Menu Premium
Loading...

Eindejaarsinterview 2016 met Boris

Gamekings Boris
Google Plus Boris van de Ven
01/01/2017 0 Tweet Het Like/Deel Het

Natuurlijk krijgen jullie het interview van bazige baas Boris als laatste. Gisteren ging iedereen vast naar de tering en heeft iedereen lekker afscheid van 2016 genomen. Vanmiddag ben je waarschijnlijk bij je ouders/grootouders geweest voor een nieuwjaarsborrel en ben je nu eindelijk thuis, om lekker brak te gaan genieten van het Eindejaarsinterview 2016 met Boris!

Hoewel voor sommigen de eindejaarsinterviews niet lang genoeg kunnen duren, denkt Boris daar liever anders over. Hij heeft liever kwaliteit boven kwantiteit wat betreft de minuten. Zodoende zweert hij plechtig dat zijn interview binnen één uur zal zitten. Maar of dat hem gelukt is?

Dit jaar was een groot jaar voor Boris. Premium heeft dit jaar zijn lancering gehad, daarom moet er wel even teruggeblikt worden op hoe dat is verlopen en wat er allemaal nog gaat komen. Wat voor grootse plannen hij in 2017 voor alle Premium-bazen heeft, hoor je ook hier. Natuurlijk kunnen jullie ook topics verwachten over de maatschappij, politiek, technologie en de game industrie. Wat betreft dat laatste zijn er volgens Boris dit jaar interessante ontwikkelingen gebeurd, waar menig teleurstellende games verantwoordelijk voor zijn.
Tot slot heeft ook Boris een top 10 gemaakt. Dit jaar was niet het beste game jaar ooit, maar je kunt zeker een paar toffe titels verwachten in dit Eindejaarsinterview 2016 met Boris!

Loading...
 • Jamie

  Jeuhh ?oris!

 • deadstroke030

  zo het laatste eindejaars interview tijd om rustig te kijken.

 • deadstroke030

  we gaan liever zeiken op Facebook, twitter, enz dan dat we de straat op gaan kijk maar naar de reacties op Facebook op een artikel en hoeveel likes sommige krijgen

 • deadstroke030

  boris leuk interview ik ga cafe weltschmerz maar is volgen op youtube

 • GekkeAr

  Dé gezamenlijke top 10:

  https://uploads.disquscdn.com/images/a3650b27a8ef035e8f0aaed897c2264bbe8fca21f26b1b239ace81bd1c18bf46.jpg

  Hoe de top 10 samengesteld wordt, kan gelezen worden onder het interview met David.
  Vanwege het vroege tijdstip, extra spoiler-tags: (eind vd avond zullen tags verdwijnen)

  1. Overwatch
  2. Inside
  3. Battlefield 1
  4. Uncharted 4: A Thief’s End
  5. Pokémon Sun and Moon
  6. Dishonored 2
  7. Firewatch
  8. Dark Souls 3
  9. Pokémon Go
  10. Titanfall 2

  Game met meeste noteringen: (8x) Overwatch
  Game meeste keren op plek 1: (3x) Dark Souls 3
  Game met meeste top 3 noteringen: (4x) Inside

  • Reamon

   Thnx GekkeAr voor je tussentijdse top 10 lijstjes 🙂

  • Nawaqi

   Mooie lijst uiteindelijk geworden waar veel mensen zich hoogstwaarschijnlijk wel in kunnen vinden. Wel opvallend dat de game die het meeste op plek 1 staat uiteindelijk gemiddeld toch ‘maar’ op plek 8 staat, eens te meer het bewijs dat het een echte hate-it-or-love-it game is. Thanks voor de gezamelijke top 10.

 • Reamon

  Mooi interview Boris, fijn om je te horen praten over premium en je gedachte en menig hier over.
  Ik moet eerlijk bekennen dat ikzelf ook erg sceptisch was over betalen voor content die je eerder gratis kreeg, maar ik begrijp ook dat dit met minder advertentie inkomsten en minder sponsoren niet lang houdbaar is. Uiteindelijk betaal ik ook voor muziek (spotify) en tv series/films (o.a. Netflix) en zou het erg jammer vinden als Gameings zou moeten stoppen, Dus ook hier al sinds iDeal premium genomen om jullie te supporten. Ik kijk al uit naar wat 2017 gaat brengen voor Gamekings.

 • Mister Onion

  Een extra bedankje voor alle Gamekings voor de grote hoeveelheid coole content zo op het eind van het jaar!

 • KeesKlaas

  Het interview waar iedereen op zat te wachten!

  • Jeroen

   yeah buddy

 • Decy Rouschop

  Er moet een middenweg gevonden worden tussen premium en free gebruikers. En wat boris aanhaalt over reviews vind ik terecht en een goed format. Ik vind dat alle gebruikers van gamekings een impressie moeten kunnen krijgen als de game goed is of niet(een soort aankoop advies). Een review van 8 tot 15 min en dat premium gebruikers een uitgebreid en een uitgesproken review moeten krijgen met alle in en outs. Daarbij denkend aan de star wars review waarbij de premiums de spoiler review kregen. Daarbij denk ik dat je de free users geen content moet afpakken wat ze al die jaren hebben gehad. Premium gebruikers extra’s moet geven die ze nog niet gehad hebben. Dat jullie ook redelijk goed gedaan hebben dit jaar. Ik denk dat ik binnen geringde tijd ook naar premium ga. Ik moet wel zeggen dat ik vind dat jullie premium gebruikers en dus echte backers meer zeggenschap moeten geven welke premium items worden gemaakt voor de gebruikers. Ik bijvoorbeeld vond de items over prism met vasco en boris mooie items om naar te kijken.

 • wesley bakker

  Nederland was een Xbox land.
  Neem nog een slokje Boris.

 • Kane888

  Mij persoonlijk gaat premium helemaal niet om de content, maar om de support. Vaak kijk ik die premium items niet eens omdat ik te lui ben mijn wachtwoord te zoeken of omdat ik géén zin heb om die Emiel weer 2 uur lang in de ruimte te horen orakelen. Ook al stort ik maar een paar euro’s in de maand, ik doe het puur om te justifyen dat ik mijn addblocker kan laten aanstaan. Leuk interview Boris, still going.

  • Xavier Roemer

   Ik gebruik gewoon 123456 als wachtwoord. Dat is gewoon het beste.

   Maar ik heb het wel met je eens over het lullen in de ruimte dat kritiekloos gebeurt. Als we Emiel moeten geloven zijn indies te toekomst en helemaal de shit en moet daar alle focus op gelegd worden. En daar is vervolgens amper tegenspraak voor. Waar is de tegenspraak vanuit een AAA-speler? Je zou verwachten dat een dergelijk persoon eens uitgenodigd wordt. Hetzelfde geldt voor die makkelijke ideeën van Boris over de Japanse games-industrie die nooit op tegenspraak kunnen rekenen. Ze zitten erg vast in een bepaald idee en gedrag en manier van items maken, waardoor we steeds hetzelfde krijgen te horen. Laten we eerlijk wezen, de basis die er is qua kennis is gewoon niet breed genoeg om dergelijke items te vullen.

   Ik vind inhoudelijke items ontzettend leuk, maar ze moeten dan wel inhoud bevatten die wat toevoegt. Je zag in het The Last Guardian-item het al op een vrij pijnlijke manier. Drie mensen die hetzelfde denken, om de een of andere reden het nodig vinden om die game af te branden alsof het helemaal niets waard is, en enige tijd later zien we dat deze over het algemeen erg positief ontvangen wordt. Verder hebben ze in David iemand die ook echt positief was over deze game, maar deze maakte geen deel uit van dat item. Wat is de meerwaarde van dat item dan? We genieten wel van de karakters van de Gamekings, maar dat effect verdwijnt op een gegeven moment en dan wil je toch echt inhoud hebben. Ik vraag me ook af of het gebrek aan adverteerders en sponsoren en bijv. de hardware-besprekingen en misschien zelfs de review-exemplaren voor games, iets te maken heeft met de kwaliteit.

   • Soulreaver

    Volgens mij kijk jij met 1 oog en oost indisch doof naar Gamekings, als je Davids einde jaars interview had gezien was hij helemaal niet zo positief over The Last Guardian bijvoorbeeld en deelde ze eigenlijk allemaal de zelfde mening, kutte besturing, aardig verhaal, verouderde game en dat zijn gewoon feiten. Daarnaast vind ik dat Gamekings genoeg diversiteit in hun items stoppen maar dan moet je wel premium zijn want daar zit echt nieuwe shit bij.

    • Xavier Roemer

     Op het moment dat ze dat item opnamen was (ik zeg in de bovenstaande comment ook ‘was’) hij wel positief en had hij een ander perspectief kunnen bieden in die discussie.

     En natuurlijk ben ik premium (al overweeg ik het op te zeggen), anders had ik dat toch niets geweten over die premium-discussies.

     • Soulreaver

      Ik skimde idd door je lap tekst heen, maar de “je” in mijn tekst was meer een algemene “je” en niet specifiek gericht op jou, want ik heb je volgens mij idd wel eens in premium items je negativiteit zien verspreiden. Maar goed, je zal niet gemist worden iig. dat sowieso.

     • Xavier Roemer

      Heb ik ergens gesuggereerd dat ik gemist zou worden? Ik geef alleen aan dat ik aan de waarde twijfel. Maar goed, dat je door een dergelijk korte tekst heen skimt ipv het gewoon te lezen en vervolgens wel je geroepen voelt te reageren, zegt wellicht al genoeg over in hoeverre je inhoud kunt beoordelen en wat de waarde van je woorden is.

     • Soulreaver

      ik wilde idd alleen reageren op je Last Guardian punt omdat ik de rest niet interessant vond, en ja de waarde die jij aan mijn woorden geeft, dat moet je idd lekker zelf bepalen.

     • NestreX

      Je zei “Volgens mij kijk jij met 1 oog en oost indisch doof naar Gamekings”, terwijl je aantoonbaar verkeerd begreep wat hij stelde en daar op door ging. Ook de negativiteit in de discussie ligt natuurlijk ook aan jou, aangezien je ook andere woorden had kunnen kiezen.

      Jammer altijd dit. Ik ga vaak ook op het randje, maar niet als mede-communityleden daar geen reden toe geven. Jij maakt het zonder reden negatief. Of voelde je zo gepikeerd omdat hij kritisch is op Gamekings waar je idolaat van bent?

 • deadstroke030

  dat was weer een mooi eindejaars interview boris ik zou je graag meer zien in de vrijdag middag twitch stream en geef skate en jj een vast contract want die verdienen het

 • Soulreaver

  Ik heb bewust gekozen sinds 2 jaar om mijn kop in het zand te steken en geen enkele nieuws site meer te volgen, het merendeel is gewoon kut nieuws, wat bij mij een hele dag kan verpesten en al het echte belangrijke nieuws, dat krijg ik wel te horen op bv mijn werk waar ik trouwens nog wel is de spits lees (maar niet echt een krant is). Dus ja, ik sluit mij grotendeels af van de buiten wereld en verlies/vermaak mij in entertainment, we komen net uit een crisis of kruipen er langzaam uit en als het moeilijke tijden zijn is het eigen volk eerst.

  Dan leef ik maar in een bubbel, het voelt wel verdomd lekker in die bubbel, ik ga me wel zorgen maken om andere wanneer ik oud word. Ik laat daarentegen wel ieder in zijn eigen waarde maar snap dan ook niet waarom de meeste zich altijd maar zo druk moet maken om van alles en nog wat, alles moet maar gehaast tegenwoordig.

  Anyway dat gezegd te hebben, leuk interview, ben altijd wel benieuwd wat er in die kop van Kale B rond spookt, ik ben het er helemaal mee eens dat het een zeer matig gamejaar is geweest, dus hopen op betere tijden.

  • NestreX

   “To be stupid, selfish, and have good health are three requirements for happiness, though if stupidity is lacking, all is lost.” – Gustave Flaubert

   Je voldoet hier perfect aan. Ik oordeel niet, ik ken meerderen die min of meer doen wat jij doet, meestal zelfs onbewust. Maar wanneer je wat ambitie hebt om iets voor te stellen in het leven is wat jij doet, niet te doen. Alleen maar werken en leven. Zoals een dier, zegmaar.

   Voor veel mensen is dit gewoon niet genoeg. Al is het ook zo dat voor veel mensen het ook genoeg zou moeten zijn.

   • Soulreaver

    Naja ik moet wel zeggen dat ik op dit moment zo in het leven sta, kan altijd wel weer veranderen, maar je zal mij idd geen vrijwilligers werk zien doen of doneren aan goede doelen. Maar betekent niet dat ik een aso ben die niet om andere mensen geeft, maar ik moet eerst voor mijzelf kunnen zorgen voordat ik dat voor andere mensen kan doen.

    • NestreX

     Nou, ik had het meer over zaken als bijv. het najagen van promoties op je werk of maatschappelijk wat meer voor te stellen, misschien het volgen van een extra opleiding. Je gaat geen promotieschrift kunnen schrijven zonder op de hoogte te zijn van de actualiteit, zowel op het gebied van de zaken die gerelateerd zijn aan je focus als minder gerelateerde zaken die toch bepaalde raakvlakken hebben.

     Hetzelfde geldt voor wanneer je een beetje goed over wil komen tijdens een sollicitatie voor een beleidsfunctie waarbij je wat meer verantwoordelijkheid krijgt over het managen van mensen of de koers die een organisatie op gaat.

     Maar goed, dan moet je hier wel mee bezig zijn. Je kan ervoor kiezen om dit niet te doen of gewoon een leven leiden waarin hier geen sprake van is, en dit op een gegeven moment ook weer proberen te veranderen, zoals jij eigenlijk al aangeeft.

     Ik moet toegeven dat de gelukkigste persoon die ik ken een bevriende autoverkoper is die wel naar het nieuws kijkt, maar niets anders doet dan het voor kennis aannemen. Verder gaat hij naar zijn werk, praat wat met klanten, verkoopt soms een auto en gaat vervolgens weer naar huis waar hij met zijn vriendin en vrienden waar in bij hoor, gewoon plezier in het leven heeft. Eigenlijk is daar niets mis mee, maar ik kan me daar helaas niet in berusten. Hoe veel frustraties en stress het ook oplevert waar hij werkelijk nooit last van lijkt te hebben.

 • Frank van Doorn

  Nu I-deal is opgelost. Kijk ik met plezier premium. Nog een vraag gaan jullie over 2 weken ook een livestream doen bij de Nintendo presentatie of niet?

 • bloodlynx

  Heeft Gamekings ooit overwogen om zelf een korte promo of reclames op te nemen en deze in de video te monteren? Verschillende Youtube kanalen doen dit al, meestal op een leukere manier dan de klassieke recalames. Een goed voorbeeld is Linus Techtips.
  Persoonlijk zie ik bijvoorbeeld veel liever Boris in zijn eerste wereld oorlog outfit mij vertellen dat ik Bf1 moet kopen dan dat ik voor de zoveelste keer dezelfde trailer moet zien.
  Wat me vooral gaat tegenstaat is dat ik bij van website X naar website Y ga ik weer exact dezelfde reclame krijg te zien.

  • NestreX

   Het hoeft niet eens op de manier die jij voorstelt. Het kan ook op de manier waarop je op mobile het wel eens gedaan ziet worden, dus een soort fragment uit zijn twitch stream. Al zit je wel met een probleem dat je je op een hellend vlak begeeft wanneer je als game recensent reclame maakt voor games. Misschien dat je in het begin het alleen voor goede games kan doen. Maar wat als je op een gegeven moment een wel erg interessant aanbod krijgt voor een meer twijfelachtige game? En als JJ in een Fifa-reclame zit, moet hij dan wel op trip voor PES?

   Al kan het misschien op een wat andere manier, dat Boris gewoon zegt dat de Gamekings mede mogelijk gemaakt wordt door Bf1 en dat ze dat op een leuke manier verpakken.

 • ???????

  In de tijd van de ps3/ xbox 360 waren er meer mensen in nl met een 360 hoor.

  • wesley bakker

   Nee

 • Zrmi

  Ik ben het niet helemaal eens met dat Boris zegt dat Gamekings Twitch op tijd heeft opgepikt. Mijn mening is nog steeds dat jullie hier veel te weinig mee doen! En dit komt mede doordat de meeste van jullie allemaal persoonlijk op losse channels streamen. Er had een fantastisch stream programma samengesteld kunnen worden vanuit het centrale Gamekings channel. Bijvoorbeeld elke dag een andere streamer of let’s plays (dit vind ik interessanter dan die uitgebreide premium reviews en de Gamekings moeten de games toch spelen voor reviews?). Hiermee zouden jullie ook meer inkomsten kunnen genereren voor subs en bits, juist omdat er zoals Boris zegt regelmaat is op een actief stream channel.
  Begrijp me niet verkeerd. Bijvoorbeeld de Late Night Skate Night streams zijn geweldig, maar dit is een enorme gemiste kans om dit niet te integreren binnen Gamekings. Shelly die bijvoorbeeld thuis geen ‘goede’ mogelijkheid heeft tot een hoge kwaliteit stream had dit ook op de redactie kunnen doen (als ze dit een keer een avondje zou willen). Maar nu veel Gamekings hun eigen channel hebben en in hun eigen tijd streamen worden alle inkomsten ook versplinterd op dat vlak.

  • Harry Nak

   Skate streamt lekker voor zijn eigen bankrekening natuurlijk, waarom zou hij dat voor Gamekings doen?

   • Zrmi

    Omdat hij voor die stream uren voor Gamekings ook gewoon salaris had kunnen krijgen? Als Gamekings zou willen zouden ze daar wel een regeling voor kunnen maken natuurlijk. Nu is Skate zijn stream al een te groot succes en een gemiste kans zoals ik al zei.

    • Niemand verdient iets met twitch behalve twitch

     • Zrmi

      Dat weten jullie beter dan ik! Ik weet daar de cijfers niet van. Maar het gaat ook niet altijd om directe inkomsten. Juist de aanwezigheid en de populariteit op een enorm populair platform als Twitch kan ook weer bezoekers en kijkers voor de andere Gamekings platformen genereren. Ik denk niet dat de huidige streamers van Gamekings dit doen. De meeste volgers komen denk ik toch van Gamekings naar hun streams en niet andersom?

     • Harry

      Vroeger… verdiende niemand iets met nieuws op internet. Nee een echte papieren krant daar moest je zijn. Groei mee, pas je aan of je wordt gigantisch ingehaald.

      Nu jullie verdien model steeds meer richting premium subscribers gaat is er ook steeds minder verschil met de Twitch/YouTube kanalen. Die gebruiken gewoon Patreon of doen zo af en toe een Kickstarter funding voor een nieuw seizoen. Ik snap dan ook niet dat jullie zelf dat hele premium opzetten in plaats van het gewoon via bestaande funding sites als Patreon te doen. Alle extra tijd die je nu kwijt bent met dat stuk van de site had je dan kunnen investeren in content en het uitbouwen van de community.

     • Bridgeman

      Dat is bullshit. Ik volg meer dan genoeg streamers op Twitch die wel degelijk geholpen worden door donaties en subscribers.

      Het feit dat jullie er niks aan verdienen komt omdat jullie blijkbaar te gemakzuchtig zijn om uit te zoeken hoe je donations opzet en hoe je het subscriber geld binnen krijgt. Je hebt meerdere malen gezegd dat je nog nooit een cent hebt gezien van de subscribers, misschien is het handig als je daar dan eens navraag naar doet.

      Niet dat jullie sowieso heel veel zouden verdienen aan Twitch, want jullie streamen te weinig. Niet om lullig te doen, maar 2 uur per week is echt te weinig om er geld aan te verdienen.

   • NestreX

    Dat doet hij wel degelijk voor Gamekings, naast zijn eigen stream. Hij zit er op vrijdag iig ontzettend vaak bij.

  • NestreX

   Vergeet niet dat Skate freelancer is. Dus zijn streams zijn gewoon zijn ding en niet van Gamekings.

 • ???????

  Had wel Inside verwacht, en zeggen dat er geen bijzondere indie games waren vind ik ook beetje apart aangezien Inside toch echt wel een extreem goede game was.

 • optimuspecs

  Veel succes in 2017 B@ris. Hopenlijk gebruik je de fouten van 2016 om te verbeteren in 2017.

 • argumentum ad hominem

  Sorry maar jullie maken echt geen hoogwaardige video content. Vermakelijk is het zeker maar hoogwaardig, nee.

  • Harry

   Wel ze maken zeker vermakelijke items. Of het hoogwaardige video content is zou ik niet weten. De tab met de video staat meestal op de achtergrond terwijl ik andere dingen doe.

  • Lucien Karsten

   Dat zegt hij ook niet, hij zegt dat ze daar nog lang niet zijn en dat dat zijn droom is.

   • argumentum ad hominem

    10:57 tot “…dat is exact wat Gamekings doet”. Dat zegt hij dus wel.

 • Xao Ralas

  Skate zei dat hij iets gevraagd had over de podcastmogelijkheid, maar dit heb ik toch gemist geloof ik? Ik was ondertussen wat aan het sporten, dus wellicht dat ik het gewoon gemist heb?

  • NestreX

   Heb ik inderdaad ook gemist. Maar ik was tijdens het luisteren ook wat andere zaken aan het lezen…

 • MC P

  ”Ik weet qua politiek niet zo goed meer waar ik sta” Volgens mij is het vrij duidelijk dat waar Gamekings staat. Ik kom naar Gamekings voor games niet voor politiek. Het feit dat jullie net als de Nederlandse media de Trump/rechtse stemmer afdoen als domme mensen zegt al meer dan genoeg. Het lijkt mij dat mensen zelf slim genoeg zijn om te beslissen waar zij op stemmen. Ik ga zeker geen premium meer nemen om jullie te sponsoren zolang jullie politiek bedrijven.

  • Sander

   Gamekings is overduidelijk een links bolwerk waar een andere (afwijkende) mening wordt afgedaan als dom en schreeuwerig (vrij vertaald). Op een ander tegengeluid heb ik Gamekings helaas nog niet kunnen betrappen. Hierdoor ontstaat er vanuit Gamekings er een eenzijdige en (bij vlagen) prekerige boodschap over het politieke landschap en de maatschappij. Het zorgt ervoor dat ik mij minder thuis voel bij Gamekings.

   • Wouter

    Volgens mij vergeet je dat er ook ontzettend veel rechtse mensen zijn die tegen een Wilders en Trump zijn. Omdat je tegen extremere vorm van rechts bent wil het niet zeggen dat je dan links bent. Je doet met jouw uitspraak nu precies hetzelfde als wat je Gamekings verwijt.

    • Sander

     Volgens mij heb je mijn post niet goed gelezen. Ik heb het over een afwijkende mening (lees: niet links).

     • Wouter

      Je zegt dat Gamekings een links bolwerk is en dat kun je helemaal niet weten. je poneert het als een feit zonder goede onderbouwing. Dat kan ook niet, want geen Gameking heeft ooit gezegd wat zijn of haar politieke voorkeur is en wat mij betreft blijft dat ook zo.

     • NestreX

      Steven wel. Dat hij sowieso niet rechts stemt en een keer in het verleden dat hij D’66 stemt. Dennis de Bruin VVD.

     • Wouter

      Ja, dat is dus niet links.

     • NestreX

      Mwah, hangt van de definitie af. Het is feitelijk inderdaad een middenpartij, maar doordat ze zich zo tegenover de PVV opstellen worden ze maatschappelijk aan de linkerkant gezet. Maar op deze manier kun je ook over de PvdA zeggen dat het geen linkse partij is. Hoewel zij het socialistische beginsel natuurlijk wel ondersteunen en D’66 liberaal is. Maar bij bijv. de PVV vind je ook socialistische standpunten.

     • NestreX

      Yeah right, dat het een niet-domrechtse boodschap is, heeft er zeker niets mee te maken dat je je niet thuisvoelt alhier? Zeker aangezien het amper in items terugkomt? Je hebt jezelf allang verraden hoor.

   • Ranesh Vai

    In een minimaal aantal items komen dit soort zaken aan bod. Je moet gewoon accepteren dat er mensen zijn die anders over zaken denken dan jij. Iets waar veel mensen nogal eens moeite mee hebben. Gamekings is mede-uitkomst van de persoonlijkheden van de redacteuren, en dus komt dit met hun persoonlijke mening in items als dit.

    Als je de behoefte hebt om gelijkgestemden te vinden, dan ga je onder creatieve mensen niet veel ondersteuning vinden. Eigen aan creativiteit is dat dit in de meeste gevallen met een flinke dosis aan progressiviteit komt. Derhalve zul je moeten kijken naar andere community-sites waar de boel wat breder ingesteld is.

    Sowieso is dit geen politiek forum, dus voor game-content zouden we elkaar moeten vinden. Maar goed, eigenlijk geef je zelf al een dat je dit niet los van elkaar kan zien. Maar dit is vooral een beperking van jouw persoon en zal het altijd moeilijk maken om in een bepaalde groep te passen tenzij het een lekker rechts groepje is waar je kennelijk behoefte aan hebt.

    • Sander

     Jammer van de vele aannames en de ad hominem. Je hebt in zijn geheel mijn post niet gelezen krijg ik de indruk.

     Ik ben niet opzoek naar politieke boodschappen op een gamesite. Als GK er wel voor kiest om zich te profileren als links populistisch, dan zit ik daar niet op te wachten. Ik kom hier voor de games.

     • NestreX

      Ik heb anders precies dezelfde indruk gekregen als die hij omschrijft in zijn comment.

      Maar goed, we zien het wel vaker met mensen zoals jij, de ontzettende selectiviteit waar men vervolgens zich totaal niet bewust van is. Nu ook weer met allereerst het omschrijven van Boris zijn persoonlijke mening als populistisch en het vervolgens ook nog eens te generaliseren naar heel Gamekings.

     • Wouter

      Precies dat zegt meer iets over hem dan over Gamekings. Lekker hypocriet ook.

     • Sander

      Het grappige is dat jullie exact in uitvoering brengen wat ik in mijn post poneer. Vol agressie en ad hominum argumenten omdat ik misschien een andere mening heb. Dank hiervoor.

     • NestreX

      Nee, de overeenkomst is dat we stellen dat jij maar wat in de ruimte lult en vervolgens op basis daarvan stelt dat we in generieke zin hetzelfde doen terwijl ik het heb op je reactie op hem. Verder is het wellicht handig wanneer je opzoekt wat een ad hominem daadwerkelijk is. Dom generaliseren en jezelf meteen aangevallen voelen is ook een vorm van agressie.

      Jij wil persé ‘een ander tegengeluid’ zien, maar je weet dat Boris gewoon deze mening heeft. Welk ander tegengeluid wil je dan? Juist dan zou er een politieke beschouwing zijn waarbij Boris een geluid uitslaat dat niet het zijne is. Dat moet je sowieso niet willen. En jij krijgt de post van Ranesh tegen je omdat je niet tegen een andere mening kan. Dat is waar je op aangesproken wordt. Maar zoals gezegd, ben je hier selectief doof voor en roep je doodleuk hetzelfde over hem en mij.

     • Sander

      Begrijpend lezen is niet jouw sterkste punt. Het hebben van vooroordelen en valse aannames doen zijn sterkere punten zo te lezen. Verder ga ik niet meer in op jouw reacties, het wordt lachwekkend.

     • NestreX

      Oogkleppenmentaliteit dit.

  • OsirisNLD

   GK bedrijft geen politiek.

  • Ranesh Vai

   Als ergens argumenten voor genoemd worden is daar niets mis mee. Overigens kijk je vrij simpel tegen de zaken aan, want je plaatst je zelf, of de groep waar je sympathie voor voelt wel lekker in een slachtofferrol. De rechtse stemmer (die niet voorbehouden is aan een Wilders of Trump en waarvan bepaalde groepen zelfs tegen hen ageren) wordt helemaal niet als dom weggezet. Sterker nog, ik vind dat de media zich veel te liberaal opstelt naar deze mensen (jouw type rechtse mens, dus niet bijv. de CU-ers, de VVD-ers en CDA-ers van deze wereld) en doet alsof hun mening zonder onderbouwing of overige kritische duiding gelijkwaardig is aan dat van een ander. De PVV wordt met fluwelen handschoentjes aangepakt en zonder dat ze ergens optreden (zeer zelden maar, en alleen als ze zelf iets te promoten hebben) voelt iedereen zich geroepen om het midden te vinden tussen de standpunten van de PVV en een ander.

   Dit is natuurlijk onzin. Als je niet ‘gelooft’ in klimaatverandering, ben je gewoon een klaploper die de wetenschappelijke consensus ontkent, en ga ik niet zeggen dat jouw mening gelijk is aan dat van iemand die de realiteit achter klimaatverandering wèl aanneemt. En als Trump de uitspraken doet die hij doet, en als nieuwjaarswens het weer heeft over zijn vijanden die zo hij episch vernietigd heeft, dat ze niet meer weten wat ze moeten doen, dan maak ik een opmerking over dat de man niet presidentieel over komt.

   En wanneer je over de Islam, waar 1,5 miljard mensen in geloven, roept dat het één ideologie is, etc. etc. terwijl het niet logisch is om een dergelijk grote groep als één groep te zien, zeker niet wanneer ze door de eeuwen heen meermaals bloedige oorlogen en overige conflicten onder elkaar uitvechten, er 5 stromingen zijn in Den Haag alleen met eigen moskees die van elkaar vinden dat ze niet het ware geloof zijn, als er zo’n verschil zit in de maatschappelijke ontwikkelingen rondom bijv. Indonesiërs vs Marokkanen vs Iraniërs, dan ben ik daar ook kritisch over. Zonder enige onderbouwing is het vervolgens wel legitiem vanuit jouw kamp om te roepen dat ik knettergek ben, naïef, het land overgeef aan anderen, te veel loop te zeik en van alles an generaliserende onzin maar moet accepteren omdat ik ook allochtoon ben (wat in de maatschappelijke discussie gelijk staat aan randgroep-Marokkaan, Marokkaan, Moslim), etc. etc.

   Tsja, sorry, maar daar conformeer ik me niet aan, en acht een domme mening niet gelijkwaardig aan een mening welke beter onderbouwd is.

   Maar goed, het ding is dat voor veel mensen hun eigen mening alleen gelijk staat aan de waarheid en de vrijheid van meningsuiting vooral voor zichzelf bewaard zien.

   Ok, over Gamekings en andere populairiteitsmedia-creators, en of zij wat moeten zeggen over hun sociaal-maatschappelijk ingegeven voorkeuren: Ook hier ben ik het met je oneens. Dit zou ik een tijd geleden ook zijn, hoewel iets minder overtuigd. Echter, door een video van Casey Neistat die ik toevallig zag, ben ik wat sterker geworden in mijn mening. Feit is dat Gamekings content maakt die ook een bepaalde maatschappelijke relevantie raakt. Dit is als lifestyle-medium sowieso onmogelijk, maar ook wanneer je het hebt over puur de industrie. Sociaal-economische vraagstukken maken daar immers ook deel van uit. Ik vind hiermee niet alleen dat het ok is om je voorkeur uit te spreken, ik vind ook dat je het moet doen, omdat het eerlijk is. Je hebt immers fans en die beïnvloed je. Je kan dan beter open en eerlijk zijn, en de onderbouwing geven voor waarom je over een bepaalde zaak denkt, zodat jouw fans (en overige aanhang) daar voor zichzelf ook over kunnen nadenken. Daarnaast weten ze ook waar een bepaalde maatschappelijk gerelateerde mening vandaan komt.

   De stelling dat ze politiek bedrijven is natuurlijk onzin. Eigen aan het concept van Gamekings is dat ze zich persoonlijk voor een flink deel ook bloot geven. En dus laten ze zich ook uit over maatschappelijke onderwerpen waar ze wat om geven.

  • NestreX

   Volgens mij onderbouwt hij prima waarom hij twijfelt over waar hij politiek staat. Dat het sowieso niet aan de kant van het domme, polariserende gelul is waarin je de neiging hebt als autochtonen tegenover derest te staan, is een tweede.

  • Kid MMXV

   Ja zekers, Premium money die direct wordt overgemaakt naar Palestina. En iedereen die op de PVV stem, om welke reden ook, is olie dom. Ongeacht de standpunten, Wilders is knettergek geworden, zit in een isolement en lijdt ZIJN “partij” dictatoriaal, met argwaan en is doof voor elke vorm van tegenspraak/kritiek.

  • Martijn

   Ik ben premiumlid vanwege de content en om deze site die draait om interesssante persoonlijkheden mede “in de lucht te houden”. Maar ik moet eerlijk zeggen dat jouw ergernis bij mij ook jeukt. Voorlopig nog niet genoeg om premium op te zeggen. Ze moeten ook de vrijheid hebben om in een eindejaars intervieuw te zeggen wat ze denken over een afgelopen jaar. Ik merk wel dat politiek in de comments voor grotere tegenstellingen dan xbox vs ps zorgen, dus misschien toch een reden voor de gk’s om eens serieus hierover na te denken. Maatschappelijk commentaar is één ding, verkapt (anti) stem advies is wat anders.

   • Kid MMXV

    Je hebt de interviews vast gezien. Iedereen, werkelijk iedereen, heeft zijn/haar zorgen geuit. Zien de tweedeling en donkere wolken hangen. Als je dit kanaal hebt, dan kun je prima die zorgen uiten.

    • Martijn

     Zoals ik al zei: maatschappelijk commentaar is één ding én dat ik zeker vind dat ze over een afgelopen jaar mogen zeggen wat ze willen.
     En de tweedeling mag zeker over gesproken worden, maar ergens jeukt het me als de politiek daarin betrokken wordt. Ik besef me ook dat het 1 misschien niet zonder het ander kan. Het is gewoon een grijs onderwerp op een game/entertainment site waar veel mensen naartoe komen om juist even niet met het “serieuze” nieuws geconfronteerd te worden.
     Zoals je misschien wel leest kom ik er zelf ook niet 100% uit haha.

     E ja ik heb de intervieuws vrijwel allemaal gezien, met veel plezier zelfs.

 • PeterJZ

  Ik kan me maatschappelijk redelijk in de mening van Boris vinden. Al vind ik dat hele “games als service” verhaal wel erg vaag en nietszeggend. Wanneer is iets precies een service en wanneer een product? Is het uitbrengen van dlc een service? Waarom is dat geen product? Is het updaten van een game een service? Ik zou juist zeggen dat de meeste games die Boris noemt gewoon producten zijn. Een game als WoW leunt erg op een service. Je betaald maandelijkse service kosten om te kunnen spelen. Ik zou een game dan ook pas een service noemen, wanneer de service zwaarder weegt (of meer kost), dan het product zelf.

  Dat games als product steeds meer leunen op een service klopt. Maar dat komt voornamelijk doordat de meeste games op dag 1 simpelweg niet af zijn. Iets wat in mijn optiek alles behalve positief is. Het komt op mij dan ook over alsof Boris de praktijken van halve games uitbrengen (voor zichzelf) probeert te verbloemen als iets positiefs. “JAaaaa, de game is momenteel niet helemaal af, maar we brengen het uit als een service!” Over een jaar, na 20 patches en 3 dlc’s, dan is het een volledige game!” “Dat noemen wij service!”
  In mijn ogen geen vooruitgang.

  —————————————————————
  Dan, aangezien Boris wil begrijpen wat mensen irriteert(aan premium):
  Ik heb namelijk het gevoel dat hij niet helemaal begrijpt waarom mensen (ik in ieder geval) soms geïrriteerd zijn. Uiteraard is het “afnemen” van content niet leuk en speelt het ongetwijfeld een rol in de irritatie. Voor mij is het probleem echter op te sommen in: communicatie. In het begin werd uitgelegd hoe het zou gaan werken, wat achteraf niet overeen bleekt te komen met hoe jullie het daadwerkelijk toepasten. Zo’n initiële uitleg geldt ook direct als belofte en schept verwachtingen. Kom je deze niet na, dan wekt dat grote irritaties op en schaad dat het vertrouwen.
  Een-twee maanden later komen er een aantal videos over hoe het dan wel schijnt te zitten, maar er wordt vrijwel niet meer verwezen naar de voorgaande videos. Sommige informatie overlapt, sommige informatie niet. Sommige informatie staat in de comments, andere informatie in een brieven maandag, nog weer andere informatie in een ‘premium nieuws’ videos. Welke informatie uit de eerste video klopt niet (meer)? Veel informatie moet er echt uitgesleurd worden door veel gezeur en gediscussieer, waar ik vaak ook het idee krijg dat informatie met tegenzin prijsgegeven wordt. Wat weer andere vragen op roept (iets te verbergen?).
  Kortom waar ik me aan erger stamt voornamelijk nog steeds uit jullie manier van implementatie, uitleg, communicatie, gebrek aan transparantie en simpelweg door verwarring.

  Wij als kijkers zitten niet in jullie vergaderingen. Wij weten jullie plannen niet. Wij weten niet wat er achter de schermen gezegd wordt. Ook kijkt niet iedereen alle videos. Soms wordt er bijvoorbeeld een cruciaal deeltje informatie medegedeeld in een brievenmaandag, die iemand wellicht net gemist heeft. Deze persoon zegt er iets van in de comments en de ene helft van de kijkers valt over hem heen(“heb je geen 1 euro!? arme sloeber!”), waar bij de andere helft de irritatie weer naar boven komt(“Ik ga hier echt niet voor betalen! ik vertrek!”).
  Ik weet dat het heel lastig is om je voor te stellen hoe het is om iets niet te weten, maar wellicht moeten jullie er juist vanuit gaan in dit soort (premium nieuws) videos, dat mensen het meeste niet weten(of voortborduren om een solide basis, waar je naar terug kan linken).

  Maar volgens mij hebben meerdere mensen al meerdere keren gelijksoortige berichten in de comments gezet. Dus onbekend zal deze kritiek niet zijn. De vraag die nu dus bij mij op komt is: snappen jullie het echt niet, geloven jullie het niet, zien jullie het anders(uitleg pls -> communicatie) of willen jullie het simpelweg niet over jullie communicatie hebben? Heeft dit überhaupt nut? Er kan wel gezegd worden dat onze mening meegenomen wordt, maar als wij hier verder niets van zien of merken, tja…
  Uiteraard hebben de meest recente videos(over premium) effect gehad, en heeft ook de moeite die Skate in de comments heeft gestoken een grote bijdragen geleverd. Maar helemaal duidelijk is het mij nog steeds niet — en vaak denk ik dat dit bij jullie niet anders is. Als er dan een toekomstbeeld geschetst wordt, waarin kreten als: ‘documentaire’ en ‘hoogwaardige content’ voorbij komen, dan zegt mij dat niet zo veel. Ik kan hier dan ook niet enthousiast van worden.

  Maar we gaan het zien in 2017!

  • Soulreaver

   Ik denk dat ik je het vrij eenvoudig kan uitleggen. Vroegah draaide Gamekings.tv op advertenties, maar sinds de komst van ad-block kunnen zij geen geld meer verdienen aan de advertenties, dus de gratis viewers leveren geen geld meer op, dus moesten ze een andere manier bedenken om de website draaiende te houden, en het antwoord was premium.

   Een andere inkomsten bron zijn sponsoren, zoals Boris al zei gaan er per jaar 2 sponsoren weg (uitgevers die Nederland te klein vinden bv). Gamekings kan alleen reviews en previews doen van gesponsorde games, en de games die niet gesponsord worden die komen achter een pay-wall, want niemand werkt voor niets snap je? Maar omdat Gamekings om zijn community geeft (ookal leveren zij nouwelijks geld op hebben zij besloten om de previews en reviews toch gratis op de website te zetten, maar dan later als voor de premium-leden.

   Als laatst hebben zij items die ze altijd al deden, de brievenmaandag en einde van de week vrijdag en die zijn nog steeds gratis te zien.

   In 2017 wilt Gamekings nog meer premium-leden krijgen en gaan ze dus nog meer content voor deze groep maken. Gamekings is een bedrijf en bedrijven moeten geld verdienen, ze zijn geen liefdadigheids- instelling en dat is nog wel eens wat de jongere garde nog wel eens vergeten.

 • Thnx Baas Boris voor jouw mening(en). Of mensen het accepteren wat ze in hun optiek wel/niet krijgen, vind ik uiteindelijk ondergeschikt……..wel dat jullie (achterliggende) gedachte is om continu te willen verbeteren/aanpassen veel respect verdient. Dat betekend liefde voor je vak en tja daar moet het toch altijd mee beginnen, period. HNY 2017 bieeeeeeeeem m/-m/

 • RobinGK

  Thanks voor het item Boris, je blijft altijd een van mijn favoriete Gamekings om je persoonlijkheid 🙂

  Mooi om te zien dat je Uncharted 4 toch nog zo hoog op je lijst hebt. Ik ben het wel zeer oneens met je stelling over de controls/multiplayer. De game speelt juist heerlijk weg, ik ken weinig third person shooters met zo’n goede controls, animaties, gevoel van impact bij het schieten etc. De multiplayer is ook juist verassend goed, dus je zou hem zeker moeten proberen. Deze heeft de 30FPS van de single player omhoog gebumped naar 60FPS, waardoor alles nog vloeiender aanvoelt. Het is een erg tactische en team based multiplayer. Als mede Battlefield fan vind ik het juist leuk om na een aantal BF1 potjes even de afwisseling te zoeken met Uncharted 4. Vanaf Mei tot de release van BF1 was Uncharted 4 zelfs mijn go-to multiplayer en ook van vele anderen.

  Ook in het verleden bij Uncharted 2 noemde je de multiplayer nog fucking goed, Melle(!) noemde het zelfs zijn multiplayer van het jaar (in het jaar van Killzone 2, Modern Warfare 2 etc), dus dat je nu zegt dat je het je niet kan voorstellen dat Uncharted en multiplayer een goeie combinatie is klopt natuurlijk niet echt. Uncharted heeft altijd een goede multiplayer gehad maar wordt gewoon ondergewaardeerd en door sommigen nieteens geprobeerd, en dat is gewoon jammer.

  Ondanks dat nogmaals bedankt voor alle items, ik heb vooral zeer van de premium discussies genoten! Een heel fijn 2017 gewenst!

  • NestreX

   Een Uncharted-achtige game in de multiplayer zou natuurlijk wel tof zijn wanneer je samen door het avontuur hen kan lopen. Iemand als Sully en de ander als Drake bijv. Misschien zelfs met verschillende rollen. Is dit eigenlijk een bepaalde games wel eens gedaan? Dat je dus echt samen een game door kan spelen? Een AAA game dan. Er zijn wel een paar kleine games.

   • RobinGK

    Ben het niet echt met dat idee eens. Games met een co-op campaign moeten vaak door restricties inleveren op goed getimede setpieces, verhaal, etc. De Black Ops 3 campaign was voor het eerst speelbaar in co-op en man wat was dat minder dan de voorgaande delen. Uncharted maakt de juiste keuze door gewoon single player te blijven. De voorgaande delen (2 & 3) hadden wel aparte co-op adventure levels waarmee je samen met vrienden door gebieden heen klimt en vervolgens in die area mensen neerschiet, met heel soms een klein filmpje tussendoor. Dat was een leuke afwisseling. Uncharted 4 heeft trouwens net een soort horde mode co-op survival mode gekregen. De multiplayer zelf is competitive en team based op kleine maps. Eigenlijk heeft de game juist een heleboel content terwijl die dan helaas door mensen als Boris wordt afgedaan als puur een single player game omdat ze gewoon geen zin hebben het uberhaupt te checken. De community is echter zeer levendig en gelukkig zijn er vele andere sites die dit wel inzien.

    • NestreX

     Ik ben het op zich wel met je eens over de zwaktes die bij co-op komen kijken. Echter ligt daar juist de uitdaging, om iets te verzinnen om het wèl goed te laten werken.

     In het verleden, de 16-bit periode, hebben we in 2D best interessante games gezien. Het zou moeten kunnen om dit ook voor elkaar te krijgen in een hedendaagse game die verder gaat dan alleen 3D-shooters en brawlers.

 • Soprano

  Boris – games als een service – van de Ven

 • Rwn9328

  F1 2016 de meest bekeken game review van 2016 :O :O Autosport is echt niet meer hetzelfde in Nederland sinds Max.

 • Bravado

  Eigenlijk hadden jullie gewoon wat meer de tijd moeten nemen om zelf eens heel goed te kijken naar wat Premium is en moet zijn. Dat in plaats van het rushen zodat er nog wat geld erbij kan komen vlak voor de E3, wanneer jullie de meeste bezoekers krijgen. Want al dat gedoe vloeit gewoon voort uit dat het net voor de E3 live ging.

  Ik krijg overigens ook een beetje een nare nasmaak over de Tokyo Game Show nu. Als Premium blijkbaar echt de redding moet zijn voor Gamekings, is het werkelijk waar onbegrijpelijk dat jullie in september, amper drie maanden na de introductie, van het Premium-geld naar Tokyo gegaan zijn. Had dat geld dan in andere dingen gestoken in plaats van zo’n reis. Al helemaal omdat de TGS een beetje tegenvalt. Lijkt me raar als jullie volgend jaar dan weer gaan.

  • deadstroke030

   van dat geld dat ze aan Tokyo hebben uitgegeven hadden ze beter aan het bedrijf kunnen besteden
   nieuwe content, mensen, normale werktijden niet pas 12 uur/1 uur op kome dagen

   • Reill

    Bizarre comment. Ten eerste weet je niet hoeveel geld er in die trip naar Tokyo is gegaan. Ten tweede kwam daar dus content uit voort. “Mensen”? NIeuwe mensen aannemen? Donatie naar goede doelen? “Mensen”?. Na 15 jaar opeens “normale” werktijden..want?

   • Ranesh Vai

    Het uitgeven van geld aan die trip-items is toch juist waar het om gaat? Het is juist het feit dat ze dat soort items kunnen maken waarom Premium bestaat.

    Verder beginnen ze weliswaar wat later, maar ze blijven ook tot na 6 uur. En volgens mij onderschat je wat een medewerker kost op jaarbasis wanneer je denkt dat het annuleren van een Tokyo-trip dat wel effe covert.

   • Jeroen

    wat zijn normale werktijden?? bij mij is dat van 8 uur s’avonds tot 6 uur in de ochtend bij blamo is dat wat boris bepaald

  • Reill

   Het is te makkelijk om te zeggen dat ze het in “andere dingen” hadden moeten stoppen. Wees dan een beetje specifiek. We hebben het hier niet over 2 ton dat ze hebben weggeflikkerd of zo. Dit was een trip die de community al heel lang wou zien en ze hadden er de mogelijkheid voor deze keer. Kun je concreet aanwijzen wat daar nadelig aan is geweest? Heb je het idee dat door die trip er minder items op de site zijn gekomen of zo? Ik namelijk niet. Ik probeer te begrijpen wat jij “onbegrijpelijk” vindt.

  • Henkie

   je wilt toch vette content hebben of niet dan ? mijn maakt het echt helemaal geen reed uit waar het geld naar toe gaat, het enige wat ik wil is vette content!

   en als dat een reisje naar tokyo is dan vind ik dat helemaal prima.
   geld moet niet in een bodemloze pot hoeven te gooien.

   ik denk dat de structuur prima is geregeld, maar het business model wat ze hebben zoals, reclame in komste van tv of door middel van het te presenteren op de site, dat business model wordt niet meer goed verkocht aan de klanten.
   zijn moeten cijfers laten zien en als daar op staat de 95 procent bijvoorbeeld een ad-blocker aan heeft staan op de site van gamekings, dan zijn mensen toch gek dat ze bij jou reclame op de site willen positioneren…

   waarom komen mensen naar de site ?
   voor dikke video content, zoals een tripje naar BIJVOORBEELD tokyo of een lekkere lange premium item…

   • NestreX

    Ik denk dat Bravado wat anders bedoelt. Ik denk dat hij het heeft over als de situatie echt zo penibel is, kun je dan niet beter dat geld opsparen ipv het meteen uit te geven aan iets als Tokyo wat toch enigszins tegenvallende items waren.

    Maar goed, het kan dat twee verhalen hier langs elkaar lopen. Dus dat Boris bedoelt dat Gamekings in deze vorm kan blijven bestaat waarbij ze dus wel naar Tokyo gaan, wat eigen is aan Gamekings. Dit waar Bravado denkt dat Gamekings bij wijze van spreken op sterven na dood was en het geld nodig had om te overleven.

 • bart

  En weer politiek in een item. Zoals hieronder al aangegeven is dit een grote rede voor mij om geen premium te nemen. Als ik wil horen hoe racistisch Wilders wel niet is of hoe dom Trump is dan zet ik de tv wel aan.

  • Sander

   Dat is inderdaad een grote stoorzender

  • OsirisNLD

   Je wilt dus liever in je comfortabele echo chamber blijven?

   • Greenekitten

    Ik denk dat hij liever over games wilt horen op een gamesite.

    De politiek correcte Amsterdamse echochamber meningen over de politiek vallen daar niet echt onder.

    • OsirisNLD

     Mwah, hoe vaak er politiek voorbij komt valt in het niet bij de content die over games gaat. En zeker in de premium items heb ik het nog niet voorbij zien komen.

     • Greenekitten

      Het zou wel heel zorgelijk zijn als dat niet het geval is op een gamesite.

      Neemt niet weg dat het alsnog veel te vaak aan bod komt, vol domme uitspraken die als feiten gebracht worden.

    • Reill

     Mooi voor hem. Heeft hij 364 andere dagen aan items voor.

     • Greenekitten

      Dat zou inderdaad kloppen als dit niet ook vaak genoeg in brievenmaandagen en andere items naar voren zou komen.

     • Reill

      Mwah. Dan moet hij na 15 jaar toch wel inzien dat Gamekings niet is wat hij van een gamesite zou willen? Ik kan mij niet zo druk maken over een politieke uitspraak om de zoveel weken. Big deal.

    • NestreX

     Ik denk eerder dat het tegenwoordig politiek correct is om ‘kritisch’ te zijn over bepaalde groepen (alles wat niet autochtoon is, behalve wat excuusgroepen als Chinezen waar de meeste mensen niets over weten).

     • bart

      Gaap, ga ergens anders een slachtoffertje spelen.

     • NestreX

      Ik ben niet degene die slachtoffertje speelt.

  • Reill

   Begrijp je beweegreden niet helemaal. In premium items wordt vrijwel niet over politiek gesproken..

   Tenminste, ik ga ervan uit dat dat je reden is. Als je de premium items niet wilt zien of GK niet je geld gunt omdat je het niet eens bent met bepaalde politieke voorkeuren van Gamekings die ze uitlaten in interviews die over hun persoonlijke leven en kijk op de wereld gaan, tsjah..zou ik jammer en een beetje kinderachtig vinden.

   • bart

    Ik erger me aan het neerbuigende toontje wat een hoop gamekings hebben op mensen met een andere politieke voorkeur. Dit is een site over games, waarom onderwerpen aankaarten waar mensen het sowieso altijd met elkaar over oneens zijn? Bepaalde youtubers hebben bewust de keuze gemaakt politiek 100% uit hun content te bannen. Ik hoop dat GK dat ook doet.

    • Reill

     Terechte opmerking maar het is maar hoe zwaar je er aan weegt. Persoonlijk heb ik er geen problemen mee om content te consumeren van mensen waar ik het op politiek vlak oneens mee ben, maar als je je alienated voelt dan kan ik het begrijpen dat je geen geld over hebt om premium te worden.

     Dat het trouwens een site is over games vind ik eigenlijk al lang niet meer. Voor mij is dit een site over de Gamekings en daarom vind ik het ook niet erg als ook de politieke voorkeuren van hun persoonlijkheden naar voren komt zo nu en dan. Als ik echt diepgaande informatie wil over games dan kan ik dat bijvoorbeeld bij bepaalde YTers vinden, dat vind ik toch niet hier.

  • NestreX

   De politieke correctheid van tegenwoordig staat niet toe dat je mensen callt op wat ze gezegd hebben, dus Wilders wordt juist met fluwelen handschoentjes aangepakt en mag twitteren wat hij wil. Immers gaat zijn enorme aanhang anders huilen op social media, waar ze zonder discussie allerlei onzin moeten roepen.

   Verder zijn dit persoonlijke items, en dus vertelt o.a. Boris wat er bij hem leeft. Dat is een vrijheid die hij heeft.

   Ik weet nog dat het een heel ding was om vooral van alles te roepen en te eindigen met ‘oh, dit mag ik natuurlijk niet zeggen’. Dat gejank over de vrijheid van meningsuiting zijn mensen wel erg selectief in. Ik ben benieuwd hoe het gelopen zou zijn wanneer Boris dit had gezegd en een kleurtje had gehad.

   • bart

    Grappig dat je begint over de politieke correctheid, het niet mogen zeggen wat je denkt is juist een van de redenen waarom Trump heeft gewonnen.

    Boris mag zeggen wat hij wilt, ik laat alleen weten dat politiek op gamekings voor mij een reden is om geen premium aan te schaffen. Zeker als je als racist/dom persoon wordt weggezet. Kijk jij graag naar iemand die je een racist noemt en neerbuigend over je doet?

    Of Wilders heel slim is dat weet ik niet, dan zouden ze een keer een IQ test of iets dergelijks moeten afnemen, is ook niet echt van belang aangezien hij de enige is die probeert tegen te gaan dat de Islam hier exponentieel groeit en probeert te voorkomen wat in Zweden al in gang is gezet. Tuurlijk, ik ben het lang niet altijd met hem eens en er zijn veel capabelere kandidaten voor hem geweest, helaas is de laatste doodgeschoten door een linkse activist.

    Naar mijn mening is er niets mis met zijn standpunten of die van vergelijkbare partijen als VNL. Het vergroten van de veiligheid maakt je natuurlijk een racist. Het trucje ken ik ondertussen wel, na elke aanslag zeggen we met zijn alle dat de liefde overwint en dat wij met meer zijn. En een paar maanden later komt aanslag nummer zoveel en begint het weer opnieuw. De mensen die hier echt wat aan willen doen en concrete plannen hebben zoals het puntenpaspoort/strengere grenscontroles (VNL) worden als racisten weggezet.

    Deze hele mindset van de zogenaamde intellectuelen in vooral de grachtengordels van Amsterdam en in Hilversum is de reden dat Wilders dik gaat winnen in Maart net zoals Trump dik heeft gewonnen in de Verenigde Staten.

    Over je laatste alinea: dat is juist mijn punt, als ik wil horen hoe dom en racistisch rechts Nederland wel niet is dan zet ik de tv wel aan.

    • NestreX

     Als je VNL een vergelijkbare partij noemt, heb je je niet verdiept in de inhoud. Hetzelfde geldt overigens voor de standpunten van Fortuyn die vaak geclaimd wordt door de PVV.

     Dat verhaal over politieke correctheid in het begin, daarmee bedoel ik dat je tegenwoordig vooral moet zeggen dat zus en zo een probleem is, en vervolgens pas aan een statement kan beginnen over dit onderwerp. Hetzelfde geldt voor dat gezeik over Kerst waarover het opeens waar is dat moslims of zelfs minderheden in zijn algemeenheid daar iets tegen zouden hebben. Vandaar dat ik het graag omdraai, omdat iedereen graag deze kortzichtige en generaliserende ‘waarheid’ roept over bepaalde groepen zonder dat het inhoudelijk niet-generaliserend is, omdat dat te genuanceerd is, of te gecompliceerd.

     Verder was het ok geweest wanneer het willen aanpakken van de veiligheid gebleven was bij zaken als grenscontroles. Maar het gaat altijd gepaard met generaliserend en simplistisch gepraat over de Islam, een geloof dat door 1,5 miljard mensen aangehangen wordt die je echt niet als mensen met eenzelfde religieus idee kan zien. En dat kweekt vooral polarisatie. Wanneer je een moslim van 15 bent op dit moment, denk je werkelijk dat deze niet eerder te radicaliseren is dan in de jaren ’90? Bedenk je dat van de PVV de meest rare plannen gekomen zijn in dit opzicht. Etnisch profileren (alsof dat wat zegt over je bereidheid een aanslag te plegen; zeer generaal; je kan net zo goed mensen met donker haar in de gaten houden, ook niet logisch), tot aan het niet toelaten van allochtonen tot voetbalverenigingen (want randgroep Marokkanen schopten Van Nieuwenhuizen dood, dus dan zijn normale Marokkanen ook een risico. En ook Hindoestanen, Indonesiërs, Chinezen, etc.

     En op TV vindt je verschillende standpunten. Maar kennelijk kijk je te weinig naar actualiteitenprogramma’s.

     Wanneer je het etnische probleem wil aanpakken, zul je eerst eens inhoudelijke kennis moeten opdoen in plaats van harde uitspraken te doen. Maar ja, dan wordt het allemaal te ingewikkeld voor het volk om te begrijpen en stemmen ze niet meer op je. Dat stemgedrag is namelijk gebaseerd op het feit dat ze een ander dezelfde kortzichtige onzin horen roepen en dat in hun beleving zien als de waarheid.
     Op zich is dit niet eens een probleem, als je achter de schermen maar aan degelijk onderzoek werkt en bereid bent minderheidsgroepen die geen probleem vormen een handreiking te doen. Dit gebeurt echter niet.

 • Jamie

  Mooi interview Boris, ik kijk ieder jaar het meest uit naar dit item. Ik zou het eigenlijk ook wel mooi vinden als je per item kunt betalen, of in ieder geld geven vanwege een bepaald item. Ik vind niet alle items op GK even tof, maar als ik een item tof vind wil ik het af en toe ook wel laten blijken. Om jullie te motiveren meer van dat soort content te maken en te supporten.

  • ViesVuilEnVet

   In vorm van credits? 50 Gk credits voor 20 euro bijv. Dan kun je zelf kiezen welk premium item je wilt kijken en welke niet.
   Klinkt intersant, want ik heb nog geen premium omdat mij 9 van de 10 items niet boeit en dus nog niet getriggerd ben.

   • Henkie

    waarom niet het kost je maar een 1 euro… voor premium.

    • ViesVuilEnVet

     Klopt! Maar ik heb het geprobeerd via paypal maar lukte toen niet. Nu kun je via iDeal maar dat is 50 euro per jaar. Ik zou dat kunnen betalen, maar ik wacht tot dat Gamekings mij over de streep trekt. Begrijp me niet verkeert maar ik vind premium echt super! Maar nog niet in de vorm zoals die is.

     • lolwut95

      De iDeal functie werkt nu ook voor pay what you want
      EDIT: op het moment ligt het er tijdelijk uit

     • ViesVuilEnVet

      Maakt mij niet uit! Ik gun ze die 50 euro ook, Maar ik koop iets omdat ik er zelf plezier van wil. En meer dan respect voor gamekings! maar als hun het bedrijf niet met het hoofd boven water kunnen houden vind ik niet dat ik het vasthoudende handje moet zijn om daar bij in te springen.
      Ik gun ze het wel, maar voor mezelf haal ik er weinig uit op dit moment. Waneer dat moment daar is dan mogen ze die 50 euro van mij hebben.

 • TwitZl7

  Zat al een tijdje mee te denken over het hele premium gebied op gk.tv. Zelf ben ik lid geworden (pay what you want) vanwege de nieuwsgierigheid die het trok. Ik wou weten wat het was en ben benieuwd hoe jullie dit jaar er invulling aan gaan geven. Ik denk dat de kritiek op het hele premium voornamelijk zit in het nu grote kwaliteitsverschil tussen de normale items en de premium items. Denk bijvoorbeeld aan de hoogstaande discussies van een premium items tegenover de wekelijkse brievenmaandag. De laatste paar keer, werden vragen behandeld waarbij het antwoordt niet gegeven werd. Beetje research over het onderwerp en van te voren een antwoord te hebben, gebaseerd op jullie mening zou het hele item een nieuwe boost geven. Er wordt vaak gezegd dat er niet voldoende brieven / tweets worden ingestuurd, maar waarom zou je nog als je brief maar voor de helft behandeld wordt met reacties als ja daar had Steven of JJ hier aan tafel moeten zitten die speelt dat op de redactie. Als je zo’n vraag ziet in de redactie vraag hem/haar (in shelly’s geval) dan naar zijn of haar mening erover en behandeld dit bijvoorbeeld. Daarnaast in jullie vette live streamingsmomenten op de vrijdagmiddag, ging er veel fout de laatste tijd. Ik noem een pokemon battle.. Dit in combinatie met het begrijpelijke promoten van premium, zal voor veel mensen een drempel zijn denk ik en het gevoel geven dat er alleen nog maar gefocust wordt op premium en de dagelijkse niet-premium items een beetje bijzaak worden omdat daar geen geld aan verdiend wordt of een ander verdienmodel heeft. Toch geniet ik dagelijks van jullie items op gk.tv en ben het eens met jullie boodschap voor 2017 die jullie als Gamekings proberen uit te dragen, namelijk het nadenken voordat je wat zegt en het respecteren van elkaars mening. Dit mist er vaak op het wereld wijde web. Hoop met deze reactie een discussie op te gooien waar jullie wat aan hebben om ons als kijkers maar vele vette items mogen bezorgen in 2017, de beste wensen en keep up the good work!

 • Tijl Van de Velde

  Zeer fijn interview van Skate & Boris maar voor 2017 is het toch essentieel dat men bij Gamekings nog beter gaat nadenken over Premium. Hoogwaardige content staat voor mij ook garant aan ernstigere content, waarbij de leden een grondige voorbereiding gedaan hebben, en vervolgens met verstand van zaken over praten.

  De indeling is daar ook van essentieel belang, want nu zie je vaak dat de gespreksleider veelal niet altijd geschikt is voor de materie in kwestie. Afhankelijk van het onderwerp is dat voor de leden ook van toepassing.

  Voor de rest ben ik nog steeds benieuwd waarom men nog steeds verschillende camera’s gebruikt. Hou het beeld nu eens statisch aub.

 • Abdel010

  1 uur en een kwartier maar Boris? Ik had toch wel een dikke 2 uur van je verwacht hoor! 😉

 • ViesVuilEnVet

  Ik denk dat jullie beter met hypes moeten omgaan.. kijk naar F1 16, en op youtube is best bekeken video de reactie op rapper Sjors. Ga met Youtubers samen werken en drop het op youtube of iets. Om jullie bereik groter te maken hoe kut het ook klinkt. Doe 1 keer in de week een engels talige stream om daar wat geld uit te halen. Ik kan niet geloven dat jullie nog 5 jaar zo kunnen blijven draaien. Hoe jammer ik het ook vind!

  • Abdel010

   Ik vind het heerlijk dat alles nederlands blijft! Dat geeft mij dat exclusief gevoel om naar gamekings te kijken. En internationaal wordt je toch ondergesneeuwd vandaag de dag.

   • ViesVuilEnVet

    Ja oké je hebt gelijk of meer streams dus 2 keer in de week ofzo.

  • NestreX

   De internationale concurrentie kunnen ze nooit aan.

   • ViesVuilEnVet

    Klopt, ik dacht echt niet na.

  • Michel

   Ja, je identiteit verloochenen, goed plan!

   • ViesVuilEnVet

    Nee hoor, dat heb je dan zelf in de hand? Het gaat om een bedrijf runnen wat meer bereik moet creëren. De jonge generatie zit nu op youtube, Facebook, Instagram etc. Die moet je gaan winnen want die komen echt niet naar gamekings vanuit zichzelf nu niet over 5 jaar niet. Je moet vooruit denken . Niet in het oude blijven hangen en ik denk dat premium al een stap in de juiste richting is.
    En een aparte site is niet meer van deze tijd als je video content maakt naar mijn idee. En ik snap ook wel dat je dat 13 jarig gespuis bij krijgt maar geld is geld.

 • Kapiteinkoek

  Wederom een mooi eindejaarsinterview. Ik hoop dat je nieuwe ideeën voor Gamekings waar kunt maken Boris. Ook de beste wensen voor 2017…maar, hou politiek voortaan uit jullie items.

  Ik zie het in elke interview terug en het komt erop neer dat Trump en Wilders slecht zijn net zoals de mensen die erop stemmen en 2017 wordt nog kutter daardoor…doe gewoon niet, zonde.

 • FlySoSky

  Het voor elkaar krijgen om hoogwaardige content voor alleen premium-leden te maken, is écht een goede voornemen voor de toekomst van GK. Geinig vind ik dat naast uitgebreide producties zoals afleveringen, de melige bank-items óók hele leuke momenten kunnen opleveren.
  Een goede mix van die twee blijft een goude combinatie waar vele andere content creators van bijv. tv (op hun imaginaire hoge torens) niet eens van durven te dromen.
  Toen Boris een jaar of twee geleden begon te praten over het supporten van GK door bijv. bitcoins, was ik al erg enthousiast. Nu alleen maar meer 🙂

 • Mohamed Moesa Abdulkadir

  Die 2/3 euro in de maand is toch niks eigenlijk? Lijkt mij sterk dat mensen meer dan 8 euro uitgeven aan premium per maand.

  Kan je beter iets verzinnen op adblock wie adblock heeft kan de video niet bekijken bijvoorbeeld.

  • Coffee

   Het probleem is dat Adblocks snel worden geupdate en daarnaast krijg je gewoon niet veel meer voor een paar 1000 views. Door de explosie van Youtube en facebook krijg je pas veel betaalt wanneer je extreem veel views hebt. Gamekings kan door hun Nederlandse Markt dit aantal simpelweg niet halen.

   • NestreX

    Op zich is het prima te counteren. Check bijv. sites als Wired.

    Tegelijkertijd moet Gamekings ook zo eerlijk zijn over de irritante manier waarop de reclames weergegeven worden. Gewoon wegklikbare ads voor video’s, en aan de zijkant reclames die in een nieuwe pagina openen en waar je niet per ongeluk op klikt, dan hebben mensen daar echt veel minder een probleem mee.

    Nu moet je het niet wagen om een keer per ongeluk naast een video te klikken. Die G2A-ad is veel te dominant aanwezig.

  • Dark Descent

   Dat is leuk maar werkt alleen maar mensen tegen je.

 • Ossies Power

  https://uploads.disquscdn.com/images/965ccd1f54aa0aa49749b1b1a46dc1b26be8a3e9e53d331c7eb5101bd2a2789f.jpg

  Commander strijder 😉

  Ik wens je een goed 2017 ..en wens alle klijne strijders veel plezier toe dit jaar 😉

  Gr

  • Henkie

   lache ! top foto haha ziet er goed uit, the real deal!
   dit is de boris die ik ken, held… mooi om te zien.

 • Coffee

  Boris wat heb jij toch een hart voor Gamekings, je bent en blijft een pracht kerel. Op naar een mooi 2017 en ik steun jullie natuurlijk. Ik ga wel in het loop van het jaar kijken of mijn betaling omhoog gaat voor Primium.

  • Ramon Zwiggelaar

   same!

 • db87

  Hitman voor 17 euro aangeschaft, alle episodes. Zeer mee vermaakt met die game. Sapienza is ook mijn favoriet, wat mij betreft hadden ze Sapienza nog een stuk groter gemaakt (level en missies)

 • optimuspecs

  ” Teleurstellend kut jaar”… Boris, we beginnen weer door gelijk te overdrijven, ook in 2017 dus.

  Dat gelul over privacy-inbreuk moeten we een keertje mee ophouden..Privacy is niks mer dan een illusie. ” Digitale rechten”…Nou bij mij gaat geen enkele digitale recht boven veiligheid van ons land. Dezelfde mensen die lullen over privacy, zijn dezelfde mensen die vaak genoeg sites als Wikileaks bezoeken om documenten die over staatsgeheimen gaan te lezen.
  Onze Westerse idealen als ” recht op privacy ” wordt door externe krachten gebruik om hetzelfde Westen ten onder te brengen. Zo heb ik ook meer voorbeelden.

  Boris je begint over Martin Kok, maar je hebt geen flauw idee waarom die man is doodgeschoten. Hij speelde met vuur en brak bepaalde ongeschreven regels in de journalistic, maar nog erger in de mafia. Dit wordt overigens zelf door collegas bevestigd. Kom ji lekker langs met je ” bubble”. Ik vond hem een siempathieke kerel, maar op een gegeven moment is je geluk op.Het is maar de vrag of we ooit zullen weten waarom hij precies doodgeschoten is.

  Over Premium, mensen zullen altijd klagen als ze op internet voor iets moeten betalen. Kijk naar pc gaming, vele games worden gewoon gekraakt en voor gratis gespeeld en mensen die dit doen zijn mensen die vaak genoeg gewoon geld hebben om de games te kopen. Maar ze klagen wle als ontwikkelaars hun games niet voor de pc willen uitbrengen. Met bezoekers op GK en ad-blockers is precies hetzelfde. Dus niet willen bijdragen, maar wel ad-blocker aanhouden.

  Boris, je idee over documentaires maken klinkt heel goed, maar dat is echt een ander beestje. Aan de ene kant alles wat je moet investeren om zo een documentaire te producern, maar hoe nu om winst te maken op zo een investering. Maar goed, succes ermee.
  Ik zou eerder zeggen investeer meer in GK dat bijvoorbeeld de reviews kwalitatief beter worden. Vaak genoeg heb ik door dat men een verhaaltje zit te lullen en de game gewoon niet genoeg heeft gespeeld / uitgespeeld of Boris die in reviewsw zit te gapen.
  En dan begrijp ik ook dat er een tekort is aan tijd of mankrachten, maar dat soort dingen zorgt ook dat je trouwe bezoekers verliest. Investeer in iemand die echt op de hoogte is van ontwikkelingen van de XB1 en Nintendo, want dat mist GK. snel even iets in elkaar lullen kan iedereen.

  Even over Youtube, ik vind dat je YT wel onderschat. Met een goedbekeken YT kanaal met 100.000 subs, kan je zeker 100.000 per jaar krijgen aan inkomsten. Dan zijn heet wel vaker crews van 1 tot 5 personen. GK is idd iets anders.

  De XB1 verkoopt beter dan ooit. Ook in Nederland hoor. En ja het draait vaak om de Playstation, maar dat heeft niet alleen te maken met het feit dat de XB1 een slechte start had, niet een wereldwijde release kenden, zoals de ps4, maar het heeft ook te maken met het feit dat Sony sleath guerilla marketing heeft gevoerd en een hoop valse beloftes heet gemaakt. Valse beloftes die ook onderdeel zijn van hun guerilla marketing. Maar zo ook alle soorten marketing contracten die Sony heeft gesloten met youtubers, gamebedrijven, etc,etc, waar vaak subliminale boodschappen worden doorgegeven aan de kijkers.
  Ik heb vaak genoeg gesprekken met mensen die een ps4 gekocht hebben en als je die mensen vraagt waarom ze een ps4 gekocht hebben, is hun antwoord vaak ” iedereen koopt toch een ps4?” Verder dan dat komen ze niet. Je moet het toch geven aan Sony om zo bruut in te gaan met hun marketing. Maar het gaat goed met de xb1s en we zullen zien wat de xb scorpio met zich brengt.

  • “Dat gelul over privacy-inbreuk moeten we een keertje mee ophouden..Privacy is niks meer dan een illusie.”

   Wel als je de standaard gepresenteerde app blijft gebruiken, wat bijna iedereen doet. Waarom? Gemak.

   Als je goed om je heen kijkt zie je wel steeds meer mensen opstaan tegen privacy inbreuk. Het ik heb niks te verbergen is pas onzin. Wat Boris zegt klopt inderdaad, trek je mond open en je word neergeschoten. De reden waarom mensen ook een nickname/gamertag gebruiken, niet alleen omdat het vet is maar ook het afschermen van wat je zegt online. Kan nog wel uren doorgaan over privacy of het wel of niet een illusie is. https://www.youtube.com/watch?v=m5GaqdVtNag

   • optimuspecs

    Privacy is een illusie. Je gegevens worden niet alleen door apps geregistreerd, maar ook door je zorgverzekeraar, gemeente, ziekenhuis, bank, school, belastingdienst, etc, etc. En die zijn vaak genoeg slecht beveiligd ook nog.
    Mensen kunnen je in de gaten houden via de apps van je mobiel, maar ook via de camera en mic van je mobiel. Op straat wordt je overal opgenomen.

    Daarnaast gaat voor mij gewoon veiligheid van mijn land boven alle privacy.

    • NestreX

     Je kan een deel van die gegevens natuurlijk wel zelf managen. Dat het verder door veel partijen vergaderd wordt, maakt natuurlijk niet dat het ok is.

     Verder is het veiligheidsaspect wat makkelijk. Sowieso is het maar de vraag of hiermee de veiligheid hoger is, of dat er sprake is van een schijnveiligheid. Het is iig nooit aangetoond dat dit zo’n veiligheidsvergrotend effect heeft en heeft verschillende aanslagen niet weten te stoppen, over de hele wereld. Verder, wil je werkelijk dat een overheid als China en Rusland overal in meekijken? Of vind je het ok dat bij de NSA alle naaktfoto’s van bekendheden al rondgepassed waren voordat ‘the fappening’ gebeurde omdat ze altijd al meekeken? Dat het telefoongesprekken van niet-Amerikaanse politici bijgehouden en gebruikt werden om politieke invloed uit te oefenen?

     Net zoals je het recht moet hebben om te zeggen wat je wil zonder dat je de noodzaak voelt om iets te zeggen, heb je ook het recht om zaken privé te houden zonder dat er een specifieke reden is om iets geheim te houden.

     Wat iemand in zijn privéleven doet is voor hemzelf.

     Wat je opmerkt over Wikileaks, dat zijn geen documenten die privacy schenden, dat zijn documenten die problemen aan de kaak stellen (al kun je wel wat vraagtekens plaatsen bij de manier waarop Wikileaks te werk gaat).

     • optimuspecs

      Wow..nu gooi je wel alles door elkaar. Dat je je gegevens kan managen is ook een illusie.
      Je gegevens worden al eeuwenlang bijgehouden, vanaf je geboorte.

      ” Dat het verder door veel partijen vergaderd wordt, maakt natuurlijk niet dat het ok is.”…..Wie zegt dan dat het niet ok is? Nog erger, het is irrelevant, wat het is een feit dat het gebeurt en alleen, maar gaat toenemen.

      “Het is iig nooit aangetoond dat dit zo’n veiligheidsvergrotend effect heeft en heeft verschillende aanslagen niet weten te stoppen, over de hele wereld. “…….Hier heb je het mis, het is wel aangetoond dat registratie een veiligheidsvergrotend effect heeft…Ooit gehoord van zaken die opgelost zijn met dna? Of daders die zijn opgepakt door dna, vingerprint, camerabeelden, etc? Bewezen dus. Nog erger het is bewezen dat in gebieden waar cameras zijn geplaats, criminaliteit is verminderd. Jij stelt nu dat dit geen aanslagen heeft gestopt in de wereld, maar hoe weet je dat dan? Genoeg aansalgen die verijdeld werden waarvan jij en ik niks over zullen horen. Dat is dan geen garantie dat nooit iets gaat gebeuren, maar dat kan je ook niet verwachten. Als ik zeker wist dat er nooit een brand in mijn huis zou zijn, zou ik nooit een verzekering afsluiten toch?

      Verder denk ik niet dat iemand in Nederland wil dat China of Rusland zomaar kan komen bij onze gegevens, maar dat heb ik toch ook niet beweerd? Juist een manier om mijn gegevens te beveiligen is om ze te laten registreren en dus ook beveiligen door de overheid.

      Dus als er in een document op Wikileaks staat dat iemand die en die dag, dit heeft besproken met iemand anders…Is dat geen inbraak op privacy op de mensen die het gesprek hebben gehad? Volgens jou dan niet. Dat heet kijken met 1 oog.

     • NestreX

      Onderbouw eens dat het al gebeurt vanaf je geboorte?

      Verder begrijp je kennelijk niet wat mensen bedoelen met privacy wanneer je het hebt over camerabeelden of vingerafdrukken en DNA. Ik ben hier ook helemaal niet tegen. Ik heb het over de toegang die overheden hebben tot jouw privédomein. Dus jouw computer, jouw telefoongespreken en zelfs alle metadata. Deze laatste wordt nog steeds bijgehouden.

      Dat er aanslagen verijdeld zijn, is maar de vraag. De meting van de kwaliteit van die platformen is zo goed als niet-bestaand. Hoeveel van die zaken worden verijdeld langs privacyschendend beleid en hoeveel gewoon met degelijk ouderwets recherchewerk?

      Nederland heeft trouwens niets te willen over de toegang van Rusland en China. Daarbij had ik het vooral over het generale principe waar iemand in die landen bijv. gewoon journalistiek moet kunnen bedrijven zonder dat de overheid hem of haar in de gaten houdt en controleert wat er gezegd wordt of welke websites bezocht worden en op basis daarvan iemand oppakken.

      Hetzelfde geldt voor een situatie in een vrijer land waar je op basis van je porno fetish aangemerkt wordt als een potentiële pedofiel of verkrachter, of op basis van je persoonlijke interesse in bijv. geschiedenis of sociaal gedrag wordt aangemerkt als iemand met sympathieën voor een extremistische groepering. En ja, die fouten worden bij justitie gemaakt.

     • optimuspecs

      Heel makkelijk vanaf je geboorte wordt er een registratie van je gegevens bijgehouden. Ziekenhuis, gemeente, belastingdienst, school, opvang en zo kan ik doorgang. Dit alles wordt vastgelegd voordat jij het woordje privacy kan spellen.
      Je zegt dat ik niet begrijp wat privqcy is, maar ik me vraag mij af of jij dat begrijpt.
      Het is de overheid die cameras plaats in de stad. Er zijn mensen die dus vinden dat dat ook een inbreuk is op hun privacy. Wat gebeurt er met die beelden? Vingerafdrukken werden genomen door gemeenten toen mensen kwamen om een paspoort te maken. Wat gebeurt er me die vingerafdrukken verder? Er is een dna-databank. Door wat voor reden dan ook. En dan staat er niet heel Nederland erin, maar de vraag is dan van de mensen die wel erin staan is dat geen inbreuk op hun privacy?

      Hoe prive is jouw computer of smartphone wanneer het aangesloten is op een openbare wifi bijvoorbeeld? Ook wanneer je thuis bent worden je gegevens opgeslagen op servers van je provider en daar heeft ook de overheid toegang tot.

      Dat jij durft te twijfelen of er aansalgen zijn voorkomen doordat de overheid toegang heeft tot bijvoorbeeld je pc, lijkt me gewoon ongelooflijk. ( Potentiele ) daders zijn opgepakt door zoekresultaten of gesprekken op whatsapp. Dat zijn gewoon feiten die je niet moet ontkennen.
      De vraag stellen hoeveel van dit soort aanslagen zijn voorkomen door dit soort mogelijkheden is gewoon irrelevant. Dit zal je nooit te weten komen, maar ookal is het maar 1 aanslag die zo is verijdeld is genoeg om de methode te gebruiken.

      Over Rusland en China dacht ik dat je bedoelde dat ook zij proberen te kijken in de gegevens van Nederland.
      Maar dat zij dat soort zaken gebruiken om burgers te terroriseren of kritische journalisten op te pakken, zal niemand goed vinden. Ik ook niet, maar ik heb niks te maken met wat Rusland of China doet in China. Het zijn toch vaak mensen in Nederland, die dat probleem niet hebben, die zitten te schreuwen over privacy.

      Fouten worden overal gemaakt, ook bij justitie, maar moeten we dan dat soort mogelijkheden wegnemen van de overheid omdat fouten worden gemaakt? Dan kunnnen we het hele justitiële apparaat opdoeken omdat er fouten worden gemaakt.

     • A F C A

      Ik geloof niet zo in wonderland verhalen van privacy gegevens verzamelen voor terrorisme.

      Je gegevens worden gewoon lekker door verkocht aan de hoogste bieder kan ook een terrorist lid zijn je moet alleen geld hebben.

      Voor de rest bestaat privacy sinds 2001 niet echt meer en wat maakt uit laat ze doen wat doen zo lang ze je geld niet stelen is toch alles oke.

     • Bloempjes

      Je naam, leeftijd/geboortedatum, woonplaats e.d. komen bij normale sociale interactie ook ter sprake. Je privacy is er voor je wachtwoorden, wat voor ziektes je hebt of wat je bijvoorbeeld in incognito mode uitspookt. Zaken waarvan jij vindt dat alleen jij daar weet van hoeft te hebben.

      Alle gegevens staan als het goed is los van elkaar in losse databases. Het is te complex om daar met onder andere de wetgeving op in te gaan maar in het kort gezegd kan jouw werkgever niet je gezondheidsgegevens inzien om te weten of je geen condooms meer koopt omdat je oefent voor een baby. Zo mag je werkgever niet eens vragen wat je hebt als jij je ziek meldt.

      Zaken die opgelost zijn door DNA, mooi dat het gebeurt maar laten we niet doen alsof er dagelijks CSI taferelen plaatsvinden. Je hebt daar ook geen landelijke database van DNA en/of vingerafdrukken voor nodig. De opgeloste zaken komen er vaak op neer dat ze in de buurt vragen om DNA of dat ze een match vinden met iemand die al eerder wat op z’n kerfstok had.

      Je gegevens laten beveiligen door de overheid is de oplossing? Los van het feit dat de overheid steeds opnieuw aantoont geen verstand van ICT te hebben is de overheid ook echt niet je beste vriend. Als islamitische Marokkaan zit je er niet op te wachten dat Wilders alles van je weet en de SGP hoeft ook niet te weten of je homoseksueel bent of dat je abortus laat plegen.

      De Joden dachten ook dat er netjes op hun gegevens gepast werd tot het tegen hun gebruikt werd en pas geleden dachten de Turken de overheid ook te kunnen vertrouwen totdat ze plots gearresteerd werden.

     • optimuspecs

      Je persoonlijke gegevens kunnen door sociale interactie ter sprake komen, maar we hebben het nu over het feit dat ze geregistreerd worden ( door de overheid). En geregistreerd moet je echt ruim nemen.
      Alles wat je doet wordt door de overheid, maar nog erger door bedrijven als Google en Facebook, Apple geregistreerd. Ja ook je wachtwoorden. Als zij dat niet doen, doen je apps het wel.

      Het is veel moeilijker voor je werkgever om aan je gegevens te komen, terwijl 1 verkeerde app op je telefoon al gauw veel meer dan dat doorgeeft naar mensen die jij niet eens kent.
      Er bestaat al een landelijke database van dna en vingerafdrukken. Waarschijnlijk bedoel je dat je geen preventieve landelijke database wil, in de zin dat je al geregistreerd wordt voordat je een misdaad begaat.
      Hoe dan ook dit soort databases zorgen dat er zaken worden opgelost.

      Ik zeg niet dat je gegevens laten beveiligen door de overheid de oplossing is. Ik zeg, er is geen oplossing en er zal geen oplossing komen. De overheid heeft wel de plicht, de gegevens die ze van jouw collecteren te beveiligen. Dat heeft een app maker niet. En ik weet dat de overheid ook niet altijd heeft laten zien dat ze een ster zijn in ict-beveiliging.

      Nu ga he wel het land van fabeltjes in, want wat zou Wilders willen uitspoken met gegevens van islamitische Marokkanen? Heeft hij Marokkanen eeb digitale oorlog verklaard? Onzin. Ik zou me eerder afvragen waarom meneer de islamitische Marokkaan zo paranoïde is.
      Wat de overheid wel of niet mag en wanneer is allemaal gereguleerd. De meeste mensen gebruiken diensten, etc, waar dit soort zaken juist niet gereguleerd zijn.

     • Bloempjes

      Daarmee bedoelde ik te zeggen dat die basis gegevens zoals je naam niet erg privacy gevoelig zijn aangezien je dat bij een eerste ontmoeting al vertelt. Dat de overheid die gegevens registreert en verstrekt is nodig voor een functionerende samenleving anders wordt het een welles nietes wereldje denk je niet?

      Dat bedrijven zoals Facebook massaal gegevens verzamelen (en delen / verkopen) is mij ook een doorn in het oog, een van de redenen dat ik er niet aan begin of in ieder geval zo min mogelijk informatie invoer. Hetzelfde met apps, als ik het niet absoluut nodig heb download ik het ook niet. Wachtwoorden worden, als ze het goed doen, versleuteld opgeslagen maar dat zien we nog geregeld verkeerd gaan waarbij het advies vaak luidt gebruik voor iedere site een ander wachtwoord.

      Als je de cookies niet accepteert of de app geen toestemming geeft zorgt er vaak voor dat je de website of app niet kan gebruiken. Vaak kiest men dan toch voor gebruiksgemak boven privacy. Hoewel er ook weer extensies en apps zijn om dat te counteren..

      Nu kan er nog niets aan de hand zijn maar in Amerika zag je al dat men opeens aan de privacy dacht toen Trump president werd. Een ander voorbeeld is pas geleden Turkije. Zoiets kan snel gaan hebben we vaker gezien. De overheid breidt de bevoegdheden van de geheime dienst na elke terroristische aanslag weer meer uit en anders doen ze het wel onder het mom van “bescherm de kinderen!”.

      Maar ja ik ben deels door slapeloosheid een beetje kwijt waar we naartoe gingen. Ik denk dat bepaalde gegevens nodig zijn om te registeren en dat je verder zelf moet opletten wat je allemaal prijsgeeft en dat je ook voor je privacy op moet komen en niet over je heen moet laten walsen door het gevoel dat het allemaal al zo kut is.

     • optimuspecs

      Bij sociale interactie geeft je je naam door, maar geef je ook je geboortedatum, 1e en 2e naam en sofinummer door? ( Zelfs vingerafdrukken voor paspoorten bijv. ) Nee toch? Maar dat zijn juist de gegevens die dan wel worden geregistreerd en opgeslagen door overheden. Nog erger iemand die die
      gegevens van jouw heeft, kan heel wat schade voor je privé en financiën aanrichten. En dat voor jarenlang.

      Bij jouw gebruik van Facebook, apps, etc, zie ik woorden als “ zo min mogelijk, als niet absoluut nodig, als ze het goed doen”. Nou dit als als als is ruim genoeg voor mensen die via je smartphone bijv. je gegevens willen stelen.

      Er werd al gediscussieerd over “ privacy
      ” lang voordat Trump president werd. Turkije is gewoon een land waar een
      semi-dictator aan de macht is. Dat zijn extremen. Zou je in Nederland geen last
      van moeten hebben toch? Maar het zijn juist vele Nederlanders die over inbreuk
      op hun privacy lo[en te klagen.

      Om het gewoon te houden bij Nederland, de overheid moet de bevoegdheden hebben om in je keuken te kijken, mochten ze dat nodig vinden. Als westerse samenleving moeten we in deze tijden een keuze maken tussen “ privacy” en veiligheid en dan ga ik altijd voor veiligheid.

     • Bloempjes

      De achternaam en geboortedatum kom je gauw te weten, zo worden verjaardagen nog wel eens gevierd en stuur je nog wel eens een kaartje. Dat soort basis informatie vul je ook in op sociale media of als je een bestelling plaatst.

      De overheid registreert deze informatie met een functie maar uiteraard zit daar ook informatie tussen wat je niet wil delen om bijvoorbeeld identiteitsfraude te voorkomen. Daarom moet je willen dat ze daar goed mee omgaan. Op sociale media, en internet in het algemeen, is het niet vereist om echte informatie te geven. Tenzij je wil dat bijvoorbeeld een pakketje op het goed adres aankomt.

      – “Zo min mogelijk” = invullen wat jij kwijt wil
      – “Als niet absoluut nodig” = Niet alles wat los en vast zit downloaden
      -“Als ze het goed doen” = wachtwoorden goed versleutelen en bewaren, zo niet dan kun je erachteraan als ze gehackt worden.

      Als kwaadwillenden je informatie willen stelen dan kan dat ook met malware, rootkits, keyloggers etc maar laten we niet doen alsof dat standaard op je computer / smart device staat, je moet aardig je best doen om daar mee besmet te worden.

      Turkije is inderdaad een extreme, maar tot voor kort werd dat nog gezien als een democratie met een kans op toetreding tot de EU.

     • optimuspecs

      Voor een verjaardag is meestal een select groepje van vrienden en familieleden die uitgenodigd worden. Voor het aanmaken van een account op Facebook of sites worden die gegevens ook gevraagd.
      En dan weet je niet waar die gegevens belanden en wie die gegevens te zien
      krijgt als ze op een server zijn. Nog erger vele webshops vragen je zelf je
      geboortedatum ( verplicht )en veel mensen vullen dit ook doodnormaal in. Als je een telefoonabonnement
      gaat afsluiten vraag men je een kopie van je bankpas en een kopie van je paspoort / id. Vele consumenten leveren heet ook keurig in. Zoals je ziet, het is niet echt de overheid waarvoor je bang zou moeten zijn als het om je informatie gaat.

      Kwaadwillenden hoeven je informatie niet te stelen. Met het maken van een appje, kunnen ze jou al zo ver krijgen dat je zelf die informatie aan hun aanlevert en zo kan ik doorgaan.

      Turkije wacht al decennia lang om lid te mogen worden van de EU. Het is niet voor niks dat ze nog steeds aan het wachten zijn. Vergelijken met dit soort landen vind ik nutteloos, want bij ons zijn dit soort zaken van oudsher veel beter geregeld.

      Je zegt op te komen voor je belangen, maar een van jouw belangen is dat de overheid zo veel middelen mogelijk heeft om jouw veiligheid te kunnen garanderen.

     • Bloempjes

      Het gaat erom dat je op Facebook het ook kan houden bij je naam en woonplaats en dat je het profiel op privé kan zetten, net zoals dat je in het echte leven wat basis informatie kan delen met bekenden.

      De meeste intieme informatie op internet over mij is mijn adres wat ik invul bij webshops. Je bent niet verplicht om je hele leven op internet te delen. Wees voorzichtig met je informatie of het nou gaat om de overheid of bedrijven.

      Een kwaadaardig appje kom je ook niet zomaar tegen en dat je geen .exe bestanden moet openen en linkjes via email moet aanklikken is tegenwoordig algemeen bekend.

      Hier verschillen we simpelweg van mening en daar gaan we het ook niet eens worden. Iedereen moet vrijheden inleveren om de pakkans van terroristen te vergroten, dat terwijl ze al zo vaak ‘op de radar’ verschijnen en onze overheid te laat ingrijpt. Het is buitenproportioneel en op dat vlak hebben terroristen al lang gewonnen.

     • optimuspecs

      Zoals ik al zei, een appje hoeft niet “ kwaadaardig ” te zijn om je gegevens te collecteren. Iemand kan je mobiel bijvoorbeeld gebruiken om foto’s van je te maken of om je op te nemen. Je zegt dat je je profiel op privé zet ( wat de meeste mensen niet doen ) , maar de gegevens die je hebt ingevuld op FB komen ook op een of andere server te staan. Dat jouw profiel voor derden op privé staat heeft niks mee te maken.

      Voor diverse webshops is het invullen van je geboortedatum verplicht! Ik vul nooit mijn echte geboortedatum in, maar de meeste mensen doen dat wel.

      Jij doet een hele grote uitspraak die je niet kan onderbouwen…Hoe weet jij dat de overheid te laat ingrijpt? Nogmaals er worden, ook in Nederland, aanslagen verijdeld waarvan jij niks te horen krijgt! Dus hoezo is de overheid te laat? Ik denk niet dat je weet wat het beteken in een land te leven waar terroristen “ gewonnen ” hebben. Het zal altijd een kat en muisspel blijven, met successen en tegenslagen, maar dat betekent niet dat wij van de terroristen hebben verloren.

     • Bloempjes

      Je profiel op privé zetten is in ieder geval tegen andere mensen, wat er achter de schermen gebeurt is lastiger te voorkomen maar het volgen van Facebook kun je al een beetje verijdelen met Ghostery en Adblock. Dat hier wat strenger tegen opgetreden word mag ook wel.

      Dat ‘ze’ een heel profiel van je maken aan de hand van je browse gedrag en informatie is bekend maar dat kun je tenminste proberen om zo klein mogelijk te houden.

      Geboortedatum vul ik vrijwel nooit naar waarheid in, nogal een onzinnig gegeven om te moeten weten van mij als ik een pakketje verwacht. Met 1-1-1980 of iets dergelijks regelen ze het maar.

      Mijn uitspraak kan ik wel onderbouwen.
      1) https://www.nrc.nl/nieuws/2015/08/22/belgie-zet-extra-politie-in-op-stations-en-treinen-na-verijdelde-aanslag-a1413765
      2) http://www.rtlnieuws.nl/nieuws/buitenland/veiligheidsdienst-kende-daders-aanslag-londen
      3) http://nieuws.tpo.nl/2016/01/26/belgische-veiligheidsdiensten-keken-vier-jaar-alleen-toe-bij-terreurcel-parijs/
      4)http://www.trouw.nl/tr/nl/4496/Buitenland/article/detail/4347679/2016/07/28/Tweede-dader-moord-op-priester-geidentificeerd.dhtml
      5) http://www.volkskrant.nl/buitenland/teruglezen-tweede-aanslagpleger-zaventem-is-najim-laachraoui~a4268457/live?timestamp=1458774540000&offset=10
      6) https://www.nrc.nl/nieuws/2016/03/29/debat-over-blunders-na-uitzetting-1605161-a1108893

      Naja hier zo vluchtig even een lijstje met aanslagen waarvan de daders ‘bekend waren bij de inlichtingendiensten’ en dan laat ik de aanslagen waar de ene inlichtingendienst de andere in het duister laat tasten nog maar even achterwege..

      Dat er aanslagen verijdeld worden geloof ik graag maar als je er niets van hoort dan kun je claimen dat er wel honderd zijn verijdeld want ja wij als gewone stervelingen kunnen dat niet controleren.

     • optimuspecs

      Nou je stuurt me een aantal toch niks zeggende links. Ja het systeem is niet perfect, daar zijn we het over eens met elkaar, maar dat betekent niet dat we het systeem moeten afschaffen. Het zijn toch inlichtingendiensten van diverse landen die met elkaar moeten samenwerken en dan kan er vaak genoeg iets mis gaan.
      Juist omdat je niet kan vergelijken met aanslagen die wel door ” inbreuk op privacy” zijn verijdeld, heeft het weinig zijn om te wijzen naar gevallen waar het mis is gegaan.
      Trouwens geen enkel systeem kan 100 veiligheid garanderen. Maar belangrijk is wel dat het enige mate van veiligheid kan bieden toch? Ookal is er maar 1 aanslag hierdoor verijdeld vind ik het de moeite waard en lever ik graag mijn privacy in.

      Ik stuur jou alleen maar 2 links
      http://www.volkskrant.nl/binnenland/afluisteren-voorkwam-aanslag-nederland~a3662286/
      https://www.nrc.nl/nieuws/2013/06/18/nsa-directeur-meer-dan-50-potentiele-aanslagen-afgewend-door-afluisteren-a1433853

     • Bloempjes

      Jij vraagt mij om mijn uitspraak dat inlichtingendiensten regelmatig te laat ingrijpen te onderbouwen, daar geef ik je net wat voorbeelden van, ook nog eens een rijtje van vrij recente aanslagen, van betrouwbare kranten/bronnen en dat noem jij dan niets zeggend? Excuseert u mij ik lig even met mijn hoofd moedeloos op mijn toetsenbord..

      Dat de NSA z’n afluisterpraktijken naar het publiek toe probeert de rechtvaardigen is logisch. In jouw link staat nog letterlijk het volgende:

      “Edward Snowden, de 29-jarige Amerikaan die de afluisterpraktijken van het Amerikaanse PRISM-programma vorige week aan het licht bracht, sprak de noodzaak van afluisteren gisteren tijdens een livechat met de Britse krant The Guardian nog tegen, schrijft persbureau AP. Zo zouden de geboekte successen van het afluisteren overdreven zijn, en een zogenaamde verdachte van een aanslag op de New Yorkse metro ook op andere manieren achterhaald kunnen zijn, aldus AP. ”

      Als je de bronnen leest dan zie je dat ze keer op keer de aanslagplegers al in de smiezen hadden, en niet eens door digitaal op hun privacy in te breken, maar door ouderwets speurwerk. Dat betekent dat ze met de bestaande bevoegdheden al uit de voeten kunnen en het uitbreiden daarvan nodeloos is, maar wel een grote impact is op de samenleving want ‘inbreuk op privacy’.

      Waar ik het met je eens ben is dat inlichtingendiensten beter samen moeten werken en misschien wat eerder preventief op mogen treden in plaats van dat ze er vijf voor twaalf werk van maken.

     • optimuspecs

      Hoho..Je zet nu het woordje “ regelmatig” in, maar eerst zei je alleen dat de over “ te laat ingrijpt”. “ En onze overheid te laat ingrijpt. Het is buitenproportioneel en op dat vlak hebben terroristen al lang gewonnen”.

      Dit is het stukje waarvan ik zei dat je het niet kan onderbouwen. Grijpt onze overheid te laat in? Soms? Altijd? Meestal? Ow nu zeg je regelmatig, maar DAT kan je dus niet onderbouwen omdat je het niet kan vergelijken met de gevallen waar de aanslagen WEL hierdoor zijn verijdeld! Nogmaals dat het niet altijd goed gaat weet ik ook en is daarover geen discussie nodig. Er zouden andere manieren KUNNEN zijn volgens Snowden en volgens jou probeert de NSA hun praktijken te rechtvaardigen….Jouw mening…Dat Snowden iets denk, maakt het natuurlijk niet waar. Misschien is Snowden een of andere gek. Ik ben hier niet om Snowden of de NSA te verdedigen of om te zeggen dat de NSA meer mogelijkheden moet krijgen. Ze hebben nu al mogelijkheden om “
      inbraak te doen op je privacy”, waarvan het al duidelijk is dat jij er daarmee
      niet blij zal zijn.

      Volgens jouw was “ ouderwets speurwerk ” meer dan voldoende om mensen met kwade bedoelingen op te pakken. Ik weet niet hoeveel kennis jij hebt van ouderwets speurwerk en terrorisme, maar dingen als mensen afluisteren is “ ouderwets speurwerk”.

      Je kan van alles vinden, maar het blijf een feit dat wij als maatschappij privacy zullen moeten inleveren voor meer veiligheid. En dan kan je hier of daar tijdelijk is voor verzinnen, maar net als de aanslagen kan je niks 100% uitsluiten. Of je moet in een berg in Afghanistan gaan wonen. Je ben al in “ The Matrix”.

     • Bloempjes

      Volgens onze Nationaal coördinator terrorismebestrijding en veiligheid is er überhaupt niet ingegrepen omdat er in Nederland nog niets is om op in te grijpen en we de dans wat dat betreft nog ontspringen. Bij onze buurlanden is dat niet het geval geweest.

      Als onze overheid moet ingrijpen dan is het maar de vraag of dat komt door digitale middelen of dat ze het hebben gedaan met tips van omwonenden, de wijkagent, ouderwetse telefoontaps of tips van andere landen. Het punt van deze hele discussie omtrent terrorisme is dat ze de terroristen vaak buiten de digitale wereld al op het spoor waren maar dat de aanpak schortte.

      En dan kom je op het punt hoeveel privacy je bereid bent om in te leveren. Gaat een maandenlange noodtoestand met soldaten over straat te ver of is dat ook nog acceptabel? Als wij zoveel moeten inleveren waarom is het dan zo’n probleem om bijvoorbeeld de grenzen wat beter te bewaken en immigranten goed te screenen, want daar moeten we volgens velen met de armen wijd open staan.

     • optimuspecs

      Sorry, maar er zijn vaker aanslagen in Nederland verijdeld. Sommigen hebben we nooit iets over gehoord en anderen wel. Dat er “ niks zou zijn om in te grijpen ” in gewoon onzin.

      De overheid grijpt nu al in door potentiele terroristen in de gaten te houden. Heel apart hoe jij ouderwets speurwerk en digitaal speurwerk uit elkaar ziet. Het is allang een combinatie van beiden en die 2 dingen apart van elkaar zien is incorrect. Alles wordt digitaal gescand, gecodeerd, gearchiveerd en geregistreerd. Ook het afluisteren. Je leeft nog in de tijd van Baantjer lijkt het.

      Een noodtoestand komt er niet zomaar. Maar komt omdat er een toestand van nood is! “ Maandenlang soldaten over de
      straat”..Is dat zo erg? Ik vind erger wat voor het noodtoestand is gebeurd en
      dus een land over moet gaan naar noodtoestand.

      Dat migranten “ goed worden gescreend” is een grote onzin. Hoe kan je iemand screenen die van een land komt waar registratie nauwelijks plaatsvindt? Mensen komen met valse namen, documenten, verhalen, etc, etc. Ook hier zullen we als maatschappij een overweging moeten doen. Tussen het willen helpen van “ migranten” waarvan wij geen 100% controle kunnen garanderen en de veiligheid van ons land.
      Ja je mag met me oneens zijn tot wanneer Erdogan hier de macht krijgt 😛

    • Fantastic xNL

     Ja, met die instelling blijf je natuurlijk zwakbegaafd.

    • Blijkt dat met alles scannen van gegevens van burgers helemaal geen aanslagen voorkomen kunnen worden. Anders waren er wel veel aanslagen tegengehouden, kijk naar Frankrijk en Duitsland afgelopen tijd. Door de hoeveelheid data zien ze door de bomen het bos niet eens.

     Privacy kan je wel zelf wel beter in de hand houden, mits je het goed aanpakt. Maar veel mensen weten dit niet of doen er niks mee. Privacy is mede een reden dat Cryptocurrency een dikke vlucht aan het nemen is. Veel mensen zijn die regeringen en de vinger die zij in de pap hebben ook spuugzat.

     Of die omslag gaat komen voor deze generatie, denk ik niet. Iedereen blijft de standaard apps gebruiken, puur voor het gemak. En gemak komt met een prijs, je gegevens.

     • optimuspecs

      Sorry, maar hoe weet je of er geen aanslagen voorkomen zijn door dit soort tactieken? Je gaat er gewoon van uit dat pogingen van aanslagen, alleen gebeurd zijn door de mensen die het daadwerkelijk gelukt is om een aanslag te plegen.
      Ook in Nederland zijn diverse aanslagen verijdeld. Dit is ook bevestigd door officiële bronnen.
      Natuurlijk is niet alles tegen te houden, maar moeten we dan ook verkeerslichten afschaffen? Kijk hoeveel ongelukken er gebeurd zijn die niet voorkomen zijn door stoplichten…. O_0

  • Triyo

   “Valse beloftes die ook onderdeel zijn van hun (Sony’s) guerrilla marketing”

   Gast, ik denk dat geen enkele neutrale lezer deze shit serieus neemt.

   De redenen waarom de PS4 wereldwijd zo succesvol is ten opzichte van de One?

   Misschien omdat er veel meer harde games van first, second en third-party developers op de PS4 zijn?

   Misschien omdat er voor de PS4 veel exclusieve potentiële top games zijn aangekondigd (2017/18). Terwijl het bij MS angstvallig stil blijft.

   Exclusieve Xbox One content in 2017?? Volgens mij komt er in 2017 helemaal niks uit wat mij ook maar enigszins aanspreekt.

   Misschien het feit dat nagenoeg iedere multi-platform titel beter tot zijn recht komt op de PS4 dan op de One (hogere resolutie/meer FPS).

   Bij (veel) multi-platform game developers ligt de prioriteit bij de PS4. De PS4 verkoopt veel beter dan de One (ongeveer twee PS4’s op iedere One). Developers richten zich op het populairste platform (grootste doelgroep voor hun games). Daardoor ligt de prioriteit van de developer vaak bij de PS4. Met als gevolg dat een game developer meer tijd en geld besteed aan het optimaliseren van hun product op de PS4.

   Misschien omdat de UI van de PS4 veel beter is dan die van de One? Ik vind de UI van de One nog steeds een waardeloze onoverzichtelijke teringzooi.

   Misschien omdat het hele Xbox platform dood en begraven is op de Aziatische Markt. Waardoor er (naast Platinum Games Scale Bound) nagenoeg geen enkele Aziatische game developer meer content voor MS ontwikkelt. Terwijl veel van de hardste games nog altijd uit JP komen.

   Misschien omdat het binnen Microsoft’s Xbox divisie een grote teringzooi was. Er zijn meerdere hoge mensen bij Xbox vertrokken, ontslagen of afgetreden zoals Steve Ballmer,Don Mattrick en Takashi Sensui.

   Zo kan ik nog wel f doorgaan…

   • optimuspecs

    Ah, ik maak weer ff wat tijd vrij voor jou.

    Ja valse beloftes van Sony.
    1 DriveClub die gratis bij launch aanwezig zou zijn voor iedereen die een ps4 zou kopen bij launch. Die gratis versie kwam 1 jaar later uit.
    2 Sony beloofde al bij launch 1080p 60 fps games. Tot de dag van vandaag is dat een valse belofte gebleken. Zelfs de ps4 pro heeft er moeite daarmee.
    3 Het No mas Sky debacle. Weer alle soorten hypes en beloftes die niet waar bleken te zijn en Sony direkt alle schuld zetten op de devs wanneer het mis ging.
    4 Sony kreeg te maken met rechtzaken omdat Killzone MP niet de beloofde resolutie had die Sony had beloofd.
    5 Sony heeft nu een reclame, waar je games als God of war, Spiderman en Horizon ziet terwijl die games, behalve Horizon, e komende jaren niet uitkomen
    6 Last Guardian debacle. Een game die 9 jaar in ontwikkeling zou zijn. ” Het komt nog” zei Sony. Daarna zou de game zo ingewikkeld zijn dat het niet gemaakt zou kunnen worden op de ps3. Nou wat krijg je dan op een ps4??Een game vol met bugs, problemen met gameplay en camera die uitziet en aanvoelt als een ps2 game
    7 PS pro 4K debacle. Sony brengt een “4K console” uit die geen echte 4K aan kan. Behalve misschien een aantal indies en 2 games. 1080p 60fps iemand???

    Moet ik nog doorgaan???????? mijn punt is gemaakt denk ik.

    Dus Sony is sinds 2013 succcesvol omdat ze POTENTIELE TOP games voor 2018 en 2017 beloofd hadden? Wow . Welke potentiele top games zijn dat? Waneer komen ze uit? En bij XB1 is stil? We hebben net Gears 4, Quantum Break, Forza Horizon 3, Dead Rising 4 gehad en voor 2017 zijn Sea of thieves, Crack Down 3, Scale Bound, Cuphead, State of Decay 2, Halo wars 2…Is dat stil???????

    ” Misschien het feit dat nagenoeg iedere multi-platform titel beter tot zijn recht komt op de PS4 dan op de One (hogere resolutie/meer FPS).”…Lol..Welke zin dat dan? Woon je nog in 2013 gast???

    De UI van de ps4 is beter? Is het daarom dat Sony recentelijk het ” snel menu” van de XB1 schaamteloos heeft gekopieerd? Uit meerdere testen is gebleken dat de XB1 niet alleen sneller is, maar dat XBL veel beter en betrouwbaar is dan de ps4.

    De echte japanse toppers, die vroeger games maakten voor Sony, maken tegenwoordig ook games voor de XB1. Wat zijn allemaal de Japanse toppers die die ps4 als exclusive de laatste jaren heeft gehad dan?

    De xbox divisie is een tering zooi? Behalve dat Sony gebouwen moest verkopen om te overleven, het gaat slecht met hun telefoon divisie, computer divisie is opgedoekt, Jack Tretton weg is gegaan bij Sony..En dan is het bij Microsoft een tering zooi??? Waar is Adam Boyes nu???? Weg van Sony en die maakt nu games voor Microsoft en de Xbox. Trouwens Ballmer ging gewoon met pension.

    Ondertussen heeft de XB1 een preview program, waar games veel eerder op te spelen / kopen zijn dan op de ps4, bakcwards compatibility, EA Acces, een 4K blu ry, een elite controller, games with gold die en bakcwards compatible zijn op de xb1 en permanent van je blijven, terwijl dat op de ps4 niet zo is.

    Gast ik heb je digitaal verpletterd. Ga slapen!

    • Triyo

     Hahaha gast de frustratie druipt van je comment lol. Maakt niet uit man.

     Het enige wat jij “digitaal verpletterd” is je eigen geloofwaardigheid.

     Niets in je comments raakt mijn comments.

     Niemand neemt je bevooroordeelde shit serieus. Iedere gast hiero weet dat jij de grootste Xbox fanboy bent.

     Ik heb geen tijd voor deze shit man.

     Deze discussie eindigt hier.

     • optimuspecs

      Lol. Ik hou me niet bezig met de vraag of onbekende mensen op een website mijn shit serieus nemen. Kennelijk jij wel dus.

      En nu is deze discussie echt geëindigd

 • Waarom gebruiken jullie Vimeo als videospeler? Waarom zet je het niet op Youtube met monetization voor een extra stukje inkomsten naast Gamekings Extra? Alle beetjes helpen. Ik ben Premium, maar videos zoals deze vergaren via Youtube met een standaard melding is ook wel chill.

  • NestreX

   Omdat dan veel mensen het op Youtube gaan checken en er dus minder traffic op de site gegenereerd wordt. Verder trek je de community dan uit elkaar en reageert een deel hier en een ander deel op Youtube. Dus je moet het ook niet willen.

   • Als je de link verborgen houd en reactie uitschakelt dan moeten mensen sowieso de Gamekings website benaderen. En reactie op Youtube die uitstaan, dan gaan ze vanzelf net als hier reageren in Disqus. Pakken ze toch weer een stukje inkomsten mee.

    • NestreX

     Maar dan krijgen ze die Youtube-inkomsten niet, en daarnaast schijnt Youtube wat iffy te zijn met het eigendomschap van content. Ook zaken als het inpassen van content waar rechten aan verbonden zijn (zoals muziek) zou op Youtube minder makkelijk zijn. Zo zijn er kanalen die gewoon aan alle verplichtingen voldaan hadden en alsnog geblokkeerd werden en in bepaalde gevallen zelfs video’s verwijderd werden.

 • Bas

  Skate, ik zoch net je twitch stream van Inside maar ik kan hem niet meer vinden… 🙁
  Ben hem nu maar aan het spelen

 • Laurens!-_-!

  Boris, top interview met ook dingen als privacy e.d. En mooie afsluiter.

  ‘Niet al te veel gezeik over…geneuzel shit. Niet al teveel aanslagen dit jaar, ben er nou ook wel klaar mee’.

  Boris, beste wensen voor 2017.

 • Bloempjes

  Als je even weg wil zijn van de echte wereld met al het kut nieuws door naar gaming sites te gaan dan snap ik dat het storend is om daar telkens politiek commentaar terug te horen. Het is een vrij linkse hobby waar ook niet echt een discussie is en het vaak blijft bij stekende beschuldigingen over en weer.

  Toch jammer dat Youtube als een soort concurrent word gezien in plaats van een aanvulling op. Je kan daar een hele andere doelgroep aanboren die überhaupt niet naar de site zelf zouden komen. Zelf bezoek ik zat game sites die naast hun eigen site ook nog (met vertraging) uploaden naar Youtube.

  De vrijdag middag streams pak ik soms nog mee maar ik vind het op een bepaalde manier wel jammer dat meerdere mensen hun eigen stream account hebben in plaats van te streamen op het Gamekings account. Hoewel het gaat om de persoonlijkheden en je zo kan kiezen vind ik wat omslachtig en niet getuigen van solidariteit bij een gebrek aan een betere beschrijving.

 • RidhoHidayat

  Kom maar door met die Premium reviews van een uur 😉

  Verder wilde ik nog iets bespreken wat betreft het innoveren van Gamekings, en het slaat terug op het interview met Karim:

  In zijn interview met jou zei hij dat de content op Gamekings begint met nieuws, ‘er wordt een game aangekondigd, dat is nieuws, vervolgens praten jullie erover’. Karim stelt voor dat er bij ‘groot nieuws’ meteen een camera gepakt wordt om jullie reacties/eerste indrukken op te nemen, en die video direct online te zetten, samen met een geschreven nieuwsbericht. Is dat iets wat je voor je ziet? Zou dat gerealiseerd kunnen worden?

  Persoonlijk denk ik namelijk dat er qua berichtgeving van het nieuws nog héél veel te winnen valt. Als het nieuws wordt verweven met de video content, combineer je de actualiteit van het nieuws, met de persoonlijke touch en stijl van Gamekings. Ik denk dat je je daarmee kunt onderscheiden van andere websites en zo een veel groter (nieuw) publiek kunt bereiken.

  Bezoekers krijgen dan zowel objectieve informatie, als jullie meningen. Mensen weten dan dat ze bij Gamekings terecht kunnen als ze op zoek gaan naar het laatste nieuws, niet alleen voor het nieuws op zich, maar ook voor het horen van andermans mening daarover én voor de discussies die zulke video’s aanwakkeren.

  Als het nieuws zo’n prominente plaats zou krijgen, zou de nieuwsredactie wel moeten worden uitgebreid en zou er een goede samenwerking tussen de Gamekings-redactie en de nieuwsredactie moeten worden opgezet. Ik denk wel dat dit een waardevolle investering kan zijn, aangezien je Gamekings dan veel meer laat inspelen op de actualiteit, en actualiteit altijd een groot publiek met zich meebrengt.

  Hoe denk jij hierover? Ik zou ook wel wat reacties vanuit de community waarderen 😉

 • Ramon Zwiggelaar

  *speelde overwatch met Boris op de achtergrond* Heerlijk die langere interviews!
  Natuurlijk potje verloren want ik focuste alleen op boris

 • Kaampper (Piet Keijzer)

  Raar dat Red Dead Redemption niet genoemd is, die komt toch ook eind volgend jaar uit.

  • koekjew

   Die game gaat wel uitgesteld worden na 2018

 • Qu3stioning

  Een heel fijn interview, bedankt voor een top jaar aan content en al jullie inzet!

  Wat betreft de “angst” die je had dat mensen zich niet zo meer thuis voelen op Gamekings met het komen van Premium en in zekere zin een paywall, wil ik je toch een hart onder de riem steken. Bij mij had dit namelijk het tegenovergestelde effect; na jarenlang gratis jullie content geconsumeerd te hebben vind ik het niet meer dan logisch en doe ik niets liever dan mijn steentje bijdragen. Toen de mogelijkheid tot Premium kwam ben ik gelijk lid geworden en dit heeft mij juist nog meer het gevoel van “mijn Gamekings” gegeven. En daar bovenop krijgen we ook nog eens extra content, ik ben hier dik tevreden over en zal in 2017 trouw doorgaan. Ik besef dat dit een anekdotisch argument is en ik niet voor anderen kan spreken, maar wilde het toch even delen.

  Op een beter jaar, zowel qua games als met andere zaken.
  Iedereen het allerbeste toegewenst!

 • Waarom zou je als hacker al die fucking moeite doen, een hijskraan opklimmen alles om dan een drone te gebruiken?

 • BroerKonijn

  Het verliezen van onze “privacy” is inmiddels een mosterd na de maaltijd discussie want de overheid weet onze persoonlijke cliché gewoontes allang te achterhalen. Vanaf het moment dat mensen massaal Google en smartphones zijn gaan gebruiken hebben ze hun privacy opgegeven. Van iedereen die de afgelopen jaren actief van het internet gebruik heeft gemaakt is een overvloed aan data opgeslagen dat vandaag de dag nog steeds te herleiden is.

  Onze data blijft nietszeggende data totdat veiligheidsdiensten het analyseren om er conclusies uit te trekken, dan wordt het pas informatie waar ze iets mee kunnen/willen. Veiligheidsdiensten gaan data pas in-depth analyseren wanneer er een goede kans is dat het desbetreffende individu stoute ideeën heeft, het is voor veiligheidsdiensten op dit moment onmogelijk om alle data over ieder individu te analyseren.

  Ik denk dat de baten zwaarder wegen dan de kosten. Het lijkt me bijvoorbeeld niet dat mensen de vrijheid mogen hebben om een kind te verkrachten. Het lijkt me ook niet dat mensen de vrijheid mogen hebben om tijdens het stappen iemand dood te trappen. Ik heb bij wijze van liever dat de overheid de Rus die mijn identiteit heeft gestolen waarmee hij geld van mijn rekening heeft gehaald op kan sporen om hem te arresteren dan dat hij daarmee wegkomt. Het is een goede zaak dat overheden wat meer vrijheid hebben om internetboeven op te sporen want cybercriminaliteit is een groeiend probleem.

  Er hangen al jaren overal in onze drukst bezochte steden camera’s maar die worden nu in de gaten gehouden door mensen. Over enkele jaren komen er autonome camerasystemen die menselijk gedrag kunnen analyseren. Als iemand in een stad in elkaar wordt geslagen en de daders vluchten dan volgt zo’n systeem ze, dat kan de pakkans naar 100% verhogen want er wordt uiteindelijk door zulke zelflerende systemen veel sneller conclusies getrokken dan voor mensen mogelijk is. Die conclusies worden dan bijvoorbeeld snel doorgestuurd naar de bril of tablet van een agent in de buurt en daardoor kan die agent de daders gemakkelijker opsporen. Het lijkt me ook erg fijn als potentiële terroristen automatisch gevolgd worden in het openbaar zonder dat daar constant een mens achteraan moet zitten want voor dat soort taken hebben we simpelweg te weinig agenten. Dat soort technologie gaat onschuldige mensenlevens redden, dat lijkt me een goed argument om het wel te gebruiken.

  Wat veel van die privacy skeptici ook vergeten is dat hoe meer accurate data over ons wordt opgeslagen hoe meer kans we hebben om vrijgesproken te worden door een rechter als we onschuldig zijn. Minder privacy is vooral een probleem voor boefjes. Het gaat voor veel privacy doemdenkers om het idee dat overheden er “mogelijk” misbruik van kunnen maken. Het is een onderbuikgevoel zoals er vandaag de dag steeds meer mensen zijn met onderbuikgevoelens omdat ze nog maar weinig begrijpen van wat er om hun heen gebeurd.

  • argumentum ad hominem

   Onze persoonlijke cliché gewoontes…joh…

   • BroerKonijn

    Juist ja, of we het lekker vinden om kutje te likken of niet is niet relevant voor onze overheid.

    Ik snap Boris zijn zorgen wel over AI en het is ook zeker goed om die discussie aan te wakkeren, maar ik zie het niet zo pessimistisch. Ik vind de wereld zoals het er nu aan toe gaat vreselijk onrechtvaardig en ik zie AI daarin juist als onze redding maar het is zeker belangrijk dat we veiligheidsmechanismes inbouwen in zulke systemen zoals Elon Musk aanmoedigt. Zoals de maatschappij nu functioneert heeft het ook geen toekomst dus we moeten wel naar efficiëntere systemen toe, mensen zijn maar tot zover in staat op een gegeven moment hebben we AI nodig om onze beschaving naar een nieuwe hoogte te tillen.

 • RomeoNovember

  Ik denk toch nog steeds dat een groot deel van het gezeik rond premium kwam door het moment en de manier waarop het gelanceerd werd.

 • JP

  Het probleem met dit soort modellen is dat het vaak de mensen uitsluit die weinig/minder te besteden hebben. Wat dat betreft is het pay what you want concept een goeie zet geweest denk ik. Als ik bijvoorbeeld naar mijn eigen gedrag omtrend het kopen van games kijk dan is dat gestegen met het budget wat ik zelf had. Het begon allemaal met een oom die spellen meenam op floppies, daarna werd er gekopieerd van de plaatselijke bibliotheek maar toen ik zelf geld had is het allemaal op rechtmatige wijze gegaan. Nu mijn maandsalaris prima is vind ik het geen probleem om voor het volle premium abbonement te gaan. De waardering die door Boris wordt uitgesproken wordt gewaardeerd in elk geval! Het zou alleen goed zijn als jullie in de gaten houden dat er een groep fans klaar staat die nu nog niks te makken hebben en dat die groep wel al binding krijgt met het merk gamekings.

 • koekjew

  haha Boris word gevolgd 😀

  • J.

   ”wordt”

 • wubonoy

  Ook een leuk interview, alleen wel jammer dat Boris wederom liegt over de premium/non premium content. Er zijn al meerdere mensen geweest die de moeite hebben genomen om de statistieken bij elkaar te schrapen.

  Ohja bijna vergeten. Baaaahhm!!! hahaha, 🙂

  • Sjaak

   Pfff, kap gewoon ff met die negatieve insteek. “Boris liegt”. Hij probeert juist zo open mogelijk te zijn volgens mij. Af en toe zal er eens een detail niet kloppen van wat hij zegt. Big deal.

 • Michel

  Krijgt Boris betaald voor de promotie van een zekere politieke partij? Zeer irritant om naar te luisteren. Over die ‘domme uitspraken’, veiligheid en privacy gaan niet hand in hand, de keuze voor de een gaat ten koste van de ander.
  Die Martin Kok is allesbehalve een journalist.
  Het feit dat je achter alles en iedereen ‘complottheorieën’ zoekt om een zekere intelligentie te veinzen is zo opzichtig.

 • Claus van dijk

  Boris waarom maken jullie niet een 2 maandelijks blammo club blad, voor premium leden die vanaf 10 euro per maand doneren, met games software hardware topics kortings bonnen erin. hoppa

  • oddRaven

   Bladen zijn verledentijd. De eerste generatie van Gamekings komt van de Power Unlimited en andere game bladen af.

   Daarnaast kost het ook weer tijd om allemaal artikelen te bedenken en schrijven, dingen te regelen met een uitgever, etc.

   • Claus van dijk

    ja idd maar hoe ga je meer mensen naar een premium brengen als je veel alternative bronnen hebt die gratis zijn online, zoals reviews van IGN op youtube. geef ze wat tastbaars, goodies etc.

    • Steez977

     Of meer functionaliteit (bring back the download app, podcast, etc etc)

  • Puk Plet

   Gelukkig 1998 nog!

 • Waarom komt gamekings niet op netflix , dan bereik je extra mensen en je vangt ook nog een kleine bijdrage,

 • Paolo Lucas

  Weet je wat het is Boris? Waarom ik AdBlock inmiddels weer heb ingeschakeld op Gamekings? Omdat jullie grove misbruik maken van de mogelijkheid om te adverteren. YouTube, Facebook, NU.nl, die zijn irritant ja, je geeft het zelf toe!! Maar jullie, met jullie flikkerende banners en eindeloze pop-ups, NOG irritanter. Als jij YT, FB etc. irritant vind, hoe irritant zou jij Gamekings dan wel niet vinden als neutrale surfer?! Gamekings is toch zogenaamd al 15 jaar ‘hetzelfde’? Jullie houden je al jaren aan dezelfde format? Waarom hadden jullie 10 jaar geleden niet zulke irritante reclame op jullie website, en nu wel ineens?!

  Ik kan me herinneren dat jij ongeveer 2/3 jaar geleden in een item vriendelijk vroeg of wij onze Ad-Block uit wilde schakelen, want …. , ik dacht verrek, hij heeft gelijk. Ik gebruik AdBlock al jaren, maar dacht er niet bij na… Ik had AdBlock voor Gamekings uitgezet, en dat ging ook voor een langere tijd prima, maar jullie zijn op een gegeven moment zo hard gaan spammen met reclames, filmpjes, pop-ups etc. dat ik dacht: fok jullie!

  • bash

   Wat een reactie … wat een aannames…

   Ik begrijp één ding uit je frustratie; dat je blijkbaar meer transparantie wilt voordat je steun wilt geven aan Gamekings, omdat je Gamekings niet vertrouwd? Kan en niet onredelijk, i guess. Maar daarentegen had je het vast en zeker anders kunnen formuleren, niet?

  • manoahvdvelde

   Het is heel simpel. irritante pop-ups leveren gewoon meer geld op. En dat is blijkbaar nodig om de boel draaiende te houden. Jij persoonlijk had Adblock uitgezet, maar veel niet. Je zet het nu weg alsof ze ons willen pesten, maar dat is natuurlijk niet zo.

   • Paolo Lucas

    ”En dat is blijkbaar nodig om de boel draaiende te houden’.
    Dit hadden ze eerst ook niet nodig. Ergens is er dus iets misgegaan… mismanagement?! Koppen laten rollen dus, en terug naar de basis!

    ”Je zet het wel alsof ze ons willen pesten”. Neen, ik denk niet dat ze ons willen pesten. Maar als Boris zelf aangeeft dat hij reclame onmin irritant vindt, en Gamekings zelfs een overtreffende trap is van de reclame die Boris irritant vindt…. sorry, maar wij zijn geen melkkoe. En het Calimeroargument ”wij zijn kleine media, balblabla”, gaat er helemaal niet in bij mij.

    Hou het gewoon simpel. En dan ben ik bereid elke keer als ik Gamekings bezoek 2/3 keer op een banner te klikken. Op deze manier, principieel, gewoon niet…

    • manoahvdvelde

     “Dit hadden ze eerst niet nodig”. Nee, want toen kregen ze meer geld binnen door sponsoring, etc. Dat wordt steeds minder, dus moeten ze advertenties gebruiken. Steeds meer mensen gebruiken add-block, dus moeten de reclames meer geld opbrengen bij minder gebruikers, dus meer irritante reclames. Meer irritante reclames=meer mensen gebruiken add-block. Het is een vicieuze cirkel, en het wordt alleen maar erger. Dus is premium een goede oplossing.

     Als IEDEREEN z’n add-block zou uitzetten, zou het niet nodig zijn om irritante reclames te gebruiken. Of als iedereen gewoon 1 euro aan GK geeft per maand. Ik snap niet waarom mensen zo moeilijk doen hierover.

     • Paolo Lucas

      Nu is het Gamekings die schooit, morgen alle andere websites die jij bezoekt. Waar is de grens? Heb jij een geldboom? Ik niet…

     • manoahvdvelde

      Meeste mensen abonneren ook op één krant, niet twee. Ik subscribe voor Gamekings, en ga dus ook niet betalen voor andere gamemedia. Gamekings is daarnaast in het algemeen één van de weinige websites die ik regelmatig bezoek, naast dingen als youtube. Ik zal dus niet snel gaan betalen voor andere sites.

      En ookal moet je wel voor alle sites betalen, dan zal je gewoon keuzes moeten maken. C’est la Vie

  • Ik snap niet waarom je dit nu nog aangeeft en waarom er 7 leeghoofden net als jij er zo over denken. Hoe meer mensen addblockers gebruiken, hoe meer gamekings moet pushen met advertenties om toch nog enigszins wat kosten te dekken. Jij bent dus het probleem. Mensen die gratis en voor niets naar content kijken en totaal niets bijdragen aan gamekings. Als jij denkt fok jullie, dan hoop ik echt dat gamekings heel snel de knoop door hakt om profiteurs zoals jij te blokkeren van hun site.
   Ik snap dat iedereen genoeg gratis content kan vinden op andere sites dus doe dat dan ook. Niemand die je mist. Als je al jaren gamekings kijkt maar nog te cheap bent om ze te steunen voor 1 euro per maand terwijl Boris en andere al aangeven het niet meer vol te houden zonder support, dan denk ik fok jou paolo.

   • Paolo Lucas

    Betaal jij voor NU.nl? Betaal jij voor Facebook? Tweakers? Elke willekeurige website? Betaal jij voor elke website die jij bezoekt? Betaal jij voor elke app op je telefoon? Heb jij nooit een film/muziek/serie gedownload? Hypocriet! Ga gauw je mond spoelen! Er zijn zat dingen waar jij op freeload!

    Ik kijk al jaren Gamekings, waarschijnlijk langer dan jij. Zal ik je wat vertellen?! Jaaaaren geleden, waren er geen flikkerende banners, pop-ups en werd je doodgegooid met reclame… je krijgt er zowat een epilepsie-aanval van! Om misselijk van te worden!!! Jaaaaren geleden, konden ze zat ‘rondkomen’, zonder epilepsie te krijgen van alle spam-reclame. En nu ineens niet meer? Bullshit. Als je begrijpend kunt lezen, heb ik 2/3 jaar geleden ‘speciaal’ voor GK mijn Ad-Block uitgezet, maar uit principe weer aangezet…

    Wie misbruikt maakt, gun ik he-le-maal niks! Geen cent, geen kruimel! Dan gaan ze maar lekker failliet. Laat dat gelijk een les zijn aan alle andere websites. Ik lig er niet wakker van als GK, PU of welke random website niet meer bestaat. De ene zijn dood is de ander zijn brood…
    Zoals jij aangeeft, zat andere websites… en die bezoek ik ook zeker! En bij bepaalde websites heb ik mijn Ad-Block ook uitgezet, omdat je daar niet dood wordt gegooid met spam-reclame… een gunfactor moet van beide kanten komen. Zo niet, fok yu!

    • Tijden veranderen en zoals ze ook al aangeven verliezen ze steeds meer sponsoren en inkomsten en juist daarom komt er een dag dat ze niet meer eindeloos gratis content kunne maken. Facebook, nu.nl etc spammen net zo veel al dan niet meer met reclame dus die krijgen daar precies ook de inkomsten uit. Die worden vaak ook nog eens gefund door een moederbedrijf of zo. Bij gamekings is het voor mij wel ff anders. Daar ben je veel anders bij betrokken dan bij die andere sites die jij noemt. Als je serieus daar het verschil niet in ziet en daar geen onderscheid in kan maken en daar niets voor over hebt, dan is een discussie met jou verloren tijd. Iedereen heeft recht op z’n mening maar met je attitude en big mouth en schijnbaar geen enkel respect voor content makers die gratis content maken [ook] voor jou, laat je zien dat je niet alleen een cheap ass motherfuck3r bent maar ook nog eens een asshole. Dat ze maar snel een Block gooien op die profiterende ass van je.

     • Paolo Lucas

      ”Verliezen ze steeds meer sponsoren”, dan doen ze iets NIET goed. Dan moeten ze analyseren wat ze niet goed doen, en het aanpakken! Koppen rollen, degene die het zover hebben laten komen! En niet gaan schooien bij ons…

      ”Bij Gamekings is het wel ff anders”, niet veel anders dan bij elke andere gamenieuwswebsites, en die redden het prima zonder ‘premium’. Content wordt hier grotendeels ook nog eens gemaakt door stagiairs, en die zijn GRATIS! Dan doen ze nogmaals iets compleet verkeerd.

      Serieus hé, als ik een eigen bedrijf zou hebben en van de 1 op andere dag, sponsoren en inkomsten verliezen… zou ik bij mijzelf flink achter de oren krabben! Maar goed, als je klaagt over je inkomsten, maar elk jaar wel met een grote groep naar de E3 gaat… dan betwijfel ik of het wel zo slecht gaat als ze zeggen dat het gaat…

      Maar jij, jij bent een hypocriet eerste klas. Mensen zoals jij zijn het ergste van het ergste. Zogenaamd opkomen voor een ‘goed doel’, maar op ander vlak wel profiteren. Ik ben tenminste eerlijk, durf een (onpopulaire) mening te verkondigen. I don’t give a shit. Zoals ik aangaf, ga mij niet vertellen dat jij nooit (illegaal) gedownload hebt, online prijzen vergelijkt, of whatever… komt allemaal op hetzelfde neer. Liever een profiteur dan een misselijke hypocriet! Dus ga mij niet de les lezen!

     • Wauw je heb ’t echt zwaar hé. De groeten flapdrol

 • BassieB

  Waarom zouden ze crackdown uitstellen voor de scorpio launch. De destruction physics zouden door de cloud berekend worden en de extra snelheid van de scorpio is dan niet nodig.
  Sws geloof ik er heel weinig van………laaste crackdown nieuws is november 2015 :’)

  • optimuspecs

   November 2015? Bassie, Bassie, Bassie… Wat voor zoekmachine gebruik je Aliweb of Lycos?
   Laatste nieuws van officiële bronnen was op 13 juni 2016 🙂
   https://www.crackdown.com/2016/06/13/crackdown-3-arriving-in-2017/

   Dat extra rekenkracht kan Crackdown 3 goed gebruiken, niet alleen voor de animaties, maar ook de graphics zelf. Bovendien kan de Scorpio ook CD3 gebruiken als ” launch title”. Allemaal speculaties natuurlijk, want wat echt de reden is weten alleen de mensen van Microsoft.

   • BassieB

    Ah dus die streaming cloud dienst is zo succesvol in het leveren van extra kracht, dat ze nu een een sterkere xbox uitbrengen……

    • optimuspecs

     Wat dacht je.. Dat ” The power of the cloud” alleen voor de XB1 was? Verwachtte jij dat Microsoft, op de xb scorpio zijn eigen service niet zou implementeren?
     Bovendien heeft cloud computing een extra en staat los van de kwaliteit van de graphics terwijl het wel extra rekenkracht kan geven.
     Titanfall 1 en de drivatars in Forza zijn voorbeelden dat het idd succesvol is.
     Stop hatin.

     • BassieB

      Nee die power of the cloud komt ook naar pc’s met een 1080 xD
      Beetje vreemd imo.
      Not hating, just common sense bruh xD

      Het is gewoon vreemd dat als die cloud extra rekenkracht levert……dat ze toch nog reden zien om een xbox uit te brengen met…..extra rekenkracht xD
      Ahja word sws een UWP verhaal op PC, hopelijk dit keer wel goed. Zou fijn zijn om dat UWP een keer succesvol gebruikt te zien worden.

     • optimuspecs

      Cloud computing op een console, UWP, die technologieën zijn nu nog in de kinderschoenen.
      Wat voor technologie je ook gebruikt, die zal hardwarematig zijn grenzen hebben en is dus een upgrade in hardware altijd nodig. Ik wil niet zeggen dat Microsoft iets verkeerd heeft gebruikt, maar het zijn gewoon die baby stapjes. Genoeg ruimte voor verbetering.
      Dat gezegd hebbende, dingen als drivatars geven nu al een extra dimensie aan je gaming ervaring.
      Als trouwe klant van Microsoft zal jij ook gebruik kunnen maken van de ” Power of the cloud” 😛

     • BassieB

      Betwijfel het. Als trouwe MS gebruiker ben ik bekend met alle MS faals ;P

     • optimuspecs

      Ik zal de laatste zijn die gaat beweren dat Microsoft geen faals heeft, maar welk bedrijf zo groot als Microsoft heeft geen faals?. Maar hun bijdrage aan gaming kan niemand ontkennen.

      Microsoft heeft vaak baanbrekende ideeën en weet niet altijd even goed om ze vast te houden en door te zetten. Simpele voorbeelden zijn Hotmail, MSN en Windows Mobile, Internet Explorer. Zoekmachines, mail, chatdienst, mobile en social media had eigenlijk allemaal nu in de handen van Microsoft kunnen zijn. Microsoft had ” Facebook” voordat Facebook bestond.
      Ik denk ook dat het met de industrie heeft te maken. Op een gegeven moment krijg je allemaal mini miljonairs die zelf hun eigen bedrijven willen beginnen of gelokt worden met nog hogere salarissen door de concurrentie.
      Of soms een kwestie van de juiste poppetjes op de juiste plaatsen en met PS denk ik wel dat Microsoft de poppetjes op de juiste plaatsen heeft. Ik ben hoopvol. We gaan het zien.

     • BassieB

      MS is een bedrijf die zijn doelgroep nooit heeft begrepen en enkel leeft door een goede deal met IBM. Ze slaan altijd nét de plank mis zo lijkt. Ik hoop dat het een pracht ding word die scorpio………veel hoop heb ik niet 😛

     • optimuspecs

      Nu sla je weer door. Gebruik even je petium 1 pc en je Aliweb om te zien alles wat Microsoft voor oa corporate heeft betekend en betekent. Haters gonna hate.

     • BassieB

      Fanboys are blind, kan jij ook weinig aan doen.

     • optimuspecs

      Zo is dat. Rest mij niks anders dan afwachten. Ik hoop dat het ergens in oktober uitkomt. Duurt nog ff. Als het niks wordt zal ik me bekeren tot pc gamer :P.
      Moet binnenkort sowieso iets kopen voor wat video editing.

     • BroerKonijn

      http://www.forbes.com/powerful-brands/list/

      Nummer 3. Ze moeten dus wel in het een en ander geslaagd zijn anders komen ze daar niet en zouden ze daar inmiddels zeker niet meer zijn. Je comments zijn weer van een niveau om op te poepen.

     • BroerKonijn

      Je denkt toch niet dat jouw PC’tje of wiens PC’tje dan ook het kan winnen van de rekenkracht die in een cloud beschikbaar is? Er worden in Crackdown3 meerdere servers ingezet in 1 speelwereld, dat gaat jouw PC’tje niet trekken wat ze daar doen. Het wordt geen kleine lege wereld, het wordt een wereld vol met gebouwen die steentje voor steentje afgebroken kunnen worden.. Ze willen iedereen op hun platform bereiken en niet maar een handjevol gamers.

      Jij beredeneert alles vanuit de “kracht” van je PC’tje. Dat veel PC gamers op dit moment een krachtiger PC’tje hebben dan de XB1 en PS4 maakt nog niet dat de gamesindustrie jullie belangrijker vindt. Voor gamedevelopers is een PC gamer evenveel waard als een console gamer want ook PC gamers kopen hun game maar 1 keer. Sterker nog console gamers zijn ze meer waard omdat console gamers niet van die extreem gierige jankertjes zijn als het op de prijs van content aankomt, console gamers zijn gewend meer te betalen.

     • BassieB

      Je denkt toch niet dat jouw PC’tje of wiens dan ook het kan winnen van de rekenkracht die in een cloud beschikbaar is……

      Diezelfde games komen naar PC lutser.

     • BroerKonijn

      Dat weet ik. Jij zegt dat de rekenkracht van de cloud een nieuwe Xbox overbodig maakt. Dan zou diezelfde cloud PC’s inmiddels toch ook overbodig maken, of waarom zijn PC’s daarin een uitzonder? Daarom zei ik: “Je denkt toch niet dat jouw PC’tje of wiens dan ook het kan winnen van de rekenkracht die in een cloud beschikbaar is?” Lutser..

      Crackdown3 draait niet volledig uit een cloud, verdiep je eens wat in de zaken waarover jij denkt zulke hoogwaardige kritiek te uiten want je slaat in jouw mening geregeld de plank mis.

     • BassieB

      Heerlijk dom ben je knijn 😉

     • BroerKonijn

      Titanfall2 ook om dezelfde reden dat het in Titanfall1 word gebruikt. In Gears of War 4 horde mode wordt het gebruikt om de grote hoeveelheid vijanden te realiseren.

      Crackdown3 volgend jaar sowieso. Ik vermoed dat in Cyberpunk2077 gebruik gemaakt gaat worden van cloud computing. Er komen meer games die er gebruik van maken en de optie blijft niet beperkt tot de cloud van Microsoft, Amazon en Google maken het ook mogelijk in Titanfall2. Kwestie van tijd voordat meer developers er gebruik van gaan maken. Ik ben in ieder geval benieuwd wat de komende jaren gaan brengen, mooie ontwikkelingen sowieso.

      Iemand kan op cloud computing haten natuurlijk als hij liever teveel betaalt voor een game PC’tje want tja de cloud maakt op termijn de kracht van game PC’s overbodig, kun je beter een console kopen. Het wordt interessant om te zien welke richting het op gaat maar als iemand vandaag de dag cloudtech ontkent dan is hij zodanig ignorant dat hij niet meer te redden is. De grootste techbedrijven van de wereld investeren al jaren miljarden in hun cloud en die blijven groeien.

 • Paolo Lucas

  Xbox mist een game die er nog aan zit te komen…..??? Okayyyyyy….

  Xbox mist een game zoals The Last Of Us inderdaad, maar Sony mist een game zoals Halo/Gears… als ik online ga op de Playstation, speelt geen enkele vriend een online game die exclusief op de PS is. Het is alleen maar Fifa, Battlefield, COD etc, etc. Sony heeft geen enkele MP blockbuster zoals MS die heeft. MS heeft daarentegen geen singleplayer blockbuster zoals Sony die heeft.

 • masterwhoosaa

  @Boris Crackdown komt naar xbox one. Het is toch allang bekend dat spellen die voor de xbox scorpio komen ook naar de xbox one moeten.

 • bemmel

  xbox is echt slecht bezig en heeft totaal niks te bieden.
  geen darksouls3 boris ??

 • sa_nl

  Mooi item Boris, Ik wil jouw en je fam. ook een voorspoedig, en vooral gezond 2017 toewensen, ik ben echt benieuwd waar premium naar toe ga, ik wil vooral een echte discussie zien, waar men niet door elkaar heen praat, want dat is niet te volgen.

  Ook zou ik graag zien dat er meer aandacht besteed wordt aan het achtergrond verhaal zodat er niet maar van alles geroepen wordt.

  Ook zou ik graag zien dat het gear kings verhaal wat meer verdiept wordt, met feiten, en daadwerkelijke kennis van wat er wordt besproken, zoals hardware woensdag dat redelijk deed.

  Dat item dat JJ een aantal maal gedaan heeft, “het verhaal van” vond ik altijd tof, zou dat graag weer terug zien.

  Na al deze opbouwende kritiek, Keep on doing the good work.

 • wesley

  Voor alle Gamekings en iedereen die dit leest wens ik een mooi 2017.
  Dat er maar veel mooie games uit mogen komen!!!

 • manoahvdvelde

  Thanks Boris, ook voor jou een gelukkig nieuwjaar 🙂

 • jefmode079

  Hartelijk super 2017en en suces met de lode leeuw qua reclame XXXXXXX

 • Raja

  Heerlijk interview, altijd een plezier om naar Boris te luisteren. Het is zo’n gehaaid figuur, met zo veel gevoel voor sociale interactie en humor. Het is prachtig om te zien dat iemand die zijn passie uitdraagt en doet waar hij van houdt, zo veel kan bereiken. Ik vind dat Boris trots kan zijn op Gamekings, en dat terwijl hij gewoon doet wat hij van nature het liefste doet. Je ziet ook dat Boris zich goed voelt, gelukkig is en vooral gewoon zichzelf is. Dat is wel iets waar ik jaloers op ben, in die zin denk ik dat we dat aspect van Boris als voorbeeld zouden moeten nemen.

  Boris, de beste wensen en ik zie uit naar wat Gamekings ons allemaal gaat brengen dit jaar.

 • Fabian Montana

  Klopt wat boris zegt… elke keer als ik op internet naar een tv kijk, krijg ik alleen maar tv aanbiedingen!
  Je merkt gewoon dat alles van je geschiedenis online wordt vast gelegd.
  Ik zou zeker weer keer met gamekings in contact te komen als ze een event organiseren, altijd tof als ik effe met Melle of JJ kan babbelen!

  Ik snap zeker wat Boris zegt, en het is ook Reëel dat jullie premium hebben om alles financieel hoog te houden.
  Zelf ben ik nog niet premium ondanks dat ik die gasten al vanaf het begin volg!

 • WouterVoz

  EINDELIJK iemand die Civ 6 in zijn top 10 heeft staan echt een super game. Tof Boris 🙂

 • Goeniegoegoe

  Supere vetter items weer heren, petje af. Leuk ook de dingen die besproken worden door jullie allen welke niet direct over games gaat. Goed 2017 GK en sowieso succes en sterkte met Blammo Boris. Tis niet makkelijk zo te horen, maar daarom des te meer respect dat jullie er na 15 jaar nog steeds zijn. Van een vol uur op de box, naar toffe items online en streams 😉

  Herkenbaar trouwens, vrouw, kinderen, werk en dan tijd zoeken om te gamen….hoezo, game backlog 🙁

 • Steez977

  Altijd top om Boris te horen, maar deze editie toch 1 van de mindere van afgelopen jaren vind ik persoonlijk. Zelfs geen Bitcoin update. Desalniettemin een fantastisch jaar en beste wensen!

 • Notoire B

  Vraag me af waarom Bethesda met die veranderingen in hun beleid komen, heeft de verkoop van hun games in het verleden geleden door (mindere) review cijfers?
  Of wil Bethesda gewoon meer verkopen dan de eerste game?
  Is het een push om te groeien als bedrijf?
  Of zouden ze de oplopende kosten voor het maken van games willen compenseren?
  Zag meer dan een maand lang continu reclame voor die game op tv, hier op de site en overal online. (had zelf wel gelijk zin om te spelen lol;)

  Beste wensen! 2017 >> Madness!!

 • Ellie

  TL;DR Al 15 jaar fan, ongelofelijk veel gekregen en nooit wat gegeven. Tot nu. En sorry Emiel.

  Boris! Ik kijk al 15 jaar naar die bolle bakkes van je en nu pas besef ik me hoeveel waarde ik hecht aan alle items die jullie maken. Al die jaren nam ik de content voor lief. Al die tijd komt het komt gratis naar me toe. ik kijk 70% van de items actief, 20% terwijl ik huishoudelijke klusjes doe en 5% kijk ik niet. Onderwerpen die me niets interesseren.. ik kijk het.

  Letterlijk op dit moment besef ik me dat ik fan ben. Ik kijk online naar filmpjes van gasten – ik reken Shelly voor het gemak mee als one of the guys – die het soms hebben over onderwerpen waar ik niets mee heb. Ik kijk naar persoonlijkheden wiens mening ik zeer hoog heb zitten. Jullie hebben mij tientallen, zo niet honderden spellen laten spelen, films en series laten kijken en hardware laten kopen. Wanneer Melle of Steven een obscure film noemt, WIL ik het vet vinden! Laatst vertelde ik m’n vriendin dat ik graag een keer naar Japen zou willen gaan. “Waarom?” vraagt ze terecht. Hier moest ik even over nadenken. Opeens wist ik het … 😉

  In 2007 ging ik naar een race dag op Zandvoort. CocaCola organiseerde dit en ik had tickets gewonnen. Ik weet nog heel goed dat ik Boris tegen kwam en ik te zenuwachtig/verlegen was om hem aan te spreken. http://www.gamekings.tv/videos/nog-1-keer-forza/

  Ik ben altijd fan geweest van alle Gamekings. Boris, Steven, Melle, Skate, Jelle, 2KDennis en Martin op #1 en de rest op #2. Niemand zakt voor mij door de ondergrens. Dit zou je niet zeggen wanneer je die paar comments die ik ooit heb gemaakt zou teruglezen. Ik schaam me kapot als ik het terug lees. Achteraf gezien zat ik zelf niet lekker in mn vel en Emiel moest het ontgelden. Mijn excuses Emiel. Ik hoop dat je destijds moest lachen om de comments van deze gefrustreerde fan. Ik kijk inmiddels met plezier naar je en dat heb je voornamelijk aan jezelf te danken!

  Terug naar het punt dat ik wilde maken. Lang genoeg heb ik genoten van jullie zonder dat ik er ook maar iets voor terug heb gegeven. Ik wil dat Gamekings nog jaren blijft bestaan en als ik daarvoor moet betalen dan doe ik dat. Voordat ik besloot deze gedachtenstroom uit te schrijven, ben ik premium geworden. Beter laat dan nooit. Gierig als ik ben heb ik gekozen voor de goedkoopste mogelijkheid met iDeal. Hier heb ik nu al spijt van. Ik wil jullie meer geven dan €50,- per jaar en zal kijken of dit nog mogelijk is.

  Ik heb er alle vertrouwen in dat 2017 een mooi jaar gaat worden voor Gamekings en ik ben trots hier eindelijk iets aan bij te dragen. Mijn ongenuanceerde negatieve comments – ook al reageer ik niet vaak – zijn verleden tijd. Bedankt.

  • racer2828

   Goed verhaal, ik kwam tot dezelfde conclusie en heb ook een donatie gedaan.

  • Mooie woorden. Gamekings is de koning van de Nederlandse Game industrie. Andere websites zijn leuk, maar toch anders. Gamekings is liefde. Enige jammers aan de website is dat ik een forum mis.

  • Mabelisu

   Dat over Japan is heel herkenbaar..

   Mooie woorden, en helemaal waar. Ook ik doe 50 euro per jaar, maar gezien de hoeveelheid content die ik consumeer zou dit best wat meer mogen zijn. Als Boris en consorten daarvan dan een groot deel op hun eigen bankrekening zetten is dat ze van harte gegund; de kwaliteit en hoeveelheid content is wat mij betreft afdoende.

 • J.

  Alleen exclusieve filmpjes en wat extra nonsens trekken mij niet naar Premium. Als er eindelijk eens een goed werkende app komt waarmee ik gewoon via Chromecast items naar m’n televisie kan streamen. Kijk, dan hebben jullie een daadwerkelijke feature waarvoor ik bereid ben mijn portemonnee te trekken. Dan heb ik een Netflix abbo en een Gamekings abbo. Samen met de NPO-app erbij voor het journaal ben ik dan volledig voorzien van tv-content die mij interesseren.

  En kom op: Als zelfs de staats-televisie een normale goedwerkende app kan ontwikkelen (npo app), moeten jullie dat toch ook wel kunnen?

  • Rick James Sanchez

   Aan de andere kant wat is 1 euro in de maand zodat je items kunt zien die langer zijn en ze dieper ingaan op dingen die je interesseren.

  • Laurens

   Ik kan deze filmpjes met mijn telefoon gewoon naar mijn Chromecast streamen, en ik heb niet eens premium..

   • J.

    Hoe?

    • Laurens

     Ik heb een Android telefoon, versie 5.0.2, Google Home app geïnstalleerd en als ik in de Google Chrome browser de filmpjes van GK kijk kan ik deze casten naar een Chromecast.

 • Ik ben wat laat dus ik hoop dat je de comments nog leest want ik wil je bedanken voor het afgelopen jaar en de jaren daarvoor. Super veel content en of sommige items nu je ding zijn of niet, het wordt wel gemaakt voor ons allen. Tnx daarvoor.

  Over premium, het blijft een lastig ding. Ik hoop dat je wel begrijpt dat de rede waarom mensen niet willen betalen niet persee te maken heeft met de kwaliteit van de content . Mensen zijn om verschillende redenen gewoon net bereid om te betalen.
  Nr1 reason, cheap ass motherfuckers.
  Andere redenen kunnen zijn dat ze nieuwe zijn of niet dagelijks langskomen, principieel tegen betalen zijn of gewoon graag dwarsliggen.

  Ik denk dat jullie om die reden strenger moeten optreden tegen mensen die addblockers gebruiken en niet premium zijn. Ik snap dat jullie het nooit zullen uitspreken maar mensen die geen premium willen worden en add blockers gebruiken hebben gewoon geen waarde voor gamekings en de wel premium members zullen uiteindelijk de dupe worden door nog meer te moeten betalen.

  Het is dus kiezen of delen voor jullie en voor de kijkers.

  Nogmaals bedankt en ik hoop dat komend jaar zowel als gamejaar als gamekings jaar top wordt!

 • WouterVoz

  Boris is love, Boris is life

 • Rico

  Voor iemand die vindt dat er geen ‘mainstream’ bestaat toch alleen maar ‘mainstream’ games in de top 10

 • Dikkesnoek

  Jammer dat Gamekings niet meer is zoals pak hem beet 10 jaar geleden. Meerdere games werden besproken, gezellig op de bank. Ik denk echt dat een dergelijke formule meer kijkers genereert. Als de kwaliteit van weleer terugkomt dan ben ik zeker geneigd premium member te worden.

 • Stormpie

  Jammer dat elk interview zo gruwelijk lang duurt, noway dat ik tijd heb om dit allemaal te checken 🙂
  Toch leuke items

 • Bjorn Heckers

  Add-blocker is gewoon de k!nker van het vrije Internet.

 • Bjorn Heckers

  Weet je wat misschien een goed idee is voor jullie Gamekings Boris, om items in het Engels ernaast op te nemen of, met Engelse ondertiteling. Dan spreek je ineens meer mensen in Europa aan dan alleen NL en België want, kwa content en productie lopen jullie echt ver vooruit, vooral omdat jullie de huiskamer sfeer meebrengen.

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsTVGamekings LivePremiumMerchDiscord