Menu Premium
Loading...

De top 3 games waar we naar uitkijken in 2017 Part 2

Gamekings Boris
Google Plus Boris van de Ven
Google Plus Jan Johan Belderok
Google Plus Jelle Kunst
Foto Gamekings Shelly van Zeventer
Google Plus Shelly van Seventer
Google Plus Steven Saunders
11/01/2017 0 Tweet Het Like/Deel Het

Na het eerste deel waarin Skate, Emiel, Karim en David hun top 3 favoriete games van 2017 aan jullie hebben voorgesteld, is het nu de hoogste tijd voor de tweede ronde! Oftewel, tromgeroffel, ‘De top 3 games waar we naar uitkijken in 2017 Part 2’ met Jelle, JJ, Steven, Shelly en natuurlijk de altijd vrolijke en genuanceerde Boris.

2016 was een jaar waar niet iedereen op de redactie even enthousiast over was. De hoop leeft dan ook enorm dat 2017 het afgelopen gamejaar gaat overtreffen. En met de aankondigingen van onder andere The Legend of Zelda: Breath of the Wild, Red Dead Redemption 2, Nier: Automata, Ghost Recon Wildlands,  South Park: The Fractured But Whole en Mass Effect: Andromeda staat er in ieder geval genoeg fraais klaar.

Maar welke drie games willen de mannen nu het liefst spelen? Wordt het weer massaal Red Dead Redemption, Zelda en Mass Effect of komen er nog verrassingen voorbij? Gaat JJ weer vol mainstream? Verrast Jelle weer iedereen en wat heeft Boris in petto, als hij stelt dat hij een ‘domme top 3’ heeft gemaakt? Druk op de Play-button en je weet wat deze onvoorspelbare  ‘De top 3 games waar we naar uitkijken in 2017 Part 2’ brengt.

Loading...
 • BassieB

  Scalebound 😉

 • NatteVaatdoek

  Wat is dit voor Rol wat Boris hier speelt? 😛

  Tof itempje, toch een paar die ik aan het vergeten was er tussen

  • Tijl Van de Velde

   De niet al TE genuanceerde rol, zoals wel vaker het geval is.

  • andrelepate

   De knetterstonede rol aan z’n ogen te zien. Ik zeg meer joints voor Boris 🙂

 • Dark Descent

  Bedankt boris. Lach van de dag.

 • GekkeAr

  Doordat de hype voor 2017 nu al zo hoog is kan het alleen maar tegen gaan vallen. Want volgens mij was de hype vorig jaar ook zo groot en nu wordt 2016 met de grondgelijk gemaakt.

 • ZurePruim

  Boots on the ground **zucht**

  • Iets zegt mij dat JJ jou ooit, toen je nog een onschuldig kindje was dat dartelde over het schoolplein, tegen je zin in op je gevoelige plekjes heeft aangeraakt, en dat dat je een trauma voor de rest van je leven heeft opgeleverd. Dat kán gewoon niet anders, aangezien pakweg 99% van je zure pijlen in de comments op hem gericht is.

   • ZurePruim

    Dat komt omdat er over de rest vd. Gamekings redactie niets of nauwelijks wat te zeggen valt. Niets meer dan lof. Lees dat als een compliment. En de rest als feedback.

    Ik vergeef ’t jou btw. nooit meer voor ’t feit dat je “boots on the ground” op de redactie hebt geïntroduceerd. Smiley.

    • Padawan1993

     Wat is er mis met ”boots on the ground” dan? Is een vrij normale/duidelijke uitdrukking toch? Vind wel dat overmatig gebruik van Engelse termen/halve zinnen vermeden moet worden, maar dit is prima lijkt me.

    • Ach, boots on the ground, boots to ground… Uit beide uitspraken kan worden afgeleid dat het om voetjes op de vloer gaat, toch?

     • sa_nl

      Hmmmm ik zie dat 2017 niet veel anders wordt dan 2016, jammer.

   • QuintoBlanco

    Niet cool dat je het verleden van JJ er bij haalt, volgens mij is JJ nooit veroordeelt, dus misschien moet je je comment maar verwijderen. Niet zo netjes om een collega van kindermisbruik te beschuldigen. Of bedoel je misschien dat een slachtoffer van misbruik zich moet schamen?

    • Beekster

     Dude, trolling right?

     • QuintoBlanco

      Skate: “Iets zegt mij dat JJ jou ooit, toen je nog een onschuldig kindje was dat dartelde over het schoolplein, tegen je zin in op je gevoelige plekjes heeft aangeraakt, en dat dat je een trauma voor de rest van je leven heeft opgeleverd.”

      Misschien dat jij kunt uitleggen wat dat betekent? Volgens mij stelt Skate toch echt dat JJ onschuldige kinderen op gevoelige plekken aanraakt.

     • JJ

      Kan toch. Pestkop die klasgenoot hard in noten trapt.

     • QuintoBlanco

      Was je vroeger een pestkop? Wat vind je als voormalige pestkop van de situatie rond de scholier in Heerlen die zelfmoord heeft gepleegd omdat hij werd gepest?

     • Mabelisu

      Is het leven leuk als je het zo serieus neemt?

     • QuintoBlanco

      Er zijn heel veel dingen die ik niet serieus neem. Maar het elkaar afzeiken op internet heeft de gaming community een stuk minder leuk gemaakt. Zeker omdat sommige mensen in de laatste jaren echt over de grens zijn gegaan (doodsbedreigingen, dreigen met verkrachting). Gamekings heeft zich informeel vaak uitgesproken tegen de online pest cultuur, jammer als ze op andere momenten zich verschuilen achter ‘het was een maar een grapje, moet kunnen’.

     • Mabelisu

      Als Skate er impliciet naar hint dat JJ van kleine kinderen houdt om een punt te maken (of dat nou wel of niet gepast is), dan is het voor iedereen met ook maar een klein beetje relativeringsvermogen te snappen dat er een grap gemaakt wordt.

      Niemand houdt van een moraal ridder.

     • QuintoBlanco

      En niet iedereen heeft een klein beetje relativeringsvermogen. Dit is geen gezellig gesprek tussen vrienden, maar een openbare plek waar de moderator een ongepaste opmerking maakt.

      Er zijn mensen die deze manier om een punt te maken overnemen, maar dan zonder nuance en zonder knipoog.

      Of Skate dat nu wil of niet, hij heeft een voorbeeldfunctie. Waar trek jij de grens? Een vriendin van me werd via social media vertelt dat ze ‘maar eens goed verkracht moest worden’ omdat ze een mening had die sommige mensen niet konden waarderen, daar heb ik iets aan gedaan. Was ik toen ook een moraalridder?

      Het is super gemakkelijk om mensen die actief iets proberen te doen aan de manier waarop mensen online communiceren uit te maken voor SJW, libtard of moraalridder, het is nog gemakkelijker voor mensen om even na te denken voordat ze iets posten.

     • Rick James Sanchez

      Hoe verander je wat je vroeger hebt gedaan door er later iets van te vinden? Niks.

     • QuintoBlanco

      Door na te denken over wat je vroeger hebt gedaan, kun je je toekomstig gedrag verbeteren. En soms kun je je excuus aanbieden. Door je excuus aan te bieden voor iets dat vroeger hebt gedaan kun je mensen die je hebt benadeeld closure geven en schep je duidelijkheid voor andere mensen.

     • Rick James Sanchez

      We hebben het over een video item, niet over een gesprek met iemand die hij vroeger heeft gepest. Hij doet dat niet meer dat hij hoeft zijn toekomstige gedrag niet te veranderen.

     • Wow, gozer. Jij brengt mijn comment wel effe naar een next level hoor! Wat ik enkel bedoelde te zeggen, is dat JJ ZurePruim hoogstwaarschijnlijk ooit iets aangedaan moet hebben, aangezien ik geen andere verklaring kan bedenken voor het feit dat laatstgenoemde vrijwel altijd iets te zeiken heeft over JJ.

     • QuintoBlanco

      JJ is een prima vent en gezeur is niet nodig. Maar het zou wel jammer zijn als Gamekings er een gewoonte van gaat maken om gezeur af te straffen met trash talk. Zeker met trash talk over gevoelige zaken zoals pesten, misbruik et cetera.

     • Sorry hoor, maar wanneer iemand het hier in de comments nodig vindt om een Gameking maand in, maand uit te overladen met kritiek e.d., dan vind ik dat ik het recht heb om diegene eens een keertje (op speelse wijze; ik vraag me enkel middels het gebruik van wat luchtige beeldspraak af wat iemand er toe brengt om een ander continu publiekelijk af te branden) op z’n vingers te tikken. Kijkend naar zowel de reacties van ZurePruim als JJ kun je stellen dat jij in deze toch echt de enige bent die het allemaal wel érg serieus opvat. Lighten up man.

     • QuintoBlanco

      Ik ben het bijna helemaal met je eens. Bijna, want ik geloof dat je het ook net even anders had kunnen doen. Zonder te insinueren dat kinderen die vroeger zijn gepest/zijn misbruikt losers zijn. Je post kan door iedereen gelezen worden en ga er vanuit dat er altijd wel een paar mensen zijn die je na gaan doen, maar dan zonder dat het ‘luchtig’ bedoeld is.

      Zelf heb ik in het verleden mensen ook ‘even op hun plaats gezet’ door voor gemakkelijke trash talk te gaan, daar heb ik nu spijt van. Vooral omdat huidige programma’s tegen pesten heel erg proberen om het stigma dat op slachtoffers rust weg te halen.

      Je hebt een platform. Mensen stellen je mening op prijs. Ze vinden je een toffe gozer. Natuurlijk is er (bijna) niemand die je op de Gamekings website er op aan zal spreken als je een keer net even te ver gaat.

     • Paaskip

      Gozer probeer het leven eens wat minder serieus te nemen en zeker de comments hiero. Gaat je goed doen geloof me!

     • QuintoBlanco

      Er zijn veel dingen die ik niet serieus neem, maar ik wil ook niet een cynisch figuur worden die het allemaal niets uitmaakt. Als iedereen een klein beetje zijn best doet om een verschil te maken wordt de wereld een klein beetje beter.

      Met mij gaat het prima, een fijn leven, geen frustraties. Maar als ik zie dat er mensen zelfmoord plegen omdat ze gepest worden dan doet me dat iets.

      De sukkels die denken dat dat OK is, die kan ik niet echt beinvloeden, maar ik kan ‘normale’ mensen wel vragen om iets meer na te denken voordat ze posten, zodat ‘wij’ niet het verkeerde voorbeeld geven.

     • Kraufthauser

      Troll to the max 😉

     • Paaskip

      Nou ik ben dus bang dat hij het serieus meent gezien zijn lange reacties.

   • wubonoy

    huh? is JJ een priester ? 😛

 • Detroit: Become Human !

 • Reill

  1: Mount & Blade: Bannerlord
  2: Kingdom Hearts 3
  3: Ni no Kuni II

  • Frank van Doorn

   Kingdom hearts haalt nooit 2017

 • jimke1

  voor mij zeker op 1 Scalebound heheheh

 • YuriP

  1.Mass effect A.
  2.Red dead redemption 2
  3.cyberpunk2077

  • Nipponsei

   1000 punten dat cyberpunk niet in 2017 gaat uitkomen

   • Padawan1993

    Idd denk ook niet dat die in 2017 uitkomt

   • YuriP

    a man can hope zal ik maar zeggen.

 • Jeroentjeuh

  1. Scalebound
  2. Scalebound
  3. Scaleb oh, wacht.. laat ook maar…

 • Padawan1993

  Scalebound

 • Zrmi

  1. Battle Chasers: Nightwar (old school RPG van dezelfde comic artist als Darksiders)
  2. Sea of Thieves
  3. God of War

 • Nipponsei

  1. Mount & Blade II: Bannerlord
  2. Mass Effect Andromeda
  3. ???
  4. Profit

 • roeland

  MARVEL vs Capcom Infinite HYPE!!!!!!

  En Nier en Nioh Automata, uhmm anders natuurlijk :p

 • WouterVoz

  Wahahahaha Boris

 • Kane888

  5:00 Zo eens met Jelle, ik vind die Nintendo shit ook niks, kinderachtige shit. Al snap de nostalgische waarde voor sommige mensen wel hoor.

  6:50 Wederom kolossaal eens met Jelle.

  • MVB12

   Ik snap het met betrekking tot een Zelda wel, maar dat is ook meer omdat ik het er minder bij vind passen. Een Mario Galaxy of Kart, daar stoor ik mij er niet aan en vind ik het wel weer een leuk stijltje 🙂

 • xspacefredx

  1

  Detroit: Become Human ! pc

  2

  .Red dead redemption 2 pc

  3
  Star Citizen pc

  • Sjaak Verduijn

   Volgens my hoor Star citizen in de lijst van games waar we naar uit kijken in 2020 laten we hopen dat 3.0 dit jaar uit kom!

   • xspacefredx

    ik speel star citizen al half jaar op pc alfa en beta en heb horen zeggen dat de game dit jaar nog uitkomt dus….. via de communitie het is een game dit wordt opgebouwd door de fans en grownd funding heb zelf 100 euro gedoneerd want ik geloof in deze game….. !!! en het is zeker een aanrader.

 • WoepWoep

  Boris is mijn spiritanimal

 • Michael

  Mass Effect, Detroit en Southpark. Meer heb ik ook niet nodig de rest van het jaar.

 • Daantjuh

  Is days gone bevestigd voor 2017?? Daar kijk ik zo erg naar uit.

  • JJ

   Niet helemaal, maar kenners gaan er wel vanuit.

   • Daantjuh

    Laten we het hopen!

 • Qu3stioning

  Boris!

 • Frank van Doorn

  Boris pff weer vervelend. Jelle over Nintendo spoel de mond.

  • sa_nl

   Als Jelle dat vind, mag hij dat zeggen, dat is zijn idee over nintendo, ik heb ook helemaal niets met nintendo, om de zelfde redenen. Dat wil niet zeggen dat ik de games kinderachtig vind, maar ze zien er wel altijd zo uit. Ieder zijn ding.

  • koekjew

   Zelda is ook beetje kinder rpg

 • Kapiteinkoek

  Haha, lekker stoned Boris! Ik ben benieuwd of we binnenkort iets te zien krijgen van een nieuwe AC game. Nederland in de Gouden Eeuw zou ook echt een toffe setting kunnen zijn.

  • its_charro

   Wie weet krijgen we ooit nog ‘1666: Amsterdam’ te zien 😉

   • Kapiteinkoek

    Ik moest het even opzoeken maar had er ooit al is van gehoord. Die trailer/gameplay footage zag er best goed uit voor een game van alweer een paar jaar oud.

    Ik hoop dat we zoiets in de toekomst krijgen, Amsterdam of een andere stad als setting in de jaren 1600-1700. Origineel en zeer interessant-(te tijd).

    • Waterleeuw89

     Assassijnen versus de Regenten 🙂 , En ook veel interessante personen in uit die tijd. Spinoza, Huijgens, Tulp en v Leeuwenhoek

 • Bryan Philip

  hahaha boris: Ik heb geen motorrijbewijs maar weet wel dat motor rijden een van mijn favoriete dingen is…. geweldig XD

 • Fantastic xNL

  project gars twee

 • lolwut95

  Grappig dat wanneer Boris zijn superlange spannende aankondigingen doet dat men al vanaf 0.1 sec kan zien om welke game het gaat door de beelden op de achtergrond.

  • Wilco Verwiel

   Precies dit!
   Vraag me dan ook af of Boris wist dat er een Green Screen achter hem zat, of dat hij überhaupt weet dat er gameplay werd in de lijst werd gemonteerd op het einde. x’D

   • wubonoy

    Hoewel hij inmiddels behoorlijk disconnected is zal hij nog wel weten dat er een greenscreen achter hem stond. Dit is toch een mooi compliment voor Boris!

  • Cyanide45

   Melige shit zoals vroegah heerlijk

  • JJ

   “Haha, pats, die zag je niet aankomen!”

 • Wouter

  1. Mass Effect Andromeda
  2. Red Dead Redemption 2
  3. Prey

 • Thomas Mak

  South Park The Fractured But Whole
  State of Decay 2
  Mass Effect Andromeda

 • Cyanide45

  Jelle je hebt gelijk hoor het is ook te kinderachtig.

  • Jeroen Bosch

   Is het niet kinderlijk ipv kinderachtig? Kinderachtig is toch meer dat iemand vervelend is en kinderlijk meer jongigheid/kiddy

   • Cyanide45

    Het is wel mooi en misschien leuk om te spelen eigenlijk 🙂 age aint nothing but a number

 • Chahid B

  Red dead redemption 3 ik vind die games zo tof Revolver en Red dead op de 360 kan niet wachten op deeltje 3.

 • PauluitOosterhout

  Wat Jelle kinderachtig noemt in Nintendo games, dat vind ik juist de Nintendo magie.
  Als ik in mario 3D world een power up gebruik en ik zie Mario ineens in een kattenpakje tegen een muur op rennen, dan smelt er ergens in dat cynische volwassen lijf een stukje van mijn bevroren hart.
  Dan ben ik even geen veertiger meer maar een jongen van tien en juist die kwaliteit in Nintendo games vind ik bewonderingswaardig en ik hoop dat ze dat nooit zullen kwijtraken.
  Dus laat de groente in de pannetjes maar dansen in de nieuwe Zelda. Ik zal me er niet aan storen.

  • Ernesto

   Ik mis vandaag de dag die tijd waarin games je fantasie prikkelde. Vroeger waren de graphics er ook naar dat er fantasie bij nodig was om het tot leven te brengen, maar veel foto-realistische games doen iets niet voor mij. Nintento’s laatste consoles hebben mij niet overtuigd, maar als de Switch de oude Nintendo-dagen weer enigszins terug brengt met geweldige games, dan ben ik om.

   • PauluitOosterhout

    Ik geef ze ook het voordeel van de twijfel omdat ik nog steeds veel plezier heb met de Mario, Zelda en Donkey kong games.

 • Harry Nak

  Boets on de grount

 • Kid MMXV

  Dishonored 2, Metal Gear Solid V en Inside.

  • Cyanide45

   Mgs v?

   • Kid MMXV

    MGSV:The phantom pain.

 • Turfschipper

  Pffff, boris wordt steeds belachelijker. Man wat vemoeiend.

  • Jeroen Bosch

   Vind het ook onprofessioneel. Niet alleen stoned, maar ook ongeïnteresseerd. Of is dat inherent aan elkaar?

   • Jorrit

    Nee hoor.

  • Walluuhr

   Brengt voor mij de luchtige ondertoon die ik bij anderen dan weer mis.

 • argumentum ad hominem

  “Het is niet helemaal top on next gen…”

 • genghiskaan

  11:30 check die grill, bling bling alles, tanden als een green screen alles

 • Soulreaver

  Jep, om het jaar komt er een vet game jaar lijkt het wel, heb mn hamer al klaar staan voor mn spaarvarkentje Cx

 • Farry7

  We zijn allemaal de nieuwe game van Kojima vergeten. Of staat dat gepland voor 2018?

 • bram

  Jezus, dit gaat zo’n vet jaar worden, vele malen beter dan 2016. Het begint al in maart met Horizon Zero Down, Tom clancy’s ghost recon Wildlands en dan ook nog Mass Effect Andromeda. En dan nog games als RDR 2, Persona 5, God of War, ni no kuni 2 en vast nog vele meer. Dit wordt een erg duur jaar qua games voor een student als ik hahaha

 • JP

  Ik kan me wel vinden in de reactie van JJ. Ondanks dat ik geen CoD meer heb gespeeld sinds Modern Warfare 2 is het heel interessant om te zien welke kant die serie op gaat. Ik vraag me af wat die serie moet doen om mij als gamer weer binnen te halen. Dice/EA zullen wel met een Battlefield komen maar de vorige tussenpaus (Hardline) stelde weinig voor dus een CoD met een originele setting zou tof zijn. Het blijft eeuwig zonde dat Titanfall 2 niet in die periode is uitgekomen.

 • Goed format met de chromakey achtergrond en snellere montage. Zou wel meer mogen zo.

 • kwade fan

  waar is part 1?

 • Notoire B

  A N D R O M E D A # 1
  GoW 4
  RD2

 • Alex DeLarge

  Divide, en Blade Runner 2049 komt ook dit jaar uit. Perfect combo!
  https://youtu.be/9N_ZsLv4SV4

  • Marcos

   Wow. Helemaal mee eens. Ik kijk enorm uit naar divide EN bladerunner. cyberpunk 2077 heb ik alleen nog maar een teaser van gezien, maar man. Wat lijkt me die game vet.

   • Alex DeLarge

    Ja man Cyberpunk zeker ook, the Witcher 3 meets Deus Ex! Wat een potentie!

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsTVGamekings LivePremiumMerchDiscord