Menu Premium
Loading...

Einde van de Week Vrijdag over de Nintendo Switch en Middle-Earth: Shadow of War

Google Plus Jan Johan Belderok
Foto Gamekings Shelly van Zeventer
Google Plus Shelly van Seventer
10/03/2017 0 Tweet Het Like/Deel Het

Een Einde van de Week Vrijdag met JJ en Shelly als presentatie duo. En die laatste deed dat onder dwang, aangezien ze liever door speelde in The Legend of Zelda: Breath of the Wild. JJ kon haar echter gelukkig overtuigen om toch mee te ouwehoeren over het nieuws van dit weekend in deze Einde van de Week Vrijdag over de Nintendo Switch en Middle-Earth: Shadow of War.

En dus geeft ze haar mening over de Switch. Shelly komt er openlijk voor uit dat ze fan is van Nintendo en ze heeft de Switch dan ook meteen gekocht. Kon ze zich desondanks vinden in de kritiek die Steven en Emiel (en andere gamers) gaven op de console? Hoe ervoer zij de eerste week dat ze met de Switch aan de gang was? Wat speelde ze en deed ze dat op de TV of op de handheld zelf?

Conan cocks en Destiny

Maar er was ook ander nieuws. De piemels uit Conan bijvoorbeeld. Hoe komen die er uit te zien op de Xbox One? Wat vinden de twee van de nieuwe aankondigingen voor Destiny en hoe kijken ze aan tegen de aankondiging van de nieuwe Shadow of Mordor game. Of weet Shelly niet wat Lord of the Rings is? Je ziet het allemaal in deze verse Einde van de Week Vrijdag.

 

 

 

Loading...
 • RomeoNovember

  Gaan we ook Karim zijn mening over de Switch nog horen, al is het maar in een extra.

 • Sven Kozole

  Heb vijf minuten gekeken, en ik vond het intro van JJ al erg goed. Ik heb kritiek gehad op de review van de Switch, maar die had ik puur uit vreugde. Dit systeem doet gewoon precies wat ik op game gebied al heel lang heb gezocht. Maar voor een andere gebruiker is het wellicht allemaal minder je van het. Sowieso moet ik zeggen, JJ en Shelly vind ik wat betreft Nintendo een perfect duo. Enige ding: Shelly zegt: ”Op de TV een mindere resolutie Zelda dan dat ik hem hier heb.” Handeld = 720p TV = 920p, dus dat klopt niet helemaal.

  • jefmode079

   Klopt ook van geen kanten maargoed, en miss heeft ze wel een klote tv ook nog.

   • Mike Sandler

    kleine monitor* 😉

  • Joost Huscher

   720p op een klein scherm vs 900p op een groot scherm

  • Mike Sandler

   Die resolutie schijnt alleen voor zelda 900p te zijn
   iets waar Shelly waarschijnlijk weinig van merkt want ik meende dat ze op een kleine monitor gamed 😉

 • jefmode079

  Der zit een tempel vlakbij shelly 😛

 • Scare

  Iedereen die twijfelt over de Switch, niet doen. Het apparaat doet wat het moet doen en nee het is geen PS4 of Xbox One. Man man man wat heb ik deze week met veel plezier gespeeld op de Switch. Heerlijk apparaat voor op de bank, onderweg of tv en Zelda speelt fantastisch. Geen vakantie voor mij, beter beeld en nieuwe Mario.

  Destiniy snap ik helemaal voor de fans. Ik ga niet opnieuw spelen maar heb in het verleden wel de raids gemist want die werden totaal zinloos naarmate je levelde.

 • Falmaiya

  Ik word altijd heel verdrietig wanneer mensen wel het 6-jaar oude Skyrim als grote Switch titel noemen maar niet het nieuwe Xenoblade Chronicles 2. Het vervolg op de beste jrpg van de 21e eeuw die ook gewoon dit jaar uit moet komen.

  Mensen die roepen dat Zelda enkel hoge scores krijgt vanwege nostalgie maken me ook heel verdrietig. Vooral voor die zielige fanboys die de game niet eens gespeeld hebben maar het niet kunnen hebben dat een exclusive zo goed is.

 • Bob M.

  Het piemel verhaal klopt trouwens niet helemaal. Het gaat erom wat voor rating de game krijgt. Als dit Adults Only(18+) wordt door de piemels wil microsoft het eruit hebben maar anders blijft het gewoon.

 • itsalaser

  Er is geen reden om te roepen dat de batterij voor een apparaat van deze afmetingen en functionalitieten de komende jaren sterk zal verbeteren. Voor degene die geinteresseerd zijn in een analyse van het stroomverbruik: http://www.anandtech.com/show/11181/a-look-at-nintendo-switch-power-consumption

 • YuriP
 • ? ? ? ? ?

  Ik vind dat je batterij duur niet als argument kan noemen op het moment dat Nintendo daar letterlijk niks aan kan veranderen. Het is niet dat ze er een kleinere batterij in doen omdat het goedkoper is ofzo. De beperking wat betreft batterij is gewicht / grootte van het device. Het moet portable ook nog fijn zijn en als je een grotere batterij wilt dan zouden ze er een lomp apparaat van moeten maken en dat is niet fijn om mee te dragen.

 • Bier Chips

  Mensen die game’s een 1 geven op site’s als metacritic zijn vaak gewoon gefrustreerde fanboys. Metacritic is een handige site maar ik hecht meer waarde aan recensenten die ik betrouwbaar vind of de mening van vrienden met een vergelijkbare smaak.

  • Mike Sandler

   Er zijn ook vaak zat mensen die standaard een 10 geven
   ook bij imdb maar die cijfers bij imdb kan ik me vaak wel in vinden
   wanneer er genoeg op een bepaalde film,docu,serie etc is gestemd (niet altijf maar vaak wel)

 • Gsus

  Waar de fuck is Karim eigenlijk? Is dit jaar in nog geen enkel item te zien geweest…

 • optimuspecs

  Conan Exiles was belangrijkste nieuws van de week en toch zijn jullie hierover SLECHT geïnformeerd.

  Microsoft heeft niks verboden op de Xbox One. De game moet gewoon een rating krijgen.

  “The statement made by Funcom about “Conan” content being altered at the discretion of Microsoft was inaccurate. Microsoft and Xbox abide by the policies and guidelines set forth by the Entertainment Software Ratings Board (ESRB) rating system. Funcom has submitted “Conan Exiles” for review to the ESRB and pending its receipt of an acceptable rating we look forward to publishing the game on Xbox.”

  Graag beter opzoeken voordat jullie ” het grote nieuws van de week” foutief of onvolledig doorgeven.

  Nog een fake-nieuws van Shelly ” de Xbox heeft geen een exclusive”. Toppunt van fakenieuws en dieptepunt voor een gamepresentatrice. Beneden alle niveau Shelly, terwijl je net daarvoor je speach hield waarom we gewoon niet blij kunnen zijn met onze consoles en games. BAH!!

  • WoepWoep

   Doe effe relaxed ouwe, steek er nog een op

   • Mike Sandler

    Mee eens
    maar voor fake nieuws ga ik wel naar twitter of FB 😉

  • JJ

   Staat ook gewoon een overlay bij dat de piemels gewoon komen. En het blijft raar dat er een ding over is. De communicatie tussen developer en MS liep gewoon stroef. Dan krijg je dit.

   • optimuspecs

    Dat de communicatie tussen hun stroef is geloof ik best. De game moet nu een rating krijgen en Microsoft heeft niet gezegd dat ze de game zullen censureren.
    Maar, mocht die piemel-simulator wel komen op de XB1 en ps4, zou wel een unicum zijn, want dat is nooit eerder gebeurd op consoles. Japan heeft al laten weten dat ze de game zullen bannen. Dat ook volgens een dev.
    Eerlijk gezegd denk ik niet dat het met piemel en al op de xb1 en ps4 zal verschijnen…. Over Nintendo hoef ik niet eens te beginnen.

  • BroerKonijn

   Shelly wekt de indruk dat ze deze EVDWV op de bank is gaan zitten met het idee dat ze Xbox wilde bashen, dus dan roept ze dit soort comments op zich af. De Playstation en Nintendo fans op deze site houden hun vingertjes ook niet stil wanneer er bullshit over hun geliefde platform wordt geluld.

   Misschien dat Shelly een punt probeert te maken met opmerkingen als “mijn XboxOne staat stof te happen” terwijl ze 99% van de tijd dat ze gamet aan games zoals Overwatch besteedt, ik heb dus geen idee welk punt ze probeert te maken want aan de zogenaamde “overvloed” aan Playstation exclusives ligt het in haar geval zeker niet. JJ noemt XboxPass waarmee hij Xbox Gamepass bedoelt en Shelly zegt vervolgens op een gespeelde ongeïnteresseerde manier; “Is dat een ding ja”. Prima dat ze de innovatie die Microsoft brengt persoonlijk allemaal kut en/of onbelangrijk vindt, maar het komt nogal mutserig over wanneer een “gamerecensent” zoiets beweerd over een dienst dat in potentie de gehele gamesindustrie zou kunnen veranderen; 100 games voor 10 euro per maand waar meerdere recente AAA games tussen zitten is voor de consument zeker een ding ja.

   Na brievenmaandag is GK sowieso het beetje geloofwaardigheid dat ze nog hadden verloren toen ze een poging deden om subjectiviteit en objectiviteit uit te leggen. Boris heeft mij in dat item in ieder geval duidelijk gemaakt dat het gebrek aan professionaliteit dat GK in veel items heeft getoond niet alleen te maken heeft met een gebrek aan inzicht op de gamesindustrie en techindustrie, maar dat het vooral ook om een houdingsprobleem gaat. Het uitspreken van teksten zoals “cijfers zijn voor saaie boekhouders”, “objectiviteit is saai” en “een mening kan nooit objectief zijn” is naar mijn mening minachting van de kijker, zeker als de kijker nadrukkelijk in de comments onder verschillende items schreeuwt dat GK zich eens wat beter zouden moeten verdiepen in de onderwerpen waarover ze praten.

   Het begint inmiddels gênant te worden dat hun community GK regelmatig moet bijscholen over de onderwerpen die de GK’s zelf uitgekozen hebben om over te praten. Ik snap het GK format, dat het ook de bedoeling is een discussie in de comments te ontketenen, toch kan het mij niet aan de indruk ontgaan dat veel van de fuckups die ze doen te maken heeft met een gebrek aan voorbereiding en inzicht over het onderwerp. Door regelmatig misinformatie of eenzijdige informatie te verspreiden ontstaat er een verkeerd beeld dat verschillende gamesites met elkaar in leven houden.

   Het verspreiden van misinformatie is dus niet alleen een GK probleem, dit zie ik binnen de gehele “gamejournalistiek” gebeuren, niemand checkt hun eigen verhaal of dat van een ander op waarheid; ze praten elkaar allemaal na waardoor er een kettingreactie aan misinformatie op het internet ontstaat. In plaats van de ene keer misinformatie over Playstation te geven en de andere keer weer een eenzijdig verhaal over het zogenaamde “failliete” Xbox die verkocht zouden worden en geen exclusives zouden hebben of een Nintendo die het allemaal niet begrijpt, zou het een verademing zijn als er een aantal mensen opstaan die wel waarde hechten aan eerlijke berichtgeving. IGN gaf deze week in hun Unlocked het goede voorbeeld door dat valse sentiment te doorbreken over de AAA Playstation line-up die uit allemaal vergezichten zonder releasewindow bestaat, dat deden ze door uit te spreken dat het niet terecht is om de AAA line-up van Xbox daartegen weg te strepen want die bestaat uit games die stuk voor stuk een 2017 releasewindow hebben. Het is nogal misplaatst dat de “gamesjournalistiek” maanden lang verschillende AAA games waar we nog heel weinig van hebben gezien afbranden door ze herhaaldelijk in zogenaamde “marktanalyses” niet relevant te noemen.

   Door dit soort slap en vals gelul in items ga ik bijna wensen dat de “gamesjournalistiek” naar de klote gaat want ze verloochenen daarmee hun functie, aan het veroorzaken van een bak ruis waar je als consument doorheen moet werken om achter de werkelijke waarheid te komen heeft niemand iets. Sony wordt op dit moment door de “gamesjournalistiek” op handen en voeten gedragen en iedere innovatie waar Microsoft mee komt wordt in zogenaamde “analyses” weggezet als “onbelangrijk” omdat Microsoft “geen exclusives” zouden hebben. Diezelfde slappe “gamesjournalistiek” gaat over een aantal jaar weer roepen dat Sony er niets van begrijpt omdat Microsoft het grootste platform heeft. Het zijn vooral de gamesites die door dat soort ongefundeerde nonsense beweringen zichzelf onbelangrijk maken. Laat de zogenaamde “kenners” binnen de “gamesjournalistiek” het houden bij het beoordelen van games, dat vinden ze al moeilijk genoeg.

   • optimuspecs

    Ik had het niet beter kunnen zeggen. Helemaal met je mee eens. Dat Shelly helemaal smoorverliefd is op ps4 heb ik geen probleem mee. Haar voorkeur.
    Wat ik wel probleem mee heb, is het totale gebrek aan kennis als het over de XB1 gaat. Je werkt bij een gaming website die vooral over console gaming gaat. Verdiep je maar iets in de XB1, tenminste vanuit het punt dat je een gamepresentratrice bent en daardoor wat kenis in huis behoort te hebben. Het maakt je niet alleen een betere gamepresentratrice, maar ook een betere gamer.
    Als je ziet hoe gepikeerd Shelly reageert als JJ zegt dat de ps4 EN de XB1 een 10 krijgen….Het is alsof Shelly gestoken wordt door een zwerm bijen.
    ” Hoe kan de XB1 een 10 krijgen, ze hebben geen een exclusive”..Niet alleen is dit onjuist en zie je hoe groot het gebrek aan kennis over de XB1 is, maar je ziet dan ook hoe partijdig en een regelrechte ps4 fanboy Shelly is. Dat ze de fanboy wil uithangen in haar eigen tijd prima, maar ze zit nu gewoon op haar werk, voor een camera waar ze een professionele en neutrale houding zou moeten hebben.

    Pak je mensen al Davis erbij, die noemt de XB1 niet eens als het om console gaming gaat. In zijn hoofd en uitspraken heeft iedereen een Playstation. Van Skyrim remastered zei hij gewoon ” dit is een game voor als je van de ps3 naar de ps4 gaat”. Het gebrek aan kennis en professionaliteit, de fanboy houding en zesjes cultuur, dat is wat hier opvalt.

    Het ligt niet alleen aan ad-blockers dat sites als Gamekings steeds minder populair worden en juist eenlingen met een Youtube gaming channel steeds populairder worden. Die hebben tenminste echte passie voor gaming, die verdiepen zich daarin en als ze fanboy zijn van een platform komen ze ook eerlijk voor uit.

    Boris als leider van GK, is een hippie die in La la land woont, de ene onzin achter de andere uitkraamt en faalt in het eisen van wat professionaliteit op GK. Van deze mensen moet ik dus iets aannemen in bijvoorbeeld een premium item. Ik steun GK met premium omdat ik jaren mee draai met GK, maar voor de kennis en zeker XBox of gaming kennis hoef ik het niet te doen.

    • BroerKonijn

     Ze hoeven van mij geen XB1 te noemen als ze PS4 roepen maar ze moeten geen onzin roepen zoals “Xbox heeft geen exclusives” of vorig jaar “Het Xbox aanbod is niet gevarieerd genoeg” waarmee volledig werd genegeerd dat het Playstation aanbod uit één 10 jaar oude game bestond. De line-up van begin dit jaar is aan de kant van Playstation zonder twijfel beter, maar dat is de afgelopen jaren vaak niet zo geweest terwijl het wel werd beweerd en in die valse hype ga ik gewoon niet mee.

     Dat wat je zegt over youtubers is inderdaad een ding, ik ben daar niet gelukkig mee. Ik vind het belangrijk dat er gamesites blijven bestaan die een eerlijke mening geven over verschillende games. De gamesites moeten zich juist onderscheiden van de youtubers en fanboys door het serieus te bekijken, als ze dat al niet kunnen wat is dan hun functie nog?

     Overigens vind ik GK wat hun mening over games betreft vaak wel eerlijk, ze moeten alleen niet van die wilde uitspraken doen waarmee ze een gameplatform diskwalificeren alsof het niet concurrerend is omdat Sony Playstation veel consoles heeft verkocht. Als ze dat doen negeren ze wat Microsoft met hun Windows aan het doen is, dat bedrijf is ontzettend aan het innoveren en dat bedrijf gaat nergens heen. Ik zeg dat niet omdat ik hoop dat Microsoft gaat slagen, ik zeg dat omdat de kans klein is dat Microsoft gaat falen dus dan wordt het stompzinnig als zogenaamde “kenners” op verschillende sites het tegendeel gaan beweren. Het eerste jaar van de XB1 begreep ik de kritiek maar de kritiek die Microsoft nu krijgt is lachwekkend als je kijkt hoever die gasten in 3 jaar tijd met hun platform zijn gekomen.

     • Henkie

      ik als microsoft fan…

      als de geruchten waar zijn dat sony met in 2017 gaat aankondigen dat er een 8teraflop playstation5 komt en gereleased wordt in 2018 wordt dit echt een domper voor de E3 van xbox!

     • BroerKonijn

      Sony komt niet in 2018 met een PS5, dat wordt door zogenaamde “analysten” beweerd die geen idee hebben waarover ze praten. Games en consoles ontwikkelen kost tijd en geld. Als Sony volgend jaar al een PS5 brengt moeten developers met 3 verschillende Playstation consoles rekening houden in het bouwen van hun games. Sony bracht vorig jaar niet voor niets een iets verbeterde PS4 omdat dit jaar een PS5 voor developers teveel gekut zou opleveren dus waarom zouden ze het volgend jaar wel doen? Sony is terecht gelukkig met het succes van hun PS4 ecosysteem en die groeit waarschijnlijk de komende jaren nog groter dus het zou voor Sony erg onverstandig zijn als ze die op korte termijn de nek omdraaien door een PS5 te brengen.

     • Henkie

      ik zeg ook dat het geruchten zijn!

      buiten dit om zou zou dit wel een bottleneck kunnen zijn voor xbox als sony dit gaat doen…ik vind voor me zelf 4K echt nog niet zitten!
      achja als de scorpio uitkomt dan zijn er toch veelgebruikers van de xbox one die dit wel een goede stap vinden naar de scopio!

      idd je hebt wel gelijk dat als ze een nieuwe 8teraflop console komen dat dan de ps4 de nek omgedraait wordt!waarschijnlijk.
      wel een goede strategie van microsoft… is kijken hoe sony hier mee omgaat !

     • Henkie

      en persoonlijk maakt mijn het niet uit of het ryzen en vega APU wordt, ik bedoel lijkt me erg tof, maar het zijn de games die het bewijs moeten gaan leveren niet de Hardware…

      E3wordt spannend !

     • Michel

      Ik vind het ook vrij kwalijk dat er geen onderbouwd tegengeluid(desnoods een mea culpa) komt vanaf de Gamekings kant voor de bovenstaande kritische, doch terechte kritieken.(JJ daargelaten, gezien zijn functie)
      Er wordt gezeurd over teruglopende inkomsten, de belofte werd gedaan dat de items van een hoge kwaliteit zouden zijn/blijven; vervolgens zijn er deze week(maar uiteraard niet uitsluitend deze week) items verschenen met een gebrekkige inhoud(ongeïnformeerde, domme uitspraken).
      Ik vind toch dat Gamekings aan het slabakken is. De kennis en kunde van een Vasco, het enthousiasme van een Dennis de Bruin, toch wel individuen die garant stonden voor een vermakelijk/informatief item. Het besef is daar dat Skate en David/Jelle niet in ieder item kunnen plaatsnemen, maar wat meer diepgang van bepaalde Gamekings zou geen overbodige luxe zijn.

     • BroerKonijn

      Diepgang in de algehele gamesjournalistiek zou geen overbodige luxe zijn, maar ik denk dat teveel van de gamesites met een dubbele agenda werken en weinig waarde hechten aan objectieve berichtgeving.

      Alsnog hebben we het maar over gaming natuurlijk, objectieve berichtgeving over politieke vraagstukken lijkt me iets belangrijker. Ik lig er ook niet wakker van maar ik erger me af en toe aan de arrogante manier waarop sommige “gamejournalisten” nonsense beweringen de gamerswereld in helpen en vooral dat ze nooit fanboy logica onkrachten. Veel van die gasten wakkeren fanboy logica liever aan dan dat ze het ontkrachten.

     • optimuspecs

      Nou dat is mijn hele punt…Op het moment dat je over console gaming praat of over een multiplat game praat en systematisch alleen maar de ps4 noemt, dan ben je dus de Xbox en Microsoft ( en zelf Nintendo ) volledig aan het negeren. Laat staan de XB1 gamers, die ook deel van HUN kijkers zijn.

      Op het moment dat David in een Skyrim review zegt ” dit is een game voor als je van de ps3 naar de ps4 gaat”.. Dan ben je toch het bestaan van de Xbox en de Xbox spelers aan het negeren? En dat is mijn punt.
      Op het moment dat een bezoeker van GK constant hoort dat GK het over de ps4 heeft en de XB1 en zelfs de Wii ignoreert, raad eens welk console die kijker zal gaan kopen…” want de xb1 heeft toch geen ene exclusive?”….Het gaat veel verder dan wat je denk. Als deze site ” Playstation Kings” zou heeten, zou ik geen enkel probleem hebben met hun houding, want dan zou duidelijk zijn dat ze alleen naar playstation kijkers cateren.

      Dat ze eerlijk zijn heb ik geen enkele twijfel. Maar wat is de waarde van je eerlijkheid als het vanuit fanboyism, desinteresse of ignorantie komt? Shelly geeft net een speach hoe gamers blij moeten zijn met wat ze hebben, maar op het moment dat JJ zegt dat de ps4 en de xb1 een 10 verdienen, reageert Shelly direkt op fanboy niveau met ” de xb1 kan geen 10 krijgen want het heeft geen enkele exclusive”. Is dat eerlijk? Ja eerlijk in de zin dat het uit haar hart komt, maar niet eerlijk vanuit een neutrale gaming perspectief, want dan zou de ps4 ook geen 10 verdienen gebasseerd op andere dingen die Sony gedaan heeft. Haar uitspaak komt dus uit ignorantie, gebrek aan professionaliteit en fanboyism. En daarom komt met dit soort uitspraken.

      Wat het verschil is met Youtubers en sites als bijvoorbeeld GK, is dat de Youtbers wel passie hebben voor gaming en ook gelijk aangeven aan wat voor publiek ze cateren en dan is het meer dan logisch dat andere gamers die ook passie voor gaming of hun gaming platform richting die Youtubers gaat en de grote gamingsites laat vallen.

    • Henkie

     hmmmmmmmmmmmm professionaliteit is idd ver te zoeken in gamekings, maar dit zijn zaken waar ik niet meer op let bij gamekings… dat laat ik al een lange tijd gaan!

     • optimuspecs

      Ha, dat is ook een optie natuurlijk. Net als de hele GK-website laten gaan. Op het moment dat meerdere mensen daar voor kiezen, weet ik niet of het goed uikomt voor GK zelf.

     • Henkie

      haha idd, vaak scrol ik nog maar alleen door de comments!

      maar goed zou wel lache als niemand meer op de site komt, der is ook geen enkele concurrentie in nl voor gamekings, als het gaat om video items!

     • optimuspecs

      Goed idee. Kom maar op met die website. De Henkie Penkie Kings. 😉

 • Ralph de Man

  Van mij mag het volgende item dat “kings” logo op de achtergrond weggelaten worden…knippert als de hel op beeld…irritant.

  • Mike Sandler

   idd of gewoon aan zonder geflikker

 • andrelepate

  het game-design van Zelda is ongeëvenaard. De manier waarop puzzels in elkaar zitten, de intuïtieve manier waarop bijv. cooking werkt (en dat zelfs nintendo dat zelf snapt en godzijdank die irritante turotials heeft weggelaten), de natuurlijke progressie, het ‘nudgen’ waardoor je van nature het goede pad volgt: ik heb dit in een kleine 30 jaar gamen nog nooit beter gezien. Ook over de graphics heb ik (WIIu) niks te klagen, maar dat komt ook door de art-direction en een stukje nostalgie. Tel daar bij de muziek bij op, de quirky humor en de algehele sfeer, en ik kan de 10en wel begrijpen (voor mij is het dat ook, maar ik hou van de franchise en het genre) Cijfers roepen altijd discussie op, maar dat het een zeer goede game is staat buiten kijf. Het kan niks voor jou zijn, maakt het nog geen slechte game.

  Die user reviews op metacritic kan je sowieso niet serieus nemen. Veelal (volgens mij jeugdige) fanboys die alleen hun eigen mening bevestigt willen zien. Daarom ben ik blij dat er serieuze gamecritici bestaan, ook als die soms een andere mening hebben dan ik zelf.

  Ik zou de GKs die de eerste shadow of mordor hebben gespeeld nog wel eens willen horen over de aankomende game. Was voor mij 1 van de meest aangename verassingen van de afgelopen jaren, met het nemisis systeem als revolutionair hoogtepunt. Ben benieuwd of dit een waardige opvolger wordt.

 • YuriP

  Lord of the Rings heeft wel dezelfde status als Star Wars en zeker de moeite om te kijken. Ik heb beste goede hoop op de nieuwe game omdat ze in de eerste game echt wat nieuwe dingen deden op een soort assassins creed/hack&slash game variant wat hopelijk nu wat meer volwassen is. Probleem alleen dat het er erg makkelijk uitzag en ik weet nou niet of er echt strategische keuzes gemaakt kunnen worden. Ik hou juist van moeilijke strategie dus ik wacht de game wel af.

  • BroerKonijn

   Lord of the Rings zou Star Wars bij wijze van nog niet eens mogen pijpen, maar ik snap je punt.

   • Mike Sandler

    viespeuk ;P

 • Sven Luiks

  Het lijkt mij wel een toffe game. Alleen lijkt het allemaal zo makkelijk. Omdat dat character super OP overkomt. Of valt dat allemaal wel mee? Heb de eerste nooit gespeeld.

  • Mabelisu

   Beetje van beide. Je bent wel OP, maar de kans dat je overwhelmed wordt door een te grote hoeveelheid vijanden (en nemesis bazen) is best groot. Mij overkwam het in ieder geval regelmatig.

   Hoewel de moves die ze hier laten zien erg vet zijn, lijkt het inderdaad wel alsof je meer overpowered bent dan in deel 1. Er zit maar één ding op: ga de game spelen. Hij is het waard.

 • Mike Sandler

  Dat flikkerlicht op de achtergrond is best irritant
  maar kzal wel de enige zijn

  • Ghrane

   De Kings lamp/licht flikkert niet, het komt door de camera.

 • Laurens!-_-!

  Shadow of War lijkt me tof, ziet er ook best cool al uit, moet alleen eerst nog even Shadow Of Mordor checken. Op één of andere manier nog niet gedaan, dus maar is doen wanneer meer tijd over.

  En trouwens denken jullie ook niet, dat Nintendo in de toekomst een ‘Docking Station’ hardware update gaat uitbrengen voor de Switch waarmee het misschien mogelijk is een grafische update te doen voor alle games wanneer aangesloten op een tv/monitor.

  En idd Shelly, tegenwoordig lijkt het wel of het populair is om alles te bashen. En alles maar in twijfel te trekken. Tuurlijk het is goed om niet overal maar ja op te zeggen en achterop de wagen te springen, maar men kan ook echt te sceptisch zijn. Sowieso cijfers geven aan een game of welk andere vorm van entertainment/multimedia zonder het gespeeld, bekeken en/of beluisterd hebben snap ik niet echt.

  Goed weekend verder.

  • Bridgeman

   Maar Shelly basht zelf ook van alles en iedereen, als ze iets niet tof vind laat ze dat altijd duidelijk en luidruchtig merken, maar niet altijd met even goede onderbouwing.

 • Berinho

  Ik begrijp heel goed de kritiek op GK vanuit de xbox community. Het is echt schrikbarend hoe matig de informatie over xbox op GK terecht komt. En dan de parate kennis over de console en zijn ontwikkelingen is ook niet om naar huis te schrijven.
  Ergens begrijp ik het ook wel. De gehele redactie zit op de PS4. Daar liggen dan ook de interesses en voorkeuren. En dus de verdieping in die console vind er veel meer plaats. Gebrek aan xbox kennis komt dus gewoon voort uit pure desinteresse.
  Ik volg de items van GK met veel plezier maar voor info over de xbox is deze site helaas niet meer de plek. IGN heeft een geweldige wekelijkse podcast bijvoorbeeld.
  JJ is nog de uitzondering. Die houdt de ontwikkeling van MS wel goed in de gaten

  • Duchess

   Het valt allemaal wel mee. De Xbox One bevindt zich op het moment nou eenmaal in een diep dal, daar kan Shelly ook niets aan doen. De enige exclusives die ze nog krijgen zijn kinect shovelware troep en verder niets.

   Dan kunnen de usual suspects hier wel roepen dat Halo 5 en Sunset Overdrive nog exclusief zijn, maar naast die jaren oude games heb je het dan ook wel gehad. Dat verdedigen is gewoon sneu fanboy gedrag.

   Neemt niet weg dat vrijwel de gehele redactie inderdaad op de PS4 zit en meestal geen weet heeft van pc, Nintendo of Microsoft, maar in dit item viel dat reuze mee.

  • Bridgeman

   De informatie over de Xbox is matig omdat de Xbox matig is. Er komt niks uit op dat ding. PS4 heeft Horizon, Wii U en Switch hebben Zelda, wat heeft Xbox? Niks. Oh ja, de Scorpio komt dit jaar. Of ooit. Joepie, teraflops. Daar krijg ik echt een harde plasser van.

   De meeste mensen die ik zie met een Xbox hebben of al een PS4 en kochten hem voor erbij, of hebben spijt van hun aankoop en willen liever een PS4. Die console is gewoon gefaald.

   • optimuspecs

    Wat matig is, is je vermogen om na te kunnen denken. Als er niks uitkomt op de XB1, wat waren vorig jaar Gears 4, Forza 3, Dead Rising 4, Atroneer en Quantum Break?
    Wat is Halo Wars 2 die net gereleased is? Wat zijn Sea of Thieves, Crackdown 3, State of Decay 2, Cuphead, Forza, en Tacoma dan?
    Microsoft heeft ook gezegd dat er nog meer titels komen in 2017.

    Jij gaat heel ver om maar wat onzin te kunnen praten van over de XB1. Beetje zielig weer.

    • Conservo

     Het zijn voornamelijk games die niet blijven hangen. Gears en Halo uitgezonderd. Alle andere games zijn hap slik weg. Quantum Break is daar een goed voorbeeld van.

     • optimuspecs

      Dat is jouw persoonlijke mening.
      Quantum Break, Ryse, Sunset Overdrive, Killer Instinct, Halo 5, Forza Horizon 3 en Sunset Overdrive, zijn voor mij WEL blijvertjes.

      Wat voor blijvertjes heeft de ps4 gehad in 3 jaar? Behalve Uncharted 4 en Souls rip off Bloodborne?

      Wat voor blijvertjes heeft de WIIU in 4 jaar gehad?

      Ps4 is 2017 sterk begonnen, maar 2017 is nog niet voorbij…We moeten nog wachten voor de zet van Microsoft.

      Nintendo begint sterk met Zelda, maar de meeste gamers zitten niet te wachten op de andere games als koeien melken en cowboytje spelen.

    • Daar heb je ‘m weer. Kansloze Xbox tiener.

   • Luckyluc

    Dat is onzin natuurlijk. Xbox is ook niet mijn nummer één console om naar uit te gaan maar dat heeft niets met de kwaliteit of kwantiteit aan goede content te maken… Het is heel simpel, de één houdt van grootse singleplayer avonturen en jrpgs en vindt dat in het PS4 aanbod. Een ander houdt van party games, sfeervolle avonturen, platform games en gaat minder hard op grafische hoogstandjes, zie daar Nintendo en weer een ander wil meer westerse games, sport en racegames, vindt Halo tof en hecht veel waarde aan de beste online omgeving (op console), zie daar Microsoft. Natuurlijk zijn bovenstaande voorbeelden en zijn er meer redenen om voor een platform te kiezen maar je snapt wat ik bedoel. Elk platform heeft zijn eigen sterke punten en ook zwakheden. En dan heb ik PC nog niet eens genoemd.

    • BroerKonijn

     Precies dit. Als ik eind van het jaar weer een PS4 haal staat hij aankomend jaar ook grotendeels stof te happen omdat ik de third party games op Xbox koop. Als je twee consoles hebt die beide grotendeels dezelfde games draaien staat één ervan logischerwijs vaak stof te happen.

     Waar sommige critici aan voorbij gaan is dat veel consumenten niet eens omkijken naar exclusives, de afgelopen 3 jaar is wel gebleken dat die gamers in de meerderheid zijn want Sony heeft niet meer AAA systemsellers gebracht dan Microsoft. Een Uncharted4 en Bloodborne zijn niet 50 miljoen keer verkocht. Er zullen vast gamers zijn die een weloverwogen beslissing maken door goed te kijken voor het kopen van een console welke de betere exclusives heeft, in dat geval speelt persoonlijke voorkeur inderdaad een grote rol. Een groot deel koopt hun console op 1 game die ze heel graag willen spelen zoals een RDR, GTA of COD en vergeet in die keuze iedere andere game die bestaat. Er bestaan ongetwijfeld ook gamers die iedere game die goed is willen kopen maar die zijn in de minderheid want de gemiddelde consument is zo rijk niet, dus een dienst waar je 10 euro kunt betalen voor 100 games is voor de budgetgamer een big deal.

     • Bridgeman

      Dat zullen dan wel ouwe meuk games zijn of saaie B-games of indie troep. Ze gaan echt niet alle nieuwste releases aanbieden voor een tientje per maand.

   • Berinho

    Dat de xbox matig is betekend niet dat je er als serieus genomen game site er maar met de pet naar moet gooien. Ondanks dat de console het niet goed doet, moeten ze wel zorgen dat de informatie die ze verstrekken ook juist en compleet is. Ik probeerde aan te geven dat de grote amerikaanse game sites er met een totaal andere blik naar kijken en daar dus de verdieping en informatie verschaffing mbt de xbox een stuk vollediger is.

    Ik heb beide consoles staan en speel op beide consoles met veel plezier. Zo was forza een geweldige race game, en als je van race games houdt ook de enige noemenswaardige titel van vorig jaar. En nu speel ik met veel liefde horizon op de PS4 en switch ik weer naar mn xbox voor een avondje knallen met battlefield.

    Ik hou van gaming en die wereld erom heen. Gamekings is mijn nederlandse gamesites waar ik graag kom, maar daarnaast check ik ook veel andere (amerikaanse) sites. Mijn punt was dus dat de verdieping en informatieverschaffing mbt de xbox daar een stuk meer aanwezig was, ipv de vaak denigrerende toon die op gamekings aanwezig is. Dingen als de xbox is geflopt, wie speelt er nog op dat ding of who gives a fuck about xbox is gewoon vrij denigrerend naar de xbox community die ook graag naar deze site komt.

    Zoals ook hierboven wordt aangegeven zitten hier ook veel xbox mensen die zich enorm verdiepen in de gang van zaken, als er dan een item online komt over de xbox waar maar lukraak dingen worden geroepen is dat natuurlijk niet juist.

  • Conservo

   Ik ben van de 360 ook overgestapt op de PS4. Geen seconde spijt van gehad. De Xbox One is gewoon niet zo’n goede console. De exlusives zijn ook geen blijvertjes. Misschien dat de Scorpio het gaat doen voor Microsoft maar eerst maar eens zien. Als ze me kunnen wegblazen met hun terraflops ga ik hem wel halen.

  • Echt dikke onzin. Ik hoor menig gamekings vaak zeggen dat ze ook op de xbone spelen, dat ze geen voorkeur hebben en dat beide consoles hun goede en minder goede punten hebben. En serieus? De xbone community heeft kritiek op gamekings? Doel je nou op een paar van die fanboyflapdrollen die hier hun frustraties komen uiten of heb je echt een forum waar mensen op ranten of zo?

   • Berinho

    Beste stadsgenoot, als jij ze fanboyflapdrollen wilt noemen prima. Voor mij zijn het gewoon mensen die wss gamekings keihard steunen met premium etc en heel gepassioneerd zijn mbt gaming. Dat ze zo uitgesproken zijn over hun favoriete console doet gamekings alleen maar goed. Deze fanboys zijn goed geinformeerd en weten vaak in de comments enige nuance te brengen in het xbox nieuws.
    De wie heeft de langste lul discussie met exclusives kan mij echt geen reet schelen. Ik kan me wel ergeren als er erg denigrerend over de Xone gedaan wordt, want voor veel mensen in de Gamekings community is het gewoon een fijne console.

    • Ik heb het niet over Fanboys in het algemeen maar over een aantal guys die hier in ieder item over dit soort zaken lopen te zeuren. Het heeft niets met xbone te maken want die zijn er van de ps4 ook genoeg. Om nou te zeggen dat “menig van deze Fanboys goed zijn geïnformeerd” is je aanname die je mag maken maar vaak spreken ze alleen uit wat idd hun mening is in combinatie met wat emotie.
     Mijn punt is meer dat gamekings zelf volgens mij altijd best wel goede argumenten geeft waarom Ze op een ps4 of xbone spelen en zijn ze helemaal niet ge-desinteresseerd of hebben ze helemaal geen weinig kennis. Dat is mijn ervaring

 • Bridgeman

  Om nog even in te haken op die nieuwe Xbox service: Het kan misschien zijn dat games ooit volledig afstappen van retail en digital only gaan, maar Microsoft is niet degene die dat gaat bepalen. Zeker niet deze generatie. Als Microsoft hun games niet meer in de winkel legt dan zeggen winkeliers “dikke doei” en verdient Sony alleen maar nog meer geld omdat er dan meer PS4 games in de winkel liggen. Zou een hele domme zet zijn.

  • JJ

   En toch hebben zij de sleutel. Zie Kwestie zondag.

   • Luckyluc

    Ben benieuwd naar de kwestie zondag maar om vast op de zaken vooruit te lopen, enkel de consument heeft de sleutel. Wie betaald, bepaald en ik geloof dat Microsoft dit inmiddels ook gaat inzien na het always online, DRM en de Kinect affaire.

   • Henkie

    http://www.ign.com/articles/2017/03/02/unlocked-285-phil-spencer-joins-us-talks-scorpio

    hier een potcast van phill spencer over game pase en nog veel meer, het duurt ongeveer een uur !

   • Henkie

    ik hoop voor je dat jullie goed voor zijn bereid JJ anders gaan jullie bakken met kritiek krijgen ! niet door mijn maar wel door andere mensen die deze potcast hebben geluisterd of informatie op hebben gezocht !

 • RidhoHidayat

  Shadow of War lijkt erg vet te gaan worden. Qua combat speelde Shadow of Mordor al heel lekker, en het Nemesis systeem was erg tof en uniek, alleen was de game vrij repetitief. Nu gaan ze een flinke stap verder: forten/regio’s veroveren, eigen legers maken, een uitgebreid RPG-systeem. Eigenlijk lijkt Shadow of Mordor het prototype te zijn geweest voor deze game.

  Het enige wat ik altijd een minpunt heb gevonden, is dat de focus volledig ligt op Mordor, en de Orcs, terwijl de variatie in omgevingen en rassen Lord of the Rings nou juist zo tof maakt. Ik wil een leger van elfen, dwergen of Rohirrim maken en vechten in bossen, de iconische kastelen, of op de open vlaktes. Qua game op zich lijkt Middle-Earth dus toffe dingen te gaan doen, alleen als Lord of the Rings-game mist het voor mij nog steeds wat elementen die het universum zo tof maken.

  Dan over Destiny: Deze aankondiging lag gewoon heel erg in de lijn der verwachting. Er werd al veel langer gespeculeerd dat de oude raids terug zouden komen als afsluiting van Destiny en als brug naar Destiny 2. Het is echt nog even de boel rekken tot Destiny 2, waar bijna het volledige Bungie-team aan werkt. Ik vind het prima, het geeft mij de gelegenheid om een stukje nostalgie her te beleven, en terug te blikken op alles wat Destiny nu al heeft neergezet in die drie jaar. Destiny 2 wordt groots, Bungie heeft veel geleerd in de tussentijd en dit was echt nog maar het begin van wat deze franchise/dit universum te bieden heeft.

 • MarcelDG88

  hmm ik heb juist het tegenovergestelde met switch, op mn 50 inch 1080p sony tv ziet de game er mooier/kleurrijker uit dan op t schermpje, denk dat we hier (en op de preview events) te maken hebben met slecht gekalibreerde televisies of gewoon slechte kwaliteit televisies.

  • Bridgeman

   Shelly heeft regelmatig in haar streams aangegeven dat ze geen TV heeft maar een kleine monitor waar ze op gamed, dus tja. Persoonlijk zou ik niet meer zonder mijn grote HDTV kunnen, is voor mij absoluut een must have en het maakt de ervaring zoveel beter.

   • MarcelDG88

    Het was meer dat ik een beetje stond te kijken dat iedereen zei dat switch slechte beeldkwaliteit had op een hdtv.

    Maarja uiteindelijk licht het totaal aan de kwaliteit van de tv, een tv van bwvs 150 euro is niet te vergelijken met een tv van 800. Dan heb ik het niet eens over het resolutie verschil maar vooral waar je paneel vandaan komt zorgt voor het verschil.

 • Pascal Tettero

  verwend kreng, ze begint een beetje op boris te lijken die schijt heeft. als je een item opneemt ga dan niet dom lopen gamen

  • Probeer dit alles nu eens recht in haar gezicht te zeggen, dat wil niet he?

  • PauluitOosterhout

   Een beetje minder negatief mag ook wel hoor. ik vind dat je erg negatief oordeelt over iemand en veel te veel aannames maakt.
   Prima als je het ergens niet mee eens bent maar je kunt het ook minder bot zeggen.

  • Henkie

   ik snap je kritiek, maar als jij je hier aan stoort ka je dat ook best op een andere manier formuleren.
   mensen die zo reageren als jij in je eerst paar alinea’s die missen zelf wat in hun leven, het geeft een deel van je karakter weg hoe jij bent… hier heb je over na gedacht om dit te typen en neer te zetten op deze pagina…

   je hoeft niet gamekings namen te noemen, je kan dit ook alles in een positieve manier brengen, hoeft niet altijd in naam van een gameking geschreven te worden of van uit uit de personage gamekings…

   je kan gewoon het probleem opnoemen, en daar een positief verhaal plaatsen!
   gamekings lezen dee berichten ook!

  • ShellyvSeventer

   Denk je nou echt dat als ik zit te gamen aan het begin van een item dat niet van te voren is afgesproken als intro voor het item?

   • Unknown

    Natuurlijk was dat sarcasme, dus niet serieus bedoeld, Het gaat hier eigenlijk om het geheel.
    Het gaat hier onder andere om integriteit. Als Gameking dien je een neutrale (subjectieve) houding te hebben. Dat zie ik hier totaal niet. Jij vindt bijvoorbeeld Zelda heel erg leuk. Tuurlijk mag je dat vinden, maar dat geeft niet aan dat het een 10 verdient. Zelda ligt mij ook aan het hart, zelfs vanaf de eerste Zelda op de NES, maar ik heb ook zo mijn twijfels bij deze game. Je moet beseffen dat de cijfer ’10’ een precedent legt. Ik zou anders ook ‘Uncharted 4’ of ‘Horizon: Zero Dawn’ een kunnen 10 geven, maar er zitten behoorlijk wat fouten in.
    Jelle staat er bekend om dat hij alles eruit kraamt wat erin zit, maar hopelijk ben jij niet de tweede persoon daar bij Gamekings. (overigens geen sneer naar Jelle want hij is apart)

  • Jassefras

   Je hoort hier zelf niet thuis, droplul.

  • Er zijn in mijn ogen best games die een 10 verdienen. Je mag trouwens best een beetje normaal doen. Je mening geven is 1 maar ff je frustratie uiten is een no-no.
   Als je dat dan toch doet, gebruik dan even een fatsoenlijke zinsopbouw en wat hoofdletters.

 • MrBackFx

  Ik heb helemaal niks met nintendo en met de games, maar ik ga niet op elke site haten op dat ding. Mensen vinden het leuk en daar wil ik dan niet moeilijk over doen.

  • Conservo

   Maar je doet het dus toch…

   • MrBackFx

    niet echt 🙂

 • KnightNL

  Ik speel Zelda alleen op tv met de Switch (kleuren op full range) en dat is een prima console ervaring naast mijn PS4.

 • Henkie

  jaaah ik ben ook microsft fanboy, maar deze E3 ben ik toch wel erg benieuwd of microsoft het waar kan maken wat betreft 4K gamen, 6 teraflops zegt natuurlijk niet alles en ik ben benieuwd of het ook ryzen en vega de hardware gaan supporten en jaah ik heb de foto ook gezien en hier op gamekings geplaatst van de AMD stand en xbox.
  daarin tegen komt sony waarschijnlijk met een 8 teraflop playstation5,die ze dan gaan aan kondigen in 2017 en moet eind 2018 uit komen,het zou wat zijn als ze met de E3 een 8 teraflop console komen…dat zijn de geruchten spannende tijden voor xbox.

  wat moet je nu als consument ?
  ik zit niet te geilen op 4K games, het zal allemaal wel mooier zijn…
  maar het gaat me ook een duid geld kosten, 1300E 10biteHDR en dan nog is 600E voor een 4Kconsole.
  voor dat geld heb ik ook een monster PC die alle consoles weg blaast…

  vind het gewoon jammer dat ze niet een consoe uit brengen voor 700-800E waar we even mee voor uit kunnen gaan in plaats van om de 3 jaar waar een nieuwe uit te brengen…
  ik heb daarom ook dat microsoft het waar kan maken en r veel games uit komen in 4K…
  maar nogmaals microsoft heeft ook gezegt dat ontwikkelaars zelf moeten bepalen waar ze de kracht voor gebruiken…

  haha sorry dit is wel totaal OFF-Topic

 • DC_Frisian

  Ik krijg deze melding:

  Sorry
  Because of its privacy settings, this video cannot be played here.

  • OuweLul

   Tja, dan moet je maar niet in Friesland gaan wonen..

   😛

   • DC_Frisian

    Ik zit momenteel in Turkije. Misschien is dat het probleem? >:?)

    • OuweLul

     Turkije, ai. Succes! Doe maar net alsof je vlaams bent. 😉

 • Mensen het is piemol met een “O” ff serieus hoor damn.

 • djlex

  Ben nog steeds Shadow Of Mordor aan het spelen!! echt super heerlijk om even flink uit te leven in de game. Ben erg benieuwd naar de nieuwe!! Super hoe het er nu uit ziet! Op de officiele site van shadowofwar staat de 1080HD intro en als je die ziet sta je versteld van de kwaliteit. Jammer dat gamekings hem niet in de hoogste bitrate uitzenden.

 • WouterVoz

  Nooit the Lord of the Rings gezien!?, De beste franchise ooit! SHAME SHAME SHAME!

 • Shelly voor de mensen die Destiny 2 spelen is dit helemaal geen verrassing hoor. De communicatie van Bungie is behoorlijk goed. Ze hebben allang aangegeven dat er geen uitgebreide en betaalde dlc meer komt maar alleen nog wat events. Deze update is dus gewoon een bonus 3n waar mensen eigenlijk al best lang om vroegen.
  Voor jou als Destiny leek lijkt het natuurlijk niet interessant maar voor de nog steeds spelende achterban is die age of triumph wel heel tof. Een mooie afsluiting en een eerste stap aar Destiny 2.

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsTVGamekings LivePremiumMerchDiscord