn 2017 en thanks voor de shout out! 🙂

 • Mooi interview en tof, Emiel dat je Thumper in je lijst heb staan. Heb zelf ook erg genieterdt van die game.

  • Emiel Kampen

   <3 Thumper is beter dan een harde trip!

 • Portalhopper

  Als je je oude rood-groen brilletje opzet zie Emiel in 3d

 • Fantastic xNL

  Lekker bezig Emiel.

 • Trouwens wilde ik ook nog even zeggen dat ik Emiel een bazige baas vind en dat ik de kritiek die hij veelal krijgt niet goed begrijp aangezien ik hem een van de betere Gamekings vind door zijn kritische en eigenzinnige blik, kennis van de gamesindustrie, karakter en het vaak goed onderbouwen van zijn mening/verhalen(beter dan veel andere Gamekings). Ook vind ik dat dit inderdaad een van de leukere interviews was, samen met die van Melle komt deze in mijn favorieten te staan.

  Je bent zeker geen breekbaar stukje hout Emiel, integendeel juist!!! Ik vind het wel altijd grappig dat je je zoveel aantrekt van de negatieve reacties terwijl daartegenover volgens mij net zoveel positieve reacties staan maar daar hoor ik je dan weer niet over hahaha 😀

  • Emiel Kampen

   Yo man! Thanks voor de veren! Heel fijn 2017!

 • Laidjon

  Emiel “Piemels” Kampen. Zeker een goede aanwinst voor Gamekings. Ja, je humor is soms een beetje kinderachtig, maar het is tenminste echt. Zolang je zelf maar kan lachen!

  Het is heel duidelijk dat je eerst een Game Developer bent en dan een speler. Hoe je No Man’s Sky kan verdedigen is alleen maar goed te praten als Developer. Iets waar de consument niks aan heeft. Ook heb je het vaak over hoe zwaar de Indies het hebben en dat consumenten die reis van idee naar game mee moeten nemen in het besluit om een game te kopen. Maar daar heeft de consument niks aan.

  Misschien dat je het bij reviews vaker als consument kan bekijken en bijvoorbeeld bij kwesties meer de Developer spelen. Maar dat is maar een suggestie

  Het zijn van een Game Developer en Gamer maakt je wel uniek als Gameking.

 • jefmode079

  beste wensen gozag en een een heel mooi 2017 games jaar

  • Emiel Kampen

   Thanks dude! Jij ook natuurlijk! Hoop dat je ook een fijne viering van oudjaar achter de rug had 🙂

 • Soulreaver

  Ben ook langzamerhand in gaan zien dat Emiel een toevoeging is aan Gamekings, ik had namelijk nooit echt veel interesse in Indies maar die zijn mede mogelijk door streamers op Twitch en Emiel toch aangewakkerd. Vind ook dat er zeker verbetering is gekomen bij Indiekings sinds het roer een beetje is omgegaan en ben altijd wel benieuwd welke indies Emiel gaat bespreken want noway dat ik in steam door al die indies heen ga ploeteren en aangezien indies geen of amper budget hebben voor marketing is gamesmedia voor indies zeer belangrijk, want de consument ziet door de bomen het bos niet meer.

  Ga zo door Emiel en probeer ook innovatie/ vernieuwingen toe te passen in je item en bijschaven, dan kom je er wel. Peace.

  • Emiel Kampen

   Thanks! Je beschrijft precies mijn missie bij Gamekings: unieke titels onder de aandacht brengen zodat zowel consument als devs er beter van worden! En ja, er is zoveel meuk 🙁

 • optimuspecs

  Emiel, goed dat jij het zelf toegeeft… Na half uur PSVR ben je kapot.
  De reden is dat VR onnatuurlijk is voor het menselijk lichaam en zal voorlopig daarom NIET slagen.
  Dit heb ik vaker hier uitgelegd, maar ik wordt dan al snel beschuldigd als PlayStation hater.
  Terwijl mijn stelling niet alleen telt voor de PSVR, maar voor alle vr devices. Het telt vooral voor de PSVR, omdat de kwaliteit van PSVR inferieur is vergeleken met andere aanbieders, maar het telt even goed voor Microsoft, Vive en Oculus.

  • Henkie

   plus verkeerd in de markt gezet !

  • Emiel Kampen

   Het ligt natuurlijk ook aan de definite van succes. Volgens mij is de PSVR tak niet verliesgevend dus in die zin absoluut geen faal. Maar los daar van zijn we het denk ik met elkaar eens, op een glas half-leeg en half-vol verschil na dan. Ik denk trouwens wel dat we mooie nieuwe hardware van MS gaan zien dit jaar!

 • Escapos

  Emiel, dank voor de spiegel die je niet alleen je eigen studenten voorhoudt, maar nu ook mij (dat stukje over op eigen benen kunnen staan, niet bij de pakken neerzitten, zelf die verantwoordelijkheid nemen).

  Waar ik me vaak erg kan vinden in de nuchterheid van Mele in de buitenwereld, is het ook belangrijk om naar jezelf te kijken en dat laat jij zien!

 • Bloempjes

  Mooi interview met inspirationele uitspraken.

 • Laurens!-_-!

  Top interview en Emiel je praktisch wekelijkse Indiekings item vind ik een goede toevoeging aan Gamekings. Al mag je soms wel iets vaker een review doen van de games die je hebt besproken in je Indiekings items. Dat mag wel wat meer in 2017.

  ‘Mensen elkaar meer in real life opzoeken…Maar niet bang zijn voor dialoog..Open mind de echte wereld met elkaar aan gaan’.

  Emiel, beste wensen voor 2017.

  • Emiel Kampen

   Hey Laurens, bedankt voor de suggestie en het kijken! Goed dat het gewaardeerd wordt. Ik zal je suggestie ook meenemen, in nieuwsluwe weken is het misschien leuk om wat dieper in te gaan op bepaalde titels 🙂

 • FGras

  Beste interview so far, thanks Emiel en Skate!

  • Emiel Kampen

   Jeuj!!! Beste comment so far 🙂

 • RidhoHidayat

  Thanks voor het interview Emiel!

  Ook een pakkende boodschap aan het eind, dat is denk ik de enige manier om de wereld weer een beetje bij elkaar te brengen. Door rustig met elkaar te praten, en je in te leven in een ander.

 • Coffee

  Interessant en vooral een verrassend leuk interview. Mooi om te zien dat Emiel ook kritisch naar zich zelf kijkt en zijn omgeving zonder zuur over te komen.

 • Kostja Vastenhout

  Super interview Emiel! Ik kijk sinds 2007 Gamekings en vind je een aanwinst!

  • Emiel Kampen

   😀 Thanks Kostja! Fijn 2017!

 • marten

  Emiel heeft een boel kleur gegeven aan Gamekings met zijn kennis op gebied van game development. Dit zie je vooral terug in de premium items waarbij die interessante punten heeft. Bedankt voor afgelopen jaar!

  • Emiel Kampen

   Thanks man! Echt super nice om te horen dat mijn input gewaardeerd wordt 🙂 Fijn 2017!

 • BassieB

  Pokemon go was een fenomeen……maar eigenlijk echt een heel slechte game.

 • Paul

  Nice interview Emiel! Zeker paar vette games in je top 10 die ik moet gaan spelen komend jaar. En fijn om te weten welke game je speelde toen je flink uit je plaat ging hehe.

 • Raja

  Heel fijn interview Emiel. Ik heb het al vaker gezegd, ik vond het aan het begin en nog steeds: je bent een zeer waardige toevoeging aan het team. Vooral items met jou en David op trip vind ik geweldig, die met jullie in Tokyo is een van mijn favoriete “item-series”. Juist omdat jullie beide heel relaxed zijn, maar wel ontzettend gepassioneerd.

  Ik vind ook dat je je goed kunt uitdrukken. Je merkt jou intelligentie aan de woorden die je gebruikt en aan je heldere formuleren. Je gebruikt ook maar weinig “euhh”. Prettig om naar te luisteren!

  De beste wensen, ik kijk uit naar de items in dit nieuwe jaar!

 • Dorienke Wekema

  Heel tof Emiel! Ik kijk je items graag. Knap hoe je mening altijd goed onderbouwt en altijd leuk naar te kijken dat je ( ondanks naast zon gast als Lucas ) je jezelf blijft. En je creativiteit die je toevoegt vind ik echt inspirerend! Fijn 2017!

 • Steez977

  Eyyy Emiel in combo met Skate, goeie deze. Lekker relaxed interview, ervan genoten net zoals van de Indiekings dit jaar. Beste wensen en doe zo verder!

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsTVGamekings LivePremiumMerchDiscord